Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-27, 16:08   #1861
Veris
Zadomowienie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Cytat:
Napisane przez janina1984 Pokaż wiadomość
wiesz, kury są własnością ferm. więc kradzierz kur z fermy jest niszczeniem własności w jakiś sposób. o ich działaniach czytałam wiele - i zdania na ich temat nie zmienię, naprawdę.
Kury nie są własnością ferm, tak jak czarni nie są własnością białych, a kobiety mężczyzn.

Czy gdyby to nie były fermy, a wiezienia takie jak Pawiak, a przetrzymywane byłyby nie zwierzęta a ludzie, np. młodzi chłopcy z AK, a ratowaliby ich nie aktywiści z ALF a przyjaciele z AK to też byłabyś przeciwko takim działaniom?

Nie rozumiem dlaczego tak trudno jest Ci zrozumieć, że są na świecie ludzie, dla których zwierzęta zasługują na godne życie i godną śmierć. Tak jak zasługuje na to każda czująca istota. Każda bez wyjątku.

This moment is your LIFE!

Veris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 18:06   #1862
janina1984
Rozeznanie

posłuchaj - mi też się nie podoba, że zwierzęta są traktowane jak własność, rzecz, towar. z roślinami mam to samo ale w społeczeństwie ludzkim takie jest prawo, że one są traktowane jako specjalny rodzaj przedmiotów. surowiec do produkcji wędlin. rośliny to samo - pszenica jest surowcem do wyrobu pieczywa.
Stary 2008-12-27, 19:08   #1863
Veris
Zadomowienie

Cytat:
posłuchaj - mi też się nie podoba, że zwierzęta są traktowane jak własność, rzecz, towar. z roślinami mam to samo ale w społeczeństwie ludzkim takie jest prawo, że one są traktowane jako specjalny rodzaj przedmiotów. surowiec do produkcji wędlin. rośliny to samo - pszenica jest surowcem do wyrobu pieczywa.
To, że współcześni Tobie ludzie uprzedmiotawiają zwierzęta nie znaczy, że nie warto się temu przeciwstawić. Kiedyś kobiety gorsze były od mężczyzn, a czarni byli niewolnikami białych, ale dzięki sile i uporowi pewnych ludzi tak już nie jest. Dlatego też uważam, że warto działać, najlepiej zaczynając od siebie.

Piszesz, że Ci się to nie podoba - na to znajduję tylko jedną odpowiedź - zmień to. Walcz o to, żeby było inaczej. Nie każę Ci być od razu Martinem Lutherem Kingiem czy Gandhim, warto być choćby malutką, napędzającą innych, cegiełką w wielkiej zmianie.

Pozdrawiam ciepło,
Weronika

Stary 2008-12-27, 22:58   #1864
Klaudiusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Almandyn Pokaż wiadomość
Wege karma dla kotów = kalectwo dla zwierząt. Koty są drapieżnikami, więc MUSZĄ jeść mięso. Ja sama jestem wegetarianką, ale o karmieniu kota roślinami niegdybym nie pomyślała.
Zgadzam się w 100%. Nie wyobrażam sobie, aby moje koty jadły tylko np. marchewki.

Cytat:
a mój chłopak nie chce słuchać o żadnych zmianach... powiedział, że dalej będzie kupował kosmetyki dla siebie takie, które mu podchodzą, i nie będzie zastanawiał się nad tym czy były testowane czy nie, bo to go nie obchodzi. A w koniec świata w 2012 wierzy
Ja swojej rodzince kupuje kosmetyki i wybieram zawsze te nietestowane(Ziaja, Joanna itp.). I nikt nigdy nie narzeka. Ale czasami zdarza się, że brat kupuje wcześnie odemnie np. szampon i zwykle okazuje się, że jest testowany.
Jeśli będziesz widziała, że kończy mu się jakiś kosmetyk to kup mu go pierwsza(oczywiście nietestowany).
Klaudiusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 17:04   #1865
Aaliyah1981
Zadomowienie

kochane wizazanki mam do was pytanie bo szukam na ten temat informacji i nic nie moge znalezc niestety nie ma tej firmy na liscie kosmetykow ani testowanych ani nietestowanych chodzi mi o produkty Oeparol Herbamed

http://www.twojekosmetyki.co.uk/cata...roducts_id=423

staram sie skapletowac wszystkie kosmetyki nietestowane na zwierzetach ale ostatnio sie zalamalam bo wielkie koncerny maja pod soba ielka ilosc firm ;/
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-29, 20:15   #1866
Malla
Nie depcze krokusów

