Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-24, 03:07   #511
dagmara_9
Raczkowanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Czesc,
swietny watek.......ta tematyka interesowała mnie od dluzszego czasu ale dopeiro dzis tknal mnie jakis nie okreslony impuls- z czego sie bardzo ciesze. Zamierzam sie do was przylaczyc- w watku znalazlam bardzo wiele przdatnych informacji, jestem naprawde pod bardzo duzym wrazeniem......
Ale mam pytanko, jak jest z komsetykami Gosh'a no i perfumami Kenzo i Bvlgari?? niestety nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi......moze jest to spowodowane nietypowowa godzina jak na mnie (4:00) ale ten watek byl niezwykle wciagajacy,
pozdrawiam

jeszcze pytanko: a kosmetyki MRS.Potter's jak jest z nimi (firma Forte-sweden)..z pastami Sensodyne?.. i jakich farb uzywacie do wlosow??

Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto!

"czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?"

Edytowane przez dagmara_9
Czas edycji: 2007-06-24 o 03:33 Powód: uzupelnienie
dagmara_9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 00:07   #512
Abhorsen
Raczkowanie

1./ Cruelty free plyn do soczewek

http://www.aclens.com/da.asp?ID=137

ORAZ :
Dagmara 9 , patrz link pierwszy :

http://www.ihealthtree.com/herbatint-hair-color.html
( jak dla mnie nie ma lepszych )
http://findarticles.com/p/articles/m...wp=body_middle

http://www.crueltyfreeshop.com/html/shop_entrance.html

www.vegankarma.com

http://www.veganstore.com/

http://www.idausa.org/facts/crueltyfree.html

http://www.alternativeoutfitters.com/

http://www.crueltyfree.org.uk/edinburgh/
Abhorsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-25, 04:18   #513
dagmara_9
Raczkowanie

Abhorsen wielkie dzieki, wprzyszlosci napewno wypróbuje- jak garnier mogl mi to zrobic,grrr

Pora coś zmienić, a pierwszym korkiem bedzie zdefiniowanie tego 'czegoś'.....bedzie cieżko,ale warto!

"czesc - jak minal ci dzien?och mi też, może pogadamy o tym przy piwie?kiedy?gdzie?"
Stary 2007-06-25, 09:59   #514
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagmara_9 Pokaż wiadomość
Abhorsen wielkie dzieki, wprzyszlosci napewno wypróbuje- jak garnier mogl mi to zrobic,grrr
heh garnier.. gdyby tylko.. johnson.. maybeline, rimmel - jak oni mogli to zrobić
Stary 2007-06-25, 10:43   #515
dagmara_9
Raczkowanie

dziewczyny dostalam odpowiedz od p&g, cytuje
'Szanowna Pani, Dziekujemy bardzo za skontaktowanie się z nami. Chcielibysmy poinformowac Pania, iz od pazdziernika 2004 roku obowiazuje w calej Unii Europejskiej zakaz wprowadzania do obrotow kosmetykow testowanych na zwierzetach. Firma Procter & Gamble już pod koniec lat 90 zaprzestala testowania kosmetyków na zwierzętach. Jednoczesnie pragniemy poinformowac Pania, iz firma Procter &Gamble jest mocno zaangazowana w poszukiwanie metod alternatywnych do badania skladnikow kosmetycznych w celu zapewnienia bezpieczenstwa stosowania gotowego produktu. Majac nadzieje, iz nasze informacje okaza sie pomocne pozostajemy z powazaniem Zespol www.olay.pl Procter and Gamble DS Polska Sp. z o.o. 03-872 Warszawa, ul. Zabraniecka 20 NIP PL 5213289895 Infolinia. 0-800-120-032 fax. (48-22) 670-84-17 www.pg.pl Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla Miasta St. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000210289. Wysokość kapitału zakładowego – 4 197 000,00 zł. [---001:000895:18082---]'

i co wy na to? jesli oni nie testuja ,to nieznaczy ze skladniki kosmetykow wykorzystywanych przez nich sa nietestowane??

Stary 2007-06-25, 10:52   #516
kiniaczeq
Zakorzenienie

mam do was pytanie.. a może oni tak chcą żebyśmy kupowały ich produkty ? No bo gdy napisałyscie do jakiejkolwiek firmy na maila to odpisali wam kiedykolwiek że testują ? a kłamać chyba im nie zaszkodzi jak sądzicie ?
Stary 2007-06-25, 16:17   #517
dhama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Abhorsen Pokaż wiadomość
1./ Cruelty free plyn do soczewek

http://www.aclens.com/da.asp?ID=137
dzięki Abhorsenfajnie że się odezwałaś nie jest taki drogi, może sobie zamówię ten płyn

tak się zastanawiam nad tym listem P&G; nie wprowadzają nowych kosmetyków testowanych na zwierzętach, ale składniki testują? a poza tym chyba fabryki P&G są poza Unią? na pewno coś kręcą

kiniaczeq mi dwie firmy napisały że wymagane są testy

pozdrawiam wszystkich
dhama jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-26, 09:26   #518
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhama Pokaż wiadomość

kiniaczeq mi dwie firmy napisały że wymagane są testy
Aha.. no przynamnij nie kłamią.. to dobrze
Stary 2007-06-26, 10:56   #519
Anioołek*
Przyczajenie

hej....szczerze??jestem przerazona...wczoraj przez kilka godzin nieprzerwanie czytalam caly ten watek...i wszystko mi sie juz pomieszalo ale jestem z wami i chce walczyc o zwierzatka.kiedy zaczelam przegladanie swoich polek stwierdzialm ze na szczescie wiekszosc moich kosmetykow to Ori i Avon. Najbardziej mnie martwi pasta do zebow bo na polkach w moich sklepach sa tylko te testowane no i ...Pantene...zawiedli mnie...
Anioołek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-27, 08:46   #520
dagmara_9
Raczkowanie

hey, stwierdzilam ze nalezy pomeczyc p&g ciut bardziej, wiec znowu napisalam do "P&G Consumer Relations" z pytaniem : czy skladniki uzywane przez nich w skladnikach kosmetykow sa testowane na zwierzetach?? napisalam go 3 dni temu a dzis ponowilam tego meila....do tej pory brak odpowiedziedzi;/ chyba cos jednak kreca....Bo odpowiedz na to ze oni jako firma nie testuja przyszla do mnie po 12 h. od wyslania.
Pozdrawiam

Stary 2007-06-27, 10:56   #521
Anioołek*
Przyczajenie

Oczywiście...oni wszyscy boja sie prawdy, a jeszcze bardziej tego ze zbankrutuja przez takie mądre dziewczyny jak my
Anioołek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-01, 01:01   #522
dagmara_9
Raczkowanie

w koncu mi odpisali, cytuje p&g:
'Szanowna Pani, Dziekujemy bardzo za skontaktowanie się z nami. Chcielibysmy poinformowac Pania, iz od pazdziernika 2004 roku obowiazuje w calej Unii Europejskiej zakaz wprowadzania do obrotow kosmetykow testowanych na zwierzetach. Firma Procter & Gamble już pod koniec lat 90 zaprzestala testowania kosmetyków na zwierzętach. Na Pani pytanie dotyczace testowania skladnikow na zwierzetach odpowiedz jest wiec taka jak w odniesieniu do kosmetykow. Jednoczesnie pragniemy poinformowac Pania, iz firma Procter &Gamble jest mocno zaangazowana w poszukiwanie metod alternatywnych do badania skladnikow kosmetycznych w celu zapewnienia bezpieczenstwa stosowania gotowego produktu. Majac nadzieje, iz nasze informacje okaza sie pomocne pozostajemy z powazaniem'

no i jak dziewczyny, co o tym myślicie,wirzyc czy nie wierzyc o to jest pytanie??

Stary 2007-07-01, 05:52   #523
dhama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagmara_9 Pokaż wiadomość
w koncu mi odpisali, cytuje p&g:
'Szanowna Pani, Dziekujemy bardzo za skontaktowanie się z nami. Chcielibysmy poinformowac Pania, iz od pazdziernika 2004 roku obowiazuje w calej Unii Europejskiej zakaz wprowadzania do obrotow kosmetykow testowanych na zwierzetach. Firma Procter & Gamble już pod koniec lat 90 zaprzestala testowania kosmetyków na zwierzętach. Na Pani pytanie dotyczace testowania skladnikow na zwierzetach odpowiedz jest wiec taka jak w odniesieniu do kosmetykow. Jednoczesnie pragniemy poinformowac Pania, iz firma Procter &Gamble jest mocno zaangazowana w poszukiwanie metod alternatywnych do badania skladnikow kosmetycznych w celu zapewnienia bezpieczenstwa stosowania gotowego produktu. Majac nadzieje, iz nasze informacje okaza sie pomocne pozostajemy z powazaniem'

no i jak dziewczyny, co o tym myślicie,wirzyc czy nie wierzyc o to jest pytanie??
ułożyli niezły tekst, ale nie napisali wprost- nie testujemy składników na zwierzętach; myślą, że jesteśmy głupie dobrze że ich męczysz dagmara
ostatnio kupiłam saszetkę szamponu Joanny kokosowego z odżywką - nie testowany na zwierzętach- i to pierwszy szampon po którym moje włosy się nie puszą tylko szybciej się przetłuszczają, ale coś za coś; dla osób z przesuszonymi włosami myślę że będzie super

pozdrawiam wszystkich
Stary 2007-07-01, 14:50   #524
k_ota
Raczkowanie

GG do k_ota

Nie wiem, czy było już na coś na temat firmy moniq (mają różne takie fajne pachnidełka )) ),

wczoraj wysłałam do nich e-maila, właśnie z zapytaniem czy testują, wprost odpowiedzieli, że nie.

A co do p&g:

dagmaro ty dwa razy do nich wysyłałaś? A odpowiedzi prawie w ogóle się nie różnia... Ej, a może oni to jakoś komputerowo rozsyłają ^^?
Stary 2007-07-01, 16:15   #525
dagmara_9
Raczkowanie

Do : k_ota - wiem ze prawie sie nie róznia, choc w połowie drugiego juz jest napisane dosłownie odnosnie samych skladnikow, a czy mechanicznie to rozsyłaja to watpie- bo drugiego meila nie dostalam odrazu tylko po tym jak przypomnialam o sobie- ale fakt faktem jestem niemal pewna ze maja wyklepane formułki;/

chciałabym zeby nie testowali- bo nie ukrywam ze maja kilka firm ktore naprawde lubie-ale nie jestesmy w stanie sprawdzic czy to ptawda czy nie;/

Stary 2007-07-01, 18:44   #526
kiniaczeq
Zakorzenienie

a mi sie wydaje ze oni cos kreca i ze testują...
Stary 2007-07-01, 18:44   #527
kiniaczeq
Zakorzenienie

a mi sie wydaje ze oni cos kreca i ze testują...
Stary 2007-07-02, 10:01   #528
dagmara_9
Raczkowanie

a moze i wy dziewczyny pomeczycie p&g (o ile tego juz nie robicie )..zobaczymy czy maja z gory ustalone odpowiedzi czy nabierzaca wykazuja sie inwencja co wy na to

ja pisze na ten adres : ceemeaconsumers@custhelp. com rzecz jasna po polsku - niech wiedza kto ich meczy

A odpowiedzi dostaje z : 'Majac nadzieje, iz nasze informacje okaza sie pomocne pozostajemy z powazaniem Zespol www.olay.pl ' czyli jednego z ich 'podwykonawcow'...

buziaki i miłego dnia wam zycze dziewczyny

Stary 2007-07-07, 13:45   #529
201803080934
Konto usunięte

.

Edytowane przez 201803080934
Czas edycji: 2009-04-24 o 13:38
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-08, 00:14   #530
PumkaMarta
Raczkowanie

Post Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Ludzie a moze zamiast pisac maile zadzwoncie do nich. Na niektorych produktach jest podana infolinia albo telefon obslugi klienta mozna znalezc w necie. Tak bedzie prosciej i bardziej bezposrednio
Jesli pytalabys czemu ja nie zadzwonilam to powiedzialalbym ci ze mieszkam za granica. Jednak na pewno jak bede w PL to podzwonie.
Najlepiej zadzwoncie do Orala maja chyba bezplatna infolinie i zapytajcie czemu testuja i ze mogliby robic testy na hodowlanych komorkach skory.
PumkaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-09, 15:33   #531
dhama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
Przeczytałam cały wątek, bardzo mi pomogłyście w sprawach niektórych firm, choć z początku niemal zmiażdzył mnie problem pasty do zębów, czy innych takich. Bo mimo że jestem vege i nie kupuje, i zabraniam kupować mojej mamie, produktów firm testujących ona nadal nie może się z tym pogodzić i w najlepsze używa tych firm Ale jestem jeszcze niepełnoletnia, nie zarabiam na siebie, więc czasami nie mam wyboru i moja mama je kupi, chociaż sama tego nie używam, a te 'najgorsze' omijam szerokim łukiem i nie ma sposobu, żeby się znalazły u mnie w domu.
Co się okazało po przeczytaniu całego tematu? Że miałam blade pojęcie o firmach, które niby nie testują, a jednak zostały wkupione przez większe testujące. Przeraziło mnie to, że farbowałam włosy szamponem Marion [też pewnie testuje... ehh] a chciałam się przerzucić na farbę i bezskutecznie próbowałam znaleźć dobrej firmy, a tu wszystkie testują... W drogeriach i sklepach całe półki zastawione Garnierem czy Lorealem... Nie wiem gdzie znajdę jakąś farbę...
kiedyś była tania pasta Ziaji, teraz już coraz trudniej ją dostać, ale można kupić na ich stronie, zachwalana pasta Adent Polleny jest w Superpharmie, także można już kupić bezpośrednio, ostatnio kupiłam też pastę Tołpy, ale to zdzierstwo - 60ml za 10zł! co do płynu do płukania ust - bardzo polecam samorobiony - woda destylowana plus kilka kropli olejku cytrynowego (ja robię 50ml wody i 8 kropli olejku) stosuję rano po myciu zębów i naprawdę odświeża oddech na długo, lepiej niż wszystkie płyny które miałamolejek cytrynowy ma pomagać na paradontozę podobno, ale tego jeszcze nie mogę stwierdzić; na wątku o olejkach eterycznych borman poleca też samorobioną pastę - olej (najlepiej winogronowy podobno) z olejkami cytrynowym, miętowym itd. ja jeszcze nie próbowałam, ale podobno bardzo dobra; na biolanderze są pasty z glinką i olejkami - też można samemu zrobić - kupić glinkę Argiletz i zmieszać z wodą i olejkiem;
wydaje mi się, że Marion nie testuje, ale jeszcze to sprawdzę; zastanawiam się też nad Wellą - na niektórych stronach jest polecana jako nietestująca, ale jej dystrybutorem w Polsce jest P&G! patrzyłam na opakowania produktów Welli i nie ma tam o P&G, nie wiem już sama; ja farbowałam u fryzjera, on ma farby firmy Eugene Perma - bardzo dobre, nie testowane;
rozumiem, że ciężko Ci przekonać mamę - ale bardzo dobrze, że próbujesz; pewien działacz, niezbyt fajny, ale kiedyś powiedział coś mądrego - łatwiej protestować przed ambasadą, przykuwać się do drzewa gdzieś w puszczy niż przekonać sąsiada żeby nie wycinał drzewa z podwórka czy ojca namówić na wegetarianizm;
powodzenia

pozdrawiam wszystkich
Stary 2007-07-12, 18:18   #532
Anja15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Trueheart- pomimo wyjasnien L'Oreala, mam ciagle dylemat. Lubie TBS i suuuper, ze oni nie zmienia swojego stanowiska wobec testow na zwierzetach. Jednak martwi mnie inna strona tej sytuacji. TBS ma wyrobiona marke/opinie, ma rzesze wielbicieli- czesto kupujacych wlasnie dlatego, ze maja gwarancje "cruelty free" i na tej opinii i renomie zarabia......... L'Oreal, ktory nawet nie deklaruje, nie udaje, ze zamierza wprowadzic podobne zasady w swoich pozostalych firmach Zgadza sie tylko szanowac "tozsamosc i wartosci" TBS.

Zastanawia mnie, dlaczego na kosmetykach z TBS nie ma żadnej informacji, że należą do L'Oreala Wydaje mi się, że konsument powinien wiedzieć takie rzeczy kiedy kupuje...

You already have everything you need to be happy, right here and right now
Anja15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 10:39   #533
kalimerka
Raczkowanie

a paloma testuje?
kalimerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-10, 01:54   #534
carolinascotties
Zakorzenienie

Oktawia z dogomanii opracowała listę, gdzie przeprowadza się testy na zwierzętach - bardzo proszę - zajrzyjcie - to istny skarbiec informacji...niestety bardzo przykrych informacji...

http://www.dogomania.pl/forum/showpo...&postcount=624

z wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showth...=26480&page=63

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 19:10   #535
Eweliina
Przyczajenie

Witam! Uwielbiam zwierzaki i nie mogę zcierpieć testowania na nich!!! Nie stać mnie na drogie i sprawdzone kosmetyki więc nie mam zbyt dużego wyboru co do kupna rzeczy napewno nie testowanych. Nie mam też pojęcia co do produkcji własnej mam pytanko: wiem że kosmetyki Avonu i Oriflame nie są testowane na zwierzaczkach ale czy wie ktoś czy napewno do ich produkcji nie są używane produkty pochodzenia zwierzęcego?
Eweliina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 07:55   #536
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Oktawia z dogomanii opracowała listę, gdzie przeprowadza się testy na zwierzętach - bardzo proszę - zajrzyjcie - to istny skarbiec informacji...niestety bardzo przykrych informacji...

http://www.dogomania.pl/forum/showpo...&postcount=624

z wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showth...=26480&page=63
dzięki za poinformowanie
Stary 2007-08-28, 15:34   #537
kalimerka
Raczkowanie

A wiecie moze czy testują:

-Paloma
-Inglot
-Bell
-Golden rose
-Delia cosmetics

???

Odpowiedzcie plz

A i pisałyście moze pytania testowanie do firmy COTY i J&J??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-28, 15:46   #538
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalimerka Pokaż wiadomość
A wiecie moze czy testują:

-Paloma
-Inglot
-Bell
-Golden rose
-Delia cosmetics

???

Odpowiedzcie plz

A i pisałyście moze pytania testowanie do firmy COTY i J&J??
Kalimerko- wymienione przez Ciebie firmy nie testuja gotowych produktow. Niestety nie mamy mozliwosci sprawdzenia, skad biora skladniki do produkcji swoich kosmetykow

Coty i J&J niestety wciaz TESTUJA
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 09:03   #539
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Coty i J&J niestety wciaz TESTUJA
Ci to chyba nigdy nie przestaną testować
Stary 2007-08-31, 11:09   #540
kalimerka
Raczkowanie

aaha dzieki za odpowiedź szkoda że coty testuje bo zawsze lubiłam kosmetyki miss sporty

a i jescze nie wiecie czy testuje wibo i vipera??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości