|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 846
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
mysle ze to nie jest dobry pomysl..
z racji tego iz: - nie zawsze taki eksperyment wychodzi - musia³abys uzyc b. wysokiej wody ok 12% najczesciej efektem jest bardzo jasny odrost a na d³ugosci moze ci w³asnie "refleks" tylko ruszyc.. sama jakis czas temu rozjasnia³am w³osy.. ![]() dlaczego nie chcesz uzyc dekoloryzatora?
#3932 |
Zadomowienie
|
Po zmyciu farby z moich w³osów dos³ownie lecia³ dym. Obawiam siê, ¿e nie u¿yjê ju¿ C&S. Z kolei po Palette XXL mia³am czerwone w³osy, wysuszone na wiór.
#3933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
My¶lê ¿e jest du¿a szansa ¿e siê uda je¶li nie ma wiêkszej ró¿nicy w wybranych przez ciebie kolorach ni¿ 2 tony, wtedy mo¿na np. dac 2 wody o ró¿nych stê¿eniach - po to aby kolor by³ równiejszy.
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
a ja ci pisze ze czekolady tak maja! obojetnie jakie! czerwony refleks to norma.. choc moze sa wyj±tki
potrafisz czytac? tu nie chodzi o to czy wychodzi czarne.. ;/ nie pisze o jasnosci danego odcienia a o jego barwie- reflksie
#3935 |
Rozeznanie
|
No dok³adnie, czekolady maj± czerwona po¶wiatê która mo¿e sp³ukac sie pod rudy. No bo ja narazie bêdê przy br±zie. Ale na wakacje planuje sobie zorbiæ taki sredni blond
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.tapeciarnia.one.pl/data/media/96/big/Jessica_Alba_124.jpg&imgr efurl=http://www.tapeciarnia.one.pl/details.php%3Fimage_id%3D 4181%26sessionid%3Dcf4e3e 5796520fe9712b2c1073174d2 3&usg=__H0DlHSy_jKo_2MQp6 6jrJQo1FTc=&h=768&w=1024& sz=179&hl=pl&start=0&zoom =1&tbnid=r1e2vBJdToFENM:& tbnh=113&tbnw=155&ei=195T TZKgFZaQ4gaLk7ytCQ&prev=/images%3Fq%3Djessica%2Bal ba%26um%3D1%26hl%3Dpl%26l r%3D%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mo zilla:pl ![]() Tez mam takie oczy i podoba mi sie to zestawienie. Dlatego pyta³am czy jakimis sposobami idzie rozjasniac stopniowo braz zeby az tak wlosow nie nadwyrêzyc. Ale jak nie to pujde do fryzjera i po sprawie, o ile podejma sie takiego rozjasniania. Pozatym zastanawiam sie czy to jest w ogole dobry pomysl, bo u fryzjera jak mi zorbia to ok. ale nie mam kasy by co miesiac placic fryzjerowi za farbe, i zastanawiam sie czy bede umiala farbowac wlosy sama w domu na taki blon , i czy odrosty (mysie, dosc ciemne) chwyca bez rozjasniania uprzedniego na taki blond
![]() Edytowane przez ineska1986 Czas edycji: 2011-02-10 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3937 |
Rozeznanie
|
Kathy ale mini ma racjê, bo czekolada nawet jak wyjdzie czarna to pod ¶wiat³o bêdzie siê ¶wieciæ pod czerwony. Zostanie taki refleks poprostu, po¶wiata.
#3938 |
Marcelover ♥♥♥
Wiadomo¶ci: 19 577
|
Dziewczyny, wklejam zdjêcia jak wyszed³ mi Wellaton 5/0 Jasny Br±z (pisa³am o nim wy¿ej). Nie mia³ czerwonej po¶wiaty. Na niektórych zdjêciach wygl±da³ nawet jak czarny
![]() ![]() Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2011-02-10 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zakorzenienie
|
ojej czarny wyszed³ ten jasny braz ;/
chcia³as tak? kathy pisze w takiej formie jak do kogos nie dociera.. zreszta szkoda t³umaczyc takim jak ty ![]()
#3940 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Rozeznanie
|
a wyp³ukuje ci siê ten kolor?? Ja bede robic garnierem tez na poziomie 5 ale nie chcce takiego koloru ciemnego jak tobie wyszedl po wellatonie;]
#3942 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3944 |
Zakorzenienie
|
jestes osob± do ktorej nic nie dociera.
Pisze o swoich doswiadczeniach a ty traktujesz je jak nieprawdziwe :/ ale Twoja sprawa.. ja wielokrotnie mia³am styczno¶c z "czekolad±" drogeryjn± jak i profesjonalna.. i zawsze wychodzi³a z czerwienia to juz taki odcien. co innego gdy mowa o gorzkiej czekoladzie.. wtedy mozliwe ze juz czerwona nie jest
#3945 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 672
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 78
|
A ja równie¿ chcê podzieliæ siê z wami do¶wiadczeniem z u¿ycia farby Syoss 4-1 ¶redni br±z. Wiêc: moje w³osy wyj¶ciowe by³y bardzo nierównomierne, farbowane wielokrotnie "czekoladowymi" br±zami z reszta widaæ to dok³adnie na zdjêciu. Efekt po farbowaniu zaskoczy³ mnie pozytywnie. W³osy wysz³y do¶æ ciemne, ale spodziewa³am siê tego bo ju¿ chyba taka uroda moich w³osów ¿e nawet jasne br±zy wychodz± mi bardzo ciemne.
---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- sory dziewczyny ale nie wiem co jest ¿e nie mogê wgraæ zdjêæ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 93
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 761
|
Cytat:
Generalnie chcia³abym uzyskaæ ciemny blond/jasny br±z niezbyt ciep³y, ale z jakim¶ ciekawym be¿owym refleksem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 076
|
Cytat:
Kurczê, wszêdzie pu³apki-albo czerñ, albo czerwone refleksy. Zwyk³y br±zowy br±z, czy to tak wiele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
to moze cos z farb profesjonalnych..? o wszystkim decydujesz sama
![]() ![]()
#3951 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi siê, ¿e spokojnie mo¿esz próbowaæ 8.13 innych firm. Ja te¿ coraz bardziej sk³aniam siê ku tej perle 7.08. Kathy mam nadziejê, ¿e nie zapomnia³a¶ o mnie i napiszesz jeszcze co¶ o farbach Vitality's ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3953 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Bardzo dziêkujê za odpowied¼!!! ![]() Wybiorê 8.92 lub 7.08, jeszcze nie wiem który. Znaj±c moje zdecydowanie bez wyliczanki siê nie obêdzie ![]() Bêdê farbowaæ pod koniec miesi±ca, dam pó¼niej znaæ co wysz³o |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam testowanie nowych kolorów na kosmyku w³osów ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-12 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 695
|
O wielu lat stosujê farby Vitality's, od blondów po br±zy. Jestem z nich bardzo zadowolona, jednak zawsze szczególnie jesli chodzi ch³odne br±zy, popiel wyp³ukuje siê po kilkunastu myciach i w³osy w s³oñcu mieni± siê z³oci¶cie. Osobi¶cie wolê to ni¿ refleks miedzi czy czerwieni. Ostatnio zmienia³am Vitality's na Framesi Glamour, oto co pisze producent:
FRAMCOLOR GLAMOUR Spe³nia marzenia o nadaniu w³osom wyrafinowanego koloru w salonie. Produkt jest ³atwy w przygotowaniu do u¿ycia, skutecznie pokrywa siwe w³osy dowolnie wybranym odcieniem. Gwarancja jako¶ci Framesi. • farba pokrywa siwe w³osy i daje piêkny trwa³y kolor • zastosowanie mieszanki w proporcjach 1:1 • gotowe odcienie • 100% skuteczno¶ci w kryciu siwych w³osów dowolnie wybranym odcieniem • brak przyciemnienia na d³ugo¶ci i koñcówkach w³osów • zmniejsza o 50% wyp³ukiwanie farby z w³osów • ³atwa w nak³adaniu i sp³ukiwaniu • mo¿liwo¶æ mieszania odcieni • przyjemny zapach • opakowanie Eco-Friendly o pojemno¶ci 100 ml: wiêcej produktu - mniej odpadów. Info ode mnie: ¶wietna trwa³o¶æ, rzeczywi¶cie nie przyciemnia koñcówek, kolor promienny, w³osy od¿ywione i b³yszcz±ce. Wady: trudno dostêpne, brudzi palce i ciêzko zmyæ ( nie lubiê rêkawiczek;-) ) O dziwo ze skóry g³owy zmywa sie dobrze. Trzeba uzywaæ oryginalnego aktywatora, kiedy próbowa³am mieszczaæ z aktywatorem od Vitality's i Leo farba siê zwa¿y³a, ale zachowa³a swoje w³a¶ciwo¶ci koloryzuj±ca;-) U¿y³am odcienia: 5.12 Jak zgram fotki z aparatu, dodam zdjêcia. Edytowane przez AnnaMK Czas edycji: 2011-02-13 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Zakorzenienie
|
Wella Koleston te¿ ma fajne br±zy i bardzo trwa³e poniewa¿ jest to bardzo mocna farba szczególnie ciemne kolory s± piêkne, natomiast Matrix Color Sync ( koloryzacja ton w ton) równie¿ specjalizuje siê w piêknych br±zach i jest bardzo przyjazny dla w³osów tzn bez amoniaku i z ceramidami, szczególnie je¶li chodzi o Color Sync - konieczna jest woda z tej samej serii.
#3957 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
EXCELLENCE
6.30 Ciemny Blond Z³ocisty chce miec taki kolor wlosow a mam tzw kurczakowe rozjasnione wzjdyie laski____ |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Raczkowanie
|
Przy³±czam siê do dyskusji i oczekuje porady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Rozeznanie
|
Ka¿de w³osy reaguja inaczej. Fajny kolor i trwa³y ¿e chwyta równo odrost i reszte w³osów to garnier. Loreal niestety u mnie nie pokrywa rowno odrostu i szybko sie splukuje.A mo¿e kolor garniera 100% color jasny z³oty br±z 533
![]()
#3960 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 695
|
Wella Koleston rzeczywi¶cie jest trwa³a i ma ³adne br±zy, jednak przy d³ugotrwa³ym stosowaniu sprawia, ¿e koñce s± ciemniejsze. Wyprzedzaj±c odpowiedzi dodam, ¿e w³osy farbuje od 20 lat, mia³am ju¿ chyba wszystkie kolory, stosowa³am wszystkie farby sklepowe i wiekszo¶æ profesjonalnych, równie¿ hennê i indygo, znam ró¿ne tricki, metody nak³adania, potrafiê w ci±gu jednego dnia zej¶æ z ciemnego br±zu do blondu oszczêdzaj±c w³osy i....wci±¿ szukam idealnej farby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.