Aaliyah - są w katalogu kosmetyki o nazwie Oeparol, sama bardzo lubię pomadkę do ust z wiesiołkiem.
Stary 2008-12-29, 21:40   #1867
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Aaliyah - są w katalogu kosmetyki o nazwie Oeparol, sama bardzo lubię pomadkę do ust z wiesiołkiem.
tak to jest bardzo dobra pomatka czyli raczej nie testuja bo gdzies na innym forum ta firma byla wisana na liscie trstujacych strasznie rozbierzne informacje

wiecie co dzis jeszcze szukalam w necie i znalazlam super stronke PETA wyszukiwarke wystarczy wybrac rodzaj produktu jaki nas interesuje i wyskakuja firmy (dostepne dwie opcje testujace i nie testujace) malo tego sa one oznaczone na produkty dla wegan

http://search.caringconsumer.com/

i jeszcze ktoras z wizazanek wczesniej pisala cos o srodkach czystosci i nie tylko wiec tutaj dodaje produkty testowane na zwierzetach :kosmetyki , chemia ,zywnosc oj to i tak kropla w morzu ale jest tego masa moj profil na NK juz od jakiegos czasu zdobiony jest przez takie listy i odpowiednie fotki ale musze wam powiedziec ,ze maly odzew

TESTUJĄ NA ZWIERZĘTACH:

Colgate Palmolive:
Ajax, Colgate, Colodent, Palmolive, Protex (mydła)

Unilever:
Persil, Dove , Timotei, Sunsilk, Rexona, Cif, Domestos, Signal, Axe, Saga, Lipton, Brooke Bond, Knorr, Amino, Algida, Carte d’Or, Hellman’s, Planta, Delma, Kasia, Flora, Rama

Procter & Gamble:
Blend-a-med, Olay, Dicsreet, Always, Naturella, Head & Shoulders, Shamtu, Herbal Essences, Ace, Lenor, Bonux, Ariel, Vizir, Wella (dystrybuowana przez P&G), Pampers, Old Spice, Secret (dezodoranty)

Coca-Cola:
Kropla Beskidu, Cappy, Kinley, Mirinda, 7up, Lift, Burn, Powerade

Pepsico:
Fanta, Sprite, Pepsi, Toma, Gatorade, Aqua Minerale

Kraft Foods:
Maxwell House, Milka, Jacobs, Prince Polo, Alpen Gold, Belvita, 3bit

Nestlé:
Nescafe, Ricore, Nałęczowianka, Aquarel, Corn Flakes, Cheerios, Gold Flakes, Frutina, Chocapic, Nestlé Fitness, Cini Minis, Cookie Crispis, Kangus, Nesquik (płatki, kakao, krem
czekoladowy), NAN (pokarm dla niemowląt), Princessa, KitKat, Lion, Aero, Winiary,After Eight, Manhattan (lody), Purina (karma dla zwierząt), Nestea, JoJo (pianki)

Masterfoods:
Mars, Snickers, Milky Way, Bounty, Twix, M&M’s, Maltesers, Skittles, Uncle
Ben’s, Kitekat, Whiskas

Danone:
Lu, San, Petitki, Pieguski, Danonki, Danio, Activia, Actimel

Schwarzkopf-Henkel
Gliss Kur, Schauma, Palette, Taft, Lady Speed Stick, Vademecum (pasta do zębów), Hattric, Clin, Bref, Silan, Somat, Perwoll, Rex, Persil, Pur, Fa, Bac

Reckitt-Benckiser
Vanish, Woolite Perła, Quanto, Dosia, Calgon, Calgonit, Bryza, Veet, Kop

