|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Witajcie,
Moj pierwszy post ![]() Pdpisuje sie rekami, nogami i sercem pod creulty free! Swietnie, ze tworzycie liste, szukac, piszecie! Ja staram sie kupowac swiadomie, a jak nie mam pewnosci, to po prostu nie kupuje ![]() A teraz potrzebuje troche pomocy: kosmetyki meskie, i oczywiscie zel do golenia. Tak sie zlozylo, ze moj Kosmita tez jest swiadomym czlowiekiem, ale gdy jest sie mezczyzna, ktory potrzbuje zelu do golenia, to sprawa staje sie duzo bardziej skomplikowana. Jak na razie, z dostepnych w polsce udalo mi sie znalezc Clinique (mozna tez znalezc na amazon.com, kilka innych zeli do golenia nie testowanych), ale lepiej byloby na miejscu kupic. Ja dalej szukam, ale jesli wiecie cos moze o jakich nietestowanych zelach, to bede wdzieczna za podzielenie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Rozeznanie
|
![]()
A co z Dove ? Testuje czy nie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
#874 |
Raczkowanie
|
Od jakiegos czasu zagladam na ten watek i z przyjemnoscia musze stwierdzic ze w mojej lazience nie ma kosmetykow testowanych na zwierzetach.Mam taka nadzieje.
Wczoraj odszedl moj chomiczek.Staralam sie zeby odszedl w spokoju.Zapowiadalo sie na to od paru dni.No coz staruszek z niego byl.Dlatego nie wyobrazam sobie jak mozna zrobic na takim zwierzatku jakis test , nie przezyje to wyrzucic i wziasc nastepnego i potem kolejnego.Dla mnie to niepojete . Dziuniek tydzien temu...
#875 |
Nie depcze krokusów
|
Kochany
![]()
![]() |
#876 |
gamma Orionis
|
Mam w domu białe szczury i też nie wyobrażam sobie, jak trzeba być ślepym i nieczułym, żeby tym futerkowym słodkościom krzywdę wyrządzać. Patrzeć na cierpienie zwierząt i dalej robić swoje.
Naprawdę, siedziałam w różnego typu laboratoriach, poznawałam mnóstwo ludzi - ale osób wykonujących testy na zwierzętach nie chcę poznać. Ta "praca" mnie przeraża.
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
przeczytałam wszystko
![]() już od dłuższego czasu myślałam o zaprzestaniu kupowania kosmetyków testowanych na zwierzakach,ale dzięki Wam teraz dopiero podjełam decyzje. dlatego chciała bym Wam bardzo podziękować ![]() mam kilka pytań na które nie znalazłam odpowiedzi na forum np: planuje dzidziusia i mam problem ze znalezieniem dla niemowląt takich kosmetyków,jedynie niepewny ![]() jeszcze jedno pytanie,bardzo proszę o odpowiedź,ponieważ uwielbiam zapach perfum paris hilton,wie ktoś może cos na ten temat.bo jeśli sa testowane to niestety bede musiała je zastąpić. tak sobie pomyslałam,że jeśli kiedyś nie znajde jakiegoś produktu np: odplamiacza do ubrań i bede zmuszona kupić taki testowany ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do rekompensaty to dobry pomysł,żeby ją wprowadzić ![]() Pozdrawiam i b.się cieszę,że mimo tego,że czeka Cię i tak mnóóóstwo pracy,zdecydowałaś się zwrócić uwagę na to,jakie kosmetyki będziesz wcierała w swoje maleństwo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#880 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
![]() Niestety większość kosmetyków, których używamy na codzień jest testowana na zwierzętach. Często naraża je to na długotrwałe cierpienie i powolną śmierć. Nie możemy pozwolić na niepotrzebne okrucieństwo wobec niczemu niewinnych zwierząt, mając do dyspozycji listę metod alternatywnych w testach dermatologicznych. ZRÓBMY WIĘC COŚ DOBREGO DLA NASZEJ PLANETY ! Proszę Was zatem o zerknięcie na te artykuły: http://www.mlodykonsument.pl/articles-show-123.php Tutaj znajdziecie listę firm, które testują i tych, które nie testują na zwierzętach: http://www.wegetarianie.pl/htmlp-9.html A tutaj linki do organizacji Viva! i PETA : www.viva.org.pl & www.peta.org Dziękuję za przeczytanie tej wiadomości i mam nadzieję, że dotrze ona do jak największej liczby osób ![]() POZDRAWIAM CIEPŁO |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie czy wiecie może jakie fimy produkujące soczewki kontaktowe nie testują na zwierzętach i nie używają do produkcji składników testowanych. Moja koleżanka jest weganką i chce zacząć nosić soczewki zamiast okularów ale nie wiemy czy jest jakaś firma której szkła mogą nosić weganie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Nie depcze krokusów
|
Hmm... soczewki to produkt medyczny, więc firmy je produkujące muszą testować leki. Na pewno odpada Johnson&Johnson, którego noszę i chcę zmienić.
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Dot.: testy na zwierzętach !!!
jest juz taki watek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 |
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Nie depcze krokusów
|
Nie do końca, $Zuza$ i ktsw piszą w wątku dot.: testy na zwierzętach !!!, który został wcielony do tego.
