|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3031 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 514
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 289
|
Gold-fish masz moze zdjecie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3033 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
Czekoladowe i jasnobr±zowe w³osy - W¡TEK ZBIORCZY
Dziewczyny wpad³am na pomys³ ¿eby zalo¿yc watek jak w tytule.
Je¶li pomysl sie nie spodoba proszê Moderatora o skasowanie watku Przebrnê³am przez "Braz zimny czy popielaty" oraz "Br±zowow³ose farbowane" i dochodzê do wniosku ¿e bardzo wiele dziewczyn marzy o jasnobr±zowych i mlecznoczekoladowych w³osach, ale nie takich co wychodza na poczatku czarne, ciemne itd tylko od razu piekne jasne i czekoladowe. Zamieszczam przykladowe zdjecie. Zauwazylam tez wiele watkow o jasny braz, w stylu jaki to kolor i jak uzyskac, moze te wszystkie watki powinny ladowac wlasnie w jednym? Od siebie dodam ze farbowalam wlosy Castingiem Jasny Braz oraz Majirele jasny braz 5,11 + 5,71 oraz mieszanka 5,11 + 7,1 i za kazdym razem kolor byl ciemny, szary i ponury By³am dzi¶ w tesco, ogladalam farby maj±ce w nazwie "czekolada", poprzegladalam watki i np Excell 5,15 na poczatku wychodzi czarny, czekolada Castinga jest niby ³adna, sama kiedys nakladalam ale bardzo dawno i juz nie pamietam kompletmie a zdjec nie mam, wydaje mi sie ze wyszla czerwona ![]() Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-01-10 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3035 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekoladowe i jasnobr±zowe w³osy - watek zbiorczy
A jesli macie wloski w takim kolorze piszcie koniecznie jak go uzyskalyscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3036 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 20 599
|
Dot.: Czekoladowe i jasnobr±zowe w³osy - W¡TEK ZBIORCZY
no to ja moge sie przylaczyc
![]() ![]() ![]() ja farbuje z reguly wellaton, garniej londa joanna bo tam widze najladniejsze kolory typu ciemnej czekolady ![]()
#3037 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Widzia³am Wellatona mleczna czekolada, ale jest chyba dosc ciemny? Rowniez garnier color&shine - w reklamie jest niby ze Bar Rafaelli uzywa koloru czekolada, na niej ta czekolada jest piekna, a na probniku bardzo ciemna ![]() A Richesse Loreala? Widzialam tam calkiem ladne kolorki Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-01-11 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3038 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 868
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3039 |
Zakorzenienie
|
No widze ze coraz nas wiecej majacych problem z jasnym brazem lub czekoladk±, przegladalam palete Majirela i Richesse, moze tak by sie cos znalazlo? Richesse ma dosc ladne kolorki, moze jakby dac refleks opalizujacy to ten kolorek nabra³ by g³ebi?
