![]() |
#4981 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Linusiaczek - wśród nas sie tacy znajdą !! Na pewno!
Co do Kobo - niewiadomo nie mozn do nich napisac maila. |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tą Wikipedią to bym się tak nie chwaliła ![]() ---------------------------------------------------------------------- A tak odbiegając od tematu. Dostałam dzisiaj książkę, Animal Liberation Petera Singera, o prawach zwierząt. Trochę się boję bo jak przejżałam ksiązkę i przeczytałam niektóre fragmenty to normalnie az mi się włos zjeżył.
![]() |
#4983 |
Zadomowienie
|
Sprawdziłam Rossmanna pod katem produktów cruety free i znalazłam:
- Białego Jelenia - Bielendę (olejek do mycia, balsamy, kremy do twarzy, maseczki, peelingi itp.) - Ziaję i Ziajkę (Ziajka to seria produktów dla dzieci): balsamy, masła, mydła, kremy, płyn do demikjażu itp. - Frosch (płyna do WC i do mycia naczyń) Być może są jeszcze jakieś produkty, ale jeszcze nie pamiętam wszystkich firm cruelty free. Co do wegetarianizmu, to dla mnie nie jest on w ogóle połączony z problemem testowania produktów na zwierzętach. Mogę wprost napisać, że jem mięso (głównie drób, bo inne mi nie smakuje) i nie mam w planach rezygnacji z niego ![]() Jeśli chodzi o składniki odzwierzęce w kosmetykach, to raczej ich unikam, choć nie wykluczam kupienia produktów z nimi. Wszystko zależy od tego, jakie to są składniki, bo np. nie wyobrażam sobie kupowania kosmetyków, które zawierają jedwab z jedwabników, ale np. lanolinę czy miód chętnie sama stosuję i nie widzę w tym niczego złego. Jeszcze odnośnie składników odzwierzęcych, to myślę, że gdybym musiała wybierać między produktem nietestowanym, który ma składniki odzwierzęce a produktem testowanym, który takich składników nie ma, to wybrałabym ten pierwszy (chodzi mi o sytuację, gdy nie ma kosmetyków nietestowanych bez składników odzwierzęcych albo gdy takie kosmetyki są, ale mają znacznie słabsze/gorsze działanie). Świadomie nigdy bym nie kupiła produktu, którego składniki odzwierzęce nie byłyby "efektem ubocznym" uboju, ale zwierzę zostałoby zabite wyłącznie dla ich pozyskania. |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Pety to już miałyśmy tu kupę dyskusji ![]() ![]()
![]() |
#4985 | |
Zadomowienie
|
Akurat w tej chwili mam z polskich ustaw mam tylko ustawę o eksperymentach na zwierzętach:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Zakorzenienie
|
a jakich pas do zębów używać dostępnych w Polsce, by były w 100% nietestowane na zwierzętach
![]()
#4987 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję za informację. Postaram się jeszcze poszukać, może będzie na jakiejś liście cruelty free. A jeśli nie, to do nich napiszę
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4988 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() W ogóle polecam pastę Dabur Miswak. Jest boska. Usunęła mi kamień z zębów i przebarwienia. No i dobrze działa na dziąsła. Także jak ktoś ma jakiekolwiek problemy z zębami czy dziąsłami to niech najpierw pastę Dabur Miswak wypróbuje ![]()
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale już mam ![]() ![]() http://www.sklepnaturalny.pl/piel-2/...w-mietowa.html
![]() |
#4990 |
Zadomowienie
|
Jest jeszcze pasta Adent - Polleny-Evy (do kupienia w sklepie Polleny, w aptekach). Cena przystępna, działanie też ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zadomowienie
|
Na fajną stronę się nadziałam: www.ekoistka.pl - dużo artykułów, jest też dział o zwierzętach.
