|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Hmm... większość firm oferuje produkty z kolagenem, także wszystkie polskie: Bielenda, Miraculum, Soraya, Kolastyna itp. Wystarczy obejrzeć półki w drogerii. Lista zmniejsza się zatem do kilku marek.
$Zuza$ - znalazłam tylko firmy produkujące płyny, produkty sprzedawane są tylko w USA, nie znam ich jakości, ale może zasoczewkowanym Wizażankom zza oceanu się przyda: http://www.clearconscience.com/index.htm http://www.loboblabs.com/lblproducts.html
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2008-04-25 o 15:22 Powód: zwracam honor Ziai |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Zadomowienie
|
Ziaja ma jakiś produkt z kolagenem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Nie depcze krokusów
|
Nie, nabrali mnie - Anno d'Oro ma oligopeptydy, które nazywają mikro-kolagenem.
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
to widze że moja lista jest mało przydatna wiec nie bede opisywała co znaczą poszczególne znaczki.
![]() mam pytanie znalazłam proszki do prania na stronie którą znalazłam tu na forum http://apmp.natura.xip.pl/index.php/cPath/147_148_149 ale ceny tam są strszne ![]() ![]() albo może wiecie, które firmy nie testowane mają antyperspiranty dla mężczyzn tylko że w żelu? bo zawsze mąż używał adidasa,który teraz już sie u nas w domu nie pojawi i jest kolejny problem. z góry dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Nie depcze krokusów
|
maja7 - jak najbardziej Twoja lista jest przydatna
![]()
![]() |
#906 |
Rozeznanie
|
Firma Polin ma proszki do prania ( podobno powinni być dostępni w Tesco i Carrefour) ja na razie znalazłam tylko ich płyn do naczyń i jakiś do czyszczenia. Jeśli znajdę coś w normalnej cenie, to wrzucę na forum - też szukam. I innych proszę o to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nowa lista jak najbardziej przydatna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Nie depcze krokusów
|
Nie wiem jak je uzyskują i co to dokładnie jest.
![]() |
#909 |
Zadomowienie
|
Odnośnie płynów do soczewek nie testowanych na zwierzętach:
"According to the Animal Free Shopper, Sauflon (contact lens manufacturers) don't test on animals. Their solutions are listed as being vegan but I don't know what the actual lenses are made of. (http://www.veganforum.com/forums/showthread.php?t=3883)W wolnym tłumaczeniu: Według Animal Free Shopper, firma Sauflon (wytwórca soczewek kontaktowych) nie testuje na zwierzętach. Ich płyny są podawane jako wegańskie, choć nie wiem, z czego robi się same soczewki." źródło: http://www.wegetarianie.pl/XForum-vi...03-page-4.html
Edytowane przez Beacia87 Czas edycji: 2008-04-28 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Nie depcze krokusów
|
W Polsce soczewki Sauflon chyba nie są dopuszczone/obecne na rynku, nie mogę ich znaleźć w żadnym sklepie internetowym, ale płyny są.
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() jeśli komuś miała bym choć troszke pomóc moja lista to wytłumacze co znaczą poszczególne znaczki: ?- to,że według tego forum firmy oznaczone ? są niepewne czyli przeczytałam w jednej wiadomości,że nie testuje dana firma a za jakiś czas ktoś inny napisał,że jednak testuje,lub sa takie podejzenia.avon i oriflame na stronie wcześniej pisze wyraźnie na czerwono ![]() ! - oznacza,że ta firma była przez którąś dziewczyne na forum polecana i że na 100% nie testuje na niebiesko- zaznaczone są firmy, których produkty znalazłam w sklepie lub w internecie czyli są dość łatwo dostępne. obok większości firm pisze co one mają w ofercie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#912 |
Przyczajenie
|
jej.......ale okropny jest ten filmik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
tesco i carrefur sa nie fair..... sprzedaja produkty modyfkowane genetycznie.. A oto link do list sklepów ktore sprzedaja GMO i tych co sa w miare w porzadku.. http://www.greenpeace.org/poland/kam...-wiesz-co-jesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Raczkowanie
|
Dove testuje?