Glaxo SmithKline
Sensodyne, Aquafresh, Paordontax

Frito lay. chipsy Lay's ,Pringlesy

corn flakes, chockapick, princessa, nesquik, saga
timotei
fa
pedigree, whiskas, chappi, kitty cat,Eukanuba,Royal Canin,IAMS, produkty tesco,coca cola,pepsi, schweps, axe, delma,garnier

vichy, pantine, gillette,braun,sunsilk,he ad&shoulders,loreal(chyb a juz pisałam?),olay, johnson&johnson, veet, luksja,Clairol, Neutrogena,Lancome,OB,her bal essences

i jeszcze pełna lista produktów korporacji procter&gamble, która znęca się nad zwierzętami:

Ace ~ produkty do prania, wybielania itp.
Always & Alldays ~ higiena intymna
Ariel - produkty do prania
Aussie ~ kosmetyki do wlosow (popularne w Wlk. Bryt.)
B
Baldessarini ~ zapachy
Bold ~ pranie
Born Blonde ~ farba do wlosow
Bounce ~ pranie
Bounty ~ reczniki papierowe
Braun ~ golarki itp.
C
Camay ~ mydlo
Charmin ~ papier toaletowy
Crest ~ pasta do zebow
D
Daz ~ pranie
Dreft ~ pranie
Duracell ~ baterie
E
Eukanuba ~ wiadomo
F
Fairy ~ produkty czyszczace
Febreze ~ spray do tkanin
Fixodent ~ dla sztucznych szczek
Flash ~ produkty czyszczace
G
Gillette ~ produkty do golenia
Giorgio Beverley Hills ~ zapachy
Glide ~ nic dentystyczna
H
Head & Shoulders ~ szampon
Herbal Essences ~ szampon
Hugo Boss ~ zapchy
Hydrience ~ farba do wlosow
I
IAMS ~ wiadomo-karma dla zwierzat
Infacare ~ produkty dla dzieci
J
Jean Patou/Joy ~ zapachy
L
Lacoste ~ zapachy
Lasting Care ~ farba do wlosow
Laura Biagiotti ~ zapachy
Lenor ~ do plukania tkanin
Loving Care ~ farba do wlosow
M
Max Factor ~ makijaz
Mum ~ dezodorant
N
Nice n Easy ~ farba do wlosow
Noxema ~ pianka do golenia
O
Olay ~ kosmetyki do skory
Old Spice ~ zapachy dla mezczyzn
Oral B ~ produkty dentystyczne
P
Pampers ~ pieluchy
Pantene Pro V ~ szampon
Pringles ~ chipsy
S
Silvikrin ~ produkty do wlosow
SK-II ~ kosmetyki
Shockwaves ~ produkty do wlosow
T
Tampax ~ higiena intymna
Tempo ~ husteczki
V
Viakal ~ do czyszczenia lazienek
Vortex ~ wybielacz
W
Wash n Go ~ szampon
Wella ~ produkty do wlosow
Z
Zest ~ mydlo

Oto wybór popularnych w Polsce firm, których kosmetyki, środki chemiczne oraz inne wyroby (lub ich składniki) są testowane na zwierzętach. Wybór zaczerpnięty z listy organizacji PETA.

wiecej na http://www.caringconsumer.com/index.asp

Bic Corporation
Produkty piśmiennicze Bic, Conte, Ballograf, Sheaffer, Wite-out i Tipp-ex, zapalniczki i golarki.

Colgate-Palmolive Co.
Środki czystości Ajax, pasty i płyny Colgate, dezodoranty Speed Stick, płyny, mydła Palmolive.

Coty
(Adidas, Davidoff, JOOP!, Rimmel)

Gillette Co.
Producent takich marek jak: Braun (golarki, roboty kuchenne, żelazka, tostery, czajniki, suszarki), baterie Duracell, Oral-B (środki do higieny jamy ustnej), artykuły piśmiennicze Parker.

Johnson & Johnson
(Clean & Clear, Johnson's Baby, Nizoral, Neutrogena, Bausch & Lomb)

Procter & Gamble Co.
Producent takich wyrobów i marek jak: Ace, Always, Ariel, Blend-a-Med, Pampers, Herbal Essences, Head & Shoulders, Hugo Boss, Lacoste, Lenor, Max Factor, Mr.Proper, Naturella, OLAY, Old Spice, Pantene, Pampers, Secret, Shamtu, Tampax, Vizir, Whitestrips.

