|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Cytat:
A to, co dla dzieci u mnie z góry jest podejrzane. Wiadomo super-hiper-mega-ekstra delikatne formuły nie szczypiące w oczy i takie tam. A J&J i tak szczypie. Nic tylko użyć takiego szamponu jako broni, brr. Cytat:
![]()
![]() |
#2702 |
Raczkowanie
|
A ciekawa jestem czy używacie kosmetyków z jedwabiem i perłami... Ja wycofuje tego typu kosmetyki z moich zakupów....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Raczkowanie
|
Vichy czy Piere Rene? Bo nad tym drugim sie zastanawialam od dluzszego czasu, ale nic nie moge znalesc ...
![]() Kupilam ten krem na dzien z Yes to Carrtos, i jestem bardzo zadowolona . Nie jest ciezki, nie zostawia tlustego filmu i ladnie sie wchlania. Dla mnie zapach jest ok, ale niektorzy mowia, ze ich drazni ... Jednak cena potrafi odstraszyc ![]() Dla skory tlustej nie polecam, poniewaz nie matowi i moze pozostawiac dziwne uczucie. Ja mam skore mieszana, wiec dla mnie jest swietny ![]() Teraz jestem w Stanach, jakie mozna kupic kosmetyki, ktore nie sa testowane i nie naleza do najdrozszych? Podobno jest ich tutaj wiecej ![]() Na razie znam Lush, kupilam troche mydel i szamponow , oczywiscie nie testowanych ![]()
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
Edytowane przez pamelal Czas edycji: 2009-07-20 o 02:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
Jestem załamana...
"W ubiegłym roku 3,65 miliona zwierząt trafiło do angielskich laboratoriów, gdzie przeprowadza się na nich często bolesne eksperymenty. To wzrost o ponad 14 proc. w porównaniu z 2007 rokiem i najgorszy od 17 lat bilans - wynika z opublikowanych danych przez Home Office (brytyjski odpowiednik MSWiA). Tylko w 2009 roku do laboratoriach na całym świecie trafi ponad 150 mln zwierząt." Źródło i więcej: http://www.tvn24.pl/-1,1610899,0,1,t...wiadomosc.html
#2705 |
Zakorzenienie
|
Drogie Wizazanki
sorry za off topa ale uratowalam kotka malutkiego przed smiercią w silniku i wzielam go narazie do domu, ale mam juz dwa psy i kota, ktore go nie akceptują, wiec moze jakas łodzinka chcialaby przygarnąc kotka? ![]() ![]() nie chce go oddac do schroniska bo pewnie go uspią... |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozostaje tylko samemu nie szkodzić zwierzętom i mieć nadzieję.. nie wiem na co ![]() Cytat:
Powodzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
Ilość zwierząt trafiających do labolatorium...hmmm, czy się zmniejsza? Może niekoniecznie, ale nie tak trzeba myśleć, trzeba podjąć nieco inną strategie i wywierać nacisk na firmy, a jeżeli one nie będą zlecały badań i wycofają się z testowania swoich produktów wtedy automatycznie liczba testów się zmniejszy. Cóż, sporo takich dzialań dało niezłe efekty w latach '90, i dzięki nim mamy teraz tak wiele kosmetyków 'No tested'.
Dlaczego nastąpił wzrost o 14%? Być może przez postęp w nauce, a być może przez zjawisko jakim jest stopniowe odchodzenie ludzi w pewnych ruchach od swoich ideałów...niestety coś takiego obserwuje się ostatnio w organizacjach prozwierzęcych (tych bardziej radykalnych, które kładły mocny nacisk na likwidacje labolatoriów)... Może to globalizacja, może ludzie nie widzą alternatywy... Jak ktoś jest bliżej zainteresowany tematem polecam książke 'wyzwolenie zwierząt' petera singera.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
przepraszam za off....