Jak macie kochane to wklejajcie zdjecia, na pewno pomog±, ja niestety po czekoladzie nie mam zdjec. Aha, robilam kiedys jeszcze Pralina, nic ciekawego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3040 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 098
|
Cytat:
no wiêc powiem tak: Jestem fryzjerk±, mam w³asny zak³ad od nie dawna bo od nie dawna ale codziennie mam do czynienia z farbowaniem. Raz przysz³y do mnie 3 bli¼niaczki. wszystkie mia³y bardzo podobny kolor naturalny<¿eby nie powiedzieæ taki sam> ¯adna nie mia³a uprzednio farbowanych w³osów. Wszystkie farbowa³y siê na ten sam kolor, papka koloryzuj±ca by³a mieszana w tych samych proporcjach, mimo dok³adno¶ci kolory bardzo siê ró¿ni³y. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 492
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3042 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 060
|
Cytat:
Ten w±tek jest przydatny równie¿ dlatego, ¿ edziewczyny czytaj±, ¿e Casting wychodzi du¿o ciemniej, moja odpowied¼ dotyczy³a tego, ¿e dziewczyna uzna³a ten w±tek za bzdurny. Mo¿e gdyby Twoja klienta odwiedzi³a ten watek dowiedzia³aby siê, ¿e Casting Ciemny Blond wychodzi czêsto jak br±z bo by³o to tutaj maglowane setki razy. Ale nie farbuj±c u fryzjera (gdzie dostajê próbki kolorów, które podobnie jak farby drogeryjne zawsze u mnie odbiegaj± od tego co uzyskujê na g³owie) muszê siê czym¶ sugerowaæ, zazwyczaj to nazwa (czy blond czy br±z oraz odcieñ na pude³ku. Gdyby na pude³kach nie by³o zdjêcia to jak niby mia³abym zakupiæ farbê i czym siê sugerowaæ? Nie muszê byæ fryzjerk± by wiedzieæ, ¿e kolor wcale nie musi wyj¶æ mi identycznie, zawsze zak³adam sobie ewentualn± ró¿nicê. Po co krytyka w±tku, który niejednej dziewczynie pomóg³, lepiej po prostu go nie odwiedzaæ (bo i po co? skoro to bez sensowne tracenie czasu?)
![]() Króliczki ![]() Edytowane przez MonkaIska Czas edycji: 2010-01-11 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 098
|
Cytat:
![]() Je¶li kogos urazi³am to przepraszam ale forum te¿ jest po to aby pisaæ soje opinie a moja jest taka... Gdybym nie by³a fryzjerk± to mo¿e te¿ bym uwa¿a³a ¿e zdjêcie i nazwa farby mi wystarcz±... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 060
|
Cytat:
![]() Jako fryzjerka wiesz zapewne, ¿e ciê¿ko jest uzyskaæ wymarzony br±z farbami drogeryjnymi bo azwyczaj wychodz± ciemniejsze na wcze¶niej malowanych w³osach a ¿e nie wszystkie mo¿emy sobie pozwoliæ na fryzjera to czêsto siê siebie radzimy. Zreszt± wiele dziewczyn tutaj maluje w³osy farbami fryzjerskimi oraz u fryzjera i podaj± sobie numery farb oraz tablice odcieni ![]() OK ka¿dy ma prawo do opinii ale ostra krytyka w±tku nie obra¿aj±cego nikogo oraz niczego troszkê mnie zdziwi³a. Koñczê ju¿ bo to offtopowe troszkê i niewiele wnosi do "Br±zowow³ose farbowane"
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Zakorzenienie
|
A wrzucilasby¶ fotki po Wellatonie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3046 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 732
|
Cytat:
Taki kolorek jak w za³±czniku to moje marzenie ![]() Jak na z³o¶æ zawsze jak farbujê wychodz± mi jakie¶ z czerwonymi albo rudymi refleksami. Ostatnio spodoba³a mi siê farba majirel 5,31 jasny br±z z³ocisto-popielaty. Zamierzam j± kupiæ jak zmyje mi siê mój aktualny kolor, farbowane u fryzjera mieszank± farb wella, trochê widaæ na zdjêciu (nr 1). Reszta to co¶, co chcia³abym uzyskaæ ![]()
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
A ja pomyslalam ze zrobie pasemko Palette Deluxe (na w nazwie czekolade chyba 655), takie pasemko od spodu i zobacze co wyjdzie. Wiem ze to Palette ale moim wlosom nie szkodzi, a dodam, ze kiedys uzywalam Paleta (ale takiego starszego pare lat temu
![]() Dziewczyny jak macie czekoladke na glowie piszcie czym ja uzyskalyscie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 281
|
Ja farbowa³am w³osy castingiem czekoladowym i wcale nie wyszed³ czerwony, piekny kolor chcialabym taki uzyskac na farbie do trwalej koloryzacji
#3049 |
Zakorzenienie
|
A wkleisz fotki po czekoladzie? Najlepie w roznych swiatlach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 878
|
Ja kiedy¶ mia³am taki br±zik(jestem na zdjeciu oczywiscie po prawej) i robi³a mi fryzjerka czekoladowy plus kawowy Loreal profesjonalne farby jednak, ju¿ nigdy potem nie wysz³o jej to samo :-( a tak lubi³am ten odcieñ :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 |
Zakorzenienie
|
ja na biale wlosy nalozylam zwykly braz nr 4 a dopiero potem czekolade z castinga. Najbardziej podobaja mi sie przy naturalnym osiwetleniu bo maja zywy i sliczny kolor, drugie zdjecie niestety z kamerki tylko i przy sloncu(tego chce sie pozbyc dlatego szukam trwalej farby, myslalam nad Safira albo loreal ferie)
#3052 |
Zakorzenienie
|
olivcia, xxboo bardzo ³adne wloski. Moze wroce do tego Castinga czekolady ale boje sie tego odcienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3054 |
Zakorzenienie
|
xxboo a jak sie czulas po tak drastycznej zmianie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zakorzenienie
|
wiesz co ja blond wlosy mialam tylko jakies dwa lata wczesniej mialam czarne z taki grubym pasmem blondu, jeszcze wczesniej brazowe a jeszcze wczesniej cale czarne, wiec dla mnie zmiany to nie problem, nie wspominajac ze na wakacje zazwyczaj dekoloryzowalam wlosy na rudy ;D, wlosy zafarbowalam na braz raczej z przymusu, bo kiedy 1 raz robilam blond z czarnych to uzylam rozjasniacza raz za duzo i milam spalone wlosy, sztywne jak kolek ktore przy kazdym dotyku sie lamaly wiec gdy juz je doprowadzilam do stanu uzywalnosci to bylam max przewrazliwiona na ich punkcie;D i niestety kiedy robilam odsrosty to poczulam ze z tylu glowy znow mam max przesuszone wlosy wiec szybko ze strachu zafarbowalam je na braz
![]() ![]()
#3056 |
Zakorzenienie
|
Jakbym slyszala siebie, caly czas eksperymenty, raz braz raz blond i tak w kolko. Teraz jestem tez tak przewrazliwiona na pukncie wlosow ze odrosty blond robie co 3 mce (jak mam ok 5 cm odrostu
![]() Moj naturalny kolor to blond tak na poziomie 7, ale kusi mnie taka piekna mleczna czekoladka ![]() Dziewczyny piszcie jesli macie taki kolor!!! Jak widzicie ciezko go uzyskac |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 325
|
a mi sie marzy taki jasny br±zik
![]() http://www.fashioncapital.co.uk/imag...sta%281%29.jpg, zblizony efekt ale troche ciemniejszy uzyska³am loreal excellence creme 7.1, niestety za szybko sie wyp³uka³ ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3058 |
Zakorzenienie
|
optyma ja uzywalam tez Loreala 7,1 Majirela ale wyszedl sto razy ja¶niejszy niz ten co pokazujesz.
A ten co pokazujesz jest sliczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 878
|
Dziekuje bardzo
Teraz kombinuje jak tu z powrotem taki uzyskaæ bo mój naturalny kolor jest ch³odnym,mysim br±zem... ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- nie zacytowa³am a Tobie chcia³am odpisac-pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zakorzenienie
|
olivcia a znudzila Ci sie juz czekoladka ze chcesz swoj?
A wogole z tego co patrzymal na farby te co maja w nazwie czekolada: Casting Garnier C&S Shwarzkopf Natural&Easy ma chyba migda³owa czekolade ![]() Na pewno Palette rozne maja czekoladki w nazwie Wellaton mleczna i gorzka Londa ma cos z czekolada Najgorsze jest to, ¿e te "czekolady" to sa raczej takie gorzkie, czarnawe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.