|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Cytat:
Miałam na myśli coś bardziej na miejscu. Przesyłki pocztowe mnie trochę dobijają, bo po kilku kradzieżach, jakie przytrafiły się mnie i mojej siostrze, czekam na paczki z niemałym stresem. Przypomniałam sobie znienacka o Inglocie i Eveline. Dzięki za odzew Linuś, od razu Szczęśliwego Nowego Roku Wam wszystkim życzę ![]()
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podpiszcie petycje w sprawie o ktorej byla mowa wczoraj w wiadomosciach czyli o 15sto latku ktory nagrywal swojego 3 letnie brata, gdy ten roztrzaskal kota o sciane... Ja tego filmiku nie wlaczylam bo sie nie odwazylam...
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6231 |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 |
Raczkowanie
|
hanusia505 słyszałam o tym i byłam zszokowana.
Podpisałam
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Rozeznanie
|
tak myślałam że może jeślibędziemy mieć czas <ja już trochę szperałam> aby w naszej liście może napisać <dać logo > na jakich listach są te firmy, które są u nas co wy na to ?
![]() ------------ faktycznie nie traćmy stron jeśli ktoś bardzo chce ze mną podyskutować o mięsie , serach ,mleku itp to piszcie na PW odpiszę na 100% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | |
Wtajemniczenie
|
WB = Wielka Brytania
![]() Ale jeśli się boisz przesyłek to nie będę Cię namawiać. Ja miałam chyba wielkie szczęście do poczty bo tylko raz w życiu coś mi się zagubiło... W takim razie powodzenia w szukaniu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Linusiaczek, dzięki za radę, chociaż już pewnie nie pamietasz jaką
![]() Podczas świąt zauważyłam, że moja mama się bardzo nawróciła jeśli chodzi o kosmetyki. Cieszy mnie każda nowa osoba, już trochę się w moim otoczeniu nazbierało ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Ja mamę zaczęłam przekonywać do takich kosmetyków w trochę inny sposób.
![]()
#4899 |
Raczkowanie
|
Witam,
wiem, ze juz napewno padła odpowiedź na moje pytania, ale nie moge ich znaleśc, mimo, ze przeszukuje internet ( nie tylko wizaz) juz od jakiegos czasu. Wiec prosilabym o odpowiedz na pyt 1) w jaki sposob testuje sie na zwierzetach podpaski lub pasty do zebow? Lub np Pepsi? Czy chodzi tylko o to, ze te firmy popieraja te testy, ale same nie testuja tych produktow? ( no bo w jaki sposob?) I wlasciwie co by znaczyło, że popierają? W obrębie swojego koncernu czy ogólnie? 2) Podobno ustawa w Polsce zakazuje testów na zwierzętach. Tzn. że firmy testują tylko skladniki? Z gory wielkie dzieki, bo bardzo mnie nurtują te pyt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Tak, całe produkty nie są testowane, ale właśnie te poszczególne składniki. Chyba tak to wygląda, bardziej zorientowane ode mnie prosiłabym o wypowiedź ![]()
![]() |
#4901 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jednak wciaz mam pewne watpliwosci (zostańmy przy tych podpaskach :P) po co firma ma wspierac finansowo te testujące? i jakie produkty do kupienia moglaby potrzebowac przy/do produkcji podpasek? Ogolnie nie rozumiem tej "ideii wspierania" ![]() sorki, ze sie tak dopytuje, ale chciałabym zrobic prezentacje na ten temat, a przez te braki nie czuje się zbyt kompetentna ;D |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Ale może poczekaj na wypowiedzi kogoś bardziej zorientowanego ![]()
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
teraz juz rozumiem - dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
ma zielone pojęcie
|
Do tego wycinają powieki żeby nie mogły nawet zamkną oczu...
#4905 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
na stronie 140 jest dość dużo o tym naprawdę takie info trudno znaleźć ,a nie które dziewczyny bardzo się rozpisały co do podpasek jest na nich często jakiś żel to też trzeba przetestować ,kiedy nawet kodak testuje a on produkuje aparaty itp! i jeszcze lini może ci się przydadzą http://prawdaxlxpl.wordpress.com/200...-dzialalnosci/ http://www.iamscruelty.com/ <po angielsku ale zawsze można dać tłumacz google ![]() http://www.peta.org/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
O tym nawet nie wiedzialam
![]() To sie nie miesci w glowie, skad na tym swiecie potwory pozbawione kompletnie uczuc? ![]()
Napełnij pustą miskę!klik Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach! ![]() Edytowane przez hanusia505 Czas edycji: 2010-12-31 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4908 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, L'Oreal nie jest tylko dystrybutorem. To jest koncern, ktory, w sklad ktorego wchodza firmy produkcyjne. Spojrzcie na adresy na opakowaniu Matrix, Garnier, Vichy czy L'oreal.... ten sam. Te firmy pracuja na rzecz interesow koncernu.