"Możesz pomóc nam zmienić życie milionów psów. Międzynarodowe wsparcie przeciwko torturowaniu psów i spożywaniu psiego mięsa jest jedyną drogą aby wymusić na rządzie Korei Południowej realne przestrzeganie praw zwierząt i zakazanie "psiego" przemysłu w każdej formie. Ta petycja zostanie przedstawiona przedstawicielom Koreańskiej administracji państwowej w Seulu przez Koreańskich Obrońców Praw Zwierząt kiedy zostanie zebranych co najmniej 1 milion podpisów. Ta petycja jest inna od pozostałych zrobionych w obronie Koreańskich psów z powodu jej ogromnego zasięgu. Ludzie z całego świata widzą stronę "Powstrzymaj Zabijanie Psów" po angielsku i w wielu innych językach, i rozumieją , że to nie jest nieszkodliwa stara tradycja czy coś czego nie da się uniknąć." podpiszcie proszę : |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Rozeznanie
|
Witam Was po długiej przerwie
![]() Dawno mnie tu nie było,ale powiem Wam,że wiele osób mnie ostatnio pyta o listę bezpiecznych kosmetyków.Znajomi wiedzą,że używam tylko pewnych produktów i sami się tym zaczęli interesować.Czy jest może gdzieś skomponowana pewna lista?Ta z pierwszej strony wymaga dopracowania(Nivea testuje składniki, Estee Lauder dopiero stara sie o to,żeby nie męczyć zwierząt,paru firm nie ma itp.) Pochwalę sie,że wygrałam obóz ekologiczny w którym promowałam rozsądne dobieranie produktów codziennego użytku ![]() FIRMY PRZYJAZNE - NIE TESTUJĄ: Abercrombie & Fitch Almay (Revlon) Amway Aveda Bielenda Kosmetyki Naturalne Bonne Bell Chanel Clarinas Clinique Dax Cosmestics Decleor Dr. Hauschka Skin Care Eris Farmona Goldwell Cosmetics (USA) INGLOT Isadora Iwostin JOICO Laboratories Kolastyna Liz Claiborne Cosmetics Lumene M.A.C. Cosmetics Mary Kay Cosmetics Miraculum NuSkin Personal Care, Orlane Pollena-Ewa Prescriptives Primer Revlon (Almay, Jean Naté), Urban Decay Victoria's Secret Weleda Ziaja FIRMY, KTÓRE TESTUJĄ: L'OREAL (armani, biotherm, cacharel, garnier, helena rubinstein, kerastase, lancome, la roche-posay, meybelline, ralp lauren, redken, shu uemura, vichy) PROCTER & GAMBLE (clairol, cover girl, gillette, giorgio beverly hills, head & shoulders, herbal essences, hugo boss, ivory, lacoste, max factor, olay, old spice, oral-b, pantene; always, duracell, eukanuba, pampers, tampax) JOHNSON & JOHNSON (acuvue, carefree, clean & clear, neutrogena, nizoral, o.b., penaten, piz buin) UNILEVER (axe, dove, lux, rexona, signal, sunsilk; cif, domestos, omo; algida, flora, hellman's, knorr, lipton, rama, slim fast, vaseline) COLGATE-PALMOLIVE (colgate, colodent, lady speed stick, palmolive, protex) LANCASTER GROUP(jennifer lopez, lancaster, jil sander, joop, shopard, kenneth cole, calvin klein, sarah jessica parker, vivienne westwood, marc jacobs, adidas, davidoff, cerutti, vera wang, nautica, baby phat) MARS (karmy dla zwierząt(Pedigree, Whiskas, Chappi, Kitekat, Frolic, Perfect Fit, Profilum, Sheba, Cesar), słodycze (Mars, Snickers, Twix, Bounty, Milky Way, M&M’s, Dove, Skittles, Maltesers) dania gotowe(Uncle Ben’s, Dolmio)) COTY (adidas, astor, rimmel, the healing garden, celine dion, calgon, stetson, pierre cardin, isabella rossellini, miss sixty, esprit, shiania twain, david & victoria beckham) Block Drug Co. ( Sensodyne) Dr. Scholl's (Schering-Plough) Erno Laszlo Henkel (Schwarzkopf & Dep) Kimberly-Clark Corp. (Huggies, Kleenex) Oscar de la Renta (Sanofi) Vidal Sassoon (Procter & Gamble) Visine (Pfizer) Tołpa Yves Saint Laurent (Sanofi) Niepewne – prawdopodobnie testują składniki AVON BEIESDORF ( NIVEA, GLICEA, Bambino, Eucerin) Estée Lauder Oriflame
