|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1381 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 158
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 641
|
a malowala moze ktoras z Was castingiem blond,rozjasniane wlosy ?? Zastanawialam sie ostatnio nad nim,ale nie chcialabym zeby wyszly zbyt ciemne ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 95
|
Cytat:
ja mia³am rozja¶nione, nawet bardzo ![]() farbowa³am ciemnym blondem i wyszed³ br±z. inne osoby, u¿ywaj±ce tego szamponu maj± podobne do¶wiadczenia. lepiej wybraæ ja¶niejszy odcieñ i pod ¿adnym pozorem nie trzymaæ d³u¿ej ni¿ zalecaj±, a nawet skróciæ czas farbowania o 5 minut |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie zastanawialam sie nad tym blondem,chyba nr 700,ale boje sie zeby nie wyszly zbyt ciemne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 880
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1388 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 611
|
Cytat:
![]() I jeszcze jedna uwaga do blondynek, które farbuj± siê Castingiem na br±z z nadziej±, ¿e po 28 myciach kolor siê spierze z powrotem do blondu. Raczej nie ma na to szans. Czyta³am na ang. forum wypowied¼ brytyjskiego stylisty, a propos szamponów ton w ton. One nie s± w stanie rozja¶niæ w³osy a tylko je przyciemniæ. Spieraj± siê po kilku tyg. ca³kowicie, ale tylko w przypadku, gdy szampon by³ nak³adany na niezniszczone w³osy (zniszczone, np. rozja¶nianiem s± porowate i barwniki wnikaj± w nie du¿o g³êbiej) a kolor szamponu by³ nie wiêcej ni¿ o 2,3 tony ciemniejszy od naturalnego (co jak wiemy jest prawie nie mo¿liwe, bo farby z supermarketu wychodz± du¿o ciemniej ni¿ zak³ada³ producent). W przeciwnym wypadku, koloryzacja "ton w ton" dzia³a jak koloryzacja permanentna niestety. Czyli pewnie znacznie siê spierze, ale z br±zowego do dawnego blondu bez ponownej ingerencji utleniaczem ju¿ nie wrócicie, wiêc lepiej siê dobrze zastanowiæ!
![]() |
#1389 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 310
|
Cytat:
![]() ![]() Ten kolorek ma taka zielonkawa poswiate?Czy mi sie tak wydaje?Ja mam takie wlasnie buro,mysio zielonkawe wlosy z natury i moze bym trafila z tym akurat kolorkiem w swoj naturalny ![]() ![]() A odrosty nie zrobily Ci sie jakies takie inne?Nie rozjasnilo ich? Bo tego sie wlasnie boje,ze kolor zlapie nawet na ciemno,a odrosty nie daj boze rudo ![]() MonkaIska bardzo dziekuje za odpowiedz ![]() ![]()
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 060
|
Zgadzam siê Casting jest trwalszy od farby Garniera
![]() Mnie siê ju¿ ten Crailor wyp³uka³, mam odrosty jakie¶ zrudzia³e, spód w³osów jasna czekoladka a wierzch prawie czarny. Blondyneczka za³ama³a¶ mnie, my¶la³am, ¿e pójdê do fryzjera, rozja¶niê w³osy pasemkami i na³o¿ê Mro¼ny Be¿. No có¿ teraz ju¿ zw±tpi³am ![]() Chyba je troszkê rozja¶niê a potem jak dorwê Castinga kolor Praline lub Carmel to nak³adam który¶ z tych. Pewnie na³o¿ê Carmel bo i tak wyjdzie ciemniejszy ![]()
![]() |
#1392 |
Raczkowanie
|
MonkaIska, to kolory Praline, Carmel i Chocolate s± normalnie dostêpne w Polsce? Bo ja ich nigdzie dorwaæ nie mogê?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 060
|
Blondyneczka17- nie mam pojêcia widzia³am reklamê w Irlandii, dalej reklamuje je Penelopka, chyba wraca moda na ciep³e br±zy. To trzy kolorki: Chocolade, Praline i Carmel ze z³otymi refleksami. Mam nadziejê, ¿e s± w PL a jak nie to napewno za nied³ugo sie pojawi±.
Licze na to bo nazwy mnie zafascynowa³y ![]()
![]() |
#1394 |
Raczkowanie
|
Proszê o pomoc i poradê...Mam w³osy koloru ¶redni br±z, ostatnio baaaardzo kusi mnie nowy kolorek z serii L'oreal Preference "G³êboki Kasztan", czy która¶ z forumowiczek ma jakie¶ do¶wiadczenia z tym kolorkiem???? a mo¿e kto¶ ma fotki jak faktycznie wychodzi on na w³osach
nie chcia³abym wtopiæ z kolorem i potem ¿a³owaæ ![]()
#1395 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 415
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1396 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 20 599
|
mam wlosy sredniego brazu i chcialbym je chociaz troszke rozjasnic, albo zeby sie ocieplily. widzialm w sklepie szampon do wlosow rozjasnionych Marion Mirabell. mysliecie ze to cos da?
#1397 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziêkujê! Sama nadal nie mogê przywykn±æ do tej zmiany. Opinie innych s± bardzo ró¿ne - jak to opinie. Twarz jest bardziej wyrazista - to na pewno - i oczy podkre¶lone ale chyba lepiej czujê siê w jasnych w³osach. Mo¿e to kwestia przyzwyczajenia. Po farbowaniu kolor by³ jednolity, bez zielonej po¶wiaty. Kole¿anki by³y zdziwione, ¿e uda³o mi siê tak równomiernie zafarbowaæ w³osy poniewa¿ odrost mia³am ju¿ naprawdê spory a reszta w³osów by³a bardzo mocno rozja¶niona na popielaty blond. Gdybym wiedzia³a ile ryzykujê nie farbowa³abym siê sama ![]() Dziêkujê! Sama nadal nie mogê przywykn±æ do tej zmiany. Opinie innych s± bardzo ró¿ne - jak to opinie. Twarz jest bardziej wyrazista - to na pewno - i oczy podkre¶lone ale chyba lepiej czujê siê w jasnych w³osach. Mo¿e to kwestia przyzwyczajenia. Po farbowaniu kolor by³ jednolity, bez zielonej po¶wiaty. Kole¿anki by³y zdziwione, ¿e uda³o mi siê tak równomiernie zafarbowaæ w³osy, poniewa¿ odrost mia³am ju¿ naprawdê spory a reszta w³osów by³a bardzo mocno rozja¶niona na popielaty blond. Gdybym wiedzia³a ile ryzykujê nie farbowa³abym siê sama Do pierwszego mycia nie by³o zielonej po¶wiaty. Po farbowaniu "przetrzyma³am" w³osy trzy dni (trzeciego to ju¿ nie wysz³am z domu ![]() Po pierwszym myciu kolor zrobi³ siê mniej intensywny (i bardzo dobrze!) ale... na czê¶ci w³osów, tej uprzednio rozja¶nionej, pojawi³a siê zielona po¶wiata. Nie wygl±da to tragicznie i wolê zielon± ni¿ rudaw±. Odrosty nie rozja¶ni³y siê, bo ten niby blond jest ciemniejszy od mojego naturalnego koloru. Nie wiem jak bêdzie dalej, ale bêdê zdawaæ meldunki ![]() Bojê siê, jak czytam opinie o trwa³o¶ci castingu, ale skoro po pierwszym myciu widzê ró¿nicê to mo¿e nie bêdzie tak tragicznie. Zawsze mogê siê ratowaæ szamponem przeciw³upie¿owym. Najgorzej bêdzie, je¶li kolor zejdzie z odrostu a zostanie na rozja¶nionych w³osach (jak napisa³a lea88). Ja znowu s³ysza³am, ¿e w³a¶nie z tych rozja¶nionych kolor bêdzie siê wyp³ukiwa³ najszybciej i dopiero po kilku farbowaniach bêdzie siê utrzymywa³. Na koniec dodam, ¿e po koloryzacji castingiem w³osy s± w bardzo dobrym stanie. L¶ni±ce i miêciutkie. Pod tym wzglêdem nie mam ¿adnych zastrze¿eñ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 233
|
Kusicie tym castingiem, mimo ze l'oreal nie dawal najlepszego efektu na moich wlosach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
jakiej farby powinnam u¿yæ aby na ciemno-br±zowych w³osach uzyskaæ efekt tj na za³±czonym zdjêciu? kasztan...? wi¶nia...? czekoladka...?
![]()
#1400 |
Zakorzenienie
|
pomoze mi ktos??
#1401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
![]()
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Mam jasn± cerê i czerwone oprawki od okularów. S³ysza³am, ze dobrze by mi by³o w kasztanowych w³osach. Co o tym my¶licie? Jestem szatynka ciemn±. Mam jeszcze jedno pytanie... choruje na anemiê (jestem na pó³metku leczenia). Czy farbowanie nie zniszczy mi w³osów? Powinnam sie "wstrzymaæ"?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie¶ 10 lat temu farbowa³am w³osy castingiem. By³y to czasy (jak to brzmi!) kiedy wszyscy farbowali siê na mahoñ czy te¿ kasztan wed³ug zasady ka¿dej mordzie dobrze w bordzie i przyznam, ¿e nie mia³am problemów ze zmywalno¶ci± tego produktu. Nie ma co gdybaæ, poczekamy zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 81
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym Casting pokryl moje blond pasemka i nadal ich nie widac (ale to akurat plus). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 487
|
A mo¿e zna która¶ jak±¶ farbê, która naprawdê mocno "siê trzyma"? I nie spierze siê z rozja¶nianych sprayem joanny w³osów?
Ju¿ dwa rady farbowa³am u fryzjera w³osy (wcze¶niej rozja¶nione, mia³am co¶ rudego na g³owie ![]() ![]() ![]() Czy jest wogóle szansa, aby br±z nie zmywa³ siê na rudo, tylko ja¶nia³/p³owia³?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomoze ktos?
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.