|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4741 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 312
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
Cytat:
Poprosimy o zdjêcia, bo my wszystkie bardzooooo ciekawskie jeste¶my ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
A ja z kolei po palonej kawie od razu po farbowaniu mia³am wra¿enie, ¿e w³osy by³y bardzo ciemne, wrêcz podobne do tego koloru co mam teraz, ale ³adnie i szybciutko siê wymywa³ ![]() Co do szamponów te¿ tak s±dzê, wiêc jak co¶ k³a¶æ na ca³o¶æ ? ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Gdzie s± te Twoje zdjêcia bo co¶ nie widzê ich ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 534
|
Cytat:
![]() http://imageshack.us/photo/my-images/26/1005812e.jpg/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
Matko ¦wiêta kolor marzenie
![]() ![]() Jestem pe³na podziwu tym bardziej, ¿e kolor uzyska³a¶ z farb drogeryjnych ![]() Tylko powiedz mi jeszcze, czy to jest Garnier Jasny br±z, czy Casting - ciemny blond ![]() No i jaki mia³a¶ kolor przed farbowaniem, ¿e da³ kolor taki jaki pokaza³a¶ ? Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-07-16 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 20 187
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wcze¶niej mia³am jasny br±z garniera (28 myæ) ale nie polecam. I czeka³am 3 mies, a¿ max zejdzie. Zrobi³ siê taki wyp³owia³y, rudy i wtedy zrobi³am tym z castinga ciemny blond (28 myæ) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te¿ sobie wstêpnie za³o¿y³am, ¿e przez 3m±ce nic nie bêdê robiæ z w³osami, ¿eby obecny kolor mi siê spra³ jak tylko to mo¿liwe. Wiêc jak mi nic innego do g³owy nie wpadnie spróbujê sobiê tego Castinga, bo ju¿ wcze¶niej mnie kusi³, ale ba³am siê efektu zieleni ![]() A Garniera nie polecasz, bo wychodzi ciemno i siê nie spiera ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
Garnier - ka¿dy kolor jaki wybra³am by³ za ciemny i wychodzi³ mi czarny.
![]() Jednak muszê przyznaæ, ¿e garnier po jakim¶ czasie (miesi±c) zmywa³ siê i robi³ siê naprawdê ³adny kolor, niestety tylko na chwilê, potem by³ wyp³owia³y. Tak¿e spróbuj castinga. Jak ten mi zejdzie to pokombinujê mo¿e z jakim¶ innym br±zem, lecz bojê siê, ¿e znów wyjdzie mi czarny. ![]() Tylko ja nie lubiê rutyny i kocham zmieniaæ czêsto kolor w³osów ![]() Gorzej tylko jak nie wyjdzie taki jak chcia³am, a potem muszê czekaæ parê miesiêcy a¿ zejdzie. Do tego strasznie wygl±dam w takich czarnych i by³am bardzo z³a na tego garniera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to witaj w klubie kombinatorko ![]() Równie¿ lubiê zmieniaæ, bo efekt jaki daje mi dana farba zadawala mnie góra na miesi±c... Z tymi br±zami to wychodzi siê jak nie powiem co, bo bardzo ³atwo mo¿na przyczerniæ w³osy, jest to okropne ![]() Ja zazwyczaj mam w³asnie takie w³osy bo zapragnê zmiany i wychodzê z ciemnymi, efekt ostatniej kombinacji zamie¶ci³am kilka stron dalej i dlatego obawiam siê, ¿e i tak mi nie zejdzie do tego koloru ¿ebym mia³a efekt taki jaki Ty masz. K Kolor cudowny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Ten twój z fioletow± po¶wiat± to jaki to jest? ![]() mia³am kiedy¶ podobny, pamiêtam t± po¶wiatê, ale jaki to by³ kolor to ju¿ sobie nie przypomnê.. Aksamitny br±z, czy co¶ takiego.. Edytowane przez egocentryczna Czas edycji: 2011-07-16 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to ja ![]() wiesz co nie mam pojêcia co to za kolor, by³am u fryzjera i mi taki zrobi³a. Mia³ to byæ kolor taki jak te¿ zamieszcza³am zdjêcie nad tym postem po fryzjerze (tam gdzie jest zdjêcie Kim, obok zdjêcie to mia³ byæ mój kolor ![]() ![]() Ale póki co szoruje ³epetynkê przeciw³upie¿owym, a jak do Pa¼dziernika nie zejdzie za du¿o zrobiê dekoloryzacjê i pobiegnê do drogerii po castinga ![]() A Ty jak zesz³a¶ z tak ciemnych w³osów do tego ciemnego blondu, bo widzê, ¿e w³osy masz d³ugie i zadbane. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-07-16 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Zadomowienie
|
My¶lê, ¿e zejdzie i obejdzie siê bez dekoloryzacji
![]() Moje w³osy to ju¿ naprawdê du¿o przesz³y. Na tym zdj, akurat s± rozczochrane bo tañczy³am ![]() ![]() ![]() Edytowane przez egocentryczna Czas edycji: 2011-07-16 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
Zatem czekam
![]() Ja równie¿ w swoim dorobku mia³am baleja¿e, pasemka a do tego prostownica, pó¼niej ¶ci±ganie koloru, nastêpnie powrót do br±zu i dalej kombinowanie, w moim przypadku jest to ju¿ rodzaj uzale¿nienia ![]() Dziêki za wsparcie, mo¿e uda mi, ¿e kolor siê sp³ucze i bêdzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zadomowienie
|
Te¿ mia³am w planie ¶ci±ganie koloru, ale fryzjerka mi to bardzo odradza³a i akurat brakowa³o mi wtedy kasy, ale teraz siê cieszê, ¿e tak wysz³o
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
czasami warto poczekaæ
![]() Ale ja ¿yjê pe³na nadziej±, ¿e mój kolor siê wyp³ucze, choæ marnie to widzê, i bêdê mieæ ja¶niejsze. Ju¿ nie mogê siê doczekaæ . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 634
|
post 4511 na stronie 151 jak siê nie mylê
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 700
|
Dziewczyny podpowiedzcie proszê , czy Wella color touch 7/73 ¶redni blond br±zowo z³oty na wodzie 1,9% bêdzie blondem czy raczej jasnym brazem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 761
|
zdecydowanie 7/73 color touch bêdzie jasnym br±zem. Touch wychodzi ciemniej ni¿ koleston. U mnie 8/71 by³o ju¿ ciemnym blondem. A na jakie w³osy chcesz k³a¶æ??
To s± zdjêcia z mojego toucha 8/71, k³adzionego na b.b.jasny blond |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 462
|
Mimo, ¿e nie uzyska³am odpowiedzi, kupi³am rozja¶niacz w sprayu, bo wiem ¿e jest trudno dostêpny a akurat przypadkiem znalaz³am siê ko³o sklepu Joanny :P
A widzê, ¿e lubicie zdjêcia, to wrzucê swoje po 3 u¿yciach rozja¶niacza. Pierwsze jest nied³ugo po farbowaniu Wellatonem ¶redni br±z. W rzeczywisto¶ci ta ró¿nica nie jest a¿ tak widoczna, sama jestem zaskoczona efektem na zdjêciu, ale mo¿e dlatego ¿e stopniowo rozja¶nia³am :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow ¶wietny efekt, gratulujê ![]() Czy u¿y³a¶ tego specyfiku http://allegro.pl/joanna-rozjasniacz...701579470.html Bo sama siê na niego czai³a, ale nie wiem czy nie niszczy w³osów ![]() Czy mo¿e co¶ innego u¿y³a¶ ? ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Wiesz co widzia³am dziewczynê po farbowaniu w³osów szamponetk± Marion Kawowy br±z. ¦licznie wszed³, zakocha³am siê w kolorze, tylko babka powiedzia³a, ¿e niestety szybko siê wyp³ukujê, ale za 2,90z³ mo¿na szaleæ nawet co 2 tyg ![]() Czekam na wyp³ukanie siê mojego koloru i lecê po szamponetki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 234
|
dla zainteresowanych od ¶rody w drogeriach ASTER maj± byæ te farby syoss mixing colors
#4763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto zapamiêtaæ ![]() Mo¿esz dok³adnie napisaæ jak go stosowaæ .... ? ![]() (ile razy w tyg, na mokre czy suche w³osy, jak czêsto itp) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dodam tylko, ¿e jak patrzê w lustro to nie wydaj± mi siê a¿ tak jasne jak na zdjêciu, jednak¿e nawet mój brat siê dzisiaj pyta³ czy robi³am co¶ z w³osami, wiêc efekt na pewno jest :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zakorzenienie
|
Skoro brat zauwa¿y³ zmianê, efekt na pewno jest
![]() Dziêkujê za info ![]() Jak bêdê widzieæ ten rozja¶niacz w sklepie od razu zakupiê i jak mi kolor nie bêdzie siê szybko wyp³ukiwaæ na pewno nie zawaham siê go u¿yæ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
A ja nie bêdê ju¿ farbowaæ farbami. Poczekam a¿ mi siê kolor wyp³uczê maksymalnie i zainwestujê w szamponetki. Nigdy nimi nie farbowa³am (a raczej od¶wie¿a³am) koloru wiêc spróbujê ![]() A kolorem o którym wcze¶niej pisa³am po prostu siê zakocha³am ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Btw co do szamponetek, we¼ pod uwagê ¿e jak u¿ywasz np jakiej¶ maski, to jeszcze szybciej siê bêdzie zmywaæ, ale sama nie wiem czy siê nie skuszê na któr±¶ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Dziewczyny proszê o radê. Dopiero raz farbowa³am w³osy i teraz chcê po³o¿yæ now± farbê. naturalne w³osy mam ciemno br±zowe, teraz na g³owie mam wellaton mleczna czekolada, który rozja¶ni³ mi lekko w³osy. Farbowa³a ponad 2 miesi±ce temu, kolor trochê siê wyp³uka³ i mam odrosty, ale teraz chcia³bym przyciemniæ te farbowane w³osy. Zastanawiam siê nad wellatonem jasny br±z, choæ boje siê, ¿e wyjdzie czarny, a ja chcia³bym ciemny br±z bez rudo¶ci. Jak mam k³a¶æ farbê - na ca³e w³osy od razu, czy tak jak w instrukcji, ¿e najpierw na odrosty 30 min, a potem 10 min. na resztê, mimo ¿e to inny kolor? Poza tym mam niezbyt dobrze na³o¿ony kolor, niedok³adnie zafarbowa³am sobie warstwê spodni± w³osów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 634
|
oj tak szmponetka to u mnie na w³oskach ostatnio siê utrzyma³a dos³ownie 4 mycia, ja u¿ywam masek za ka¿dym razem wiêc to posz³o jeszcze szybciej... ale ogólnie je¶li nie chce kto¶ niszczyæ w³osów i zafarbowaæ tylko na jaka¶ okazjê to rewelacyjny zastêpca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja maski u¿ywam tylko od wielkiego dzwonu - jak mi siê przypomni ![]() lub jak na jak±¶ okazjê skatujê w³osy prostownic±, w tedy oczywi¶cie nak³adam co siê da bo drêcz± mnie wyrzuty sumienia ![]() A co do k³adzenia szamponetek to jak to robiæ ![]() Pewnie od razu na ca³o¶æ k³a¶æ, i czy na suche czy mokre w³osy ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.