![]() |
#511 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pieguski czyli Choc Chip Cookies
moje wyszły idealne jak davea http://www.youtube.com/watch?v=ZPnSMPSbe60
dodałam m&m'sy, białą i mleczną czekolade i orzechy ![]() i zrobiłam podwójną porcję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam dziś
![]() Część zrobiłam tradycyjnie z chocolate chips, część z rodzynkami (miałam tylko królewskie więc są duże ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Konto usunięte
|
Można je jakoś udekorować na górze, aby ładniej wyglądały? Dodałam startą na tarce czekoladę i rodzynki, jednak chyba ta czekolada jest za drobno starta i teraz nie wiem co z nimi zrobić. Może jakiś lukier albo roztopioną czekoladą? Tylko i bez tego są dość słodkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
u mnie siedzi w piekarniku 4 seria
![]() ![]()
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
wczoraj robialam te ciasteczka. wyszly pyszne chcociaz troche za slodkie, dodalam pociachane orzechy laskowe, czekolade i rodzynki. dodalam mniej masla, ale moim zdaniem patrzac na niektore wasze zdjecia to one mi sie i tak bardzo rozlaly. chcociaz wczesniej ciasto byly gesto jak chole....w piekarniuku zaczelo sie rozlewac przez co powstaly bardzo cienkie i szybko sie spiekaly. chyba najlepiej zrobic je w jakijs forrmie, sa takie okragle? nie takie jak na babeczki
ja czekolade kroje nie zcieram na tarce. posypuje z wierzchu czekolada i orzeszkami, rodzynkami nie bo sie pala i sa gorzkie
24.03.2016 ![]() Edytowane przez Emilcia_1616 Czas edycji: 2011-12-21 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Przyczajenie
|
Przepis jest swietny wychodzi w 100%. Ciacha przepyszne i takie łatwiutkie. podziękowania za prosty przepisik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam
![]() Dałam kostkę margaryny do pieczenia i 2,5 szklanki mąki. Wyszły ekstra, wszyscy chwalili. Zrobiłam z czekoladą, w ten weekend zrobię z czekoladą i skórka pomarańczową. Dzięki za przepis! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
mi takie ładne nie wyszły
![]() ale zjadliwe są, nawet nawet, zobaczymy, co tata powie, jak wróci ![]() ogółem moje pierwsze dzieło kulinarne w życiu (pomijając jajecznicę, nakapki, herbatę, kawę, zupki w proszku), pierwsze koty za płoty ![]() (a konkretniej pierwsza blacha, kolejne o niebo lepiej ![]()
![]() |
![]() |
#519 |
Raczkowanie
|
Olcia_rom, bardzo fajny temat
![]() Prosiłbym tylko o doprecyzowanie. 1. Jaką szklanką należy odmierzać składniki - 220 ml czy 250ml? Obecnie większość szklanek ma 220ml choć często uważa się że to 250. Dlatego właśnie lubię miary wagowe ![]() 2. W przepisie dwukrotnie wymieniono cukier waniliowy. Kiedy go dodajemy i dokładnie w jakiej ilości? 3. Czy czekolada nie rozpuszcza się w czasie pieczenia i jaką czekoladę wybrać? Z góry dziękuję! Pytanie poza konkursem, czy masło wytapia się w procesie pieczenia? Pytam bo jest go stosunkowo dużo. Edytowane przez tenzin Czas edycji: 2012-06-03 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Rozeznanie
|
Hej! Właśnie konsumuję ciasteczka razem z kawusią i powiem Wam, że wyszły rewelacyjne! Kruche, nie za słodkie, maślane. Idealne! Jak na pierwszy wypiek poszło mi skromnie mówiąc- świetnie
![]() Przepis nieco zmodyfikowałam, ale już kilka z Was tak robiło, bo dałam mniej cukru pudru(pół szkl.), a więcej mąki. Rodzinka zachwala, a ja nie mogę się tym nacieszyć ![]()
![]() |
#521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Dodałam jedne opakowanie cukru waniliowego. 3. Nie rozpuszcza się, w środku ciasteczek są takie kawałki czekolady, jakie wmieszasz do ciasta. U mnie była mleczna ![]()
![]() |
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
musze wyprobowac Twoj przepis bo jestem wielkim łasuchem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Przyczajenie
|
Moje drogie, przyznaję się, że nie przeczytałam całego wątku. Przepis brzmi pysznie, a że ostatnio oszalałam na punkcie kuchennych aktywności, zatem na pewno wypróbuję. Mam tylko pytanie - ile mniej więcej (wiem że to pewnie zależy od wielkości ciasta jakie nałożymy na blachę) - wychodzi tych ciasteczek z jednej porcji?
Z góry dziękuję za odpowiedź ![]()
![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
Jakos w 2006 roku zrobiłam te ciasteczka po raz pierwszy i od tego czasu co i raz goszczą u mnie na stole. Ja zmniejszyłam ilość cukru do 1/2 szklanki, oraz ilość masła do 1 kostki. Ciasteczka sa obłędne, uzależniające, przepyszne, kruchutkie, maślane itp.
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
Dłuuugo się za nie zabierałam, w końcu nastąpił ten dzień i z kupnych przerzucam się na owe! pyszne, maślane, kruchutkie ciasteczka, można dowolnie szaleć z dodatkami ( moje były z różnymi czekoladami, które miałam pod ręką: mleczna, z chrupkami, z bakaliami) oraz z czekoladą i fistaszkami. Bardzo smaczne, polecam ten przepis
![]()
![]() |
#526 |
Przyczajenie
|
Uwielbiam ten przepis. Stosuję go chyba ze dwa lata, zmieniając dodatki wedle uznania. Np gdy czekolada jest gorzka, daję więcej cukru, tak samo gdy robię cynamonowe. Gdy daję dużo mlecznej lub białej czekolady, to cukru mniej. Właściwie jest to super podstawowy przepis na kruche ciastka o dowolnym smaku. Robiłam też z rodzynkami i z kandyzowaną skórką pomarańczową. Za każdym razem wychodzą super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Rozeznanie
|
Od bardzo dawna, zabierałam się żeby zrobić, ale wiecznie na diecie jestem więc jakoś nie wychodziła
![]() ![]()
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
od jakichś 3 tygodni obiecuje sobie że zrobię, ale jutro już nie odpuszczę, napisze jaki będzie efekt !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Zadomowienie
|
Dawno nie robione, dziś królowały: część z czekoladą z orzeszkami, część z czekoladą i ziarnami kawy
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
ach, a mnie nigdy nie wychodzą, nie wiem czemu. wszystkie inne ciastka tak, tylko te nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mi zawsze wychodzą, nawet w wersji bezglutenowej (dziecko mam bezglutenowca). Moje ostatnie bezglutenowe choco chip ciacha poniżej ![]() Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2013-09-18 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, ciacha są pyszne, tylko mam jedno pytanie. Da się coś zrobić, żeby były mniej suche? Wyszły mi takie piaskowe aż, oryginalne pieguski są jednak trochę mniej przesuszone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mi niestety nie wyszło :/ Znaczy ogólnie w smaku są niezłe,ale rozwalają się strasznie jak tylko ich się dotknie,na blaszce mi się nie zmieściły wszystkie,więc piekłam dwa razy i drugą turę wlałam do foremek na babeczki i te babeczki to też jakiś niewypał,bo trzeba je łyżeczką jeść,bo nie da się ich wyjąć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.