|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
jeśli chodzi o podpaski to wszytskim alergikom polecam Natracare są bez wybielaczy chlorowych, które są w każdych podpaskach dostępnych w sklepach. ja ich używam od jakiś 3 miesięcy i w życiu na nic innego nie zamienie.
![]() http://www.naturo.pl/product_info.ph...2ab6defbc6b710 http://apmp.natura.xip.pl/product_in...oducts_id/1057 to dwa sklepy w których można znaleść kosmetyki dla alergików, niech sie kryją te wszytskie dostepne w sklepach! naprawde gorąco polecam ![]() a co pasty do zębów ja tez jestem z małej miejscowości i poprostu poprosiłam pania w sklepie, żeby zamówiła mi u przedstawiciela ziaji paste i to zrobiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy bardzo maja7
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
gamma Orionis
|
Maju, ogromnie dziękuję za info o Natracare
![]() ![]()
![]() |
#1174 |
Przyczajenie
|
Hej Mam duże problemy ze skórą twarzy - większość kosmetyków mnie uczula. Jedynie moge używać seri Pharmaceris A ale ona należy do Eris, a ta o ile mi widomo nie jest do końca pewna co do używanych składników. Może któraś z Was miała podobny problem i znalazła mleczko i tonik do demakijazu firmy w 100% nie testującej i nie powodującej uczuleń????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Gość
|
Możesz spróbować z mazidłami, pozatym zobacz na liste - Eris nie jest testowany - to pewne.
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Zadomowienie
|
Hop hop,Eris może widnieje na jakiejś liście,ale list od pani Eris dostaliśmy z wiadomością,że sprawdzają toksyczność kosmetyków lub/i ich składników na zwierzętach
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Gość
|
Oj to źle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Zadomowienie
|
No ja też uwielbiałam Eris,jakoś wzbudzała zaufanie nawet.No ale niestety,po raz kolejny po prostu ktoś dobrze mi namieszał w głowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Nie depcze krokusów
|
WeronikaWargulak - nieco się nie zrozumiałyśmy. Potępione zostało tu to, że w jednym poście zdecydowałaś się dołączyć do naszego grona, a w kolejnym, zaraz poniżej, pisałaś o rezygnacji. Wyglądało to, jakby zawężenie pola wyboru było dla Ciebie wielkim wysiłkiem. Przepraszam za ataki, po prostu tak to wyglądało. Wiadomo, że najlepsze jest kręcenie samemu kosmetyków. Jajko, oliwka - moja mama stosuje taką maskę do włosów od lat, przy czym farbuje od ponad 20 i ma miękkie, błyszczące włosy
![]() Z Eris jest trochę inaczej. Z tego co pisali, sprawdzają toksyczność nowych składników, przeznaczonych na kosmetyki lecznicze - jak każda firma farmaceutyczna, tego uniknąć się nie da, lek po prostu musi być testowany. Są to mocne składniki, na opakowaniu musi być informacja o ich stężeniu. Jeśli dany związek chemiczny był użyty przez inną firmę, jest stworzona dokumentacja - nie ma wtedy potrzeby testowania. A tak jest w większości przypadków. Nie widzę, by Eris wymyśliła jakiś supernowy składnik, którego wcześniej nie użyła inna firma. Co najwyżej szybko opatentowują i sprzedają pod własną nazwą. Kosmetyki do pielęgnacji badają tylko na hodowlach tkankowych i dermatologicznie. Fajnie by było, gdyby udostępniano listy testowanych w danym roku składników tej firmy szerszym masom.
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
Ale Ziaja wyraźnie napisała,że nic nie testuje na zwierzętach,a z Eris odpisali,ze nie ma alternatywnej metody.Dla mnie wyszło więc,że Eris jednak się tłumaczy z czegoś.Gdyby teraz nic nie testowali,to zapewne jasno by to napisali chociażby dla reklamy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Nie depcze krokusów
|
Ziaja nie leczy, a Eris stara się wprowadzać na rynek tzw. dermokosmetyki. Jak jest z alternatywnymi metodami? Nie mam pojęcia, jak sprawdzić, czy istnieją. To by rozwiązało wiele z naszych problemów. Trudno mi uwierzyć w to, że nie testuje Vichy czy Avene.
![]() |
#1183 |
Przyczajenie
|
Malla, możesz powiedzieć, ba czym polegają te testy dermatologiczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź Zabieram się za szukanie przepisów na mazidła. Eris jak widać w 100% nie jest pewna więc jak dla mnie odpada.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Gość
|
Malla - nic się złego nie stało - moja wina, cóż tak to bywa jak coś w głowie odpali.
![]() W czwartek/piątek zabieram się za samoróbki i definitywnie (poza paroma wyjątkami) rezygnuję z kosmtyków nie samorobionych. A zapach Donny Karan mnie bardzo zaciekawił (chodzi mi o black kasmiere). Deo się da znaleść z Hauschuki, a szapmon jestem zaciekawiona L'anzą, której składy bardzo dobrze pachną - są odżywcze, a nie testowane, występuje na liście np. uszatej. ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
ma zielone pojęcie
|
A ja kupiłam w końcu mydlnicę. W najbliższym czasie zrobię sobie z niej szamponik
![]() ![]()
#1188 |
Nie depcze krokusów
|
Chatul - gdzie kupiłaś, za ile i jaki przepis wykorzystasz na początek? Prosiłabym o opisanie rezultatów w wątku o swędzącej skórze głowy, bardzo byś nam pomogła
![]()
![]() |
#1189 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mydlnica była w fajnym zielonym opakowaniu ![]() W każdym razie, idę teraz robić szamponik, jeszcze dzisiaj pewnie nim umyję włosy. Z pewnością podzielę się z Wami efektami jakie da ten specyfik ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Zadomowienie
|
Chatul jaki aaavvv
![]() Malla Ziaja nie leczy,tzn.? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
ma zielone pojęcie
|
Dzięki
![]()
#1192 |
Rozeznanie
|
A propo's ostatnich postów:
Chatul- koniecznie napisz jak się spisał szampon z mydlinicy!? Używam prostych polskich ziołowych szamponów, ale one i tak zawierają wszelkie SLSy i wysuszają mi włosy. O Vichy wiem , że na pewno testują na zwierzętach, ale co do Avene , to coś mi po głowie chodzi, że nie- oczywiście to sprawdzę i w ciągu 2 dni napiszę, czy mi się nie wydaje. Donna Karan ma boski dezodorant ![]() (I jest wybitnie skuteczny. ![]() Chatul podziwiam- prześliczny avatar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
W każdym razie szampon z mydlnicy bardzo mi przypasował. Ładnie pachnie- mydlnicą. Jeżeli ktoś tego zapachu nie lubi to raczej odradzam mu szampon mydlniczny. Ale dla mnie to zapach natury i kosmetyku, który nie był testowany na zwierzętach ![]() ![]() W każdym razie jestem zadowolona ![]() Dzięki, naprawdę lubię ten avatar ![]() ![]()
![]() |
#1194 |
Nie depcze krokusów
|
marthusia - tak, chodziło mi o to, że Ziaja robi normalne kosmetyki, a Eris wypuszcza coraz droższe, sprzedawane tylko w aptekach produkty lecznicze.
Chatul - śliczny avatar, dzięki za mydlnickiego newsa ![]()
![]() |
#1195 |
Przyczajenie
|
Hmm. Może ktoś wie, jak jest z firmą Pharma CF?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Nie depcze krokusów
|
W tym wątku znalazłam, że komuś się obiło, że raczej nie. Ale pokręcone ;]
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
Na szósteczke pracunia! ;-D
Aaale Ziaja napisała też,że wcale nie ma takiego nakazu zeby produkty lecznicze były testowane na zwierzętach,bo Ziaja też takie wydaje. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 |
Przyczajenie
|
Odpowiedź od Tesco:
Pani Joanno Zgodnie z Polityką Tesco "Animal Testing Policy" Produkty marki własnej Tesco nie są testowane na zwierzętach na zlecenie Tesco, ani na zlecenie naszych dostawców. Surowce stosowane do produkcji produktów marki własnej Tesco podlegaja tym samym zasadom jak wyrób finalny opisany powyżej Polityka ta została wprowadzona 4.07.1997, została zweryfikowana na zgodność z aktualnymi przepisami prawnymi 20.02.2008 Prowadzimy nadzór nad naszymi dostawcami marki własnej, kontrolujemy produkcję i dokumentację obowiązkowo raz w roku. Pozdrawiam Iwona Brydak Technical Manager Grocery Non Food |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cholera, co to za świat, że trzeba pod lupę brać każde słowo producentów kosmetyków... ;/
![]() |
#1200 |
Nie depcze krokusów
|
Czy AA OCEANIC komuś odpisał? Mnie nie. Przez cały wątek przewija się niepewność, czy jako laboratorium farmaceutyczno-kosmetyczne mają wymóg testowania. Chciałabym zmienić antyperspirant na skuteczny nietestowany, do tej pory używałam Rexony, AA i Dermedic. Ziaja, YR, Avon odpadają.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.