Unilever
Producent takich marek jak: Dove, Signal, Timotei, Sunsilk, Rexona, Axe, Cif, Domestos, Coccolino, Pollena 2000, Omo, Algida, Knorr, Amino, Helmann's, Rama, Delma, Kasia, Flora, Lipton.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-29, 21:50   #1868
Chatul
ma zielone pojęcie

Załamałam się
Nałęczowianka?! Pringlesy? Za co? -.-'
Stary 2008-12-29, 21:50   #1869
lisa009
Zakorzenienie

jak może testować kropla beskidu?
wiem, ze chodzi o koncern, no ale...
Stary 2008-12-29, 21:58   #1870
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisa009 Pokaż wiadomość
jak może testować kropla beskidu?
wiem, ze chodzi o koncern, no ale...

hmmmmmmm..chodzi o koncern w sumie zalezy jak kto na to patrzy bo ja juz podjelam decyzje jesli jakis koncern testuje swoje inne produkty na zwierzetach to ja juz od nich nic nie kupie ..zreszta tak samo jak Coca Cola itp-sprawa z lamaniem praw czlowieka

tutaj znazlam dosc ciekawy artykul o wiekszych koncernach i ich dzialalnosci warto przeczytac bo poruszono tam wiele aspektow

http://www.eioba.pl/a74994/multikorporacje_ciemne_st rony_dzialalnosci
*
*
*
*
*

Edytowane przez Aaliyah1981
Czas edycji: 2008-12-29 o 22:23
Stary 2008-12-29, 22:01   #1871
lisa009
Zakorzenienie

czasem sie nie da..
co zrobic gdy skonczy nam sie picie na wycieczce a w pobliskim sklepie jest tylko chlodziarnia z tymi syfami?? no niestety, czasem się nie da : (

ale o veet było kiedys tu mowione, ze nie testują...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-29, 22:03   #1872
lisa009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaliyah1981 Pokaż wiadomość
moj profil na NK juz od jakiegos czasu zdobiony jest przez takie listy i odpowiednie fotki ale musze wam powiedziec ,ze maly odzew
podaj
Stary 2008-12-29, 22:22   #1873
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisa009 Pokaż wiadomość
podaj
pw wyslane

no niestety masz racje poprostu tego jest taka masa ,ze czlowiek nie wie co juz robic ..ja poprostu wybieram sobie mala grupe kosmetykow itd i bede tylko ich uzywala bo sie zaczynam w tym gubic

ale wedlug tej listy Peta Veet nadal testuje zobacz tutaj
http://search.caringconsumer.com/sea...uct=0&Dotest=7

Stary 2008-12-30, 02:20   #1874
lang
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Załamałam się
Nałęczowianka?! Pringlesy? Za co? -.-'
Nałeczowianka tomoja ulubiona woda:d a ja sadze ,ze takie rzeczy typy papier toaletowy ,chusteczki,jedzenia mozna kupic..bo wiaodmo ze chusteczek higienicznych ani wody nie testuja
lang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 02:51   #1875
lang
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Beacia87 Pokaż wiadomość
Odnośnie płynów do soczewek nie testowanych na zwierzętach:

"According to the Animal Free Shopper, Sauflon (contact lens manufacturers) don't test on animals. Their solutions are listed as being vegan but I don't know what the actual lenses are made of.
(http://www.veganforum.com/forums/showthread.php?t=3883)W wolnym tłumaczeniu:
Według Animal Free Shopper, firma Sauflon (wytwórca soczewek kontaktowych) nie testuje na zwierzętach. Ich płyny są podawane jako wegańskie, choć nie wiem, z czego robi się same soczewki."

źródło: http://www.wegetarianie.pl/XForum-vi...03-page-4.html
Hmm...Soczewki zawsze kupuje jakies tanie holenderskie albo ciba vision.ale od razu mowie szczerze,ze nie mam zaufania do innych firm.kupie chyba cos ziaji albo oriflame bo mi sluzy.
mam pytane jeszce ;p na moim dezedorancie nike pisze nie testowane na zwierzetach?i jest nie krolik apies? prawda?

Edytowane przez lang
Czas edycji: 2008-12-30 o 02:57
lang jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 09:26   #1876
Veris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lang Pokaż wiadomość
Nałeczowianka tomoja ulubiona woda:d a ja sadze ,ze takie rzeczy typy papier toaletowy ,chusteczki,jedzenia mozna kupic..bo wiaodmo ze chusteczek higienicznych ani wody nie testuja
Lang - tu nie chodzi o to czy testują dany produkt (w tym przypadku wodę mineralną). Chodzi o to, aby nie wspierać finansowo testującego molocha jakim jest Nestle.

Jeśli wiesz, że dana firma testuje np. szampon czy karmę dla psów (Nestle) to kupując u nich płatki czy wodę wspierasz ich finansowo i dajesz im milczące przyzwolenie na taką działalność.

Stary 2008-12-30, 09:51   #1877
martajg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lang Pokaż wiadomość
Cisowianka też jest dobra i o ile się nie mylę z tego samego żródła wody(ale nie jestem tego pewna na 100%,
ZAPRASZAM

martajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 12:14   #1878
Almandyn
Raczkowanie

Wszystkie wody smakują prawie tak samo, no nie mówcie mi, że są jakieś duże różnice w smakach. =.=
A jedzenie może być testowane, żeby sprawdzić jak dane związki składników wpływają na zachowanie człowieka/zwierzęcia i co się dzieje wtedy w jego organiźmie.
Poczytajcie sobie co robił Mars. ;( : www.marscandykills.com

Edytowane przez Almandyn
Czas edycji: 2008-12-30 o 12:16
Almandyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 12:28   #1879
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veris Pokaż wiadomość
Lang - tu nie chodzi o to czy testują dany produkt (w tym przypadku wodę mineralną). Chodzi o to, aby nie wspierać finansowo testującego molocha jakim jest Nestle.

Jeśli wiesz, że dana firma testuje np. szampon czy karmę dla psów (Nestle) to kupując u nich płatki czy wodę wspierasz ich finansowo i dajesz im milczące przyzwolenie na taką działalność.

jest tak jak piszesz te wielkie koncerny krzywdza nietylko zwierzeta ale i lamia prawa ludzi ..wystarczy popatrzec na kraje 3-go swiata jak wykorzystuja np dzieci .To nastepny argument dla tych ktorych nie przekonuje krzywda zwierzat .

Np koncern Coca Cola wspieral podczas II wojny swiatowej Hitlera
http://www.wykop.pl/link/80085/kille...y-smak-zbrodni

lub jak dzieci pracują na plantacjach cukrowych w Salwadorze dla tego koncernu.W raporcie napisano, że ok. 30 tys. dzieci pracuje na plantacjach, od których Coca-Cola skupuje cukier bezpośrednio, lub przez firmę Izalco.

Nie wspominajac o ogromej krzywdzie jaki ten koncern robi zwierzeta mysle ,ze naprawde argumentow jest wiele
.
http://cia.bzzz.net/dzieci_pracownicy_coca_coli

W interneci wiele informacji na temat czarnej strony dzialalnosci najwiekszych koncernow ,az sie slabo robi jak sie czyta ;/

http://www.eioba.pl/a74994/multikorp...y_dzialalnosci

Czas edycji: 2008-12-30 o 12:42

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-30, 12:51   #1880
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almandyn Pokaż wiadomość
Wszystkie wody smakują prawie tak samo, no nie mówcie mi, że są jakieś duże różnice w smakach. =.=
A jedzenie może być testowane, żeby sprawdzić jak dane związki składników wpływają na zachowanie człowieka/zwierzęcia i co się dzieje wtedy w jego organiźmie.
Poczytajcie sobie co robił Mars. ;( : www.marscandykills.com

dokladnie tak jak piszesz tutaj w jezyku polskim http://cia.bzzz.net/batoniki_marsa_t...na_zwierzetach przepraszam ,ze akurat z takiej strony ale musze wam przyznac ,ze maja zatrzesienie artykulow na takie tematy

tutaj bardzo ciekawy film o szerokim spektrum tazke o testach na zwierzetach mysle ,ze warto pokazywac go wiekszej grupie ludzi ..nietkore sceny sa drastyczne choc juz widzialam duzo drastyczniejsze w kazdym razie uprzedzam . W kazdym razie film edukacyjny i mysle ,ze bardzo pouczajacy dla ludzi zupelnie nieobeznanych z tematem mam taka grupe znajomych ktorym caly czas uswiadamiam i szokuje mnie ich niewiedza ...
Earthlings (Ziemianie)
http://video.google.com/videoplay?do...58742770657802
*
*
*
*
*
*

Czas edycji: 2008-12-30 o 13:02
Stary 2008-12-30, 13:41   #1881
Chatul
ma zielone pojęcie

Może większość osób nie czuje różnicy w smaku wód, ja czuję. Trudno, Nałęczowianka jest pyszna, ale zasady to zasady.
A wiadomo coś o Piwniczance?

