Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 11:36   #4981
Senseds
Raczkowanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Linusiaczek - wśród nas sie tacy znajdą !! Na pewno!

Co do Kobo - niewiadomo nie mozn do nich napisac maila.

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 12:23   #4982
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anna3101 Pokaż wiadomość
Dla mnie to PETA jest mało wiarygodna, bo, o czym już od dłuższego czasu jest głośno w stanach, zamiast znajdować domy dla bezdomnych zwierząt woli je usypiać. Jest o tym mowa nawet w wikipedii. Dla mnie to więc żaden autorytet. Wolę organizację No Kill.
hmyy... zgodzę się z tym, że PETA jest kontrowersyjna i dlatego sprawdzam produkt kótry chcę kupić na kilku innych stronach zanim go kupię

z tą Wikipedią to bym się tak nie chwaliła bo to naprawdę słabe źródło informacji
----------------------------------------------------------------------

A tak odbiegając od tematu. Dostałam dzisiaj książkę, Animal Liberation Petera Singera, o prawach zwierząt. Trochę się boję bo jak przejżałam ksiązkę i przeczytałam niektóre fragmenty to normalnie az mi się włos zjeżył.

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 13:31   #4983
malgosia86
Zadomowienie

Sprawdziłam Rossmanna pod katem produktów cruety free i znalazłam:
- Białego Jelenia
- Bielendę (olejek do mycia, balsamy, kremy do twarzy, maseczki, peelingi itp.)
- Ziaję i Ziajkę (Ziajka to seria produktów dla dzieci): balsamy, masła, mydła, kremy, płyn do demikjażu itp.
- Frosch (płyna do WC i do mycia naczyń)
Być może są jeszcze jakieś produkty, ale jeszcze nie pamiętam wszystkich firm cruelty free.

Co do wegetarianizmu, to dla mnie nie jest on w ogóle połączony z problemem testowania produktów na zwierzętach. Mogę wprost napisać, że jem mięso (głównie drób, bo inne mi nie smakuje) i nie mam w planach rezygnacji z niego

Jeśli chodzi o składniki odzwierzęce w kosmetykach, to raczej ich unikam, choć nie wykluczam kupienia produktów z nimi.
Wszystko zależy od tego, jakie to są składniki, bo np. nie wyobrażam sobie kupowania kosmetyków, które zawierają jedwab z jedwabników, ale np. lanolinę czy miód chętnie sama stosuję i nie widzę w tym niczego złego.

Jeszcze odnośnie składników odzwierzęcych, to myślę, że gdybym musiała wybierać między produktem nietestowanym, który ma składniki odzwierzęce a produktem testowanym, który takich składników nie ma, to wybrałabym ten pierwszy (chodzi mi o sytuację, gdy nie ma kosmetyków nietestowanych bez składników odzwierzęcych albo gdy takie kosmetyki są, ale mają znacznie słabsze/gorsze działanie).
Świadomie nigdy bym nie kupiła produktu, którego składniki odzwierzęce nie byłyby "efektem ubocznym" uboju, ale zwierzę zostałoby zabite wyłącznie dla ich pozyskania.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 16:44   #4984
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rula Pokaż wiadomość
Gdzie jest to napisane, że wymaga się bezwzględnego testowania leków na zwierzętach (chodzi mi o ustawe)

Art.8.

a) doświadczenia na zwierzętach, które wiążą się z cierpieniem fizycznym i psychicznym niezgodne są z literą prawa zwierząt, zarówno w wypadku doświadczeń medycznych, naukowych, handlowych, jak i wszystkich innych,
b) należy rozwijać i stosować w tym celu zastępcze metody techniczne.