Sama osobiscie nie zgadzam sie z idea, by zaprzestac kupoania kosmetykow nietestowanych tylko dlatego, ze sprzedawane sa w rosmanie. Jednak jest roznica miedzy Rosmanem a LOrealem - Rosman nie produkuje Bielendy, a L'Oreal jest wlascicielem Vichy... i jednoczesnie jego dystrybutorem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mahdab, przyznam szczerze, że dumam i dumam i nie jestem pewna, za co mi dziękujesz ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 |
Raczkowanie
|
Dotarłąm
![]() Dzięki za wszelkie porady. Co do wegetarianizmu, jestem zielona, jak chyba większość ludzi. Co do dostępności produktów to mieszkam w małym mieście, tudzież często jestem na wsi i uwierzcie, że tam naprawdę jest ze wszystkim problem. Warzyw prawie nie ma, marchew i jabłka, czasem kapusta, podstawa to mięsa. No ale słowo się rzekło i zaczynam. Na chwilę obecną ryby, bo jednak za drastyczne dla mnie jest przejście na same warzywa, poza tym moja wiedza nadal nie powala, ale myślę, że w tym roku się uda ![]() Dopadłam sklep z proszkami nie testującymi, czyli chemię mam z głowy, a to mnie najbardziej martwiło, bo jednak proszki, płyny, odplamiacze itp. to wszystko ogromne koncerny testujące. Kosmetyki za parę dni dojadą, wszystko nietestujące ![]() Ktoś tu pisał o tym, że faceci używają tego co popadnie i nie zwracają uwagi czy myją Lorealem czy ziają i ja to wykorzystałam ![]() ![]() I mam taki pomysł (zaczęłam już to robić) by stworzyć swego rodzaju spis rzeczy nietestowanych na zasadzie pasta i konkretne nazwy, podpaski i konkretne nazwy, proszki, szampony itp... Myślę, że to mogłoby ułatwić sprawę, bo czasem łatwiej skojarzyć konkretny produkt niż korporację. Nawet zdjęcia mam ![]()
#4911 |
Raczkowanie
|
megana88 to świetnie ! Życzę powodzenia na nowej drodze, bycie wege jest w gruncie rzeczy, przyjemne
![]() Z przyporządkowaniem danych firm do produktów, to dobry pomysł, wymagający jednak nieco więcej pracy. Ja się orientuję bez tego. Dlaczego też, dla większości osób jest trudniej przejść na dietę bezmięsną bez pominięcia ryb? Czy ryby są aż tak 'uzależniające' bądź pełne składników odżywczych, że ciężko się od nich odzwyczaić? Nigdy tego nie rozumiałam, sama przeszłam na jedzenie bezmięsne (wliczając do mięsa rybę) od razu ![]()
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo właśnie mnie szokuje jedno dlaczego ludziom tak ciężko przejść na te nietestujące kosmetyki, skoro w dużym mieście wystarczy wejść do pierwszego lepszego marketu/drogerii i tam jest dosłownie wszystko, może faktycznie problem jest z chemią i pastami do zębów... Żałuję, że w naszym kraju wogóle ten temat nie jest nagłośniony. A pracowaliśmy z Tż nad jego mamą i to mnie strasznie dziwi. Bo jest to osoba wręcz nadwrażliwa, nie może patrzeć w filmie czy wiadomościach jak coś się dzieje zwierzakowi, w przy ludziach nakrzyczała na faceta, że zostawił psa przed sklepem w upale i bez wody. No właśnie, a jeśli chodzi o kosmetyki, to co prawda zainteresowała się troche tematem, ale i tak robi swoje. Wiem, że nie ma jakichś specjalnych przyzwyczajeń, żeby ciężko było zrezygnować. A nie pracuję, więc brak czasu odpada. Jeszcze coś napiszę, mam nadzieję, że was nie zanudzę ![]() Jak powiedzieliśmy z Tż jego mamie, że teraz kupujemy nietestowane kosmetyki tylko i wyłącznie i podkreślałam wiele razy, że to jest loreal i garnier przede wszystkim. Temat powracał jeszcze kilka razy, ale podkreślaliśmy zawsze nazwy. I później mama mu kupiła dezodorant garnier ![]() I sobie tak myśle, że nikt by nie siedział spokojnie jakby powiedzmy katował ktoś zwierzę na ulicy. Każdy jeden by to potępił. A jak to się dzieje gdzieś dalego na drugim końcu świata powiedzmy, żeby tutaj sobie użyć mydełka to jest okej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba ją zresztą w końcu przekabaciłam metodą - kupię jej kilka nietestowanych kosmetyków świetnej jakości, pokażę parę moich, pozachwalam ten brak chemii i jak się przyzwyczai, to pewnie sama zacznie te same firmy kupować. No i to zadziałało.
![]() |
#4914 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Za jakiś czas więcej o nim napiszę, ale na razie widzę, że szampon Sanosanu jest delikatniejszy niż Hipp czy BD (akurat do nich mam porównanie). W przeciwieństwie do nich, Sanosan nie plącze tak włosów. Oliwka Sanosanu jest ok - nie wiem jak to możliwe, ale w porównaniu do wszystkich innych oliwek, które kiedyś używałam (BC, Hipp, AA, Johnsona) w największym stopniu wchłania się w skórę (nie w 100%, ale tak ok. 50%). Oliwka jest oparta na parafinie, więc nie nadaje się niestety na włosy. Płyn Ziai jest super ![]() Cytat:
![]() Na razie w największym stopniu interesuję się kosmetykami crulety-free i z ego, co widzę, to jednak niewiele dostępnych w UK jest też dostępnych w Polsce. Dlatego tak się dopytywałam o to, czy w przewodniku są opisane produkty, które można dostać w Polsce. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Zakorzenienie
|
Czy ma ktos jakies wiadomosci o PharmaCF? Na stronie maja informacje, ze nie testuja, poza tym widzialam chyba tez na jakims dezodorancie znaczek kroliczka. Napisalam im maila z pytaniem o testy skladnikow i wystepowanie skladnikow zwierzecych, zobaczymy czy odpisza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich po świętach i Nowym Roku
![]() Całkiem niedawno zaopatrzyłam się w nowy płyn dwufazowy do demakijażu oczu Ziaji. Wszystko ok, super sciąga tusz, nie tłusty w rozsądnej cenie. Na odwrocie pisze: testowany dermatologicznie i alergicznie. Ziaja Ltd, sp. z o.o. Zakład Produkcji Leków ![]() Przyznam nie korzystałam wcześniej z tych kosmetyków. Czy ziaja produkuje również leki? W jaki sposób znalazła się na Waszej liście jako kosmetyki nie testowane na zwierzętach? |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mahdab moja "teściowa" tak samo. Niby taka wrażliwa na krzywdę zwierząt, ale psa nie zawiezie do weta bo czasu nie ma, kosmetyki testowane i nie przemówisz. I zawsze gadka, że nic tym manifestem nie zmienię, ech... A ludzie w dużej mierze kupują co tanie. Ostatnio była ogromna promocja na kosmetyki DOVE. Szampon 5,99, odżywka 5,99zł i coś tam jeszcze, do tego antyperspiranty lady speek ... (nie wiem jak się to pisze) po 4,99zł. Wszystko znikało w oka mgnieniu. Co do dostępności kosmetyków ja muszę przyznać, że w moim mieście (mam rosmana, naturę, starsa i jakieś prywatne drogerie) to żadna nie ma choćby połowy kosmetyków, które są ok. Głupi szampon musiałam zamówić przez internet, bo nie ma. Jak coś stoi to na samym dole zakryte innymi kosmetykami. Straszne... A jakie maszynki do golenia są ok? Wilkison?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
ma zielone pojęcie
|
Odejdę na chwilę od tematu testowania na zwierzętach-
Znacie jakieś "mleka o szczęśliwych krów"? Chodzi mi o to żeby kupować mleko od firm, które dobrze traktują krowy ![]() ![]()
#4919 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoras z Was uzywa olejkow eterycznych zamiast plynow do plukania? Chcialabym sprobowac zastapic plyny ale nigdzie nie moge znalezc informacji ile tego olejku dodawac? No i czy on nie bedzie zostawial tlustych plam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopóki żel jest zamknięty w opakowaniu to pachnie intensywnie. Na włosach szybko się ulatnia. Nie wiem, czy taki olejek sprawdziłby się na ubraniach. Poza tym wydaje mi się, że olejku trzeba by było dodać do jakiejś bazy. Ale zupełnie nie wiem, co to miałoby być. Płukanie samym olejkiem, wydaje mi się raczej złym pomysłem (ale może ktoś tak robi?). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.