|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: NATURALIS - nowy sklep!
Cytat:
Chciałabym coś prostego co można w zagłębieniu dłoni zmieszać przed użyciem, albo coś co robi się prosto i nie trzeba zbyt dużo składników.
|
|
|
|
|
|
#602 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Taka mieszanka wytrzymuję w lodówce parę miesięcy. |
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuję coś takiego ukręcić.
|
|
|
|
|
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
jak dlugo idzie paczka od naturalisa? jak zamowie we wtorek czy dojdie w ciagu tygodnia?
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
szybko
moje zamówienie wysłali chyba 2 dni po przelewie, no i priorytet idzie z reguły 1-2 dni
|
|
|
|
|
#606 |
|
Zadomowienie
|
Czy do toniku z kw. laktobionowym 5% na bazie hydrolatu różanego można dodać kw. fitowy?Czy te składniki można łączyć w jednym produkcie?może któraś z dziewczyn się orientuje?
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
W zastosowaniach jest wyraźnie napisane że do kwasów sie nadaje - oba to kwasy wiec o zgodność pH nie ma co sie martwić.
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#609 |
|
Zadomowienie
|
Jak pojawi sie kwas salicylowy to bede robila zamowienie- zapraszam do zamowienia wszystkie Warszawianki- najchetniej te z lewobrzeznej Wawy...latwiej bedzie odebrac produkty
![]() W razie czego prosze o PW aby nie zasmiecac watku
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam ten sklep naczynkowcom
Całe życie borykałam się z tak zwanymi rumieńcami, które wbrew pozorom wcale urocze nie były ![]() Od dłuższego czasu (ponad pół roku) przestawiłam się całkowicie na naturalną pielęgnację i twarz prawie cały czas mam bladą, co wydawało mi się kiedyś po prostu nierealne. Rano myję twarz olejkiem myjącym (ten mam akurat z BU), potem przecieram twarz hydrolatem lawendowym lub oczarowym. Następnie stosuję solo kompleks na naczynka, a po 15-20 minutach nakładam jakieś serum. Mieszam na dłoni żel HA razem z niacynamidem oraz z olejkiem z witaminą C (olejowa witamina C oraz olej z nasion maliny). W inny dzień jest to żel HA, ekstrakt z ruszczyku bądź ekstrakt z owocu dzikiej róży i wybrany olej (najczęściej malina lub truskawka) i nawilżacz cukrowy. Wieczorem myję twarz olejkiem z BU, przecieram hydrolatem z kocanki albo różanym i nakładam frakcję sojową, zmieszaną z 2 kroplami wybranego oleju. Buzię mam tak gładką, miękką, rozjaśnioną, że to aż cud. Stosuję teraz różne mieszanki na TŻ-cie, bo też ma problem z naczynkami
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na noc przecieram twarz kocanką, na dzien nie chcę ludzi męczyć tym smrodem Czekam na efekty, zobaczymy jak to będzie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie działał jeszcze macerat z kasztana, mieszałam sobie z HA i na noc na buźkę
|
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
otoż przecieram twarz wybranym hydrolatem(ulubiony również oczar ) mieszam z ha kompleks na naczynka Po wchlonieciu daje olej z maliny z frakcja sojową Rano buzia nie do poznania
dbam o włosy i skóre - naturalnie )Edytowane przez judge Czas edycji: 2011-09-14 o 09:47 |
|
|
|
|
|
#614 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
Zgłupiałam
Na stonie Mazideł w przepisach sa tabele % na ml, i np. w przepise na serum 2% stężenie niacynamidu to 0,02 ml a w toniku to samo stężenie to 1,14 ml ???? A winnym 4% to 0,7 ml.... Więc ile to jest 2%
Edytowane przez gatilla Czas edycji: 2011-09-14 o 13:07 |
|
|
|
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeżeli w jednym g jest 0,59 ml B3 to w 0,02 ml jest ok. 0,012 g. 2% z masy serum to te 0,012, czyli masa całego serum to 0,02*x=0,012 czyli x=0,6 g
|
|
|
|
#618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powiedz nam ile chcesz ml HA przeznaczyć na mieszankę z niacynamidem, a my ci powiemy ile odmierzyć tej wit. B3, żeby było te 2% (PROCENT!!) |
|
|
|
|
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam swoje pierwsze zamówienie w Naturalisie i bardzo sobie chwalę kontakt z panią Agnieszką.
Teraz czekam niecierpliwie na listonosza
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
A ja zrobiłam zamówienie w pon. we wt. informacja, że paczuszka wysłana, dzisiaj- czw. cieszę się już swoimi zabawkami. Szybko i sprawnie, choć wybrałam przesyłkę ekonomiczną
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powoli wprowadzam nowosci i teraz z naturalisa używam jedynie kompleksu na naczynka. A zna któraś cięzar nasypowy ekstraktu z ruszczyka badz wierzbownicy?
|
|
|
#623 |
|
Rozeznanie
|
Jak szaleć to szaleć
Zrobiłam zamówienie:-frakcja sojowa -olej z nasion maliny surowy -hydrolat z dzikiej malwy -hydrolat różany -kofeinę -pojemniczki |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz wrażenia, jak już dostaniesz i poużywasz hydrolatu z dzikiej malwy, bo nie miałam am ciekawa I do czego będziesz używać kofeiny, pod oczy coś majstrować?
|
|
|
|
|
|
#625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. No ale nic, może jakoś dam radę ![]() Natomiast kofeina, bo chcę zrobić krem pod oczy wg. bazy kremowej z ZSK( http://www.zrobsobiekrem.pl/?360,baz...wa-1-1-3-30-ml), a tu była tańsza niz na ZSK. |
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja codziennie używam kompleksu na naczynka i po paru dniach już widze efekty!! Gdyby nie Wy dziewczyny, to bym siedziała nadal z burakiem wydając złotówki na kremy, które zapychają i nie pomagają Teraz przeczytałam, że liposomy (na str ZSK) powinno się używać 2-3 tyg, a potem dla podtrzymania efektu. Też tak robicie?
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy że chwilę słońce poświeci mi w twarz i znowu jestem czerwona
|
|
|
|
|
|
#628 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
w naturalisie wciąż mnie kuszą rolki i to bardzo
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- ja to mam cykora
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie zauważam efektów, jak dodałam trochę do żelu babydream to faktycznie skóra wydawała się gładsza, ale może to placebo ;P Hey pisała że działanie ekstraktów jest delikatne, i tak chyba jest. Ja nie jestem dobrą osobą do oceniania takich rzeczy, nie widzę większych różnic między hydrolatami, olejami, chyba nie potrafię obserwować swojej cery
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

Chciałabym coś prostego co można w zagłębieniu dłoni zmieszać przed użyciem, albo coś co robi się prosto i nie trzeba zbyt dużo składników.

Spróbuję coś takiego ukręcić.

Czekam na efekty, zobaczymy jak to będzie
Na stonie Mazideł w przepisach sa tabele % na ml, i np. w przepise na serum 2% stężenie niacynamidu to 0,02 ml a w toniku to samo stężenie to 1,14 ml ???? A winnym 4% to 0,7 ml.... Więc ile to jest 2%

co i jak
. No ale nic, może jakoś dam radę
wystarczy że chwilę słońce poświeci mi w twarz i znowu jestem czerwona