Światowa Deklaracja Praw Ziwerząt
No niestety Światowa Deklaracja Praw Zwierząt to raczej niewiele zwierzęta chroni, poza tym, że ma jakiś tam walor wskazujący ogólny kierunek traktowania zwierząt, bo jak znam życie to nie ma mocy obowiązującej. A ustaw dotyczących sprawy testowania może być parę, niedawno wklejałam nawet komentarz do jednej z nich, gdzie wyraźnie stoi jak wół, że nowe składniki leków muszą być testowane (szczerze mówiąc nikt przy zdrowych zmysłach by czegoś takiego nie zakazał i zakazać by nie mógł). Być może inne wymogi dotyczą dermokosmetyków, ale leki to jest jednak zupełnie inna bajka. Jak bym miała zgadywać to taki zapis się znajduje albo w ustawie o lekach i kosmetykach albo w ustawie o wprowadzeniu do obrotu leków albo istnieją jeszcze 3 inne ustawy i pewnie w jednej z nich Gdybym miała dostęp do lexa, to bym sprawdziła, a tak to, szczerze mówiąc, nie mam pojęcia gdzie tego szukać żeby zacytować ustawę, natomiast pojawiło się w paru opracowaniach do ustawy.

Co do Pety to już miałyśmy tu kupę dyskusji Fakt pozostaje faktem, że z powodu tego, że nikt na czas nie sterylizował/nie kastrował zwierząt, bo ludzie sami by na taki pomysł nie wpadli, to się bezdomne zwierzaki namnażają w zastraszającym tempie i jest ich po prostu za dużo Czy mnie to cieszy? - oczywiście nie, ale staram się być realistką.
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:56   #4985
malgosia86
Zadomowienie

Akurat w tej chwili mam z polskich ustaw mam tylko ustawę o eksperymentach na zwierzętach:

Cytat:
Art.1 ust. 2. ustawy o doświadczeniach na zwierzętach
Doświadczenia na zwierzętach są dopuszczalne tylko wtedy, gdy są konieczne do:
1) opracowania, wytwarzania, kontroli jakości, zapewnienia skuteczności i testowania bezpieczeństwa produktów leczniczych, środków spożywczych oraz innych substancji, preparatów i wyrobów w celu:
a) zapobiegania, rozpoznawania lub leczenia chorób, złego stanu zdrowia lub innego nieprawidłowego stanu, lub ustalenia szkodliwego wpływu tych produktów, środków oraz substancji, preparatów i wyrobów na człowieka, zwierzęta lub rośliny,
b) oceny, wykrywania, regulacji lub zmiany stanu fizjologicznego człowieka, zwierząt lub roślin,
2) ochrony zdrowia człowieka lub zwierząt przed chorobami,
3) ochrony środowiska w celu ochrony gatunków, zdrowia człowieka lub dobrostanu zwierząt,
4) podstawowych badań naukowych,
5) dydaktyki w szkołach wyższych
- jeżeli celów tych nie można osiągnąć bez użycia zwierząt.

Stary 2011-01-13, 08:32   #4986
beeets
Zakorzenienie

a jakich pas do zębów używać dostępnych w Polsce, by były w 100% nietestowane na zwierzętach

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:27   #4987
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pamelal Pokaż wiadomość
malgosia86 z tego co kojarzę, HiPP jest nietestującą firmą.
Dziękuję za informację. Postaram się jeszcze poszukać, może będzie na jakiejś liście cruelty free. A jeśli nie, to do nich napiszę

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to firma ktora ma certyfikat BDIH nie moze testowac i spelnia kilka innych wyrunkow aby go otrzymac.
Öko test to jest niemiecki magazyn testujacy kosmetyki i inne produkty sprawdzajacy ich skladniki i stopien schemizowania. Wyniki jaki dany produkt uzyskal w Öko tescie mozna zobaczyc na stronie internetowej, niektore produkty ktore zostaly dobrze ocenione umieszczaja tez symbol i ocene na etykietach.
Kiedys zdaje sie pomieszalam te pojecia i napisalam na odwrot, ale to dlatego, ze wiekszosc(moze wszystkie) kosmetyki drogerie markt maja symbol öko testu na opakowaniach ale Alverde (chyba jak jedyne ale nie mam pewnosci) posiada BDIH.
Na szczescie wszystkie marki wlasne DMu nie testuja wiec wczoraj zrobilam sobie zakupy
Czyli Oko test w ogóle nie interesuje kwestia, czy dany kosmetyk był testowany na zwierzętach?

Stary 2011-01-13, 09:49   #4988
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
a jakich pas do zębów używać dostępnych w Polsce, by były w 100% nietestowane na zwierzętach
Ja używam past firmy Dabur. Mój TŻ też
W ogóle polecam pastę Dabur Miswak. Jest boska. Usunęła mi kamień z zębów i przebarwienia. No i dobrze działa na dziąsła. Także jak ktoś ma jakiekolwiek problemy z zębami czy dziąsłami to niech najpierw pastę Dabur Miswak wypróbuje
Stary 2011-01-13, 10:05   #4989
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja używam past firmy Dabur. Mój TŻ też
W ogóle polecam pastę Dabur Miswak. Jest boska. Usunęła mi kamień z zębów i przebarwienia. No i dobrze działa na dziąsła. Także jak ktoś ma jakiekolwiek problemy z zębami czy dziąsłami to niech najpierw pastę Dabur Miswak wypróbuje
dziękuję za wyjaśnienie szkoda że ta pasta Dabur Meswak jest nie do kupienia w Polsce, ale przez ebay itp.

ale już mam znalazłam firmy z pastami nietestowane na zwierzakach np. Logona
http://www.sklepnaturalny.pl/piel-2/...w-mietowa.html

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 11:49   #4990
malgosia86
Zadomowienie

Jest jeszcze pasta Adent - Polleny-Evy (do kupienia w sklepie Polleny, w aptekach). Cena przystępna, działanie też ok.

Stary 2011-01-13, 14:21   #4991
Sorbet
Zadomowienie

Na fajną stronę się nadziałam: www.ekoistka.pl - dużo artykułów, jest też dział o zwierzętach.

A co do past do zębów to na zielonej jest Jordan Ziaja też ma pasty, ale widzę ją tylko w sklepach internetowych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 14:21   #4992
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
dziękuję za wyjaśnienie szkoda że ta pasta Dabur Meswak jest nie do kupienia w Polsce, ale przez ebay itp.
Jest na Allegro. I w dziwnych sklepach stacjonarnych. Np. w Warszawie, w podziemiach dworca centralnego
Stary 2011-01-13, 14:23   #4993
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Czyli Oko test w ogóle nie interesuje kwestia, czy dany kosmetyk był testowany na zwierzętach?
Pewnosci nie ma ale wydaje mi sie, ze nie...

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:50   #4994
Neutrina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Z tego co ja się orientuję, to nie ma. Jest wymóg testowania na zwierzętach przy lekach.
Nie ma takiego wymogu i nigdy nie było.Jest tylko ustawa uzasadniająca testowanie na zwierzętach.Testuje się na zwierzętach tylko dlatego że im nie trzeba płacić ogromnych pieniędzy za doświadczenia na nich, a ludziom którzy się na testowanie czegoś decyduja tak.Zwierzęta mają inne organizmy od ludzkich i w koncowej fazie produkt i tak musi być przetestowany na jakiejś grupie zdecydowanych na poddanie się testowaniu ludzi.No ale w całokształcie firma wydaje mniej na eksperymenty niż by miała wydać, testując tylko na ludziach.Są strony w necie gdzie można się zapisać na testowanie czegoś za kasę i to niemałą np.Ochotnik.pl

Cytat:
Napisane przez anna3101 Pokaż wiadomość
Dla mnie to PETA jest mało wiarygodna, bo, o czym już od dłuższego czasu jest głośno w stanach, zamiast znajdować domy dla bezdomnych zwierząt woli je usypiać. Jest o tym mowa nawet w wikipedii. Dla mnie to więc żaden autorytet. Wolę organizację No Kill
Wiesz co,najlepiej wypowiadać sie o czyjejś działalnośći z punktu widzenia ekranu i klawiatury ,prawda.Od kilku lat czynnie działam w największym polskim schronisku w wawie.Przeciętnie przebywa tam ok 3tys zwierzat.Wiem dokładnie co i jak wyglada w tej materii.Napisz proszę jak widzisz znalezienie domu dla agresywnego na maksa pitbulla albo amstafa?
Tobie jak i inny wydaje się, że można bez wzięcia na siebie odpowiedzialnośći wcisnąć komuś bezdomne zwierzę i po sprawie.Niestety nie.Zwierzęta ciężko chore ,agresywne czy ślepe mioty są usypiane z przyczyn oczywistych.PETA,Greenpea ce i wiele innych organizacji jest ciągle o coś oskarżana z prostych powodów.Żaden koncern czy korporacja nie chce, by ktokolwiek pokazywał społeczeństwu ich zbrodniczych praktyki, jakich się dopuszczają tak na środowisku naturalnym jak i na ludziach czy zwierzętach.To brudna polityka oparta na ciągłych manipulacjach opinią publiczną i szukania haka pod każdą postacią, ale jeśli ktoś się angażuje aktywnie w taką działalność, to zdaje sobie z tego sprawę i nie wypisuje idiotycznych bzdetów typu"bo oni napisali że oni to czy tamto".Usypia się psy i koty, bo tak trzeba.Nie ma innego wyjścia.W ogromie tej zwierzęcej tragedii trzeba umieć się poruszać zdroworozsądkowo.Wiesz ile kosztuje leczenie jednego ciężko chorego i raczej nierokującego dobrze psa czy kota? Ja mam 2psy i jeden jest bardzo chory.Jego dotychczasowe leczenie już mnie kosztowało przez rok ponad 4tys zł i to właściwie same wizyty u weta do tego dochodzą leki, a teraz spójrz na to w skali globalnej.Myślisz że jest tabun chętnych do wzięcia sobie na utrzymanie chorego zwierzaka?Albo kolejka do zabrania agresywnego psa nad którym trzeba pracować i to najlepiej konsultując się z behawiorem, któremu trzeba na dzień dobry dać od 50zł za godzinę pracy? Strszych psów czy kotów też jakoś nikt nie chce, a szkoda bo staruszki sa super kochane, ale masa ludzka myśli inaczej.W każdym razie znaczna wiekszość.Na całym naszym globie wyglada, to tak samo.Fundacja czy organizacja musi mieć na to wszystko pieniądze.Wizyta u weta np.w Berlinie, to koszt ok 100 eur. Bądź realistką i nie dawaj się wkręcać w wypisywane idiotyzmy, specjalnie produkowane dla osób którym się nie chce zastanawiać nad czymś i zagłębiać w temat.
Neutrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:17   #4995
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czy widziałaś, w wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 w 16 poście jest podział, m.in. są produkty do jamy ustnej.

Pasty Himalaya i Ziaja są dostępne w aptekach doz, można sobie sprowadzić do wybranej apteki. Warto też popytać w normalnych aptekach o pasty Ziaja bo też mają, a jeśli nie to mogą sprowadzić jeśli posiadają inne rzeczy z tej firmy. Ja wlasnie dziś zamowiłam sobie w doz pare rzeczy: pasty do zębów, roślinne mydełka i kremik, chciałam jeszcze zamówić dla mamy Białego Wielbłąda, bo też mają, ale akurat jest w brakach. Nie musze chodzić po całym mieście i szukać, tylko wybieram w jednym miejscu i jest to wygodne oczywiście nie mają wszystkiego ale narazie testuje różne rzeczy i co znalazłam nie testowanego i akurat potrzebuje to zamówiłam.

A wracając jeszcze do tematu, że Ziaja wprowadziła do aptek produkty, to ciekawa sprawa. Pasuje do nich napisać w tej sprawie.

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318

Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2011-01-13 o 20:21
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:20   #4996
Senseds
Raczkowanie

Pasta do zebow - ja poprosilam panią w zielarskim o sprowadzenie pasty z ziaji-duza i superowa placilam ok 4 zł

Stary 2011-01-13, 20:20   #4997
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
A wracając jeszcze do tematu, że Ziaja wprowadziła do aptek produkty, to ciekawa sprawa. Pasuje do nich napisać w tej sprawie.
Mam już trzeci kosmetyk z ich aptecznej serii, nie chciałabym, żeby okazało się, że testują
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:57   #4998
Amens
Raczkowanie

Himalaya jest super, moja mama jest kosmetyczką i czytała kilka składów ich kosmetyków -stwierdziła że proste ale bardzo dobre, naturalne i dobrze dobrane.
Amens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:18   #4999
Neutrina
Raczkowanie

Przetestujcie produkty ZUCCARI.Kupiłam w zielarskim za chyba 20 zł pastę-żel aloesowy do mycia zębów, bez fluoru , może być dla dzieci i osób uczulonych na fluor.Uważam że jest suuper.Oczywiście ze znaczkiem "STOP animal testing"Na opakowaniu jest napisane;
"AloeICE jest jedyną na świecie pastą do zębów, która nie zawiera wody,ale bazuje na niepasteryzowanym i niefiltrowanym przez węgiel 100% Aloesie.Formuła oparta na chlorofilu roślinnym".
Neutrina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 21:28   #5000
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Mam już trzeci kosmetyk z ich aptecznej serii, nie chciałabym, żeby okazało się, że testują
Noooo to by było straszne, wtedy cała Ziaja by odpadła, nie chciałabym tego :/

Cytat:
Napisane przez Amens Pokaż wiadomość
Himalaya jest super, moja mama jest kosmetyczką i czytała kilka składów ich kosmetyków -stwierdziła że proste ale bardzo dobre, naturalne i dobrze dobrane.
To się bardzo ciesze zamówiłam troche w ciemno bo nie mogłam znaleść składu, mam nadzieje że będą mi odpowiadać te produkty.

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 00:25   #5001
valtiel
Raczkowanie

Cytat:
Farby do włosów: AnneMarie Borilnd (Puravera)*, BiosLine (Biokap)*, Goldwell Cosmetics, Joanna, Logona*, Manic Panic, Sante, Stargazer-, Rusk.
z nienaturalnych kolorów jeszcze Crazy Colors nie testuje. (przynajmniej tak twierdzą, ale raczej wiarygodni) mają dużo lepsze farby niż Manic Panic czy Stargazer IMO.
valtiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:17   #5002
Pani_Pusia
Wtajemniczenie

Witam,
w pełni popieram wątek
Mam pytanie czy firma Stiefel testuje na zwierzetach czy nie??
Pani_Pusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 01:09   #5003
valtiel
Raczkowanie

sam Stiefel chyba nie, należy do GSK, a oni na 100% testują.

Cytat:
GlaxoSmithKline’s animal facilities and R&D programmes comply with all national laws, guidelines, codes of conduct and GSK’s core principles for care and welfare for animals in research. The core principles are:
czyli "nie chcem ale muszem".

Edytowane przez valtiel
Czas edycji: 2011-01-16 o 01:18
valtiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:22   #5004
Hazaja
Raczkowanie

Witam,
jestem tu nowa tematem zainteresowałam się dopiero nie dawno i z miłym zaskoczeniem zauważyłam że na wizażu jest taki wątek.

Ja jestem w trakcie tworzenia swojej listy, kosmetyków testowanych jak i nie testowanych, no i na razie w mojej liście przeważają te pierwsze, ale mam nadzieję że to się zmieni.

Co do past do zębów też właśnie zgłupiałam ;/
ale jakąś trzeba będzie znaleźć.
Stary 2011-01-16, 14:25   #5005
Senseds
Raczkowanie

Hazaja - powtarzam Jordan jest na zielonej, ziaja jest czesto w zielarskich ,jesli nie ma to czesto mozna zamowic

Stary 2011-01-16, 15:48   #5006
Hazaja
Raczkowanie

Dzięki
Póki co muszę zużyć moje dwie tubki pasty Signal (którą tak lubiłam wrrr..)
A potem poszukam tej ziaji lub joradana
Stary 2011-01-16, 17:15   #5007
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hazaja Pokaż wiadomość
Witam,
jestem tu nowa tematem zainteresowałam się dopiero nie dawno i z miłym zaskoczeniem zauważyłam że na wizażu jest taki wątek.

Ja jestem w trakcie tworzenia swojej listy, kosmetyków testowanych jak i nie testowanych, no i na razie w mojej liście przeważają te pierwsze, ale mam nadzieję że to się zmieni.

Co do past do zębów też właśnie zgłupiałam ;/
ale jakąś trzeba będzie znaleźć.

Witaj wśród tych bardziej i mniej zaawansowanych w tematyce nietestujących firm Tworzenie listy "swoich", w sensie ulubionych nietestowanych produktów trochę trwa, ale potrafi też być przyjemne i satysfakcjonujące Ja dzięki zainteresowaniu tematem odkryłam wiele nowych ciekawych firm. A i dziewczyny na wątku są bardzo pomocne, więc gdziekolwiek są wątpliwości albo problemy ze znalezieniem zamiennika, to na pewno Ci pomogą

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2011-01-16 o 18:02
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 17:56   #5008
alispo
Przyczajenie

Cytat:
Himalaya,Argital,Oriflame ,KissMyFace-pierwsze co mi przychodzi do głowy

A odnośnie prezerwatyw,bo widziałam,że sie temat przewijał,nietestowane i przyjazne zwierzętom są firmy Glyde,to chyba najpewniejsza firma,ma certyfikat Vegan Society,jest promowana przez PETA.Gdyby ktoś był zainteresowany to mam do sprzedania,niedrogo
więcej tu:
http://forum.empatia.pl/viewtopic.php?f=2&t=1656
alispo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 18:07   #5009
Sorbet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alispo Pokaż wiadomość
Himalaya,Argital,Oriflame ,KissMyFace-pierwsze co mi przychodzi do głowy

A odnośnie prezerwatyw,bo widziałam,że sie temat przewijał,nietestowane i przyjazne zwierzętom są firmy Glyde,to chyba najpewniejsza firma,ma certyfikat Vegan Society,jest promowana przez PETA.Gdyby ktoś był zainteresowany to mam do sprzedania,niedrogo
więcej tu:
http://forum.empatia.pl/viewtopic.php?f=2&t=1656
Ja się pytałam o gumki Dzięki za linka, możliwe, że niedługo skorzystam
Stary 2011-01-16, 19:03   #5010
Hazaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Witaj wśród tych bardziej i mniej zaawansowanych w tematyce nietestujących firm Tworzenie listy "swoich", w sensie ulubionych nietestowanych produktów trochę trwa, ale potrafi też być przyjemne i satysfakcjonujące Ja dzięki zainteresowaniu tematem odkryłam wiele nowych ciekawych firm. A i dziewczyny na wątku są bardzo pomocne, więc gdziekolwiek są wątpliwości albo problemy ze znalezieniem zamiennika, to na pewno Ci pomogą
Zgadzam się, myślałam że to będzie nudne i monotonne, ale w sumie każda firma jaką znajdę nie testująca kosmetyków na zwierzętach daje jakoś satysfakcje i w sumie fajna zabawa no i najważniejsze w dobrym celu

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości