![]() |
#211 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
no tak tego się obawiałam
![]() ![]() A wy dziewczyny jakich kosmetyków używacie do mycia się??
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod prysznic używamy z TŻ kosmetyków Lush- niedostępnych w Polsce, tak samo, z Lush'a mamy szampony i odżywki do włosów, oraz specjalne mazidła, mikstury i "paćki" do mycia twarzy (niektóre wyglądają naprawdę dziwnie- ponieważ są ręcznie robione, z naturalnych składników i są ręcznie krojone w porcje-czasem przypominają wyglądem np. zaprawę murarską, albo surowe ciasto ![]() Natomiast jako mydła do rąk (-mój TŻ lubi myć je zwykłym pachnącym mydełkiem w płynie- tylko tak czuje, że są czyste),używamy często właśnie z Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, płynów pod prysznic, do których można dokupić pompkę. Lubię malinowy i jeżynowy. Nie uczulają mnie, nie wysuszają skóry i ładnie pachną. Wiem, że Avon i Oriflame też mają kosmetyki do mycia twarzy i ciała,a w promocjach są naprawdę tanie- nie mam pojęcia, czy są dobre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
więc w najbliższyn czasie czeka mnie wycieczka do Yves Rocher
![]()
#214 |
Raczkowanie
|
A co z firmami takimi jak St.Ives, Wilkinson i AA Oceanic. AA Oceanic chyba jest polska więc myśle, że nie testują
![]()
#215 |
Raczkowanie
|
co do mydeł to jeszcze Nivea ma, w kostkach.
Napisałam e-mail do Wibo, już jakiś czas temu. Do tej pory nie odpisali. Może któraś z was jeszcze wyśle? Jeśli znowu nie odeślą... Chyba oznacza to jedno...
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Oglądałam filmik o testowaniu kosmetyków na zwierzętach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Przyczajenie
|
Tak to smutne w szczególności że jeszcze nie tak dawno zwierzęta traktowano!!! lepiej od ludzi np w średniowieczu zwierzęta chodowlane tj. krowy,konie etc. utrzymywały nieraz całe wsie!!! i były szanowane!!! a nie to co teraz , podaje sie im sterydy albo jakiś inny badziew i dawaj do masarni na mięcho dla mas.I to jeszcze w jakich warunkach już lepiej mają więzniowie w polskich więzieniach!! i to kolejny skandal ale na inny temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Podnosze wątek.
Popłakałam się oglądając filmik podany przez jedną z Was. Czy my możemy coś z tym zrobić? Wiadomo-kosmetyków testowanych na zwierzętach kupować już nie będe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Naprawdę możemy coś z tym zrobić i na szczęście, więcej niż nam się wydaje ![]() Głównie właśnie dzięki świadomemu wyborowi kupowanych przez nas produktów. Wybierając kosmetyki, jedzenie, sprzęt elektroniczny, itd. produkowane przez firmy, które nie testują na zwierzętach- wspieramy je naszymi pieniędzmi. Przecież wiadomo, że pieniądz (niestety)to główna siła napędowa świata. Dlatego im więcej osób stara się być "świadomym konsumentem"- tym większe są szanse na zmiany ![]() ![]() ![]() Człowiek "źle traktyje zwierzęta"(,że pozwolę sobie użyć eufemizmu) na wielu płaszczyznach życia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osobiście wolę używać kosmetyków testowanych na sztucznych tkankach, lub na ludzkich ochotnikach, niż w głupi sposób na zwierzętach. Nie rozumiem po co wykonuje się ,w dalszym ciągu 2 rutynowe testy ![]() 1-"draize eye"- który polega na zakraplaniu królikom do oczu, wszystkich substancji chemicznych ![]() 2- "acute toxicity testing"- czyli karmienie całych grup żywych zwierząt ( małp, psów,kotów, myszy, szczurów...) wzrastającymi dawkami różnych substancji, tak długo,aż wszystkie umrą- po to by określić tzw. dawkę śmiertelną. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
![]() Teraz zastanowie się kilka razy i dokładnie obejrze produkt zanim go kupię. Nie ma 'króliczka'?-to niech sobie czeka na innego klienta. Mam nadzieje,że te zapowiedzi UE zostaną w niedługim czasie zmaterializowane. ![]() Szkoda tylko,że jeszcze do tego momentu wiele zwierząt będzie cierpiało ![]() ![]() Dziękuje Kattarino ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Niestety wiele produktów, które nie były testowane na zwierzętach, nie ma znaczka króliczka
![]() ![]() Dodatkowo firmy nie mają obowiązku umieszczać go na opakowaniach i często tego nie robią, nawet jeśli naprawdę nie testują swoich wyrobów.(osobiście nie rozumiem dlaczego, przecież to, jakby nie było, rodzaj reklamy ![]() Dlatego z własnego doświadczenia mogę Ci doradzić, żebyś przed wyruszeniem do sklepów, zapoznała się z nazwami firm i korporacji, które testują- i w czasie zakupów omijała ich produkty szerokim łukiem, choćby je rozdawali za darmochę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Taa,nie pomyślałam o tym.
