Br±zowow³ose farbowane :) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-09-19, 19:51   #3511
Czarna_Z³o¶nica
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 772
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)

piekne w³oski, rzeczywi¶cie podobne kolorki.

Caramella a jak on wygl±da³ w rzeczywisto¶ci? Mia³ czerwon± po¶wiatê?

Edytowane przez Czarna_Z³o¶nica
Czas edycji: 2010-09-19 o 19:53
Czarna_Z³o¶nica jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:02   #3512
Caramella
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 373

taka lekko czerwono-fioletowa
poszukaj mojego postu z tego watku , tam wkleilam tez zdj w swietle naturalnym
who we wish we could be
who we want to be with

63-62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
Caramella jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:49   #3513
Miviki666
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 359

W³asnie ja nie wiem jak± farb± mam siê pofarbowaæ. Chcia³abym taki br±z z tak± lekk± czerwon± po¶wiat± tak± troche pod ciemny kasztan. I mam do wyboru farby Garnier color & shine Mrozny Kasztan, wellaton gorzka czekolada no i troche zastanawiam siê nad Palette ciemna czekolada ale siê boje troche.... A wy co my¶licie? Co lepiej wybraæ?
Stary 2010-09-19, 22:09   #3514
Czarna_Z³o¶nica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caramella Poka¿ wiadomo¶æ
taka lekko czerwono-fioletowa
poszukaj mojego postu z tego watku , tam wkleilam tez zdj w swietle naturalnym

Znalaz³am Bardzo ³adnie wyszed³ ten kolor. Ciekawe jakby wyszed³ na moich ciemnych w³osach. mo¿e sie skuszê nastepnym razem.

Stary 2010-09-20, 07:50   #3515
Kachula82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 573

Cytat:
zdjecie pierwsze jest moje nie obrazam sie ale nie rozumiem, szukacie odpowiednika mroznej czekolady jakiej firmy? bo sie pogubilam w tych nazwach juz

ale musze Cie Kachula poprawic ja uzylam garnier color&shine a nie casting ale tez mrozny kasztan
No w³a¶nie tak nam±ci³am. Chodzi³o mi o to, ¿e kolorek z castinga mo¿na znale¼æ jako "odpowiednik" w garnierze. Mo¿e te mro¼ne odcienie mi siê pomiesza³y ale w wersji zagranicznej nr 415 Castinga nosi nazwê: "Iced Chocolate" czyli mro¼na czekolada a u nas ten sam numer nazywa siê "mro¼ny kasztan". Grom ich wie czemu tak nazwê pomieszali. To samo jest przy nr 515. W Polsce to w³a¶nie jest mro¼na czekolada a np w Anglii to: "chocolate truffle"czyli czekoladowa trufla... Teraz ju¿ chyba wiadomo czemu tak mi siê wszystko miesza.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Poka¿ wiadomo¶æ
W³asnie ja nie wiem jak± farb± mam siê pofarbowaæ. Chcia³abym taki br±z z tak± lekk± czerwon± po¶wiat± tak± troche pod ciemny kasztan. I mam do wyboru farby Garnier color & shine Mrozny Kasztan, wellaton gorzka czekolada no i troche zastanawiam siê nad Palette ciemna czekolada ale siê boje troche.... A wy co my¶licie? Co lepiej wybraæ?
No mnie trochê zdjêciami zmyli³a¶. Je¶li chodzi ci o Palette to na fotce co do³±czy³a¶ jest jaki¶ rubin a nie czekolada. Parê postów wy¿ej da³am fotkê po ciemnej czekoladzie ale szamponie ¿ó³tym z Palette. Ale z tej farby tego odcienia na stronie oficjalnej nie widzia³am. I dodam, ¿e nie ma co siê baæ tej firmy a w³oski po ich produktach s± cudne. Mro¼ny kasztan - to fotkê masz te¿ w jednym moim po¶cie wy¿ej zdjêcie nr 1 wiza¿anki Caramelli. A wellaton gorzka czekolada wychodzi bardzo ciemno. Przynajmniej jak ja szuka³am czego¶ o niej to nie widzia³am aby dziewczyny mia³y tak± czerwon± po¶wiatê. Przeszukaj Wiza¿ bo jest nawet w±tek malutki o tym w³a¶nie kolorze Wellatonu

Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce...