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
witam! zrobiłam liste firm,które według tego forum są dobre,lub troszke niepewne. te niepewne mają obok ?
kosmetyki, które są na niebiesko oznaczają,że znalazłam je w sklepie,allegro lub internecie. reszte kosmetyków wpisałam tak na wszelki wypadek moze kiedyś gdzieś na nie trafie ![]() jesli jest w niej coś nie tak to bardzo proszę o napisanie ponieważ według tej listy chce kupować,a nie chce popełniać błędów przy zakupach. |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Raczkowanie
|
Kupować:
A Avon ? Aloe Vera- twarz, ciało Aroma Vera ArtDeco- makijaż AA oceanic Avene- twarz, ciało też dla mężczyzn Antonio Puig- perfumy Asda- proszki do prania Alexander McQueen- perfumy damskie ALMAY- makijaż Artdeco- makijaż, paznokcie Applause Apotheker B Bourjois- makijaż Basis Bielenda Boucheron – perfumy damskie,męskie Bare Minerals-makijaż C Caeran Chanel- twarz, ciało, makijaż, perfumy (drogo) Clientele Carolina Herdera-perfumy Clarins-- perfumy damskie,męskie, makijaż, twarz Cannabis- twarz Clinique- perfumy damskie,męskie, makijaż, twarz D Dax Cosmestics dr Hauschka-makijaż DERMA PHARM-Dermacid -emulsja hypoalergiczna do mycia ciała Dr Scheller- twarz,makijaż E Ecover Products- środki czystości Estée Lauder- twarz, ciało, makijaż, perfumy Eucerin- twarz Eris- twarz, ciało ? Ekosens- mydła Elisabeth Arden- perfumy damskie Ermenegildo Zegna – perfumy męskie F Florbath Farmona- twarz,ciało Fusion Beauty-makijaż FlosLek- twarz,ciało Freeman- twarz ! |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
G GOLDWELL- włosy Gal Goldwella H Hard Candy Hello Kitty I Iwostin- twarz, ciało Isadora- makijaż Inglot? J Jason Natural Cosmetics JOICO- włosy K Kolastyna KISS MY FACE ! L Lush Lumene- makijaż, twarz La Prairie-twarz, ciało, makijaż, perfumy (drogo) Lavera- twarz LASH INJECTION- tusz Lovely – tipsy Ludwik? L'anza M Miraculum- twarz, ciało, perfumy Mr. Christal’s Mary Kay- twarz, ciało, makijaż, perfumy damskie,męskie Myrurgia Maca- twarz Manhattan(Scheller Cosmetics)? M.A.C Cosmetics- makijaż Montagne Jeunesse N Nivea ? nutriBiotic Norel - twarz Nina Ricci –perfumy Natracare- podpaski, tampony Natural collection- makijaż O Oriflame ? Oscar de la Renta - perfumy P Pollena-Ewa- twarz Pierre Fabré- twarz Paloma- makijaż, perfumy Paco Rabanie Payot – twarz Pupa- perfumy damskie, makijaż, twarz R Revlon- twarz, makijaż, włosy Rachel Perry Roger & Gallet S Skarb Matki- dla dzidziusiusia Scruples Soraya ? Smashboxa Stella McCartney- perfumy St. Ives ? Smashbox- makijaż T Tommy Hilfiger- perfumy męskie, makijaż Tin Tin Toni&Guy- włosy Too Faced-makijaż U Urban Decay! W Wella? Weleda – płyn do kapieli, olejki, pasty do zębów,na rozstępy Wibo-makijaż WAX L'Biotica- włosy? Z Ziaja/ Ziajka Y Yves Rocher ? Yves Saint Laurent – perfumy ,makijaż,twarz (mężczyzna.kobieta) |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Raczkowanie
|
Co do waxu z l'biotici to pisałam list do firmy czy testuja( z jakies 1,5 miesiaca temu), ale nie raczyli mi odpisac. Zamieszczałam na tym forum list ktory byl odpowiedzia na pytanie dotyczace tego zagranicznego waxa-Henna treatment Wax. Nie testują.
#891 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Rozeznanie
|
Ojej... a ja kupiłam niedawno krem La Roche
![]() Ale kupiłam też balsam Eveline, mają znaczek, że nie testują na zwierzętach.
#893 |
Raczkowanie
|
Tak na Eveline jest znaczek ze nie testuja ale na list z zapytaniem czy tego rzeczywiscie nie robia to nie odpisali
![]() ![]()
#894 |
Rozeznanie
|
znaczek o niiczym nie świadczy bo przyznają go osoby i firmy nie związane z działalnością na rzecz zwierząt, znaczeki mogą mieć firmy które co prawda nie testują na zwierzętach ale używają składników trestowanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Raczkowanie
|
avon i oriflame testuja. Sprawdzoną i najbardziej prawdziwą liste znajdziecie na http://ok.jawsieci.pl/index.htm
Firmy które NIE testują a są dostępne w polsce:
Jeśli chcecie więcej informacji o kosmetykach, to podaje adres sklepu wysyłkowego gdzie można te kosmetyki kupić www.esentia.pl - tu w szukaj wpiszcie Argiletz i wyświetli się wam ok 20 produktów firmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
w
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Raczkowanie
|
tutaj jest też lista firm produkujących w UE
http://www.livingcrueltyfree.com/200...ccic-approved/ może tam znajdzie się firma,która produkuje szkła kontaktowe a tutaj lista firm produkujących nie tylko kosmetyki http://www.livingcrueltyfree.com/lis...ree-companies/ ŚCISKAM WSZYSTKIE MOCNO!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
AVON testuje I wykorzystuje kolagen,który jest uzyskiwany od zwierząt,więc ląduje na liście czerwonej
Przepraszam,że tak 'głośno' ![]() ![]() Edit: Dopiero teraz zauważyłam post lady13woe.Oriflame też?O_o no to niezłe brzydale. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.