#2711 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Szanowna Pani Żaneto dziękuję za maila, poniżej odpowiedzi na Pani pytania: 1. Kosmetyki Laboratorium Farmona nie są testowane na zwierzętach i początku działalności Firmy nie były testowane na zwierzętach. Zgodnie z obecnie obowiązującą ustawą kosmetyki nie mogą być testowane na zwierzętach, Nasze kosmetyki przechodzą badania dermatologiczne, testy płatkowe oraz badania aplikacyjne na grupie osób przeprowadzane w niezależnym laboratorium badawczym. 2. Składniki kosmetyków Laboratorium Farmona nie są testowane na zwierzętach. Składniki kosmetyków testowane są zazwyczaj na sztuczne skórze w warunkach laboratoryjnych lub na ochotnikach. Poza tym w przypadku większości składników znanych i stosowanych w kosmetyce od dawna , ich działanie jest już znane i udokumentowane. 3. Dostawcy surowców, z którymi współpracujemy nie przeprowadzają badań surowców na zwierzętach. 4. W skład suplementów Farmona wchodzi żelatyna. Jest to jedyny produkt pochodzenia zwierzęcego w naszych produktach. Poza tym niektóre nasze kosmetyki zawierają proteiny mleka, miód i wosk pszczeli. Mam nadzieję, ze powyższe odpowiedzi satysfakcjonują Panią. Jeżeli ma Pani jakiekolwiek pytania, uprzejmie proszę o kontakt. -- serdecznie pozdrawiam Małgorzata Waliczek A co z kosmetykami A.T.W.?? ktos wie moze? bo niby nie testuja ale nie wiem co ze skladnikami. A co myslicie, żebyśmy wysyłały mejle do firm, które testują informacje, że przestaliście kupować ich produkty ze względu na przeprowadzone przez nich testy co wy na to niech sie dowiedzą!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczeta i moze jakis chlopcow;]
Jestem zalamana poprostu. Czesto wchodzialam na wizaz szukajac jakiejs opinii czy cus ale teraz musialam poprostu sie zarejestrowac i napisac bo nie moge uwierzyc ze mozna byc taka ciemna masa jak ja ![]() Jako ze jestem po ochronie srodowiska(O IRONIO!!!) i proces eutrofizacji gleb powierzchniowych nie jest mi obcy zaczelam wczoraj szukac proszku do prania eko i tak od linku do linku natrafilam na ten watek i jestem w szoku w jakim otepieniu zylam. Niby zawsze mialam swiadomosc, ze sa wykonywane testy na zwierzetach ale ze sie tak nad nimi znecaja nigdy(naiwniaczka). Sama od 7 lat jestem wege(O IRONIO 2!!!!) po tym jak zobaczylam filmik jak w rzezniach traktuje sie te biedne zwierzaczki ale o testech to jakos nigdy nie pomyslalam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nic nie wiem o A.T.W ![]()
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Mam pewną informację. Cytat:
Like an empty bottle takes the rain And heal, heal, heal, heal." Edytowane przez veronicas15 Czas edycji: 2009-07-27 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
Parę dni mnie nie było a tu tyle do czytania
![]() Najpierw o stronach wegetariańskich. Zaczęłam od stronki z przepisami wege http://www.puszka.pl , także na ugotujto.pl też jest kategoria przepisów wegetariańskich. Jest jeszcze fajna stronka, chociaż po angielsku, ale od czego translatory jakby coś http://blog.fatfreevegan.com/ Fora wege http://grono.net/vege/ http://www.forumveg.webd.pl/?sid=d54...1d23af35614449 no i stronka "motywująca", trochę dziwnie wygląda, ale warto poczytać, bo przecież bycie wege to nie jest jakaś tam dieta tylko pewne etyczne spojrzenie na świat http://wegelandia.webs.com/ Dostałam mejla od pani z TZMO, które produkuje podpaski Bella Witam, Uprzejmie informuję, że produkty marki Bella nie są testowane na zwierzętach. Pozdrawiam, Alina Wyciechowska Biuro Zarządzania Marką Bella TZMO S.A. Dosyć lakonicznie, ehh, ale chyba i tak przerzucę sie na nie z Alwaysów, bo takie 100% ekologiczne to troszkę drogie... Całkowicie popieram protest, z niecierpliwością czekam na rozwój akcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Rozeznanie
|
veronicas15 proste i często spotykane - NIKT nie testuje w Europie kosmetyków na zwierzętach,ale testują ich składniki,a to nic niewiele zmienia w sumie.
akasheni j.w. warto spytać o testowanie składników i czy pochodzą one od nich,czy z innnego źródła
#2718 |
Raczkowanie
|
hej
![]() Witam serdecznie, Poniżej zamieszczam odpowiedź na Pani pytania. Dermokosmetyki Iwostin nie są i nigdy nie były testowane na zwierzętach. Obecnie jest to zabronione przez prawo UE (Europejska Dyrektywia Kosmetyczna; poprawka z 2003 r. - 2003/15/EC). Obecnie jest wdrażany projekt całkowitego zakazu testowania kosmetyków oraz ich składników na zwierzętach. Szczegóły dotyczące tego planu można znaleźć m.in. tu: http://www.ukie.gov.pl/WWW/questnew....E003EFFE8?Open Firma Nepentes, producent demokosmetyków Iwostin, nie zleca i nigdy nie zlecała żadnych badań na zwierzętach. Nasze produkty badane sa in vivo na ludziach oraz in vitro. Przechodzą także wszystkie testy wymagane przez prawo (wszystkie przebiegają bez udziału zwierząt) - mi.n. czystości bakteriologicznej. Jeśli chodzi o surowce, których używamy, są zgodne z obecnymi wymaganiami prawnymi. Obecnie ustawodawstwo wymaga od producentów surowców obszernej dokumentacji, która pozwala zweryfikować, że stosowane surowce są nieszkodliwe dla zdrowia. Dostawcy surowców kosmetycznych jednocześnie nie są zobowiązani do informowania o metodologii badań, które prowadzą, a jedynie do informowania o działaniu surowców i ich bezpieczeństwie. Dlatego nie jesteśmy w stanie zapewnić (ani sprawdzić), czy żadna z substancji nie była testowana na zwierzetac. Niestety metody zastępcze (alternatywne), tzn. metody które dostarczają wiarygodne wyniki bez przeprowadzania testów na zwierzętach, jeszcze nie istnieją dla wszystkich aspektów określonych przez Ustawodawcę. Dotyczy to między innymi kwestii, czy dana substancja może powodować alergie. W dermokosmetykach Iwostin nie ma składników pochodzenia zwierzęcego. Mam nadzieje, że powyższe informacje w pełni odpowiadają na Pani wątpliwości. Pozdrawiam, Łukasz Maykowski Martwi mnie tylko te zdania dotyczace dostawcow surowcow, czyli jak dobrze rozumiem wszystkie kosmetyki sa testowane na zwierzetach?? bo ..."Niestety metody zastępcze (alternatywne), tzn. metody które dostarczają wiarygodne wyniki bez przeprowadzania testów na zwierzętach, jeszcze nie istnieją dla wszystkich aspektów określonych przez Ustawodawcę. Dotyczy to między innymi kwestii, czy dana substancja może powodować alergie." Co mam o tym sadzic POMOZCIE |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A masz może jakieś źródło?Ja pamiętam tylko,że z powodu reklam był na czerwonych listach(występowały na nich kobiety w futrach).
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może i dlatego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Przyczajenie
|
witam! czytam od jakiegos czasu ten watek i faktycznie troche ciezko sie polapac co jest dobre a co nie
![]() dotychczas uzywalam wielu kosmetykow z firmy eveline poniewaz na produktach jest znaczek ze nie testowane a sa tanie i dobre. ale w koncu nie wiem czy ta informacja jest wiarygodna? (gdzies na jakiejs liscie byli ze testuja) niestety mam tez kosmetyki z serii garniera czysta skora. moja buzia przy kazdej zmianie kosmetyku widocznie sie buntuje ale trudno.teraz sprobuje przerzucic sie na farmone bo widze ze maja zele oczyszczajace w tej samej cenie a na pewno nie testuja. mam jeszcze pytanie dotyczace firmy golden rose ktora podlega pod erkul cosmetics. wiecie cos na ten temat? (ich znalazlam na szarej liscie) pytam bo nie jestem na czasie w tej kwestii a firmy sie sprzedaja, zmieniaja sie jakies procedury takze prosze od odpowiedz. bardzo serdecznie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz, ale czegos tu nie rozumiem w kwestii alternatywnych metod przeciez np. Farmona z dostawcami wspołpracuje którzy nie przeprowadzają testow na zwierzetach czyli jednak mozna, a Iwostin nie moze???
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Bylo to pytanie do niuja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
chanel zachęca do noszenia futer, więc nawet jeśli nie testują to i tak szkodzą zwierzętom.
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
Ja uwazam ze to falsz ze nie ma alternatywnych metod skoro farmona ma dostawcow ktorzy nie testuja to inni tez moga chyba ze kosmetyki apteczne ktora jest firma iwostin rzadzi sie innymi prawami??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
Yves Rocher nie testują kosmetyków na zwierzętach, nawet jest tak napisane w ich katalogach wysyłkowych i na produktach
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Przyczajenie
|
ok.3bird.net
podobno nowa strona z lista kosmetykow cf;] |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może to kilka spraw przybliży... |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mało podpisów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.