Kachula82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:43   #3516
Caramella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarna_Z³o¶nica Poka¿ wiadomo¶æ
Znalaz³am Bardzo ³adnie wyszed³ ten kolor. Ciekawe jakby wyszed³ na moich ciemnych w³osach. mo¿e sie skuszê nastepnym razem.
pewnie podobnie tak jak moje, bo tez mam ciemne wlosy bardzo ciemny braz, farbuje je zeby im nadac refleksow
who we wish we could be
who we want to be with

Stary 2010-09-20, 12:25   #3517
sozzi
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 12

Cze¶æ dziewczyny!

W³a¶nie dosta³am farbê INTERCOSMO voila ¶redni br±z opalowy karmel. Bardzo podoba³ mi siê na próbniku, ale mam ciemne w³osy w zwi±zku z tym i obawê czy cokolwiek mi z³apie. Póki co farbujê na próbê jedno pasemko- farbe rozrabiam z oksydantem 9 %. Dam znaæ jak efekty
sozzi jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-09-20, 13:25   #3518
Emilia1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 867

a garnier mro¼ny kasztan wychodzi ³adnie? tzn nie ciemno??bo castong strasznie ciemno , jak dla mnie. kiedys robilam tylko takimi ciemnymi ale zesz³am na soczysty czekoladowy br±z jasny i chce przy nim pozostac...
Emilia1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:08   #3519
Caramella
Wtajemniczenie

emilia1, kilka postow wyzej masz zdj garnier mrozny kasztan
who we wish we could be
who we want to be with

Stary 2010-09-20, 15:33   #3520
Czarna_Z³o¶nica
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie podobnie tak jak moje, bo tez mam ciemne wlosy bardzo ciemny braz, farbuje je zeby im nadac refleksow
teraz jak farbowa³am t± joann± to przy czubku mam refleksy ale przy koñcach nie
zreszta spodziewa³am sie tego.

Edytowane przez Czarna_Z³o¶nica
Czas edycji: 2010-09-20 o 15:34
Stary 2010-09-21, 13:23   #3521
Emilia1
Zakorzenienie

a widzisz, Caramella, Kachula mnie zmyli³a bo przeczyta³am ze to castong, Twojego postu ju¿ nie doczyta³am uwa¿nie :P ciemno wychodzi.... farbowa³a¶ na ciemnym br±zie tak???a mia³a¶ wczesniej czerwony reflex??

Edytowane przez Emilia1
Czas edycji: 2010-09-21 o 13:24

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 20:16   #3522
Caramella
Wtajemniczenie

wczesniej farbowalam jasnym brazem tez z garniera, lekki czerwony refleks byl ale po mroznym kasztanie sie poglebil i troche zfioletowial
who we wish we could be
who we want to be with

Stary 2010-09-23, 16:17   #3523
ivoncia16
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 972
schwarzkopf brillance -aksamitny br±z i ciemny br±z

schwarzkopf brillance -aksamitny br±z i ciemny br±z
uzywa³ kto¶ ?
jesli tak to bardzo prosze o opiniê oraz fotki
ivoncia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-23, 16:20   #3524
malachite
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 636

Moje w³osy te¿ tam widze nie obra¿am sie oczywi¶cie ;p
Mam do was pytanie Mro¼n± czekolad± malowa³am ponad 2 msce temu i teraz kolor siê spra³ i jest za nijaki dla mnie. Zstanawiam sie nad ponownym jej u¿yciem ale bardzo spodoba³ mi siê kolorek po Palette, który u¿y³a Kachula82
Jak z wymywaniem siê koloru? Nadal kolor jest ciemny?
Caramella a jak siê spra³ mro¼ny kasztan z garniera?
malachite jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-23, 21:09   #3525
Emilia1
Zakorzenienie

Camella a myslisz ze ja moich jasnych br±z w³oskach tez pog³êbi sie reflex czy przyciemni mi je??? tego bym nie chciala ..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-24, 08:25   #3526
Caramella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malachite Poka¿ wiadomo¶æ
Caramella a jak siê spra³ mro¼ny kasztan z garniera?
hm, ciezko mi powiedziec bo mam naturalnie ciemne wlosy i slabo widac spranie koloru po prostu wyplowial- tak to ujme

Cytat:
Napisane przez Emilia1 Poka¿ wiadomo¶æ
Camella a myslisz ze ja moich jasnych br±z w³oskach tez pog³êbi sie reflex czy przyciemni mi je??? tego bym nie chciala ..
jestem na 99% pewna ze je przyciemni, a potem sie splucze ale nie wiem jak wtedy bedzie wygladac. jak mialam wlosy rozjasnione pasemkami i nalozylam garnier jasny braz ktory jest o ton jasniejszy to wyszedl prawie czarny
who we wish we could be
who we want to be with

Stary 2010-09-24, 12:10   #3527
Emilia1
Zakorzenienie

to ja nie skorzystam.... moje s± odcienia czekoladowego, ale wchodzi w z³oto bardziej ni¿ w czerwieñ , tak mys³alam zeby zmieniæ reflex, ale nie chcê przyciemniaæ w³asnie.... nie wiem moze zrobiæ to mixtonem, tylko po 3 myciach tego nie bedzie....

a gdybym szamponetke lekko czerwon± na³o¿y³a na w³osy????
Stary 2010-09-26, 14:22   #3528
katiees89
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

Hej dziewczyny ! Potrzebujê pilnie Waszej porady. Otó¿ zbli¿am siê do nastêpnego farbowania i mam ju¿ dosyæ swojego spranego rudego koloru. (za³±czy³am zdjêcie) Natomiast podczas tegorocznego Bydgoszcz Hit Festiwal zwróci³am uwagê na kolor Edyty Górniak. (fotka poni¿ej) Nie ukrywam, ¿e baaaardzo mi siê spodoba³ i chcia³abym ów kolor mieæ na g³owie. I teraz pro¶ba do Was. Jakim kolorem mog³abym taki br±z uzyskaæ? Ja my¶la³am o farbach za³±czonych poni¿ej. Wybra³am takie ch³odniejsze i ja¶niejsze odcienie, bo i tak rudy pewnie bêdzie mi prze¶witywa³, a farba jak zwykle wyjdzie ciemniejsza.
Liczê wiêc na jaki¶ odzew i pozdrawiam
katiees89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-26, 15:11   #3529
rockandrollqueen
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 484

Cytat:
Napisane przez katiees89 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny ! Potrzebujê pilnie Waszej porady. Otó¿ zbli¿am siê do nastêpnego farbowania i mam ju¿ dosyæ swojego spranego rudego koloru. (za³±czy³am zdjêcie) Natomiast podczas tegorocznego Bydgoszcz Hit Festiwal zwróci³am uwagê na kolor Edyty Górniak. (fotka poni¿ej) Nie ukrywam, ¿e baaaardzo mi siê spodoba³ i chcia³abym ów kolor mieæ na g³owie. I teraz pro¶ba do Was. Jakim kolorem mog³abym taki br±z uzyskaæ? Ja my¶la³am o farbach za³±czonych poni¿ej. Wybra³am takie ch³odniejsze i ja¶niejsze odcienie, bo i tak rudy pewnie bêdzie mi prze¶witywa³, a farba jak zwykle wyjdzie ciemniejsza.
Liczê wiêc na jaki¶ odzew i pozdrawiam
To mo¿e ja spróbujê odpowiedzieæ na Twoje zapytanie, chocia¿ pierwszy raz udzielam siê w tym w±tku. Je¶li chodzi o farby drogeryjne ciê¿ko jest uzyskaæ odcieñ niewpadaj±cy w czerwieñ/rudo¶æ dlatego, ¿e wiêkszo¶æ drogeryjnych br±zów zawiera pigment z³oty/miedziany/czerwony.
Co do farb, które zamie¶ci³a¶ - castingiem kiedy¶ farbowa³am, wyp³uka³ mi siê bardzo szybko i na rudo(w koñcu to tylko szampon koloryzuj±cy do 24 myæ, a nie trwa³a farba). Wydaje mi siê, ¿e z tych dwóch jasny br±z by³by lepszy (600) 0 - to pigmant neutralny, a mro¼ny be¿ (713) 1 - popiel, 3 - z³oto.
Co do Preference to ciê¿ko mi siê wypowiedzieæ, ma niestandardowe oznaczenia. W nazwie widnieje 'opalizuj±cy' - je¶li rzeczywi¶cie taki jest i zawiera pigment fioletowy(opal) to powinno byæ dobrze. Chocia¿ ze zdjêcia wygl±da mi na ciep³y odcieñ.

Aha, wa¿na jest jeszcze wysoko¶æ oxydantu, im wy¿szy tym bardziej w³osy wyp³ukuj± siê na rudo. Wiêkszo¶æ farb, nawet br±zów ma oxydanty 9 %, a to trochê za du¿o. Najlepiej by³oby zafarbowaæ na oxy ni¿szym ni¿ 6%.

---------------------------------------------------------------------

Muszê siê poprawiæ, bo trochê namiesza³am. Sugerowa³am sie zdjêciem, na którym jest wg mnie ciep³y blond i analogicznie podci±gnê³am pod swoj± sytuacjê, a Ty narzekasz na rudo¶ci. To ju¿ inna sprawa. Wcze¶niej pisa³am, ¿e pigment opalizuj±cy by pomóg³ - tak, ale je¶li chodzi blond, bo filolet neutralizuje pigment ¿ó³ty/z³oty. A rudo¶ci popiel, czyli niebieski. Fiolet w tym przypadku tak samo jak odcieñ neutralny, ani nie zaszkodzi, ani nie pomo¿e. No ale lepsze ju¿ to ni¿ k³a¶æ co¶ ciep³ego. W¶ród farb drogeryjnych nie ma popielatych br±zów, s± tylko popielate blondy. Dlatego mo¿na spróbowaæ czego¶ z ¶rednich/ciemnych popielatych blondów(podobno ciemny popielaty blond z Londy wychodzi ciemno i zimno), bo one zwykle wychodz± jak br±zy. Popielate br±zy, które zneutralizuj± rudo¶ci mo¿na znale¼æ w¶ród farb profesjonalnych. Niektóre s± nawet w bardzo przystêpnej cenie np. Chantal Prosalon na allegro razem z przesy³k± 20 z³ i maj± odcieñ jasny popielaty br±z 5/1.

Edytowane przez rockandrollqueen
Czas edycji: 2010-10-01 o 19:12
rockandrollqueen jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-27, 15:45   #3530
Emilia1
Zakorzenienie

dziewczyny pytalyscie o fotki, nie mialam aparatu , udalo mi sie zdobyc na wypad do Szymbarku. niestety jakosc nie za dobra , ale widac kolor mniej wiecej, wlosy mam wygniecione, bo poszlam spaæ z mokrymi, naturalnie mam proste.

na ostatnim zdjeciu swiat³o sie zalamalo, ale kolor jest jednolity (* na tej focie wygl±da jakby byl nierówny) w rzeczywistosci tego nie ma.

Edytowane przez Emilia1
Czas edycji: 2010-09-27 o 18:14
Stary 2010-09-27, 16:29   #3531
katiees89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Poka¿ wiadomo¶æ
To mo¿e ja spróbujê odpowiedzieæ na Twoje zapytanie, chocia¿ pierwszy raz udzielam siê w tym w±tku. Je¶li chodzi o farby drogeryjne ciê¿ko jest uzyskaæ odcieñ niewpadaj±cy w czerwieñ/rudo¶æ dlatego, ¿e wiêkszo¶æ drogeryjnych br±zów zawiera pigment z³oty/miedziany/czerwony.
Co do farb, które zamie¶ci³a¶ - castingiem kiedy¶ farbowa³am, wyp³uka³ mi siê bardzo szybko i na rudo(w koñcu to tylko szampon koloryzuj±cy do 24 myæ, a nie trwa³a farba). Wydaje mi siê, ¿e z tych dwóch jasny br±z by³by lepszy (600) 0 - to pigmant neutralny, a mro¼ny be¿ (713) 1 - popiel, 3 - z³oto.
Co do Preference to ciê¿ko mi siê wypowiedzieæ, ma niestandardowe oznaczenia. W nazwie widnieje 'opalizuj±cy' - je¶li rzeczywi¶cie taki jest i zawiera pigment fioletowy(opal) to powinno byæ dobrze. Chocia¿ ze zdjêcia wygl±da mi na ciep³y odcieñ.

Aha, wa¿na jest jeszcze wysoko¶æ oxydantu, im wy¿szy tym bardziej w³osy wyp³ukuj± siê na rudo. Wiêkszo¶æ farb, nawet br±zów ma oxydanty 9 %, a to trochê za du¿o. Najlepiej by³oby zafarbowaæ na oxy ni¿szym ni¿ 6%.

Ja polecam Wellaton . Dziêki niemu od tygodnia, znów jestem br±zowow³osa.
Farbowa³am Wellatonem Naturals, odcieniem(uwaga!) naturalny blond 8/0 na wodzie 4%. (Chcia³am stopniowo przyciemniæ ja¶niutki blond dlatego taka farba. Podobno jak na rozja¶niane w³osy od razu polo¿y siê ciemn± farbê mo¿e chwyciæ bardzo ciemno, nawet na czarno). Wyszed³ jasny br±z, naturalny - ani ciep³y, ani zimny. Min±³ tydzieñ i kolor nie spra³ siê w ogóle, rudy nie jest ani trochê. Póki, co farba mocno trzyma. Jestem bardzo zadowolona .

---------------------------------------------------------------------

Muszê siê poprawiæ, bo trochê namiesza³am. Sugerowa³am sie zdjêciem, na którym jest wg mnie ciep³y blond i analogicznie podci±gnê³am pod swoj± sytuacjê, a Ty narzekasz na rudo¶ci. To ju¿ inna sprawa. Wcze¶niej pisa³am, ¿e pigment opalizuj±cy by pomóg³ - tak, ale je¶li chodzi blond, bo filolet neutralizuje pigment ¿ó³ty/z³oty. A rudo¶ci popiel, czyli niebieski. Fiolet w tym przypadku tak samo jak odcieñ neutralny, ani nie zaszkodzi, ani nie pomo¿e. No ale lepsze ju¿ to ni¿ k³a¶æ co¶ ciep³ego. W¶ród farb drogeryjnych nie ma popielatych br±zów, s± tylko popielate blondy. Dlatego mo¿na spróbowaæ czego¶ z ¶rednich/ciemnych popielatych blondów(podobno ciemny popielaty blond z Londy wychodzi ciemno i zimno), bo one zwykle wychodz± jak br±zy. Popielate br±zy, które zneutralizuj± rudo¶ci mo¿na znale¼æ w¶ród farb profesjonalnych. Niektóre s± nawet w bardzo przystêpnej cenie np. Chantal Prosalon na allegro razem z przesy³k± 20 z³ i maj± odcieñ jasny popielaty br±z 5/1.
Dziêkujê bardzo ¿e chcia³o Ci siê tyle pisaæ, no i za Twoje fachowe rady Ja to jak farbujê to nie patrzê, biorê jak±¶ farbê jak leci a potem znowu ruda jestem No to porozgl±dam siê za t± farb± co mi poleci³a¶. I mam jeszcze pytanie. Czy jest ona dostêpna w takich sklepach fryzjerskich, czy tylko na allegro ? I czy gdzie¶ mo¿na zobaczyæ paletê kolorów na internecie??

Edytowane przez katiees89
Czas edycji: 2010-09-27 o 16:34
Stary 2010-09-27, 17:55   #3532
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiees89 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê bardzo ¿e chcia³o Ci siê tyle pisaæ, no i za Twoje fachowe rady Ja to jak farbujê to nie patrzê, biorê jak±¶ farbê jak leci a potem znowu ruda jestem No to porozgl±dam siê za t± farb± co mi poleci³a¶. I mam jeszcze pytanie. Czy jest ona dostêpna w takich sklepach fryzjerskich, czy tylko na allegro ? I czy gdzie¶ mo¿na zobaczyæ paletê kolorów na internecie??
Nie ma sprawy. Sama jeszcze niedawno mia³am ten sam problem - czymkolwiek bym siê nie pofarbowa³a z drogerii by³am ruda. A chyba nie tego siê oczekuje farbuj±c w³osy na br±z. Wiêc trzeba by³o zg³êbiæ trochê te tematy.

Co do Prosalonu my¶lê, ¿e warto popytaæ w sklepach fryzjerskich. Pewnie bêdzie dro¿ej ni¿ na allegro, ale zaoszczêdza siê na przesy³ce, wiêc powinno wyj¶æ podobnie. No i do farb profesjonalnych trzeba oddzielnie dokupywaæ utleniacz - wszystko jedno jakiej firmy, nie pogryz± siê. Najlepiej 6%, albo 3%. Br±zy podobno najlepiej robiæ na tym najni¿szym, chocia¿ 6% te¿ nie jest z³e, zawsze mo¿na rozrobiæ z wod±, ¿eby otrzymaæ ni¿sze stê¿enie. Niby na 6% powinna mocniej trzymaæ, ale z kolei jak w³os bardziej utleniony to spiera siê na rudo. Przy 3% farba mo¿e wyp³ukiwaæ siê szybciej(ale niekoniecznie) za to nie na rudo. Ja robi³am 4%. Na szybkie wyp³ukiwanie siê farby i rude refleksy póki co nie narzekam(zobaczymy jak bêdzie dalej). Prosalon miesza siê z oxydantem w proporcji 1:1 .
Stary 2010-09-27, 18:13   #3533
Emilia1
Zakorzenienie

ja tez farbowalam pro salonem, po wieelu namyslach i jestem zadowolona. kladlam kolor ciemny blond
Stary 2010-09-29, 09:03   #3534
katiees89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Poka¿ wiadomo¶æ
Nie ma sprawy. Sama jeszcze niedawno mia³am ten sam problem - czymkolwiek bym siê nie pofarbowa³a z drogerii by³am ruda. A chyba nie tego siê oczekuje farbuj±c w³osy na br±z. Wiêc trzeba by³o zg³êbiæ trochê te tematy.

Co do Prosalonu my¶lê, ¿e warto popytaæ w sklepach fryzjerskich. Pewnie bêdzie dro¿ej ni¿ na allegro, ale zaoszczêdza siê na przesy³ce, wiêc powinno wyj¶æ podobnie. No i do farb profesjonalnych trzeba oddzielnie dokupywaæ utleniacz - wszystko jedno jakiej firmy, nie pogryz± siê. Najlepiej 6%, albo 3%. Br±zy podobno najlepiej robiæ na tym najni¿szym, chocia¿ 6% te¿ nie jest z³e, zawsze mo¿na rozrobiæ z wod±, ¿eby otrzymaæ ni¿sze stê¿enie. Niby na 6% powinna mocniej trzymaæ, ale z kolei jak w³os bardziej utleniony to spiera siê na rudo. Przy 3% farba mo¿e wyp³ukiwaæ siê szybciej(ale niekoniecznie) za to nie na rudo. Ja robi³am 4%. Na szybkie wyp³ukiwanie siê farby i rude refleksy póki co nie narzekam(zobaczymy jak bêdzie dalej). Prosalon miesza siê z oxydantem w proporcji 1:1 .
A jak z wydajno¶ci± tej farby? My¶lisz, ¿e tubka wystarczy na w³osy do pasa? Ja w kwestii tych salonowych farb jestem zielona Póki co dopiero bêdê zaczynaæ przygodê z nimi
Stary 2010-09-29, 11:51   #3535
Emilia1
Zakorzenienie

tuba jest ogromna!!! wystarczy Ci na 2 farbowania! bo prosalon sie rozciencza pó³ na pó³ .
Stary 2010-09-29, 12:04   #3536
Caramella
Wtajemniczenie

a ja mam wlasnie na glowie ciemny br±z londy zalezy mi na bardzo ciemnym brazie i zeby sie nie spieral szybko
who we wish we could be
who we want to be with

Stary 2010-09-29, 13:16   #3537
malachite
Rozeznanie

A taki kolorek czym wyczarowaæ? wola³a bym u¿yæ szamponu koloryzujacego ewentualnie delikatnej farby. Teraz mam w³osy koloru br±z lekko rudawe. piszcie jak wiecie ;]
Stary 2010-09-29, 14:09   #3538
Emilia1
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam wlasnie na glowie ciemny br±z londy zalezy mi na bardzo ciemnym brazie i zeby sie nie spieral szybko ______
Kochana, to dobry wybór bo ja z londy by³am zawsze zadowolona, KWC tez jest dobre ciemny br±z z londy to prawdziwy soczysty ciemny br±z, bardzo blyszcz±cy i d³ugo utrzymuj±cy siê - wiem bo robilam nim wiele, wiele lat

Cytat:
A taki kolorek czym wyczarowaæ? wola³a bym u¿yæ szamponu koloryzujacego ewentualnie delikatnej farby. Teraz mam w³osy koloru br±z lekko rudawe. piszcie jak wiecie ;]
to ciemny br±zik wychodzi prawie czarny - z delikatn± po¶wiat± br±zu.

wlasnie Caramella robi sobie tym kolorem, ja tez nim farbowalam. londa pokrywa poswiatê i ujednolica , ale testowalam z tych ciemnych wlasnie tyoko ciemny br±z.

Edytowane przez Emilia1
Czas edycji: 2010-09-29 o 14:13
Stary 2010-09-29, 17:52   #3539
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilia1 Poka¿ wiadomo¶æ
tuba jest ogromna!!! wystarczy Ci na 2 farbowania! bo prosalon sie rozciencza pó³ na pó³ .
racja, a¿ 120ml za ¶mieszn± cenê
Stary 2010-09-29, 18:13   #3540
malachite
Rozeznanie

Hmm... czyli mówisz ¿e po Londzie jest taki ³adny kolor? Troche boje sie ¿e po ciemnym br±zie bêde ca³a czarna .... Ma kto¶ mo¿e zdjêcia po tym kolorku?
A Londa Mokka Br±z? albo ¶redni br±z? ;]
I jak z trwa³o¶ci± tej farby?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.