produkty do włosów firmy NISIM - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-13, 08:18   #841
nisim
Raczkowanie

Dot.: produkty do włosów firmy NISIM

Cytat:
Napisane przez alinu Pokaż wiadomość
Zaczne od tego ze stosowalam juz naprawde bardzo duzo specyfikow do włosów w swoim zyciu a wynika to z tego ze do jakichś 8 lat włosy prawie mi nie rosły więc probowalam co sie dało na dzien dzien dzisiejszy mam 25 lat i moge powiedziec z dużym nadużyciem ze włosy mam super zdrowe ale to tylko w porównaniu do traumatycznych wspomnień. Więc tak na extract gel Nisim wpadlam przypadkiem w norweskiej aptece i tylko dlatego ze Norwedzy maja u siebie tylko dobre sprawdzone produkty postanowiłam kupic przy okazji dostalam szampon do przetestowania na 10 dni ijuz wiem ze pobiegne po butelkę tego szamponu. Nawet nie wiedzialam ze to tak popularne produkty na wizażu. Mam pytanie do pana ktory udziela wskazówek czy dobrym pomysłem bedzie uzywanie najpierw przez jakies 3 msc Nisim szamponu plus extract 2 razy dziennie i pozniej jak juz beda włosy wzmocnione przejsc na fast? Czy odrazu moge stosować serie fast plus extract gel... Dzis mam przyjemność stosowania drugi dzien i jestem strasznie nakrecona i nie moge sie doczekac efektów. Ostatnio obcielam włosy około 15 cm i postanowiłam zaczac dbać lepiej zeby rosły zdrowe. Więc juz sie pogubilam czy stosować Nisim plus wcierke czy fast......
Jeśli Pani jest zadowolona ze stanu skóry owłosionej głowy, z kondycji włosów nie obserwuje wzmożonego wypadania i nie musi odbudowywać utraconych włosów, to ekstrakt nie jest konieczny. Wystarczy szampon NISIM dobrany do rodzaju skóry i włosów. Zawiera w swoim składzie ekstrakt, oczywiście w mniejszym stężeniu ale wystarczającym aby powstrzymywać nadmierne wypadanie, a przy tym działać profilaktycznie przeciwłupieżowi czy przeciwłojotokowi przy skłonnościach do tych zjawisk. Na pewno szampon NISIM działa bardziej wszechstronnie od szamponu FAST, który jest zarówno dla włosów przetłuszczających i dla suchych i dlatego wygląd włosów po nim nie zawsze jest zadowalający. Ja osobiście przedkładałbym walory zdrowotne włosów i skóry nad szybkość ich wzrostu i został przy szamponie NISIM, a w momencie znacznego osłabienia podparł ekstraktem. Do przetestowania FASTa mamy saszetki po których będzie mogła Pani podjąć decyzję o jego przydatności dla Pani rodzaju włosów

nisim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-13, 20:56   #842
alinu
Przyczajenie

GG do alinu

Dziękuje za odpowiedz i za dzisiejsza konsultacje telefoniczna bardzo miło jest usłyszeć tyle cennych wskazówek dotyczących za równo produktów jak i ich stosowania. Więc tak zaopatrzylam sie w cały zestaw tzn szampon,odzywke oraz extract więc pójdę w tym kierunku żeby włosy wzmocnić. Szamponem umylam głowę już dwukrotnie i włosy są lśniące jak nigdy dotąd i czuje ze są fajnie sprezyste. Od ponad roku stosowalam cała serie L'occitane do włosów suchych a ostatnio od około 1,5 msc serie Maroccanoil (rownież produkowane w Kanadzie jak Nisim) i przyznam szczerze ze mimo iż wydawało by sie ze to bdb produkty nie było takiego rezultatu jak po tych dwóch dniach z nisim. Będę stosować regularnie skrupulatnie i wtedy dam znać czy to działa i jak wyglądają moje włoski)) dzisiaj rownież w jednym z salonów fryzjerskich w No dowiedziałam sie ze produktu Nisim w norwegii używane są w szpitalach dla ludzi po chemioterapii. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie. Napewno wrócę na forum i dam znać)) Dziękuje panu z Nisim jeszcze raz za cenne wskazówki
Stary 2012-06-13, 21:02   #843
alinu
Przyczajenie

