|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Hej mam do was pytanie bo tu widze sporo osób dobrze poinformowana. A co z takimi polskimi firmami jak "AA' czy "Atw" "barwa", "pharmaceris", "dermedic" i inne <to sa z reguły kosmetyki które mozna dostac w aptece tylko> nie wiem co prawda do kogo należa ale mam taka prośbe o sprawdzenie tego . jeszcze jedna firma nie testująca jest "Flos -lek"
![]() Ps wiecie co tak wpadłam na pomysł że przydałaby sie taka stronka że tylko wpisac firme i żeby wyskakiwało czy to jest testowane czy nie. Może podrzucic ten pomysl jakiejś organizacji ? to by ułatwilo szukanie tylko to musiało by byc dosyc szczegółowe. co o tym myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a jakich uzywacie perfum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio dostałam Moshino i mam nadzieję, że nie są testowane, poza tym jakieś stare avony i Lacosta ale to już jest niestety od coty, poza tym perfum używam baaardzo żadko, tą lacoste mam już z dobre kilka lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Gość
|
Witajcie, odświeżam wątek - mimo, że nie jestem wege, chcę stosować kosmetyki nie testowane. Teraz mam sporo z dobrego Erisa (seria Pharmaceris i Lirene - zostaję przy tym). Perfumami będzie mi się żal pożegnać - mój ukochany Giorgio jest testowany.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
Zadomowienie
|
Nie wiem,czy dobrze twojego posta zrozumiałam,daltego przypomnę - Eris korzysta z testowanych składników.
Mam do Was pytanie,jak są hodowane komórki do wytworzenia skóry i innych narządów na których się tesutje składniki/kosmetyki?wiem,że jest pobierana jakaś komórka macierzysta,ale skąd ona jest pobierana? |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Gość
|
Po dłuższych przemyśleniach postanowiłam, że sobie odpuszczę to czy dany kosmetyk jest testowany czy nie, mam za wrażliwą skórę by się w to bawić.
Pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Raczkowanie
|
no niestety są ludzie którzy szybko sie poddają!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
No cóż.... chyba pozostawię to bez komentarza. Trochę mnie Weronika wgniotła w ziemię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
l'occitane nie testuje swoich kosmetyków na zwierzętach, a ich wody toaletowe i perfumy są długotrwałe i pięknie pachną
![]()
#1120 |
Rozeznanie
|
A czy Gliss Kur testuje kosmetyki na zwierzętach ?
#1121 |
Zadomowienie
|
Tez mi w sumie łapcie opadły,ale namawiać usilnie nie będę.Muszą być chęci a where's there a will there's a way
![]() Na 100%,gliss kur to linia szwarzkopf,jakkolwiek się brzydala pisze,a ten napewno grzeszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
ma zielone pojęcie
|
Mnie też wgniotła wypowiedź Weroniki.
Że też niektórzy mają wrażliwą skrórę na twarzy a niewrażliwą tkankę mięśniową poprzecznie prążkowaną sercową... ;/
#1123 |
Zadomowienie
|
Chatul
![]() ![]() Edit:Taki mały offtop;} Chatul,a krwawnik to na co pijesz jeśli można wiedzieć? |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Przyczajenie
|
cholera,przecież większość kosmetyków cruelty free jest właśnie dla wrażliwców! bo to właśnie składniki pochodzenia zwierzęcego plus wszelkie tanie chemiczne wypełniacze są baaardzo alergenne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to jest jakaś abstrakcja nie z tego świata.Kupię śminę,żeby na minutę mieć(notabene - zbędny jak cholera)kolorowy połysk mimo tym samym wspierając sadystów.Ale uważam,że nie ma sensu zwracać uwagi takim osobom,bo to daje tylko efekt bumerangu - takie osoby najczęściej zostają przy swoim,tak na przekór chociażby.Albo ktoś sam się zdecyduje na to,albo nie.
Wracając do tematu - ponawiam pytanko o to,czy wiecie skąd pochodzą komórki z których wytwarza się materiały(skórę,oczka itp.) do testowania? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() A krwawnik piję na drobne krwawienia w układzie pokarmowym. Jestem maniaczką kawy- i to nie rozpuszczalnej ;] więc muszę dbać o siebie. Cytat:
![]() Cytat:
A z resztą, spokojnie można robić sobie domowe odżywki. Ja ostatnio stosuję miód zmieszany z aloesem i olejem rycynowym. Na 100% nie testowane na zwierzętach ![]()
![]() |
#1127 |
Zadomowienie
|
Inglot napewno nie testuje,ostatnio ktoś wkleił list od nich..
Hrhr,też czasem się czaję,żeby pomóc pani,która od pół godziny stoi w jednym miejscu i myśl co wybrać.Swoją drogą to wielka oszczędność czasu - podchodzę do pułki i patrzę na dwie/trzy firmy i bez problemu wybieram coś dla siebie. Moja kieszeń również ma się o wiele lepiej po przejściu na same nieteściuchy.Ziaja jest prześwietna no i do ceny brakuje słów po prostu,aż niemożliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
Wręcz bardzo,cywilizacja i technologia idzie na przód a oni zdają się stać.
Ja polecam produkty Joanny,oraz jak Chatul napisała - domowe wyroby - maseczka z olejkiem rycynowym,z jajek,płukanka z pokrzywy itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Raczkowanie
|
a mi to nikt nie odpowie no dzieki...... a moze jednak mi ktos coś odpowie?
Hej mam do was pytanie bo tu widze sporo osób dobrze poinformowana. A co z takimi polskimi firmami jak "AA' czy "Atw" "barwa", "pharmaceris", "dermedic" i inne <to sa z reguły kosmetyki które mozna dostac w aptece tylko> nie wiem co prawda do kogo należa ale mam taka prośbe o sprawdzenie tego . jeszcze jedna firma nie testująca jest "Flos -lek" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No ja tak samo mam, dwie, trzy firmy i koniec. Łeh, najbardziej lubię te spojrzenia sprzedawczyń gdy pytam czy dany kosmetyk był testowany na zwierzętach ;/ Tak samo dziwnie patrzą na mnie w kasie gdy mówię, że nie chcę ich foliowej torby, która jest beznadziejnej jakości, a która rozkładać się będzie latami ;/ Chociaż niektóre mi przytakują. Ale tylko po to by kolejnemu klientowi zapakować zakupy właśnie do tych cholernych siatek! No gotuje się we mnie wtedy coś ;/ Cytat:
A domowe wyroby rządzą. Znam cały skład kosmetyków, które sobie robię, sama wybieram stężenie, wiem, ze nie były testowane na zwierzętach... Normalnie same zalety ![]() Cytat:
![]() A "testowane dermatologicznie" przeważnie jest po prostu takim subtelniejszym "Nasz kosmetyk jest bezpieczny- on tylko ocieka krwią niewinnych stworzonek" ;C ;C ;C A właśnie, co z Rossmannem? Te wszystkie Yung, które produkuje itd. Bo szukałam w wątku i niczego nie znalazłam- może przeoczyłam. Wie ktoś jak z tymi produktami jest? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
![]() |
#1132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego,że w PL nie testują kosmetyków - to wcale nie znaczy,że nie używają składników które były tak testowane. Mnie też drażni ta 'dobroć' pakowania w foliówki w Rossmanie,zawsze mówię,że nie chcę,ale często panie natarczliwie przystają na swoim,ale ja po prostu wyjmuję produkty i oddaję siatkę.Pytasz,czy produkt był testowany? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Mnie w Rossmannie nikt nigdy nie wpakował produktów do siatki na siłę. Ale ja w glanach i skórzanej kurtce potrafię groźnie wyglądać [; Tak, tak, wiem. Skóra ze zwierząt. Ale jednak uważam, że skóra jest w miarę w porządku. Bo i tak zwierzęta hodowlane są zabijane na pokarm, a ze skór robione są wtedy glany, kurtki, płaszcze... Ale śmiało możecie powiedzieć co Wy o tym myślicie.
![]() |
#1134 |
Zadomowienie
|
Oj nie,skóry to w życiu nie założę,noszę buty skórzane i uważam to już za spore przegięcie ze swojej strony;s ale po prostu nie zniosę smrodu z butów jakichś tekstylnych czy coś.
A Ziajka Ci nie pasi?ALbo St.Ives?Joanna czy cuś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Łeh, no ale taki świat. Są konsumenci pierwszego i drugiego rzędu. Mnie chodzi o humanitaryzm. Cóż, drapieżniki też zabijają inne zwierzęta. Ale zabić a torturować to dwie inne rzeczy. W ogóle ten świat chory jest. No Ziaja mi bardzo pasi. Mam w zapasie jeszcze przynajmniej 3 odżywki tej firmy :P A właśnie, wiem, że Ziaja nie testuje, a jak ze składnikami? Też nie są testowane na niewinnych zwierzątkach?
![]() |
#1136 |
Zadomowienie
|
Ziaja jest cacy,nic nie jest testowane na zwierzętach,nawet jedwab pozyskują w jakiś dopuszczalny sposób(gdzies pare stron wcześniej wkleiłam list od nich)
A skąd pewność,że skóra na buty i kurtałkę została humanitarnie zdobyta?O ile zdzieranie skóry może być humanitarne;s pytam ze zwykłej ciekawości,nie czepiam się,jeżeli w którymś momencie to tak zabrzmiało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() No wiesz, zawsze słyszałam, że najpierw zwierzę jest zabijane a potem skórę się zabiera na skórzane wyroby a mięso do jedzenia. Natmiast futra pozyskiwane są w straszny sposób. Także między noszeniem skóry a futra jest, z tego co wiem, kolosalna różnica.
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie odnośnie kremów ze śluzu ślimaka (potrzebuję nabyć, bo mam brzydką bliznę na twarzy i chciałabym się jej pozbyć) konkretnie Eliciny. Macie jakieś informacje odnośnie tego jak ów śluz jest pozyskiwany? Przeczytałam gdzieś, że ślimakom to nie szkodzi ani nie cierpią przy tym.
I czy składniki tego produktu są testowane na zwierzętach? Ponawiam też pytanie o firmę Farouk. Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę czy oni testują swoje produkty, to proszę o podzielenie się nią ![]()
![]() |
#1139 |
ma zielone pojęcie
|
Farouk ma serię CHI, tak? Ja mam odżywkę tej firmy, na której napisane jest, że produkt nie był testowany na zwierzętach.
#1140 |
Zakorzenienie
|
Co do skór to też noszę, mimo, iż jestem wege ( tzn. ichtiwegetarinką bo rybki jem), ale zawsze miałam podejście, że skóra jest ze zwierząt zabijanych na mięso. I zawsze powtarzam ludziom, że ok ja noszę glany, ale ty jesz mięso i dajmy na to w ciągu roku zjesz z 30 krówek, a ja glany mam z jednej krówki którą ty zjadłeś i ja moje glany noszę przez lata. A co do kosmetyków to od kiedy używam nietestowanych taniej na tym wychodzę, bo zamiast kupić jakiegoś L'oreala za 40 zł to kupię dobrą Joannę za 6 zł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.