PS. Wiecie, że Nałęczowianka jest jedyną wodą polecaną przez Nałęczów? :P xD
Stary 2008-12-30, 14:05   #1882
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Może większość osób nie czuje różnicy w smaku wód, ja czuję. Trudno, Nałęczowianka jest pyszna[...]
Ja czuję różnice i to bardzo wyraźnie
Nałęczowianka jest taka "miękka" w smaku. Natomiast np. Arctic jest "tępa" i drapie w gardło

Dobra jest Muszynianka z naturalnym gazem i Słotwinka (ale Słotwinka jest droga, ponieważ jest to woda zdrowotna). Polecam też wodę Perrier...niestety cena za butelkę, to około 15zł
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 14:16   #1883
Klaudiusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veris Pokaż wiadomość

To prawda. Nawet jeśli koncern odnotuje spadek sprzedaży np. szamponów czy ogólnie kosmetyków, to i tak będzie mieć zysk ze sprzedaży dajmy na to wody mineralnej itp.
Stary 2008-12-30, 16:13   #1884
black-bubu
Zakorzenienie

wiecie co w sumie jak na to patrze, to koncerny które testują mają dosyć drogie produkty np. płatki cini minis - jedne z droższych, a są tańsze zamienniki. Zastanawia mnie kto produkuje produkty typu - tesco.
black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-30, 16:41   #1885
Chatul
ma zielone pojęcie

Obawiam sie, że te same firmy :P
Wiecie, tak samo jest z proszkami do prania- jeden moloch wypuszcza na rynek kilka. Skład niemalże ten sam, ale ceny zupełnie różne. Ich reklamy też, bo mają trafić do zupełnie różnych ludzi.

Właśnie, znalazł ktoś jakieś środki czystości, które nie były testowane na zwierzętach?
Stary 2008-12-30, 17:29   #1886
Malla
Nie depcze krokusów

Piję Muszyniankę i Piwniczankę, bo to wody mineralne, a nie źródlane jak Nałęczowianka. O wodach trochę tutaj.
Stary 2008-12-30, 19:32   #1887
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Obawiam sie, że te same firmy :P
Wiecie, tak samo jest z proszkami do prania- jeden moloch wypuszcza na rynek kilka. Skład niemalże ten sam, ale ceny zupełnie różne. Ich reklamy też, bo mają trafić do zupełnie różnych ludzi.

Właśnie, znalazł ktoś jakieś środki czystości, które nie były testowane na zwierzętach?

ja niestety nadal poszukuje proszku do prania nietestowanego ,plynow do navzyn i jakis srodkow czystosci bo z tego co widze wiekszosc testowana .z tego co wiem to firma Amway ma nietestowane produkty tylko chyba sa dosc drogie a tam sa wlasnie srodki czystosci , proszki pasty do zebow..ktos kupuje ???

Stary 2008-12-30, 20:54   #1888
Chatul
ma zielone pojęcie

A co z np. Ludwikiem? Płyn do mycia naczyń. Z tego co wiem, to produkowany przez Polską firmę. Czyli teoretycznie jest w porządku.
Stary 2008-12-30, 22:02   #1889
Klaudiusia17
Rozeznanie

Cytat:

Kiedyś w Tesco kupowałam płyn do mycia podłóg Alf. Produkowała go polska firma, ale nie wiem czy jest jeszcze w Tesco. Ale ostatnio byłam w sklepie po 4 zł i widziałam płyn do płukania tkanin właśnie tej firmy Alf.
Stary 2009-01-01, 18:29   #1890
kasiahipnoza
Przyczajenie

Bardzo Wam dziekuje za ten temat i uswiadomienie mnie, juz wiem, których firm unikać. To bardzo ważny i potrzebny temat!
kasiahipnoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości