|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Gość
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Dziewczyny!
Info onośnie Sensique ďťż Pani Weroniko, Nie testujemy kosmetyków na zwierzętach. W niektórych kosmetykach są stosowane półprodukty, które pochodzą z wełny owczej: 1) hydrolizat keratyny - który wzmacnia i regeneruje strukturę uszkodzonych włosów, przywracając im połysk i zdrowy wygląd. Stosowany jest również w odżywkach do włosów i paznokci 2 ) Lanolina - tłuszcz prosty - otrzymuje się ją przy oczyszczaniu wełny owczej. W przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym wykorzystywana jako nośnik lipidowy w kremach i maściach dobrze wchłaniana przez skórę, którą zmiękcza i chroni. Pozdrawiam, Dariusz Wierzchowski Private Label Manager Drogerie Natura Polbita Sp. z o.o. ul. Lesznowska 20B 05-870 Błonie tel. (22) 731 17 34 fax (22) 731 17 30 e-mail: dwierzchowski@polbita.com .pl Ja zadałam im pytanie takiej treści: czy testują państwo kosmetyki na zwierzętach, oraz czy urzywają państwo produktów odzwierzęcych? Jako co to wstawić? |
![]() |
![]() |
#1472 |
Przyczajenie
|
Właśnie co z nićmi dentystycznymi, znacie jakąś nie testującą firme? Narazie nic nie kupuje ale przydały by się
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Gość
|
No i co z tego listu wynika?
|
![]() |
![]() |
#1474 |
Zakorzenienie
|
Pasty nietestowane ma też pollena eva.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
straszne, straszne.. ;( i jeszcze, że to karmę testują ? ech.. ;( zabijają pieski i inne jedzeniem, które inne psy jedzą na co dzień, to już nie jest najgorsze, ale to że strasznie cierpią,ludzie te wszystkie zwierzęta, chcą tylko aby je uwolniono i aby ktoś je pokochał , czy to tak wiele ? ;(
Edytowane przez laza Czas edycji: 2008-08-27 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Przyczajenie
|
Co do AVONU, to testują oni składniki, co było już omawiane, z tego, co kojarzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
a oriflame ?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1478 |
Zadomowienie
|
Ja uzywam kosmetyków z avonu...
Dziewczyny, a jaki polesilybyscie mi szampon do wosów suchych i zniszczonych?? Bo ja prpostuje wlosy i mam je okropnie suche. Do tej port uzywalam Dove z jedwabiem, bo byl fantastyczny, idealny dla moich wlosów, ale nie chce go duzej uzywac, bo testuje. Co mi radzicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | |
ma zielone pojęcie
|
Testuje ;/
Cytat:
A suche włosy najlepiej myć samą odżywką. Na forum o pielęgnacji włosów jest cały wątek o tym ![]() ![]()
![]() |
#1480 |
Zadomowienie
|
Sama odzywką??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno Avon testowanie zakonczyl piec lat temu, a o oriflamie czytalam na wizażu i jest napisane, ze nie testuje. to kurcze komu mam wierzyc? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Przyczajenie
|
Avon nie testuje już od 5 lat, ani produktów ani składników. W niektórych kremach znajdują się produkty odzwierzęce!
A Oriflame zakończył testowanie na zwierzętach ok. rok temu! Na ich stronach internetowych jest to dokładnie napisane! A poza tym na każdym katalogu Avonu jest znaczek nie testowane na zwierzętach! Avon się tym szczyci więc raczej mówi prawdę:/ A co do szamponu kupiłam Joanny, i narazie [5dni] moje włosy wyglądają naprawdę lepiej;D |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Tak ![]() ![]()
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny..jestem beznadziejna ;( niee jadłam ponad tydzień mięsa, ale wczoraj rodzice zrobili mi wielką awanturę ;/ i po prostu się poddałam ;( nie chcę sie z nimi kłócić, a poza tym boję się też o siebie, że te wszystkie warzywa nie zastąpią mi mięsa, zresztą rodzice powiedzieli że nie mają zamiaru mi kupować, tego wegetariańskiego "żarcia" ;( ja po prostu nie jestem chyba na to przygotowana, boję się o siebie i nie chcę się kłócić z rodzicami i nie chę być taka inna, że zawsze będę odmawiać jedzenia itd. ;( chociaż jeżeliby ktoś mi zaproponował zostanie wegetarianką z dietetykiem który mi przepisze dietę z tymi produktami i ze zgodą rodziców to bym się zgodziła..ale chyba każdy by się zgodził, bo wiadomo jak podstawią mu pod nos ;/ ja nie umiem się stawić rodzicom, bo się boję ;/ zawsze im ulegam ;/ nie wiem co mam zrobić
![]()
![]() |
#1485 |
Przyczajenie
|
Iaza ja mam tak samo kiedy chciałam być wegetarianką w domu była wielka awantura. Że dorastam i potrzebuje składników które są w mięsie, ale wiem jedno jak będę dorosła odstawiam mięso i już. [tak tak zdania nie zaczyna się od 'że' no ale tak wyszło
![]() Słuchajcie dostałam odpowiedź od Veet! Veetamy serdecznie,i informujemy, że nasze produkty nie są testowane na zwierzętach. Zwierzęta mają inne włosy ![]() Pozdrawiamy serdecznie, konsultanci Veet I co Wy na to, odpowiedzieli trochę żartobliwie czy można im wierzyć? Bo na listach Veet [a raczej korporacja do jakiej należą] jest uznawana za testującą:/ Ale może polski Veet nie testuje, sama już nie wiem:/ A czy ktoś może wie co z Vanishem? A i czy tą pastę Weleda można kupić w zwykłym sklepie, np: Auchan, Real czy Carrefour [czy jakoś tak się to piszę]? |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny (laza, kafolinka) - może rodzicom łatwiej będzie zrozumieć, kiedy przedstawicie im konkretne fakty dotyczące wegetarianizmu - poczytajcie trochę na ten temat, aby argumenty przez Was podawane miały poparcie również w wege naukowych faktach (strony internetowe: vege.pl wegetarianie.pl). Jeśli są to względy etyczne - spróbujcie wpłynąć na rodzicom w sposób moralny. Może wtedy rodzicom łatwiej będzie to zrozumieć, albo nawet zaakceptować. Jeśli Wam serio zależy nie poddawajcie się tak łatwo. Jeśli to nie poskutkuje - pomagajcie zwierzakom w inny sposób (czyt. np. wolontariat w schronisku). A przede wszystkim - nie bądźcie obojętne
![]() Powodzenia! PS. Kosmetyki Weleda można kupić bardzo często w sklepach z żywnością wegetariańską i ekologiczną. W każdym większym mieście są takie sklepy.
#1487 |
Zakorzenienie
|
ja też trochę walczyłam i wywalczyłam. rodzice wiedzą, jak ja STRASZNIE kocham zwierzęta, sami rezygnują już z szynki
![]() NIE PODDAWAJCIE SIĘ! Walczcie! Powiedzcie rodzicom, że rezygnujecie z szynki, a później wycackacie coraz mniej mięsa w tygodniu, a później już w ogóle! Mówcie, jak się cieszycie. Wybierzcie się na zakupy i zakupcie fajne jedzonko: czyt. zdrowe kiełki, soje, ciecierzycie, kupcie książkę z daniami wegetariańskimi. Niech rodzice przekonają sie, ile pysznych dań można zjeść bez mięsa ![]() Spróbujcie ich też przekonać jakie to te zwierzątka biedne ![]() Ja się popłakałam wiele razy, bo na prawde mi ich żal, rodzice mnie rozumieją ![]() Mówię Wam, nie poddawajcie się! |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
ma zielone pojęcie
|
U mnie w domu też jakoś nikt nie szalal z zachwytu, że rezygnuję z jedzenia mięsa. Ale nikt mi nie zabronił. Moja rodzina wie, że cudze zakazy niczego dla mnie nie znaczą ;]
A zdrowie? Hm, odstawiłam mięso z dnia na dzień i problemów żadnych nie miałam. A nie jadam zdrowo, naprawdę ;] Z resztą, ja nie mam niczego przeciwko jedzeniu mięsa- jestem na końcu łańcucha pokarmowego więc mam prawo jeść inne zwierzęta. Rzecz w tym, że nie podoba mi się cale to tuczenie zwierząt, trzymanie ich w makabrycznych warunkach i bardzo bolesne zabijanie. Jeść zwierzęta- tak, ale tylko te upolowane przez siebie ;] A co do Veet to nie wiem czy testuje natomiast należy do koncernu, który to czyni ;/ [ Veet należy do Reckitt Benckiser ]
#1489 |
Rozeznanie
|
Ja nie jestem jeszcze wegetarianką, ale w przyszłości nią będę(tzn. postaram się być). Na razie nie jadam szynki i rodzice to uszanowali(sukces
![]() Ktoś pytał o Vanisha. Należy on do Reckitt Benckiser , a z tego co Chatul napisała to testują:/ Chatul i Werka: Jak tam lista? |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
ma zielone pojęcie
|
Szczerze? Mnie to nie idzie. Próbuję przedrzeć się przez ten wątek ale to niemalże niewykonalne jest ;/ Chyba przyjmę system Werki- zacznę po prostu pisać maile do firm i tyle.
Ale wiesz, P&G twierdzą, że nie testują a testują. Także czasami trudno będzie dojść do prawdy ;/ Jednak liczę, że jakoś sobie poradzimy (;
#1491 |
Rozeznanie
|
No tak. Tu piszą, że nie testują, a tu że testują. Mam nadzieję, że lista wkrótce powstanie. Jeśli potrzebujecie kogoś do pomocy to jestem chętna. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Przyczajenie
|
Poweim jedno zagrzałyście mnie do walki! Nie poddam się tak łatwo! Może się uda, bo jak już pisałam śniadania i kolacje mam wywalczone, tylko obiad mi został. Pożyczę od koleżanki wegetariańską książkę kucharską i przygotuje na obiad coś smacznego i odżywczego! Może wtedy do nich dotrze, że mi naprawdę na tym zależy i że te jedzenie jest naprawdę smaczne! Zobaczymy jak będzie
![]() Szkoda z tym Vanishem, bo z tego produktu to mama na pewno nie zrezygnuje, choć poszukam jakiegoś innego i postaram się ją przekonać. A co do Veet to ja już sama nie wiem:/ Tak ja też jestem chętna!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Nie depcze krokusów
|
Wiem, że to nie ten wątek, ale z soją nie przesadzajcie, bo zawiera hormony estrogeno-podobne. A już zwłaszcza mężczyźni i kobiety ciężarne/karmiące powinny dać sobie z nią spokój. Przygotowywałam o tym seminarium 2 lata temu i od tego czasu soję jem baaaardzo rzadko.
![]() |
#1494 |
Zakorzenienie
|
tak o tej soi wiem, ale w pieczywie jak jest troche i czasem se zje kotlecika sojowego [jeszcze nie jadłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Nie depcze krokusów
|
Warto odstawić całkiem, jeśli się bierze pigułki anty, a jeśli ma się problemy z hormonami (jak ja), to tylko w określonych porach cyklu (który u mnie jest niemierzalny). Zdrowym kobietom życzę smacznego, byle nie za często. Moja mama doskonale wie, że nie zjem gulaszu z flakami, jeśli te flaki nie są sojowe.
![]() |
#1496 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadza się, że soja (jak większość roślin strączkowych) posiada substancje, które ograniczają wchłanianie niektórych składników pokarmowych. Długotrwałe i zbyt częste spożywanie potraw na bazie roślin strączkowych może przyczyniać się do blokowania przyswajania jodu, co w efekcie prowadzi do powstania wola tarczycy, ale ma też pozytywny wpływ na zdrowie człowieka:
Dodatkowo: jeśli dieta jest wystarczająco zbilansowana (czyt. dostarczasz swojemu organizmowi wystarczającą ilość składników - w tym również JODU). Nie popadajmy w paranoję!
![]() |
#1498 |
Gość
|
Tak ten system jest bardzo dobry
![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
kurcze, to Ori i Avon mam nie używać? kurcze... a jakie to te składniki odzwierzęce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
ech..powiedziałam rodzicom, że nie jem mięsa do zabijają zwierzęta a mama mnie wyśmiała i powiedziała, że zawsze zabijali, zabijają i będą zabijać ;/ i teraz oni rządzą w domu i mam jeść ;/ ja szynki nigdy nie jadłam chyba, no może tak malutko jak to jet na mrożonych pizzach ;/ a tak to nie bo nie lubię szynki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.