A co do past do zębów to na zielonej jest Jordan ![]()
![]() |
#4992 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4993 |
Zakorzenienie
|
Pewnosci nie ma ale wydaje mi sie, ze nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Tobie jak i inny wydaje się, że można bez wzięcia na siebie odpowiedzialnośći wcisnąć komuś bezdomne zwierzę i po sprawie.Niestety nie.Zwierzęta ciężko chore ,agresywne czy ślepe mioty są usypiane z przyczyn oczywistych.PETA,Greenpea ce i wiele innych organizacji jest ciągle o coś oskarżana z prostych powodów.Żaden koncern czy korporacja nie chce, by ktokolwiek pokazywał społeczeństwu ich zbrodniczych praktyki, jakich się dopuszczają tak na środowisku naturalnym jak i na ludziach czy zwierzętach.To brudna polityka oparta na ciągłych manipulacjach opinią publiczną i szukania haka pod każdą postacią, ale jeśli ktoś się angażuje aktywnie w taką działalność, to zdaje sobie z tego sprawę i nie wypisuje idiotycznych bzdetów typu"bo oni napisali że oni to czy tamto".Usypia się psy i koty, bo tak trzeba.Nie ma innego wyjścia.W ogromie tej zwierzęcej tragedii trzeba umieć się poruszać zdroworozsądkowo.Wiesz ile kosztuje leczenie jednego ciężko chorego i raczej nierokującego dobrze psa czy kota? Ja mam 2psy i jeden jest bardzo chory.Jego dotychczasowe leczenie już mnie kosztowało przez rok ponad 4tys zł i to właściwie same wizyty u weta do tego dochodzą leki, a teraz spójrz na to w skali globalnej.Myślisz że jest tabun chętnych do wzięcia sobie na utrzymanie chorego zwierzaka?Albo kolejka do zabrania agresywnego psa nad którym trzeba pracować i to najlepiej konsultując się z behawiorem, któremu trzeba na dzień dobry dać od 50zł za godzinę pracy? Strszych psów czy kotów też jakoś nikt nie chce, a szkoda bo staruszki sa super kochane, ale masa ludzka myśli inaczej.W każdym razie znaczna wiekszość.Na całym naszym globie wyglada, to tak samo.Fundacja czy organizacja musi mieć na to wszystko pieniądze.Wizyta u weta np.w Berlinie, to koszt ok 100 eur. Bądź realistką i nie dawaj się wkręcać w wypisywane idiotyzmy, specjalnie produkowane dla osób którym się nie chce zastanawiać nad czymś i zagłębiać w temat. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pasty Himalaya i Ziaja są dostępne w aptekach doz, można sobie sprowadzić do wybranej apteki. Warto też popytać w normalnych aptekach o pasty Ziaja bo też mają, a jeśli nie to mogą sprowadzić jeśli posiadają inne rzeczy z tej firmy. Ja wlasnie dziś zamowiłam sobie w doz pare rzeczy: pasty do zębów, roślinne mydełka i kremik, chciałam jeszcze zamówić dla mamy Białego Wielbłąda, bo też mają, ale akurat jest w brakach. Nie musze chodzić po całym mieście i szukać, tylko wybieram w jednym miejscu i jest to wygodne ![]() A wracając jeszcze do tematu, że Ziaja wprowadziła do aptek produkty, to ciekawa sprawa. Pasuje do nich napisać w tej sprawie.
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2011-01-13 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Raczkowanie
|
Pasta do zebow - ja poprosilam panią w zielarskim o sprowadzenie pasty z ziaji-duza i superowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Raczkowanie
|
Himalaya jest super, moja mama jest kosmetyczką i czytała kilka składów ich kosmetyków -stwierdziła że proste ale bardzo dobre, naturalne i dobrze dobrane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Raczkowanie
|
Przetestujcie produkty ZUCCARI.Kupiłam w zielarskim za chyba 20 zł pastę-żel aloesowy do mycia zębów, bez fluoru , może być dla dzieci i osób uczulonych na fluor.Uważam że jest suuper.Oczywiście ze znaczkiem "STOP animal testing"Na opakowaniu jest napisane;
"AloeICE jest jedyną na świecie pastą do zębów, która nie zawiera wody,ale bazuje na niepasteryzowanym i niefiltrowanym przez węgiel 100% Aloesie.Formuła oparta na chlorofilu roślinnym". ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5000 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#5001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Wtajemniczenie
|
Witam,
w pełni popieram wątek Mam pytanie czy firma Stiefel testuje na zwierzetach czy nie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Raczkowanie
|
Witam,
jestem tu nowa tematem zainteresowałam się dopiero nie dawno i z miłym zaskoczeniem zauważyłam że na wizażu jest taki wątek. ![]() Ja jestem w trakcie tworzenia swojej listy, kosmetyków testowanych jak i nie testowanych, no i na razie w mojej liście przeważają te pierwsze, ale mam nadzieję że to się zmieni. Co do past do zębów też właśnie zgłupiałam ;/ ale jakąś trzeba będzie znaleźć. |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Raczkowanie
|
Hazaja - powtarzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5006 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() Póki co muszę zużyć moje dwie tubki pasty Signal (którą tak lubiłam wrrr..) A potem poszukam tej ziaji lub joradana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj wśród tych bardziej i mniej zaawansowanych w tematyce nietestujących firm ![]() ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2011-01-16 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5008 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A odnośnie prezerwatyw,bo widziałam,że sie temat przewijał,nietestowane i przyjazne zwierzętom są firmy Glyde,to chyba najpewniejsza firma,ma certyfikat Vegan Society,jest promowana przez PETA.Gdyby ktoś był zainteresowany to mam do sprzedania,niedrogo ![]() więcej tu: http://forum.empatia.pl/viewtopic.php?f=2&t=1656 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.