GG do alinu

Więc tak jestem już po zakupie szamponu i odżywki Nisim mam tez extract będę stosowała regularnie i zobaczę jakie bedą efekty ale póki co po dwóch dniach używania szamponu włosy są naprawdę super sprezyste i lśniące czego nie uzyskalam po 1,5 msc stosowania serii Maroccanoil (rownież jak Nisim produkowane w Kanadzie). Wcześniej przez ponad rok stosowalam L'occitane do włosów suchych i zniszczonych i efektów nie widziałam żadnych więc teraz czas na kolejne cudeńko)) Dziś rownież dowiedziałam sie w jednym z salonów fryzjerskich z No ze produkty tej firmy stosowane są w norweskich szpitalach dla ludzi po chemioterapii więc to musi działać.... Dziękuje rownież panu z Nisim za miła rozmowę i cenne wskazówki. Napewno dam znać za jakiś miesiąc jak sie maja moje włoski. Mam nadzieje ze to będzie TO )))

Edytowane przez alinu
Czas edycji: 2012-06-13 o 21:09
alinu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-03, 14:57   #844
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczne od tego ze stosowalam juz naprawde bardzo duzo specyfikow do włosów w swoim zyciu a wynika to z tego ze do jakichś 8 lat włosy prawie mi nie rosły więc probowalam co sie dało na dzien dzien dzisiejszy mam 25 lat i moge powiedziec z dużym nadużyciem ze włosy mam super zdrowe ale to tylko w porównaniu do traumatycznych wspomnień. Więc tak na extract gel Nisim wpadlam przypadkiem w norweskiej aptece i tylko dlatego ze Norwedzy maja u siebie tylko dobre sprawdzone produkty postanowiłam kupic przy okazji dostalam szampon do przetestowania na 10 dni ijuz wiem ze pobiegne po butelkę tego szamponu. Nawet nie wiedzialam ze to tak popularne produkty na wizażu. Mam pytanie do pana ktory udziela wskazówek czy dobrym pomysłem bedzie uzywanie najpierw przez jakies 3 msc Nisim szamponu plus extract 2 razy dziennie i pozniej jak juz beda włosy wzmocnione przejsc na fast? Czy odrazu moge stosować serie fast plus extract gel... Dzis mam przyjemność stosowania drugi dzien i jestem strasznie nakrecona i nie moge sie doczekac efektów. Ostatnio obcielam włosy około 15 cm i postanowiłam zaczac dbać lepiej zeby rosły zdrowe. Więc juz sie pogubilam czy stosować Nisim plus wcierke czy fast......
w jakiej aptece go kupilas? bo nie widzialam nigdy.

ja teraz zrobilam sobie przerwe w stosowaniu NISIM, ale po tym jak uzywalam go ponad miesiac rzeczywiscie zauwazylam szybszy przyrost, i mysle, ze niedlugo znowu zaczne go stosowac.

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 23:47   #845
alinu
Przyczajenie

GG do alinu

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
w jakiej aptece go kupilas? bo nie widzialam nigdy.

ja teraz zrobilam sobie przerwe w stosowaniu NISIM, ale po tym jak uzywalam go ponad miesiac rzeczywiscie zauwazylam szybszy przyrost, i mysle, ze niedlugo znowu zaczne go stosowac.
Jest w sieci vitusapotek i widziałam w salonie fryzjerskim w liertoppen
Stary 2012-07-06, 23:21   #846
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest w sieci vitusapotek i widziałam w salonie fryzjerskim w liertoppen
dzieki to bede musiala zajzec do Vitusapotek

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Stary 2012-07-07, 21:31   #847
alinu
Przyczajenie

GG do alinu

Równo miesiąc jak używam regularnie całej serii (zaczęłam 2butelke extractu) fakt zauważyłam baby hair i włosy naprawdę są mocniejsze i nie wypadają,dla porównania wczesnej po umyciu pod prysznicem 100 włosów a teraz z dwa więc to działa naprawdę przez pierwszy tydzień wcierke stosowalam 2 ray dziennie ale to męczące noi nie ekonomiczne bo butelka chyba by była na dwa tyg przy takim uzywaniu. Jedyny minus ze bardzo schodzi kolor po tych produktach z czarnych mam brąz ale z tym sie przemecze. Zamierzam odbyć kurację 3 msc dłużej nie będzie mi sie chciało....... Mam pytanie bo do tej pory myje głowę codziennie ale czy muszę? Czy extract można wycierać na nie umyta głowę?

Edytowane przez alinu
Czas edycji: 2012-07-07 o 21:33
alinu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 20:19   #848
alinu
Przyczajenie

GG do alinu

Mija 6 tydzień jak używam produktów Nisim. I zaczynam miec mieszane uczucia niestety..... Aktualnie od paru dni włosy wypadają mi w większych ilościach. W ogóle wyglądają na bardziej przerzadzone..... Czy powinnam przestać używać tych produktów???????????!!!?! ! Na początku włosy wyglądały na super odżywione i zdrowe jednak teraz są mętne i nawet po umyciu wydają sie nie świeże
Stary 2012-07-20, 19:40   #849
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Mija 6 tydzień jak używam produktów Nisim. I zaczynam miec mieszane uczucia niestety..... Aktualnie od paru dni włosy wypadają mi w większych ilościach. W ogóle wyglądają na bardziej przerzadzone..... Czy powinnam przestać używać tych produktów???????????!!!?! ! Na początku włosy wyglądały na super odżywione i zdrowe jednak teraz są mętne i nawet po umyciu wydają sie nie świeże
Mnie tez wypadaly jak uzywalam Nisim, ale nie bylam pewana czy to od niego czy po ciazy.. Teraz jak mam przerwe od Nisim to mi wogole nie wypadaja,..

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Stary 2012-07-21, 10:11   #850
alinu
Przyczajenie

GG do alinu

Nie uzywam juz tego..... Sama niewiem. To co obiecuje producent w moim przypadku w ogole sie nie sprawdza... Po miesiącu stosowania dzien w dzien i wcierania extraktu to nie dosc ze nie widze poprawy to wlosy zaczęły mi wypadac z cebulkami (jak nigdy) do tego głowa pod koniec dnia tzn skóra glowy mnie bolała (podejrzewam ze od spinki). Pokladalam nadzieje w tych produktach ze odżywia moje wlosy itd a tu wielkie rozczarowanie gdyz efekt jest odwrotny czy mial ktos tak samo jak ja? Czy u was sie sprawdziły te produkty? Zaznacze ze przed stosowaniem nie mialam jakos strasznie wzmożonego wypadania. Poprostu mam cienkie wlosy a do tego miesiac temu obcielam i chcialam tylko zeby rosły zdrowe. Zawiedziona

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Mnie tez wypadaly jak uzywalam Nisim, ale nie bylam pewana czy to od niego czy po ciazy.. Teraz jak mam przerwe od Nisim to mi wogole nie wypadaja,..
Te produktu to jeden wielki bubel w takim razie !!!! A przedstawiciel sam nazywa je lekiem. Skoro to lek to dlaczego efekty są odwrotne i to w tylu przypadkach? Mówiono mi ze po miesiącu wlosy beda duzo zdrowsze... A tak nie jest ty tez uxywalas extractu czyli wcierki? Kasa wyrzucona w błoto i to nie mala. Bo wydalam reasumujac 1500 nok za 2 szampony 1 odzywke i 2 extracty. Obecnie odstawilam po ok pol butelek bo poprostu boje sie tego uzywac. Chyba pojde do apteki i powiem ze to bubel!!!!!
Stary 2012-07-21, 22:15   #851
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie uzywam juz tego..... Sama niewiem. To co obiecuje producent w moim przypadku w ogole sie nie sprawdza... Po miesiącu stosowania dzien w dzien i wcierania extraktu to nie dosc ze nie widze poprawy to wlosy zaczęły mi wypadac z cebulkami (jak nigdy) do tego głowa pod koniec dnia tzn skóra glowy mnie bolała (podejrzewam ze od spinki). Pokladalam nadzieje w tych produktach ze odżywia moje wlosy itd a tu wielkie rozczarowanie gdyz efekt jest odwrotny czy mial ktos tak samo jak ja? Czy u was sie sprawdziły te produkty? Zaznacze ze przed stosowaniem nie mialam jakos strasznie wzmożonego wypadania. Poprostu mam cienkie wlosy a do tego miesiac temu obcielam i chcialam tylko zeby rosły zdrowe. Zawiedziona

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Te produktu to jeden wielki bubel w takim razie !!!! A przedstawiciel sam nazywa je lekiem. Skoro to lek to dlaczego efekty są odwrotne i to w tylu przypadkach? Mówiono mi ze po miesiącu wlosy beda duzo zdrowsze... A tak nie jest ty tez uxywalas extractu czyli wcierki? Kasa wyrzucona w błoto i to nie mala. Bo wydalam reasumujac 1500 nok za 2 szampony 1 odzywke i 2 extracty. Obecnie odstawilam po ok pol butelek bo poprostu boje sie tego uzywac. Chyba pojde do apteki i powiem ze to bubel!!!!!
Nie, ja uzywalam tylko szamponu i odzywki, i to kupionych na Allegro. Wydawalo mi sie, ze wlosy urosly mi szybciej ale w sumie nie wiem czy od tego czy tylko mi sie zdawalo.. Teraz myslalam sprobowac jeszcze raz zaczac uzywac tego i zobaczyc, no i jesli wlosy mi znowu zaczna wypadac to znaczy ze to na 100% od szamponu i juz wiecej go bym nie kupila.. Byla tu kiedys wypowiedz od pana z Nisim zdaje sie, ze wlosy wypadaja, zeby zrobic miejsce na nowe wlosy, a te co wypadaja ponoc sa juz te martwe ktore i tak mialyby wypasc..

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-25, 16:56   #852
alinu
Przyczajenie

GG do alinu

Nowe wieści. Dziś skonatktowalam sie z firma Nisim tzn z obsługa klienta w Norwegii. Bardzo miła pani uświadomiła mnie ze przesadzilam z extractem tzn ze za dużo to było jak dla mnie,ze sam szampon w zupełności wystarczy i ze conditioner prawdopodobnie był dla mnie za ciężki. Powiedziała mi rownież ze produkty te jeszcze nikomu nie zaszkodziły. Ze może sie okazać ze na kogoś ale to tez 2 na 100% nie zadziała,ale ze napewno nie zaszkodzi. Ku mojemu zdziwieniu miła pani powiedziała ze za to otrzymam gratis szampon,maskę i spray leave in conditioner. Zadzwoniła do apteki w której kupiłam wcześniejsze produkty i pojechałam odebrać paczuszke. Jestem miło zaskoczona nie spodziewalam sie takiej reakcji. Więc zostało mi pól butelki extractu i odżywki (póki co nie będę używać). Ale zacznę znowu kontynuację kuracji tym razem szampon raz na jakiś czas maska noi ta odzywke w sprayu bo jest bardzo lekka. Więc zobaczę jak będzie teraz )))

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Zaznacze ze ten extract dawalam na cały skalp codziennie a pani z Nisim powiedziała mi ze to tylko daje sie na miejsca gdzie nie ma sie wlosow na łyse placki,więc chyba przesadzilam. I ta odzywka podobno bardzo ciężka ale z tym sie zgadzam bo właśnie pierwsze dni uzywalam sam szampon i extract bez tej odżywki i włosy miałam super błyszczące pózniej to sie zmieniło teraz wiem że za sprawa odżywki.
Stary 2012-07-26, 10:22   #853
nisim
Raczkowanie

Wszystkie informacje które przekazała pani z informacji w Norwegii można znaleźć w wątku "produkty do włosów firmy NISIM. Niestety Kolezanki z Wizażu są czesto nadgorliwe w stosowasniu i do teto stosują jednoczesnie parę produktów na raz.
A zasady proste:
przy nadmiernym wypadaniu wystarczy szam szampon NISIM
przy wypadaniu prowadzącym do łysienia - szampon + ekstrakt w miejscu największego ubytku włosów
odżywki przy włosach niesfornych, zniszczonych, poniewąż niektóre są bardzo ciężkie pozostawiają duży depozyt na włosach jeśli się ich dokładnie nie spłucze, bądź za często stosuje. Miło że Alinu szukała wyjaśnienia i prawdopodobnie znalazła receptę na sukces, gorzej jak niektóre Koleżanki z Wizażu wydają opinie które nie zawsze są zgodne z prawdą, a są "opiniotwórcze".

nisim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-02, 16:41   #854
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Nowe wieści. Dziś skonatktowalam sie z firma Nisim tzn z obsługa klienta w Norwegii. Bardzo miła pani uświadomiła mnie ze przesadzilam z extractem tzn ze za dużo to było jak dla mnie,ze sam szampon w zupełności wystarczy i ze conditioner prawdopodobnie był dla mnie za ciężki. Powiedziała mi rownież ze produkty te jeszcze nikomu nie zaszkodziły. Ze może sie okazać ze na kogoś ale to tez 2 na 100% nie zadziała,ale ze napewno nie zaszkodzi. Ku mojemu zdziwieniu miła pani powiedziała ze za to otrzymam gratis szampon,maskę i spray leave in conditioner. Zadzwoniła do apteki w której kupiłam wcześniejsze produkty i pojechałam odebrać paczuszke. Jestem miło zaskoczona nie spodziewalam sie takiej reakcji. Więc zostało mi pól butelki extractu i odżywki (póki co nie będę używać). Ale zacznę znowu kontynuację kuracji tym razem szampon raz na jakiś czas maska noi ta odzywke w sprayu bo jest bardzo lekka. Więc zobaczę jak będzie teraz )))

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Zaznacze ze ten extract dawalam na cały skalp codziennie a pani z Nisim powiedziała mi ze to tylko daje sie na miejsca gdzie nie ma sie wlosow na łyse placki,więc chyba przesadzilam. I ta odzywka podobno bardzo ciężka ale z tym sie zgadzam bo właśnie pierwsze dni uzywalam sam szampon i extract bez tej odżywki i włosy miałam super błyszczące pózniej to sie zmieniło teraz wiem że za sprawa odżywki.
O no prosze, jak milo a jeszcze mam takie pytanie, ile placilas za Nisim w Vitusapotek?

Moj blog

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości