|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Czesc,
swietny watek.......ta tematyka interesowała mnie od dluzszego czasu ale dopeiro dzis tknal mnie jakis nie okreslony impuls- z czego sie bardzo ciesze. Zamierzam sie do was przylaczyc- w watku znalazlam bardzo wiele przdatnych informacji, jestem naprawde pod bardzo duzym wrazeniem...... Ale mam pytanko, jak jest z komsetykami Gosh'a no i perfumami Kenzo i Bvlgari?? niestety nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi......moze jest to spowodowane nietypowowa godzina jak na mnie (4:00) ale ten watek byl niezwykle wciagajacy, pozdrawiam ![]() jeszcze pytanko: a kosmetyki MRS.Potter's jak jest z nimi (firma Forte-sweden)..z pastami Sensodyne?.. i jakich farb uzywacie do wlosow??
Jedynym kluczem do szczęścia jest bunt w nim nie ma winy ani wstydu. Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto! "czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?" ![]() Edytowane przez dagmara_9 Czas edycji: 2007-06-24 o 03:33 Powód: uzupelnienie |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
1./ Cruelty free plyn do soczewek
![]() http://www.aclens.com/da.asp?ID=137 ORAZ : Dagmara 9 , patrz link pierwszy : http://www.ihealthtree.com/herbatint-hair-color.html ( jak dla mnie nie ma lepszych ) http://findarticles.com/p/articles/m...wp=body_middle http://www.crueltyfreeshop.com/html/shop_entrance.html www.vegankarma.com http://www.veganstore.com/ http://www.idausa.org/facts/crueltyfree.html http://www.alternativeoutfitters.com/ http://www.crueltyfree.org.uk/edinburgh/ |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
Abhorsen wielkie dzieki, wprzyszlosci napewno wypróbuje- jak garnier mogl mi to zrobic,grrr
![]() ![]() ![]()
Jedynym kluczem do szczęścia jest bunt w nim nie ma winy ani wstydu. Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto! "czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
dziewczyny dostalam odpowiedz od p&g, cytuje
'Szanowna Pani, Dziekujemy bardzo za skontaktowanie się z nami. Chcielibysmy poinformowac Pania, iz od pazdziernika 2004 roku obowiazuje w calej Unii Europejskiej zakaz wprowadzania do obrotow kosmetykow testowanych na zwierzetach. Firma Procter & Gamble już pod koniec lat 90 zaprzestala testowania kosmetyków na zwierzętach. Jednoczesnie pragniemy poinformowac Pania, iz firma Procter &Gamble jest mocno zaangazowana w poszukiwanie metod alternatywnych do badania skladnikow kosmetycznych w celu zapewnienia bezpieczenstwa stosowania gotowego produktu. Majac nadzieje, iz nasze informacje okaza sie pomocne pozostajemy z powazaniem Zespol www.olay.pl Procter and Gamble DS Polska Sp. z o.o. 03-872 Warszawa, ul. Zabraniecka 20 NIP PL 5213289895 Infolinia. 0-800-120-032 fax. (48-22) 670-84-17 www.pg.pl Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla Miasta St. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000210289. Wysokość kapitału zakładowego – 4 197 000,00 zł. [---001:000895:18082---]' i co wy na to? jesli oni nie testuja ,to nieznaczy ze skladniki kosmetykow wykorzystywanych przez nich sa nietestowane??
Jedynym kluczem do szczęścia jest bunt w nim nie ma winy ani wstydu. Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto! "czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
mam do was pytanie.. a może oni tak chcą żebyśmy kupowały ich produkty ?
![]() ![]() ![]()
#517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tak się zastanawiam nad tym listem P&G; nie wprowadzają nowych kosmetyków testowanych na zwierzętach, ale składniki testują? a poza tym chyba fabryki P&G są poza Unią? na pewno coś kręcą ![]() kiniaczeq mi dwie firmy napisały że wymagane są testy
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Aha.. no przynamnij nie kłamią.. to dobrze
#519 |
Przyczajenie
|
hej....szczerze??jestem przerazona...wczoraj przez kilka godzin nieprzerwanie czytalam caly ten watek...i wszystko mi sie juz pomieszalo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Raczkowanie
|
hey, stwierdzilam ze nalezy pomeczyc p&g ciut bardziej, wiec znowu napisalam do "P&G Consumer Relations" z pytaniem : czy skladniki uzywane przez nich w skladnikach kosmetykow sa testowane na zwierzetach?? napisalam go 3 dni temu a dzis ponowilam tego meila....do tej pory brak odpowiedziedzi;/ chyba cos jednak kreca....Bo odpowiedz na to ze oni jako firma nie testuja przyszla do mnie po 12 h. od wyslania.
Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Przyczajenie
|
Oczywiście...oni wszyscy boja sie prawdy, a jeszcze bardziej tego ze zbankrutuja przez takie mądre dziewczyny jak my
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
w koncu mi odpisali, cytuje p&g:
'Szanowna Pani, Dziekujemy bardzo za skontaktowanie się z nami. Chcielibysmy poinformowac Pania, iz od pazdziernika 2004 roku obowiazuje w calej Unii Europejskiej zakaz wprowadzania do obrotow kosmetykow testowanych na zwierzetach. Firma Procter & Gamble już pod koniec lat 90 zaprzestala testowania kosmetyków na zwierzętach. Na Pani pytanie dotyczace testowania skladnikow na zwierzetach odpowiedz jest wiec taka jak w odniesieniu do kosmetykow. Jednoczesnie pragniemy poinformowac Pania, iz firma Procter &Gamble jest mocno zaangazowana w poszukiwanie metod alternatywnych do badania skladnikow kosmetycznych w celu zapewnienia bezpieczenstwa stosowania gotowego produktu. Majac nadzieje, iz nasze informacje okaza sie pomocne pozostajemy z powazaniem' no i jak dziewczyny, co o tym myślicie,wirzyc czy nie wierzyc o to jest pytanie??
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio kupiłam saszetkę szamponu Joanny kokosowego z odżywką - nie testowany na zwierzętach- i to pierwszy szampon po którym moje włosy się nie puszą ![]()
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy było już na coś na temat firmy moniq (mają różne takie fajne pachnidełka
![]() wczoraj wysłałam do nich e-maila, właśnie z zapytaniem czy testują, wprost odpowiedzieli, że nie. ![]() A co do p&g: dagmaro ty dwa razy do nich wysyłałaś? A odpowiedzi prawie w ogóle się nie różnia... Ej, a może oni to jakoś komputerowo rozsyłają ^^?
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Raczkowanie
|
Do : k_ota - wiem ze prawie sie nie róznia, choc w połowie drugiego juz jest napisane dosłownie odnosnie samych skladnikow, a czy mechanicznie to rozsyłaja to watpie- bo drugiego meila nie dostalam odrazu tylko po tym jak przypomnialam o sobie- ale fakt faktem jestem niemal pewna ze maja wyklepane formułki;/
chciałabym zeby nie testowali- bo nie ukrywam ze maja kilka firm ktore naprawde lubie-ale nie jestesmy w stanie sprawdzic czy to ptawda czy nie;/ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
a mi sie wydaje ze oni cos kreca i ze testują...
#527 |
Zakorzenienie
|
a mi sie wydaje ze oni cos kreca i ze testują...
#528 |
Raczkowanie
|
a moze i wy dziewczyny pomeczycie p&g (o ile tego juz nie robicie
![]() ![]() ![]() ![]() ja pisze na ten adres : ceemeaconsumers@custhelp. com rzecz jasna po polsku - niech wiedza kto ich meczy ![]() A odpowiedzi dostaje z : 'Majac nadzieje, iz nasze informacje okaza sie pomocne pozostajemy z powazaniem Zespol www.olay.pl ' czyli jednego z ich 'podwykonawcow'... buziaki i miłego dnia wam zycze dziewczyny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2009-04-24 o 13:38 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
![]()
Ludzie a moze zamiast pisac maile zadzwoncie do nich. Na niektorych produktach jest podana infolinia albo telefon obslugi klienta mozna znalezc w necie. Tak bedzie prosciej i bardziej bezposrednio
![]() Jesli pytalabys czemu ja nie zadzwonilam to powiedzialalbym ci ze mieszkam za granica. Jednak na pewno jak bede w PL to podzwonie. Najlepiej zadzwoncie do Orala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wydaje mi się, że Marion nie testuje, ale jeszcze to sprawdzę; zastanawiam się też nad Wellą - na niektórych stronach jest polecana jako nietestująca, ale jej dystrybutorem w Polsce jest P&G! patrzyłam na opakowania produktów Welli i nie ma tam o P&G, nie wiem już sama; ja farbowałam u fryzjera, on ma farby firmy Eugene Perma - bardzo dobre, nie testowane; rozumiem, że ciężko Ci przekonać mamę - ale bardzo dobrze, że próbujesz ![]() powodzenia ![]()
![]() |
#532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawia mnie, dlaczego na kosmetykach z TBS nie ma żadnej informacji, że należą do L'Oreala ![]()
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
a paloma testuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Oktawia z dogomanii opracowała listę, gdzie przeprowadza się testy na zwierzętach - bardzo proszę - zajrzyjcie - to istny skarbiec informacji...niestety bardzo przykrych informacji...
http://www.dogomania.pl/forum/showpo...&postcount=624 z wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showth...=26480&page=63 |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Przyczajenie
|
Witam! Uwielbiam zwierzaki i nie mogę zcierpieć testowania na nich!!! Nie stać mnie na drogie i sprawdzone kosmetyki więc nie mam zbyt dużego wyboru co do kupna rzeczy napewno nie testowanych. Nie mam też pojęcia co do produkcji własnej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
A wiecie moze czy testują:
-Paloma -Inglot -Bell -Golden rose -Delia cosmetics ??? Odpowiedzcie plz ![]() A i pisałyście moze pytania testowanie do firmy COTY i J&J?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coty i J&J niestety wciaz TESTUJA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Ci to chyba nigdy nie przestaną testować
![]()
#540 |
Raczkowanie
|
aaha dzieki za odpowiedź
![]() ![]() ![]() a i jescze nie wiecie czy testuje wibo i vipera?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.