![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do tych, co używają kosmetyków tylko NIE TESTOWANYCH na zwierzętach
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Tam też mozna znaleźć odpowiedzi co do testowania samych składników i metod alternatywnych, w stosunku do testowania na zwierzętach- bo takie istnieją!!! I to kilka, o wiele skuteczniejszych i dających bardziej wiarygodne wyniki, od testowania na zwierzętach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Dodałam ten link w innym wątku, ale tu też się przyda
![]() http://www.ekonsument.pl/strona.php?sub=cozrobic to polska strona, na której można znaleźć odpowiedzi na wiele pytań, m.in. : co możemy zrobić i w jaki sposób, dokonywane podczas zakupów wybory, wpływają na polepszenie losu , m.in. zwierząt ![]() ![]() ![]() Dodaję również link do poradnika zakupowicza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.ekonsument.pl/pdf/dobre_zakupy_poradnik.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Kattarino, to jak to jest z tym Revlonem?Testuje czy nie?
Proponuję sporzadzić wspólną listę, tak będzie lepiej. Nie kazdemu chce się to robić i może olać sprawę. Jak wysyłam komuś e-mailem te listy to boję się ,że w końcu zrezygnuje. Czasem lepiej jest podac wszystko gotowe na tacy ![]() Ja dzisiaj napiszę parę e-maili do firm, które jeszcze nie były wymieniane. Zobaczymy co napiszą. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Dostałam już jedną odpowiedź i to po około 10 min od wysłania - bardzo szybko!
Frima Norel NIE testuje na zwierzetach. ![]() ![]() Pani przysłała mi również katalog. Bardzo miły kontakt ![]() Dostałam kolejną odpowiedź : Mary Cohr NIE testuje na zwierzętach ![]() Choć tutaj odpowiedź była bardzo sucha, krótka bez żadnego witam ani nic ,tylko: "Nie są testowane na zwierzętach" ![]() No i nastepna odpowiedź - Matis NIE testuje EDIT - Matis nie jest jeszcze pewny ![]() Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2006-06-09 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę jednak, że samo to iż PETA uważa, że są OK, może być dużym +, jeśli bym miała do wyboru np. L'Oreala, albo Revlon. Wtedy bez namysłu wybieram Revlon! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Nie depcze krokusów
|
Dziewczyny, jestem pod wrażeniem Waszej wnikliwości i dojrzałości wyborów! To, co robicie i propagujecie, jest niezmiernie ważne, dla mnie, dla innych Wizażanek i dla tych zwierzątek!
Nie poprzestawajcie w poszukiwaniach, gdyż oprócz kosmetyków, przydałyby się też kompletne listy dotyczące m.in. pożywienia i chemii. Kasę, którą wydajemy na płatki Nestle, możemy przekazać koncernowi, który nie testuje na zwierzętach i tym samym wspomóc badania na drogich hodowlach komórkowych i organotypowych, gdyż to pieniądze zazwyczaj są największym problemem. L'Orealowi dawno powiedziałam nie, ale dostałam od znajomej z USA kosmetyki Cover Girl i Neutrogeny. Z powodów finansowych zamierzam je wykorzystać, informując wszystkich wokół, gdy tylko je wyjmę, jakie są praktyki ich producentów. Zawsze to coś. Polityka mailingu i króliczkowania jest obłudna. Na szczęście do 2009r. zostanie wprowadzony całkowity zakaz testowania produktów i ich składników na zwierzętach ![]() Pozdrawiam i oceniam wątek na max ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za uwagi i podpowiedzi. Wiele informacji o pożywieniu i chemii jest zawartych na stronach, do których podajemy linki w tym wątku. Jednak to chyba za mało i rzeczywiście warto skompilować listę i zamieścić ją tutaj, gotową do przyswajania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Malla
![]() Wiem, w e-mailach mogą wszystko napisac ,ale jak się dowiedzieć czy dana firma testuje, jak nie ma jej na żadnej z list? Wszystke firmy powinny robić tak jak np. Eris - hodować własne komórki i robić na nich testy, ale oczywiście - lepiej na zwierzętach ,bo tak łatwiej... ![]() To dobrze ,że zostanie wprowadzony zakaz ![]() ![]() Wiadomo jak to często bywa - zakazy są po to ,żeby je łamać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Zobaczymy, jak to będzie z całkowitymi zakazami. Bądźmy dobrej nadziei..
Aha - jeśli ktoś ma zwierzaczki i karmi je karmą Eukanuby - odradzam. Testują ją na zwierzętach. I to w dość okrutny sposób. edit: Czyli jak to w końcu jest z Manhattanem?.. A Gosh? .. Zastanawiam się nad tymi firmami, bo mają całkiem niezłe kolorówki, jednak na w/w listach ani widu, ani słychu o tym, czy testują, czy nie..
Bluegirls come in every size, Some are wise and some otherwise... Edytowane przez justyce Czas edycji: 2006-06-10 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz przeglądam sobie ten wątek i zastanawia mnie sprawa farb do włosów. Większość z nich jest podukoeanych przez l'oreala i przez garniera, czyli przez jeden i ten sam koncern. Są jeszcze farby welli, która na niektórych listach jest podana jako testująca, a na innych nie, więc lepiej nie używać. Czy są jakieś farby do włosów nie testowane na zwierzętach? Mam ochotę pofarbować włosy, ale nie zrobię tego kosztem biednych istot.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Nie depcze krokusów
|
Co do testowania farb - w niektórych sklepach zoologicznych farbują gryzonie na oryginalne kolory, schodzą jak ciepłe bułeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem, używają henny, najczęściej firmy Lush (niestety niedostępnej w Polsce ![]() Z "fryzjerskich" firm wymienione jako NIE TESTUJĄCE, są też GOLDWELL (www.goldwellusa.com ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Czyli w zasadzie zostaje nam farbowanie u fryzjera... Bo farb Goldwell nie da rady dostać w zwykłej drogerii..
#136 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za informację o farbach. Pozostanę przy naturalnym kolorze włosów, bo nie wyobrażam sobie, by jakieś zwierzę musiało cierpieć tylko, dlategoże ja chcę mieć inny kolor czupryny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Nie depcze krokusów
|
Ja nie lubię farbowania choćby z powodu odrostów i zniszczenia włosków. Profesjonalne ścięcie daje lepszy efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Chciałam tylko wspomnieć, że we wcześniejszych postach jedna z wizażanek wspomniała, że eris podlega pod colgate czyli jakby to okazało się prawdą to eris też nie powinno się używać...
![]()
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kattarina dzięki ![]()
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no wg mnie z tego by wynikało, że eris należy do colgate - ale może źle zrozumiałam
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli Eris,( firma tak szczycąca się tym, że testuje produkty na hodowanych tkankach i komórkach, a nie na zwierzętach) należy teraz do Colgate-Palmolive, to dla mnie oznacza jedno. Ja nie kupię już produktów Eris ![]() ![]() ![]() I jest to również oszukiwanie klientek!!! Podobnie jak Body Shop, najpierw zdobył klientów, m.in. tym, że nie testował, a teraz sprzedał się wielkiej, testującej na zwierzetach korporacji ![]() Eris nie musi zamieszczać na swoich opakowaniach, do jakiego koncernu należy, nie ma takiego nakazu. A w przypadku, gdy im to na rekę, od strony marketingowo- finansowej, tym bardziej się nie bedą przyznawać. Wiadomo, każda z nas oceni sama i sama wybierze drogę, jaką pójdzie w walce z testowanymi kosmetykami. Od siebie mogę zadeklarować, że "poszłam na całość" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Mhmm..
Ale szukałam na stronie Erisa - nic o tym nie znalazłam. Jeśli jakaś firma jest częścią jakiegoś koncernu to zawsze jest o tym informacja - w tym wypadku nie. Musiała zaistnieć jakaś pomyłka z tym mailem?...
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Jakoś nie wydaje mi się, żeby Pani Irena Eris sprzedała swoje laboratorium, zwłaszcza że tak świetnie prosperuje
![]() http://www.poradnikhandlowca.com.pl/...1/raport3.html Tu jest artykuł o udziałach firm kosmetycznych na polskim rynku. Eris i Colgate-Palmolive są wymieniane oddzielnie, poza tym firma Eris wymieniana jest jako polski producent.
#146 |
Raczkowanie
|
Przepraszam wszystkich... Najwyraźniej strasznie wam namieszałam. No cóż, wysłałam e-maila do Colgate, tylko strasznie długo nie chcieli mi odpowiedzieć, więc całkowicie o nich zapomniałam. Tak więc, gdy jednego dnia wysłałam do eris i następnego przysłał mi Colgate... No. Ale po kilku dniach przysłała mi Eris e-maila, że nie testuje(nie napisałam tutaj o tym? Dziwne...)
Sorki, że wam tak w główkach namieszłam. Przebaczycie mi? ![]()
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
No tak ciężko będzie do tego dojść, ja w każdym razie też nie znalazłam zadnych konkretów na ten temat
![]() Dla mnie to nie robi różnicy czy eris należy do colgate czy nie bo i tak nie używałam tych kosmetyków ale jeżeli chodzi o body shop to już ich nie kupie!!!! i tak samo zrobiłabym z eris... no ale tak jak napisała Kattarina każda z nas sama zdecyduje ![]()
#148 |
Raczkowanie
|
k_ota masz takie piękne oczka, że grzechem byłoby Ci nie wybaczyć
![]()
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.