Właśnie dostałam od nich maila: Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Nie depcze krokusów
|
Dove należy do koncernu Unilever.
![]() |
#916 |
Raczkowanie
|
Nie wiem co o tym myslec.Mi np.Inter Fragrances, l,biotica nie odpisali na maile.Jedna z firm napisała :szanowna pani Z przyjemnoscia zawiadamiamy ze nasze kosmetyki nie sa....Maja racje powinni sie tym szczycic
![]() Jak mi nie odpisuja to je od razu skreslam. Ale dove jest raczej na czarnej liscie.
#917 |
Zadomowienie
|
Samych kosmetyków chyba testować nie wolno. Ale składniki użyte w kosmetykach mogą być testowane. Także napisali prawdę, że kosmetyków nie testują.
![]() |
#918 |
Raczkowanie
|
dziewczyny wiecie na 100% że kosmetyki a ni ich produkty firmy Naturo ze strony http://www.naturo.pl/index.php?cPath...2ab6defbc6b710 są nie testowane? bo chce jutro zamówić tam kilka potrzebnych mi rzeczy. bardzo proszę o odpowiedź,bo wiem, że niektóre z Was tam zamawiają,wiec biore to za pewniak,ale nie jest tam tak strasznie tanio i wolała bym sie jeszcze raz upewnić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Raczkowanie
|
Napisałam do firm Paloma i Wibo z pytaniem czy testują nie dostałam jednak odpowiedzi. W wątku wielokrotnie pojawiała się opinia, że są to firmy "bezpieczne", jednak chcę wiedzieć czy NA PEWNO mogę z czystym sumieniem kupować ich kosmetyki? Chcę przerzucić się całkowicie na polskie firmy kosmetyczne, wiecie może których powinnam się wystrzegać?
Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#920 |
Przyczajenie
|
Witam!!
Czy możecie polecić ładne, perfumy (oczywiście firm nie testujących) ale takie w cenie do 100 zł. Kupiłam z Orifflame ale teraz czytam, że jednak nie można mieć 100% pewności że oni nie testują. A co do pasty do zębów ja kupuje z Polleny Ewy pasta Adent |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Rozeznanie
|
Oglądałam przed chwilą filmik o Iams i Eukanubie z pierwszej strony, ale nie dałam rady obejrzeć do końca. Zastanawiam się, skąd biorą się tacy ludzie
![]() ![]() ![]() Wiem że to temat bardziej o kosmetykach, ale musiałam się wygadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Świetnie,że tyle osób się interesuje sprawą testowania na zwierzętach<jupi>
Mam do Was prośbę,albo taką małą wskazóweczkę: - jeżeli piszecie mejle z pytaniem,czy dana firma testuje na zwierzętach zadajcie konkretne pytanie - czy firma testuje swoje kosmetyki na zwierzętach i czy korzysta z substancji,które były w ten sposób testowane. Często firmy(jak np.Dove)odpisują dumnie,że nie testują na zwierzętach.Może i tego nie robią,ale mogą np.korzystać z substancji,uzyskiwanych przez wycinanie lasów(jak właśnie Dove,które koryzsta z olejku pozyskiwanego z drzew z lasów tropikalnych,o ile dobrze kojarzę)lub wykorzystują substancje wcześniej testowane na zwierzętach. Z resztą teraz jest to zabronione,z tego co wiem,testowanie samego kosmetyku. |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Rozeznanie
|
Sprawdziłam dzisiaj swoje kosmetyki i teraz już wiem, że prawie połowy z nich więcej nie kupię. A nie wiecie może jak jest z firmą PharmaCF? Bo na produktach z serii Cztery pory roku jest zaznaczone, że nie testowano produktów na zwierzętach, a np. na balsamach Venus (tej samej firmy) już takiej informacji nie ma. I zastanawiam się, czy to oznacza, że te balsamy już były testowane?
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
z tymio znaczkami to niekoniecznie tak jest, po proostu to nie jset duzy koncern a za znaczki na produkcie trzeba dużo płacić, może ich nie stać żeby umieścić na wszystkich
Ze środków piorących polecam orzechy piorące, można dostać w sklepach eko i na allu
#925 |
Zadomowienie
|
Firma która ma ten zanczek może nie testować kosmetyku,ale może testować substancje,które on zawiera lub korzystać z sibstancji,które wcześniej były testowane na zwierzętach.Tak samo z mylącymi znaczkami typu 'Jesteśmy przyjaźni naturze',to ładnie myli oczka,jednak niewiele ma wspólnego z prawdą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
środki czystości łatwo zrobić samemu, tutaj przepis z programu perfekcyjna pani domu:
Uniwersalny płyn czyszczący ![]() Zaloguj się OnetHasło ![]()
*borax-CZTEROBORAN SODU-produkt dostępny w aptekach, choć zdaża się go dostać w sklepach chemicznych. W aptece nie zawsze chcą go sprzedawać, ponieważ jest składnikiem niektórych leków i przeważnie nie ma go na stanie lub mają go w małych ilościach. Zawsze można poprosić żeby nam zamówiono, nikt nie powinien robić problemu jeśli zamawiamy małą ilość. Postać-proszek. Cena-ok 6 zł. BORAX MA DZIAŁANIE GRZYBICZO- I BAKTERIOBÓJCZE, A ZATEM STOSOWAĆ TAM, GDZIE W/W MOGĄ SIĘ POJAWIĆ. NAJCZĘŚCIEJ W KUCHNI I ŁAZIENCE (BLATY, STÓŁ, ZLEW, KRAN, KAFELKI, WANNA, SEDES). MOZNA RÓWNIEŻ UMYĆ NIM LODÓWKĘ ALE WÓWCZAS NIE DODAWAĆ OLEJKÓW. ZAPAMIĘTAĆ-ABY GRZYBY NIE POJAWIŁY SIĘ W NASZYM DOMU, NALEŻY GO CZĘSTO WIETRZYĆ! NIE ZAPOMINAĆ O ŁAZIENCE, BO TO ICH ULUBIONE MIEJSCE!!! Płyn do mycia naczyń ![]() Zaloguj się OnetHasło ![]()
Ocet jest naprawdę świetny szczególnie jeżeli mamy duzo metalu w domu, czyści z kamienia i ładnie nabłyszcza
#927 |
Zadomowienie
|
titina
![]() ![]() ![]() P.S.Można wiadomość kopiować z twoim podpisem?Napewno wielu osobom się przyda. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 |
Raczkowanie
|
Szanowna Pani,
Unilever nie podejmuje się testowania składników na zwierzętach i nie zleca innym przeprowadzania takich testów w swoim imieniu, chyba, że nie istnieją metody alternatywne a badanie jest wymagane prawem w celu zaspokojenia zobowiązań dotyczących zdrowia, bezpieczeństwa i środowiska. Z poważaniem Dział Public Relations Unilever Polska S.A. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Zadomowienie
|
I to jak bezczelnie.
Zaczynając od 'nie' gdy koniec końców wychodzi 'tak'. |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Raczkowanie
|
http://www.wegetarianie.pl/Article1025.html
na tej stronce jest jasno opisane,że znaczek króliczka to jedna wilka ściema! ![]() przeczytajcie bardzo Was prosze przeczytajcie to zdanie: "Pobieżny przegląd kosmetyków na półkach supermarketów w Polsce pokazuje, że logo z króliczkiem umieszcza na swoich wyrobach na przykład producent kosmetyków Cztery Pory Roku, a napis "Produkt nietestowany na zwierzętach"widnieje na kosmetykach amerykańskiej firmy Freeman." po przeczytaniu całego artykuły ze strony którą podałam nie rozumiem czy firma cztery pory roku jak i freeman testują czy nie ![]() przeczytajcie i mi wytłumaczcie,bo sama nie wiem jak to rozumieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.