Będe zaglądała na listy z tymi firmami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Raczkowanie
|
mam pytanie co z Aquafresh...?
Pies myśli: Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba musi być Bogiem... Kot myśli Jaki mój pan jest dobry: daje mi jeść, bawi się ze mną, daje mi miejsce do spania... Chyba muszę być Bogiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
Apropo pasty do zębów - jakiej uzywacie?
#226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#227 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znaczy się mam dylemat z pastą;/ i szczoteczkami do zębów...
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Akcesoria "do zębów", zamawiam netem ze stron wege, lub od znajomych z UK- nie do kupienia w Polsce.
Co do past uwielbiam Weledę, W KWC: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=5936 tylko dla większości ludzi, bedzie ona za droga. W Szwecji kosztuje ok 45-50 koron, czyli 18-20 zł, a jedna tubka 75ml, wystarcza mi samej, na ok. 15 dni. Dodam, że myję zęby po każdym zjedzeniu , lub wypiciu czegokolwiek, za wyjątkiem czystej wody. Najbardziej lubię właśnie tę niebieską, słoną, opisaną w KWC. Mój TŻ lubi miętową, w zielonym opakowaniu. Oprócz past Weledy, używamy czasem Lush'a. k ota-Tak jak napisałaś w pierwszym poście wątku: "Do tych, co używają tylko kosmetyków nie testowanych na zwierzętach":pasta do zębów: Ziaja. To w dalszym ciągu jedyna, znana mi pasta, na polskim rynku, w niskiej cenie, którą mogę Ci polecić. Co do szczoteczek, musisz poszukać w sklepach takich, które są produkowane przez firmy polskie. Może inne dziewczyny coś pomogą. |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To firmy polskie szczoteczek nie testują?Wiecie co, ja wogóle nie wiedziałam, ze szczoteczki mogą być testowane...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem , czy polskie firmy nie testuja szczoteczek- założyłam tak, bo przeważnie firmy europejskie, szczególnie te małe, stosują sie do zakazów Unii Europ., dotyczących testowania na zwierzętach. Używanie nie testowanych produktów, wiąże się w głównej mierze z unikaniem kupowania wszystkich wyrobów firmy , która testuje.Nigdy nie mozemy być pewni, czy jeśli, np. Colgate testuje pasty i nici dent.- to nie testuje szczoteczek. ![]() Jeszcze raz podaje link, do polskiej strony,która według mnie, naświetla problem dość przystepnie: http://www.ekonsument.pl/strona.php?sub=cozrobic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
No tested on animals ->Tołpa www.torf.pl ->ASC (mydelka ) fotka ponizej ![]() A Rimmel ? ![]() Napisze do Joanny czy testuja
ana gabi show fan Edytowane przez ana_gabi Czas edycji: 2006-08-11 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Przylaczam sie do do Was...
![]() ![]() ![]() Kattarino... Ab imo pectore...Mea Culpa...Maxima Culpa... cupida sum vocem tuam audienti ![]() ![]()
#233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Lepsze czasy dla szczurów w laboratoriach
http://www.wegetarianie.pl/Article1137.html widać światełko w tunelu ![]() (a może jestem niepoprawną optymistką? ![]()
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Anomalia
|
bardzo interesuje mnie firma (polska?) Inglot, niedawno słyszałam, że ich pędzle są z sierści wiewiórek, dlatego są takie trwałe... wiadomo w jaki dokładnie sposób pozyskują tę sierść...? czy zabijają te wiewiórki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
http://ok.jawsieci.pl/ - kolejny link ze spora alfabetyczna lista
![]() Teeta : wiewiorki dobrowolnie futra nie oddadza... ![]() p.s. zaczela przytlaczac mnie mysl, jaki ten swiat jest zly... ![]() (pewnie w nastepnym zyciu - wlasciciele test. koncernow odrodza sie jako karaluchy...)
#239 |
Nie depcze krokusów
|
Hmmm... według tej listy w Polsce prawie wszystko jest testowane...
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Anomalia
|
Leo$, no przecież wiadomo, że nie oddadzą; ale czy nie mylimy pojęcia, pomiędzy sierścią, a futrem? bo futro to dla mnie całość, a sierść, to tylko część... powiedzmy z "sierści" owieczek jest robiona wełna, ale czy to musi się wiązać z ich zabijaniem? oczywiście, że nie.
to samo z tymi wiewiórkami, może ktoś wie na ten temat więcej, bo ja tylko "słyszałam", a to niekoniecznie musi być prawda... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.