Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 10:20   #4891
Sorbet
Zadomowienie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
mnie się coś wydaje, że najłatwiej taką beżową kredkę do NYXa to będzie kupić z NYXa... Bo oni tych kredek to mają od licha i trochę. Zastanawiałaś się kiedyś czy by ich nie zakupić ze strony producenta na WB? Na wizażu czasami też organizowane są wspólne zakupy kosmetyczne z NYXa, to i przesyłka wychodzi grosze (jak byś sama kupowała to z WB też nie jest źle). Wtedy można sobie nawet konkretne kolorki powybierać i tak dalej Bo tak z allegro to trochę kicha, że taki słaby wybór tam mają i trzeba łapać co jest na tacy.
Co to jest WB?_?
Miałam na myśli coś bardziej na miejscu. Przesyłki pocztowe mnie trochę dobijają, bo po kilku kradzieżach, jakie przytrafiły się mnie i mojej siostrze, czekam na paczki z niemałym stresem. Przypomniałam sobie znienacka o Inglocie i Eveline. Dzięki za odzew Linuś, od razu Szczęśliwego Nowego Roku Wam wszystkim życzę
Stary 2010-12-30, 13:17   #4892
hanusia505
Zakorzenienie

Dziewczyny podpiszcie petycje w sprawie o ktorej byla mowa wczoraj w wiadomosciach czyli o 15sto latku ktory nagrywal swojego 3 letnie brata, gdy ten roztrzaskal kota o sciane... Ja tego filmiku nie wlaczylam bo sie nie odwazylam...
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6231

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:41   #4893
pamelal
Raczkowanie

hanusia505 słyszałam o tym i byłam zszokowana.
Podpisałam

*sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
*podyskutuj z nami !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749

Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
pamelal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 13:41   #4894
593c75013b50657667b63d87728634e1b99aec69_5ffb951521a8c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwia0187 Pokaż wiadomość
Żółty ser produkowany na enzymie z żółądków cielęcych - zwany podpuszczką. Smacznego
Przy produkcji tańszych serów żółtych stosuje się podpuszczkę syntetyczną.
593c75013b50657667b63d87728634e1b99aec69_5ffb951521a8c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 16:53   #4895
agatri
Rozeznanie

tak myślałam że może jeślibędziemy mieć czas <ja już trochę szperałam> aby w naszej liście może napisać <dać logo > na jakich listach są te firmy, które są u nas co wy na to ?

------------
faktycznie nie traćmy stron jeśli ktoś bardzo chce ze mną podyskutować o mięsie , serach ,mleku itp to piszcie na PW odpiszę na 100%
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 17:53   #4896
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Co to jest WB?_?
WB = Wielka Brytania
Ale jeśli się boisz przesyłek to nie będę Cię namawiać. Ja miałam chyba wielkie szczęście do poczty bo tylko raz w życiu coś mi się zagubiło... W takim razie powodzenia w szukaniu

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Dziewczyny podpiszcie petycje w sprawie o ktorej byla mowa wczoraj w wiadomosciach czyli o 15sto latku ktory nagrywal swojego 3 letnie brata, gdy ten roztrzaskal kota o sciane... Ja tego filmiku nie wlaczylam bo sie nie odwazylam...
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6231
Jak ja bym takiego sk****a jednego z drugim dorwała w swoje ręce to nie chcę nawet myśleć co by to było, normalnie mi się krew zagotowała!!!
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 12:50   #4897
Mahdab
Zakorzenienie

Linusiaczek, dzięki za radę, chociaż już pewnie nie pamietasz jaką

Podczas świąt zauważyłam, że moja mama się bardzo nawróciła jeśli chodzi o kosmetyki. Cieszy mnie każda nowa osoba, już trochę się w moim otoczeniu nazbierało
Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 13:07   #4898
saming
Zakorzenienie

Ja mamę zaczęłam przekonywać do takich kosmetyków w trochę inny sposób. Ale ważne, że działa.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:11   #4899
Gryzeldaa
Raczkowanie

Witam,
wiem, ze juz napewno padła odpowiedź na moje pytania, ale nie moge ich znaleśc, mimo, ze przeszukuje internet ( nie tylko wizaz) juz od jakiegos czasu. Wiec prosilabym o odpowiedz na pyt

1) w jaki sposob testuje sie na zwierzetach podpaski lub pasty do zebow? Lub np Pepsi? Czy chodzi tylko o to, ze te firmy popieraja te testy, ale same nie testuja tych produktow? ( no bo w jaki sposob?) I wlasciwie co by znaczyło, że popierają? W obrębie swojego koncernu czy ogólnie?

2) Podobno ustawa w Polsce zakazuje testów na zwierzętach. Tzn. że firmy testują tylko skladniki?

Z gory wielkie dzieki, bo bardzo mnie nurtują te pyt
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 14:16   #4900
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
Witam,
wiem, ze juz napewno padła odpowiedź na moje pytania, ale nie moge ich znaleśc, mimo, ze przeszukuje internet ( nie tylko wizaz) juz od jakiegos czasu. Wiec prosilabym o odpowiedz na pyt

1) w jaki sposob testuje sie na zwierzetach podpaski lub pasty do zebow? Lub np Pepsi? Czy chodzi tylko o to, ze te firmy popieraja te testy, ale same nie testuja tych produktow? ( no bo w jaki sposob?) I wlasciwie co by znaczyło, że popierają? W obrębie swojego koncernu czy ogólnie?

2) Podobno ustawa w Polsce zakazuje testów na zwierzętach. Tzn. że firmy testują tylko skladniki?

1. Samych podpasek się nie testuje, ALE firma produkująca dane podpaski (może jak są zapachowe - to te zapachy można testować na skórze zwierzaka) wspiera (finansowo, kupuje poszczególne produkty itp) firmy, które testują. Pasty do zębów to akurat tak jak inne składniki - na skórę zwierzaka, chociaż chyba raz coś czytałam, że akurat te dają do oczu(!) uszatych, ale czy to prawda to nie wiem.

2. Tak, całe produkty nie są testowane, ale właśnie te poszczególne składniki.

Chyba tak to wygląda, bardziej zorientowane ode mnie prosiłabym o wypowiedź

Stary 2010-12-31, 14:30   #4901
Gryzeldaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
1. Samych podpasek się nie testuje, ALE firma produkująca dane podpaski (może jak są zapachowe - to te zapachy można testować na skórze zwierzaka) wspiera (finansowo, kupuje poszczególne produkty itp) firmy, które testują. Pasty do zębów to akurat tak jak inne składniki - na skórę zwierzaka, chociaż chyba raz coś czytałam, że akurat te dają do oczu(!) uszatych, ale czy to prawda to nie wiem.
Dzieki za odpowiedz

Jednak wciaz mam pewne watpliwosci

(zostańmy przy tych podpaskach :P) po co firma ma wspierac finansowo te testujące? i jakie produkty do kupienia moglaby potrzebowac przy/do produkcji podpasek?
Ogolnie nie rozumiem tej "ideii wspierania"

sorki, ze sie tak dopytuje, ale chciałabym zrobic prezentacje na ten temat, a przez te braki nie czuje się zbyt kompetentna ;D

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 15:35   #4902
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za odpowiedz

(zostańmy przy tych podpaskach :P) po co firma ma wspierac finansowo te testujące? i jakie produkty do kupienia moglaby potrzebowac przy/do produkcji podpasek?

sorki, ze sie tak dopytuje, ale chciałabym zrobic prezentacje na ten temat, a przez te braki nie czuje się zbyt kompetentna ;D
Wiesz, to chodzi chyba o całe koncerny.... Np. jedna firma która produkuje proszki do prania - testuje je na zwierzętach, a druga robi papier toaletowy, tu nie ma co testować niby - ale to jest ten jeden koncern. I tak naprawdę kupujesz tylko ten papier a ta kasa pójdzie też na ten proszek. Chyba.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Ale może poczekaj na wypowiedzi kogoś bardziej zorientowanego

Stary 2010-12-31, 17:10   #4903
Gryzeldaa
Raczkowanie

teraz juz rozumiem - dzieki )
Stary 2010-12-31, 17:14   #4904
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
chociaż chyba raz coś czytałam, że akurat te dają do oczu(!) uszatych, ale czy to prawda to nie wiem.
Do tego wycinają powieki żeby nie mogły nawet zamkną oczu...
Stary 2010-12-31, 17:29   #4905
agatri
Rozeznanie

Cytat:
Witam,

na stronie 140 jest dość dużo o tym naprawdę takie info trudno znaleźć ,a nie które dziewczyny bardzo się rozpisały

co do podpasek jest na nich często jakiś żel to też trzeba przetestować ,kiedy nawet kodak testuje a on produkuje aparaty itp!

i jeszcze lini może ci się przydadzą
http://prawdaxlxpl.wordpress.com/200...-dzialalnosci/
http://www.iamscruelty.com/ <po angielsku ale zawsze można dać tłumacz google >
http://www.peta.org/
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 18:18   #4906
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Do tego wycinają powieki żeby nie mogły nawet zamkną oczu...
O tym nawet nie wiedzialam
To sie nie miesci w glowie, skad na tym swiecie potwory pozbawione kompletnie uczuc?

klik

Edytowane przez hanusia505
Czas edycji: 2010-12-31 o 18:55
Stary 2010-12-31, 19:42   #4907
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za odpowiedz

To może ja się jeszcze wypowiem co do wspierania testowania na zwierzętach przez takie firmy jak np. coca-cola. Cola-cola przez wiele lat bezpośrednio finansowała testy m.in. słodzików dla osób chorych na cukrzycę, które to testy polegały na tym, że małpom (szympansom chyba) podczas podawania konkretnych składników rozcinało się twarz (pysk?) i patrzyło na to, które mięśnie czy tam nerwy reagują na konkretne bodźce. Sama coca-cola teoretycznie nie testowała tych składników, ale dawała bezpośrednio pieniądze na te testy (czego niby miała zaprzestać, ale coś nie jestem pewna) i korzystała z wyników badań. To tak dla przykładu. Miałam nawet linka do strony, wraz z podanymi sumami i ośrodkiem gdzie to robiono, gdzie opisany był też cały eksperyment, ale mi teraz go trudno znaleźć na wątku.
Stary 2010-12-31, 19:43   #4908
guacamole
Wtajemniczenie

Dziewczyny, L'Oreal nie jest tylko dystrybutorem. To jest koncern, ktory, w sklad ktorego wchodza firmy produkcyjne. Spojrzcie na adresy na opakowaniu Matrix, Garnier, Vichy czy L'oreal.... ten sam. Te firmy pracuja na rzecz interesow koncernu.

Sama osobiscie nie zgadzam sie z idea, by zaprzestac kupoania kosmetykow nietestowanych tylko dlatego, ze sprzedawane sa w rosmanie. Jednak jest roznica miedzy Rosmanem a LOrealem - Rosman nie produkuje Bielendy, a L'Oreal jest wlascicielem Vichy... i jednoczesnie jego dystrybutorem.
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 19:54   #4909
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez guacamole Pokaż wiadomość
Dziewczyny, L'Oreal nie jest tylko dystrybutorem. To jest koncern, ktory, w sklad ktorego wchodza firmy produkcyjne. Spojrzcie na adresy na opakowaniu Matrix, Garnier, Vichy czy L'oreal.... ten sam. Te firmy pracuja na rzecz interesow koncernu.

Sama osobiscie nie zgadzam sie z idea, by zaprzestac kupoania kosmetykow nietestowanych tylko dlatego, ze sprzedawane sa w rosmanie. Jednak jest roznica miedzy Rosmanem a LOrealem - Rosman nie produkuje Bielendy, a L'Oreal jest wlascicielem Vichy... i jednoczesnie jego dystrybutorem.
Tak, tak guacamole, masz rację Tylko mi chodziło o sytuację co gdy dana firma jest firmą niezależną, nie wchodzi w skład koncernu (np L'Oreal) a tylko jest dystrybuowana przez L'Oreal, stąd ten cały post dotyczący Sanoflore. Przecież nikt z nas nie będzie kupować Garniera Natomiast ktoś powiedział, że Sanoflore chyba należy do koncernu a jak należy to powinno być na czerwonej i tyle.

Mahdab, przyznam szczerze, że dumam i dumam i nie jestem pewna, za co mi dziękujesz Ale cieszę się, że się na coś przydałam I sama gratuluję zasiania w ludziach zainteresowania tematyką testowania. Sama też powoli czynię postępy
Stary 2011-01-02, 10:00   #4910
megana88
Raczkowanie

Dotarłąm
Dzięki za wszelkie porady. Co do wegetarianizmu, jestem zielona, jak chyba większość ludzi. Co do dostępności produktów to mieszkam w małym mieście, tudzież często jestem na wsi i uwierzcie, że tam naprawdę jest ze wszystkim problem. Warzyw prawie nie ma, marchew i jabłka, czasem kapusta, podstawa to mięsa.
No ale słowo się rzekło i zaczynam. Na chwilę obecną ryby, bo jednak za drastyczne dla mnie jest przejście na same warzywa, poza tym moja wiedza nadal nie powala, ale myślę, że w tym roku się uda
Dopadłam sklep z proszkami nie testującymi, czyli chemię mam z głowy, a to mnie najbardziej martwiło, bo jednak proszki, płyny, odplamiacze itp. to wszystko ogromne koncerny testujące. Kosmetyki za parę dni dojadą, wszystko nietestujące
Ktoś tu pisał o tym, że faceci używają tego co popadnie i nie zwracają uwagi czy myją Lorealem czy ziają i ja to wykorzystałam podstawiłąm szampony ziaji i wiecie co? Nie zauważył ech faceci...
I mam taki pomysł (zaczęłam już to robić) by stworzyć swego rodzaju spis rzeczy nietestowanych na zasadzie pasta i konkretne nazwy, podpaski i konkretne nazwy, proszki, szampony itp... Myślę, że to mogłoby ułatwić sprawę, bo czasem łatwiej skojarzyć konkretny produkt niż korporację. Nawet zdjęcia mam
Stary 2011-01-02, 13:41   #4911
pamelal
Raczkowanie

megana88 to świetnie ! Życzę powodzenia na nowej drodze, bycie wege jest w gruncie rzeczy, przyjemne

Z przyporządkowaniem danych firm do produktów, to dobry pomysł, wymagający jednak nieco więcej pracy. Ja się orientuję bez tego.

Dlaczego też, dla większości osób jest trudniej przejść na dietę bezmięsną bez pominięcia ryb? Czy ryby są aż tak 'uzależniające' bądź pełne składników odżywczych, że ciężko się od nich odzwyczaić?
Nigdy tego nie rozumiałam, sama przeszłam na jedzenie bezmięsne (wliczając do mięsa rybę) od razu

*sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
*podyskutuj z nami !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749

Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
pamelal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 15:30   #4912
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mamę zaczęłam przekonywać do takich kosmetyków w trochę inny sposób. Ale ważne, że działa.
A jak? Z ciekawości pytam

Bo właśnie mnie szokuje jedno dlaczego ludziom tak ciężko przejść na te nietestujące kosmetyki, skoro w dużym mieście wystarczy wejść do pierwszego lepszego marketu/drogerii i tam jest dosłownie wszystko, może faktycznie problem jest z chemią i pastami do zębów...
Żałuję, że w naszym kraju wogóle ten temat nie jest nagłośniony.

A pracowaliśmy z Tż nad jego mamą i to mnie strasznie dziwi. Bo jest to osoba wręcz nadwrażliwa, nie może patrzeć w filmie czy wiadomościach jak coś się dzieje zwierzakowi, w przy ludziach nakrzyczała na faceta, że zostawił psa przed sklepem w upale i bez wody. No właśnie, a jeśli chodzi o kosmetyki, to co prawda zainteresowała się troche tematem, ale i tak robi swoje. Wiem, że nie ma jakichś specjalnych przyzwyczajeń, żeby ciężko było zrezygnować. A nie pracuję, więc brak czasu odpada.
Jeszcze coś napiszę, mam nadzieję, że was nie zanudzę
Jak powiedzieliśmy z Tż jego mamie, że teraz kupujemy nietestowane kosmetyki tylko i wyłącznie i podkreślałam wiele razy, że to jest loreal i garnier przede wszystkim. Temat powracał jeszcze kilka razy, ale podkreślaliśmy zawsze nazwy. I później mama mu kupiła dezodorant garnier i wode toaletową pumy. Zabolało mnie to bo tak poczułam, jakby uważała, że nie będzie brała pod uwagę moich fanaberii, że ja sobie mam kupować co chce a on pozostanie przy swoich przyzwyczajeniach. Nawet głupio mu było coś powiedzieć, bo to w końcu prezenty...

I sobie tak myśle, że nikt by nie siedział spokojnie jakby powiedzmy katował ktoś zwierzę na ulicy. Każdy jeden by to potępił. A jak to się dzieje gdzieś dalego na drugim końcu świata powiedzmy, żeby tutaj sobie użyć mydełka to jest okej?
Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 16:08   #4913
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
A pracowaliśmy z Tż nad jego mamą i to mnie strasznie dziwi. Bo jest to osoba wręcz nadwrażliwa, nie może patrzeć w filmie czy wiadomościach jak coś się dzieje zwierzakowi, w przy ludziach nakrzyczała na faceta, że zostawił psa przed sklepem w upale i bez wody. No właśnie, a jeśli chodzi o kosmetyki, to co prawda zainteresowała się troche tematem, ale i tak robi swoje. Wiem, że nie ma jakichś specjalnych przyzwyczajeń, żeby ciężko było zrezygnować. A nie pracuję, więc brak czasu odpada.
Mnie to też szokuje, tym bardziej, że np. moja mama jest wegetarianką od wielu lat i zdarzyło się, że jak jej kelner w restauracji zaproponował coś z mięsem, to się na cały głos zapytała "czy ja panu wyglądam na zabójcę zwierząt?!". A z kosmtykami była ta sama historia! A najlepsze jest to, że moja mama mało ich w ogóle używa, bo nie lubii chemii na sobie i sama mnie często namawiała na firmy typu Forever Living albo Dr Nona, bo może to zdrowsze. Ale jak już coś kupowała, to nie zastanawiała się czy testowane. Gdzie tu logika?

Chyba ją zresztą w końcu przekabaciłam metodą - kupię jej kilka nietestowanych kosmetyków świetnej jakości, pokażę parę moich, pozachwalam ten brak chemii i jak się przyzwyczai, to pewnie sama zacznie te same firmy kupować. No i to zadziałało.
Stary 2011-01-02, 16:13   #4914
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Małgosia, pisz pisz, możesz też wystawić recenzję. Mne bardzo interesują takie kosmetyki dla dzieci, akurat tu wszystkie trzy
Widze, że ten szampon nie ma SLS - to świetnie, mam nadzieję, że się dobrze sprawdzi u Ciebie i będę też mogła go zamówić
Szukałam szamponu bez SLSu/SLESu (z SLESem mam szampon Joanny i bardzo sobie go chwalę).

Za jakiś czas więcej o nim napiszę, ale na razie widzę, że szampon Sanosanu jest delikatniejszy niż Hipp czy BD (akurat do nich mam porównanie). W przeciwieństwie do nich, Sanosan nie plącze tak włosów.

Oliwka Sanosanu jest ok - nie wiem jak to możliwe, ale w porównaniu do wszystkich innych oliwek, które kiedyś używałam (BC, Hipp, AA, Johnsona) w największym stopniu wchłania się w skórę (nie w 100%, ale tak ok. 50%). Oliwka jest oparta na parafinie, więc nie nadaje się niestety na włosy.

Płyn Ziai jest super Najlepsza olejek do mycia, jaki miałam. Skóra po myciu pozostaje natłuszczona. O to mi właśnie chodziło.

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
Przewdonik był wydany w UK i badaniom poddano firmy i korporacje, które są dostępne na rynku brytyjskim co nieznaczy, że nie ma ich na rynku polskim. Zazwyczaj są to firmy dobrze nam znane.
dziękuję za informacje

Na razie w największym stopniu interesuję się kosmetykami crulety-free i z ego, co widzę, to jednak niewiele dostępnych w UK jest też dostępnych w Polsce. Dlatego tak się dopytywałam o to, czy w przewodniku są opisane produkty, które można dostać w Polsce.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-02, 23:23   #4915
hanusia505
Zakorzenienie

Czy ma ktos jakies wiadomosci o PharmaCF? Na stronie maja informacje, ze nie testuja, poza tym widzialam chyba tez na jakims dezodorancie znaczek kroliczka. Napisalam im maila z pytaniem o testy skladnikow i wystepowanie skladnikow zwierzecych, zobaczymy czy odpisza

klik
Stary 2011-01-03, 11:41   #4916
rula
Raczkowanie

Witam wszystkich po świętach i Nowym Roku

Całkiem niedawno zaopatrzyłam się w nowy płyn dwufazowy do demakijażu oczu Ziaji. Wszystko ok, super sciąga tusz, nie tłusty w rozsądnej cenie. Na odwrocie pisze: testowany dermatologicznie i alergicznie. Ziaja Ltd, sp. z o.o. Zakład Produkcji Leków
Przyznam nie korzystałam wcześniej z tych kosmetyków. Czy ziaja produkuje również leki? W jaki sposób znalazła się na Waszej liście jako kosmetyki nie testowane na zwierzętach?
rula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 12:51   #4917
megana88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pamelal Pokaż wiadomość
Dlaczego też, dla większości osób jest trudniej przejść na dietę bezmięsną bez pominięcia ryb? Czy ryby są aż tak 'uzależniające' bądź pełne składników odżywczych, że ciężko się od nich odzwyczaić?
Nigdy tego nie rozumiałam, sama przeszłam na jedzenie bezmięsne (wliczając do mięsa rybę) od razu
Może wynika to z tego, że jednak dla osób, które jadły całe życie mięso jest po prostu ciężko od razu przejść na "warzywa". Swoją drogą wolę powoli dochodzić do celu niż od razu odrzucić wszystko i zrezygnować za jakiś czas. Wiem, że to nie będzie łatwe dlatego nie porywam się od razu z motyką na słońce. Wierzę, że dam radę

mahdab moja "teściowa" tak samo. Niby taka wrażliwa na krzywdę zwierząt, ale psa nie zawiezie do weta bo czasu nie ma, kosmetyki testowane i nie przemówisz. I zawsze gadka, że nic tym manifestem nie zmienię, ech...
A ludzie w dużej mierze kupują co tanie. Ostatnio była ogromna promocja na kosmetyki DOVE. Szampon 5,99, odżywka 5,99zł i coś tam jeszcze, do tego antyperspiranty lady speek ... (nie wiem jak się to pisze) po 4,99zł. Wszystko znikało w oka mgnieniu.
Co do dostępności kosmetyków ja muszę przyznać, że w moim mieście (mam rosmana, naturę, starsa i jakieś prywatne drogerie) to żadna nie ma choćby połowy kosmetyków, które są ok. Głupi szampon musiałam zamówić przez internet, bo nie ma. Jak coś stoi to na samym dole zakryte innymi kosmetykami. Straszne...
A jakie maszynki do golenia są ok? Wilkison?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 15:49   #4918
Chatul
ma zielone pojęcie

Odejdę na chwilę od tematu testowania na zwierzętach-
Znacie jakieś "mleka o szczęśliwych krów"? Chodzi mi o to żeby kupować mleko od firm, które dobrze traktują krowy Bo niestety do wiejskiego mleka nie mam zbytnio dostępu
Stary 2011-01-03, 15:55   #4919
hanusia505
Zakorzenienie

Czy ktoras z Was uzywa olejkow eterycznych zamiast plynow do plukania? Chcialabym sprobowac zastapic plyny ale nigdzie nie moge znalezc informacji ile tego olejku dodawac? No i czy on nie bedzie zostawial tlustych plam?

klik
Stary 2011-01-03, 16:21   #4920
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was uzywa olejkow eterycznych zamiast plynow do plukania? Chcialabym sprobowac zastapic plyny ale nigdzie nie moge znalezc informacji ile tego olejku dodawac? No i czy on nie bedzie zostawial tlustych plam?
Dodawałam kilka kropel olejku pomarańczowego do żelu do włosów i mogę napisać, że zapach nie jest zbyt trwały (mam zwykły olejek z apteki).
Dopóki żel jest zamknięty w opakowaniu to pachnie intensywnie. Na włosach szybko się ulatnia. Nie wiem, czy taki olejek sprawdziłby się na ubraniach.
Poza tym wydaje mi się, że olejku trzeba by było dodać do jakiejś bazy. Ale zupełnie nie wiem, co to miałoby być. Płukanie samym olejkiem, wydaje mi się raczej złym pomysłem (ale może ktoś tak robi?).

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości