|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Cytat:
'Co gorsza' na opakowaniach St.I widnieje info 'Produkt nie testowany na zwierzętach',co mi zawsze jakoś podpada,bo najczęściej jest to informacja służąca za reklamę.No ale...poszukiwania info czas zacząć. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam zazwyczaj podobne watpliwosci, jezeli informacje znajduje na nieoficjalnych stronach. Jeszcze bede szperac w sieci, moze znajde cos wiecej o St.Ives. Po namysle, sklaniam sie ku temu, ze Manhattan jednak nie testuje, skoro na oficjalnej stronie macierzystej Scheller Cosmetics wprost napisano o nietestowanych skladnikach ![]() Rowniez pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Nie kupuję już kosmetyków tych najgorszych firm, ale mimo wszystko każdy kosmetyk jest testowany. Ostatnio przeczytałam, że prawo nie zezwala na wypuszczanie na rynek kosmetyków, które nie byłyby w ogóle testowane. No i nadal nie wiem jak jest z kosmetykami Nivea. Niby jest na zielonych listach, ale ponoć składniki mogą być testowane.
A tu już inny temat. Wiwisekcja. Widziałam zdjęcia UWAGA DRASTYCZNE! http://www.borta.org/IMG/jpg/vivisection-beagle.jpg - ten pies ponoć jest palony żywcem żeby zobaczyć stopień oparzeń Czy w przypadku tych kotów http://img261.imageshack.us/img261/3...ection1dw7.jpg jest tak samo? Wygląda to strasznie. ![]() Nie chciałabym znać osobiście człowieka, który przeprowadzałby takie eksperymenty. Nawet dla nauki... |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
Witam p. Ilono.
Odpowiedź na Pani pytanie brzmi nie. Ani nasze kosmetyki ani surowce wykorzystywane do produkcji WAX’a nie są testowane na zwierzętach. W załączniku przesyłam ulotkę. Pozdrawiam serdecznie Dominika Durska Office Manager "PILOMAX"
#785 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, mimo, iż to pytanie było już zadawane kilka razy to nadal nie wiele wiemy na temat Joanny, jak to z nimi jest testują czy nie ? Chodzi konkretnie o farby i ich szamponetki, bo uwielbiam farbować włosy, do tej pory robiłam to garnierm, teraz już wiem, że to był błąd, ale dalej nie wiem nic na temat joanny, a bardzo lubię ich szamponetki. Myślałam, żeby zafarbować włosy u fryzjera, ale tam pewnie nałożą mi na głowę loreala, albo właśnie garniera.
Jeszcze mnie męczą szampony, jakich używacie szamponów nie testowanych na zwierzętach?? A i mam jeszcze pomysł, wiele osób kupuje kosmetyki pod wpływem dobrych recenzji na KWC, co wy na to - w momencie dodawania recenzji lub kosmetyku do KWC, będziemy pisać czy dany kosmetyk jest lub też nie jest testowany na zwierzętach, wtedy osoby czytające recenzje od razu wiedzą z czym mają do czynienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakich uzywacie past do zębów,proszków do prania i plynow do naczyn(ze nie wspomne o roznych srodkach czyszczacych),akierow do wlosow. Bo jesli chodzi o kosmetyki pielegnacyjne to mniej wiecej wiem co kupowac.Z kosmetykami do makijazu juz nie jest tak rozowo ,szczegolnie ze lubie puder Loreal i farby do wlosow najbardziej pasuja mi Welli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Przyczajenie
|
hmm no z ta joanna to dziwnie tak bo raz na pytanie czy kosmetyki sa testowane dostalam odp ze nie a na pytanie czy skladniki sa tesotwane pani napisala ze nie ma takich informacji od producentow.
wiec jak nie ma to pewnie nie dostanie. a co z inglotem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety nt.farb Ci nie pomogę,nie używam od dawien dawna.A co do pomysłu,ja jestem jak najbardziej za ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do tego,że kosmetyki muszą być testowane,to fakt.Ale nie na zwierazętach.Technika idzie na przód,są sztucznie wytwarzane produkty,na których się testuje i dają one tak samo wiarygodne efekty jak testy na zwierzętach. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
A wiecie może perfumy Moschino są testowane na zwierzętach? Bo szukam po necie, ale nie mogę znaleźć nic na ten temat, a kusi mnie żeby je kupić, ale wolę najpierw wiedzieć.
Znalazłam za to przed chwilą na necie, że firma Bonne Bell ( produkuje smackery) nie testuje kosmetyków na zwierzętach i nie używa w kosmetykach produktów pochodzenia zwierzęcego. Dokładniej to znalazłam na ich stronie. Edytowane przez black-bubu Czas edycji: 2008-03-15 o 22:08 Powód: uzupełnienie |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Nie depcze krokusów
|
bess - ja używam produktów do stylizacji Nivea, odkąd L'Oreal odpadł. Głównie piankę podkreślającą loki.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
jak sie ciesze, że jest taki wątek i że są ludzie, którym zależy nie tylko na własnym nosie...
![]() jestem w trakcie samouświadamiania i przeglądania tego wątku (łoj, jeszcze trochę zejdzie..) i bardzo jest mi potrzebna informacja na temat pianek do włosów... używałam Taft (Schwarzkopf), ale znalazłam go na jakiejś stronie na pomarańczowej liście, obok L'Oreal'a ![]() jeśli temat produktów do układania był już tu poruszony to przepraszam, ale nie zdążyłam jeszcze przejrzeć całego wątku...
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
No jak pisałam,ja używam do stylizacji Nivei,ale narazie nie dokupuję,przez tą niepewność.Polecam spróbować jakichś niereklamowanych,najlepie j polskich,tanich firm.Tanie nie znaczy gorsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
większość kosmetyków mam z tzw. "dolnej półki", czyli tanich, polskich...
![]()
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
Szanowna Pani,
Nasze produkty są nie testowane na zwierzętach. Oznacza to, że gotowy produkt, gotowy kosmetyk nie jest testowany na zwierzętach. Jeżeli chodzi o składniki stosowane w kosmetykach to generalnie również nie są testowane na zwierzętach. Generalnie, ponieważ żadna szanująca się firma produkująca surowce kosmetyczne nie sprawdza na zwierzętach działania danego surowca. Wykorzystywane są do tego różne techniki badawcze, m.in. różne testy in vitro. Jeżeli chodzi o toksyczność surowców, niestety, jak dotąd nie ma uznanych alternatywnych metod oceniających toksyczność danej substancji. Jest to temat bardzo aktualny, o którym od dłuższego czasu mówi się w Parlamencie Europejskim. Przywoływanych jest wiele metod alternatywnych oceniających toksyczność danej substancji ale jak na razie żadna z tych metod nie została “zatwierdzona” przez Colipę (Europejskie Stowarzyszenie Producentów Kosmetyków). Oczywiście dotyczy to tylko całkowicie nowych substancji, nie stosowanych do tej pory w kosmetykach, substancji na temat, których nie ma danych literaturowych. Pozdrawiamy Serwis Informacyjny Dr Irena Eris Wiem ze juz było o Eris, ja sie tylko upewniam.Jesli chodzi o wax, który wkleiłam wyzej to jest to ten Henna treatment, ten zagraniczny.Polski wax- nikt z lbiotica od dwóch tygodni nie odpisuje na moje pytanie.
![]() |
#796 | |
Raczkowanie
|
odpowiedź Forte Sweden (h2o, Mrs. Potter's, On line, Romantic) na mejla z pytaniem, czy testują:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Nie depcze krokusów
|
Ja bym im odpisała "Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Mam jeszcze parę pytań. A składniki Państwa kosmetyków?".
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie proponuję jeszcze niższa pułkę,czyli te,których nazwy nie są znane.W Lidlu dostępny jest podobno b.dobry lakier i szampon(w pomarańczowych opakowaniach).Za takie grosze można po prostu popróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Co do past do mycia zebów to faktycznie może być problem, ale czy pasty z dolnych półek supermarketów też są testowane na zwierzętach ? A co do past ziaji to można się popytać w aptece, ostatnio w aptece kupiłam maść na potłuczenia z ziaji, nawet nie wiedziałam, że oni coś takiego produkują, może z pastami jest tak samo.
A jakich używacie podpasek lub tamponów bezpiecznych firm? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 |
Nie depcze krokusów
|
Ja używam tylko i wyłącznie Always, nie znalazłam w Polsce godnego zamiennika. Gdybym nie miała patologicznych okresów, może bym mogła stosować coś innego. Nie wiedziałam o takiej maści, popytam o pastę po aptekach.
![]() |
#801 |
Wtajemniczenie
|
black-bubu:co do podpasek (
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ja używałam ich tamponów, ale jak sie okazuje produkuje je Protecer & Gamble, czyli też są testowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bella Perfecta, jak dla mnie tańsza wersja Always... nie mam pojęcia, czy są testowane ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
znalazlam artykul w ktorym pisalo " The following manufacturers met the criteria for cosmetic products involving no animal testing at all: Avon, Block Drug, B|bchen, Dental-Kosmetik, Dressin. Dr. Scheller, Ecover, Florena, Haka Kunz, The Body Shop, Sara Lee, Scholl, Weleda und Yves Rocher." wiec wychodzilo by ze manhatan nie testuje....ale znalazlam tez liste na ktorej bylo ze st ives, bourjois i soraya sa niepewne....ehh powinni to okreslac wyraznie na opakowaniu;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
a tu znowu jest na szarej liscie czyli jako firma ktorej nie zalezy na tym czy testuje czy nie...
http://www.bebo.com/Blog.jsp?MemberId=4260610605 choc to chyba dosc stare no ale ja juz sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Straszne prawda?Też miałam okres,że co chwile było tylko odwracanie produktu na drugą stronę i 'ups'.
Ja używam podpasek belli,tampony sporadycznie,więc zalegają jakieś z dawien dawna Tampax(Procter&Gamble ![]() Też się na Naturelli zawiodłam,ta zieleń i nawiązanie do natury brzmiały tak zachecajaco,ahh umieją czarować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory uwielbiałam Tampax, wygodne, aplikator i w ogóle, ale właśnie Protecter&Gamble, ciężko będzie jakiś zamiennik znaleźć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny jak jest z YR? ![]() ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-03-19 o 10:34 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.