![]() |
#3361 |
High Quality Since 2007
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
- iść do lekarza i zapytać, czy Twoja budowa jest prawidłowa
- mieć pewność, że CHCESZ stracić dziewictwo - mieć pewność co do swojego faceta - mieć pewność co do skuteczności zabezpieczenia - mieć pod ręką żel intymny - włączyć sobie nastrojową muzykę, najlepiej mieć puste mieszkanie i brak obaw, że ktoś wejdzie podczas waszego zbliżenia - kupić sobie dobre wino i napić się trochę przed - zastosować długą grę wstępną - spróbować różnych pozycji - może niektóre będą lepsze niż te inne - jeśli zdecydujecie się na pozycję klasyczną - przygotować poduchę pod Twoje biodra - nie stresować się przed samym wejściem faceta, bo zaciśniesz mięśnie i będzie jeszcze gorzej - jak już wejdzie, to zacisnąć zęby i pomyśleć, że bez tego jednego, nieco gorszego momentu, nie będziesz mieć potem lat satysfakcji ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Konto usunięte
|
byl niedawno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Przyczajenie
|
Witam was Kobietki
Chciałam również podzielić się z wami swoją historią... Zacznę od tego,że ze swoim mężczyzną ![]() ![]() Powodzenia dziewczyny i nic na siłę bo to tylko pogarsza... lepiej poczekać niż później żałować.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Przyczajenie
|
Bardzo fajny temat
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Przyczajenie
|
Moj pierwszy raz hmm niedawno w sumie;p w te świeta miną 2 lata
![]() ![]() ![]() PS. Chcialam sie dowiedziec jak zalozyc nowy watek, jestem tutaj nowa poniewaz nie uzywalam tego konta jeszcze, dlatego nie za bardzo sie orientuje..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Raczkowanie
|
ja przeżyłam swój pierwszy raz bardzo niedawno, jakieś 2 tygodnie temu. I dla mnie i dla mojego chłopaka był to pierwszy raz, jesteśmy razem 3 lata. Mimo bólu to było najcudowniejsze wydarzenie w moim (naszym) życiu, mój chłopak był bardzo czuły, delikatny, było bardzo romantycznie - chociaż muszę przyznać, że miały być jeszcze świeczki ale zapomnieliśmy kupić zapałki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Zadomowienie
|
mój pierwszy raz, jakos niecały rok temu, po 8 miesiacach bycia ze sobą, ja 20 lat, on rok starszy, ja dziewica, on już doświadczony w tych sprawach. męczyliśmy się kilka miesięcy, on coraz bardziej sfrustrowany całą sytuacją, ja coraz bardziej zrozpaczona, przestraszona i za każdym razem coraz mniej miałam na to ochotę. Potem ciągłe pretensje albo do mnie ze sie nie staram (jakby to ode mnie było zależne) albo do siebie ze jest beznadziejnym facetem bo nie wie jak sobie z tym poradzić. ogólnie to mialam dość.
Poza tym nóstwo bólu nie do zniesienia, co próba to niemal wyskakiwałam z łóżka. Ale nie krwawiłam. Starał sie być czuły i delikatny i chciał, żebym jak najlepiej wspominała swój pierwszy raz. Niestety nie wyszlo. Wprawdzie nie żałuję tego, ale gdybym mogła cofnąc czas to tym razem nie uległabym jego naciskom i poczekałabym jeszcze, bo wtedy zupełnie nie byłam gotowa na pełne zbliżenie. Ogólnie źle wspominam swoje 'półpierwsze razy'. No ale też nie spodziewałam się rewelacji. Tak czy siak ciągle jestesmy razem ![]()
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 Edytowane przez just_me Czas edycji: 2010-10-17 o 00:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Wtajemniczenie
|
Jak długo dochodziłyscie do siebie po pierwszym razie u mnie za nie dlugo minie miesiac a ja nie mam ochoty nawet na pieszczoty a co dopiero na sex fakt przed tygodniem dopadla mnie grzybica pochwy i to pewnie przez nia nie mam ochoty na nic ale za nim ona sie pojawila tez nie mialam na nic ochoty a przed pierwszym razem mialam prawie caly czas ochote na pieszczoty dodam jeszcze ze oboje chcielismy tego pierwszego razu
#3369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3370 |
Konto usunięte
|
ja tez nie mialam problemu,sama chcialam wiecej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Wtajemniczenie
|
Mój pierwszy raz - wczoraj... po 7 miesiącach bycia razem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
High Quality Since 2007
|
knapik - porozmawiaj o zabezpieczeniu z ginekologiem, a nie z ludźmi na forum; każda dziewczyna wybiera takie zabezpieczenie, jakie jest zgodne z jej poglądami, na które może sobie finansowo pozwolić, na które pozwala jej zdrowie, na które zgadza się jej chłopak/mąż/kochanek i które będzie dla niej wystarczająco bezpieczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Wtajemniczenie
|
no my to akurat sie długo przygotowywalismy... więc juz wczesniej zaczęłam brać tabletki żeby cieszyć się pettingiem bez ciągłej walki z gumą. Tabsy - oczywiscie po badaniach. No a pierwszy raz - dodatkowo gumka - przezorny zawsze ubezpieczony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 |
Przyczajenie
|
Mam 15 lat i jestem dziewicą
![]() Może będę trochę odmienna;p Moja koleżanka straciła dziewictwo (ok.2 mies. temu) ze swoim chłopakiem, z którym była bardzo krótko. Nie planowała tego. Wręcz to było za jego namową. Po miesiącu spytałam się jej, czy jest nadal z tym chłopakiem? Powiedziała,że nie. Moim zdaniem to jest takie durne tracić dziewictwo w tak młodym wieku, nie rozumiem, dlaczego ona się na to zgodziła skoro wcale go tak bardzo nie kochała, wiedziała, że to nie jest ten jedyny, ale to zrobiła. Powiedziała coś w tym stylu: Stało się, czy, No a co innego miałam zrobić. Sama pamiętam jak wcześniej mówiła, że ona to jeszcze by nie chciała tak wcześnie tracić dziewctwa. Ten chłopak był tylko z nią dlatego żeby ja wykorzystać, a potem się do niej nie raczył odezwać. Teraz pewnie miała żal do siebie jak będzie dorosła, że tak wcześnie to zrobiła i to z jakimś d******. |
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() powiem tak - ja czekałam do 20 lat (i choć miałam wczesniej chwile "zwątpienia" że wolałam to zrobić z kolegą) to zrobiłam to z moim Tż którego byłam pewna i wiedziałam że kocha mnie tak samo jak ja jego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Zadomowienie
|
ja straciłam dziewictwo z moim tż kilka lat temu dokładnie 2stycznia 2007 (jego urodziny).. nie żałuje, że tak się stało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3378 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
dlatego nie powiedziałabym że to "durne" żeby tracić dziewictwo w takim wieku bo jeszcze bym kogoś obraziła. durne może być to że się nie myśli z kim się je traci. a potem skutki są takie jak w pierwszym cytacie. sama ta chwila jest piękna, jeśli się tego pragnie i robi z właściwą osobą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekałam dosyć długo na swój pierwszy raz, bo nie chciałam zrobić tego z byle kim, chociaż ogólnie chciało mi się bardzo ![]() Nigdy bym nie pomyślała, że będę tak przejmować się pierwszym razem, w końcu 'to tylko błona'. Chciało mi się, zrobiłam to ze swoim chłopakiem, chociaż nie z wielkiej miłości, nic takiego. Ale po tym przeżyciu rozumiem już, o co chodzi, dlaczego to tak ważne i wwierca się w pamięć, chociaż może dramatyzuję? Mam tylko nadzieję, że ten średnio szczęśliwy pierwszy raz (chociaż fizycznie przyjemny) nie wpłynie jakoś szczególnie na moje przyszłe życie. I że jeśli kiedyś spotkam osobę, która naprawdę będzie warta mojego uczucia, to ta osoba zrozumie... I to z nią przeżyję prawdziwy pierwszy raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |
Zadomowienie
|
PIERWSZY RAZ JEST JEDYNY dlatego jest tak wazny
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie chciałabym żeby to stało się w noc poślubną (wiem,że będzie ciężko wytrzymać jak będę długo chodzić z chłopakiem, który okaże się tym jedynym, mam nadzieję, że to zrozumie i nie będzie nalegał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
przepraszam ale poczułam się wrzucona do worka z takimi co seks uprawiają z kazdym nowo poznanym chłopakiem w wieku 13 lat, bo nie czekałam z tym do nocy poślubnej. jesli prześpisz się miesiąc przed ślubem z przyszłym mężem to też zachowasz dla niego dziewictwo, więc? a myślę że on byłby wtedy bardziej zadowolony.
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby docenil ten prezent, ciekawe ile on bedzie mial kobiet przed i po Tobie ![]() poza tym juz nie raz byl watek na wizazu, ze kobiety czekaly z "prezentem" do nocy po slubnej a potem sie okazywalo, ze mialy z mezem calkiem inne temperamenty ![]() Ja bym nie brala kota w worku ![]() Co do pogrubionego, czlowieka kocha sie za to jaki jest, bez wzgledu na jego przeszlosc. Jasne ze co innego jest puszczac sie z byle kim, a co innego gdy dziewczyna miala dlugoletnie powazne zwiazku w ktorych uprawiala seks i po prostu nie wyszlo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
nie jestem rzeczą żeby robić z siebie prezent.
Kocham mojego chłopaka i on wie, że się szanuję kiedy to z nim robię i że nie miałam nikogo przed nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
co nie oznacza że krytykuję w jakiś sposób osoby które chcą zaczekać, ok, niech czekają, może faktycznie się nie pomylą ![]() tylko sylwia156 fatalnie dobiera argumenty w swoich wypowiedziach. a to co pogrubione w cytacie kamili: ŚWIĘTA PRAWDA! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem bez sensu jest czekać do ślubu, ponieważ dopasowanie seksualne jest bardzo istotnym elementem związku i jeśli nie sprawdzimy się wcześniej, to może się okazać dopiero po ślubie, że mamy zupełnie inne potrzeby, będzie to rodziło konflikty i niepotrzebne rozczarowanie - ale to tylko taki mój praktyczny punkt widzenia
![]() Oczywiście jestem za tym, żeby to zrobić z osobą, którą się kocha. Ostatnio dużo o tym myślę i to przeżywam bo sama dokładnie tydzień temu dołączyłam do grona rozdziewiczonych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Przyczajenie
|
A ja czekałam do ślubu i nie żałuję.
Wręcz przeciwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
ja bym się bała że trafię na amatora sikania na siebie albo że będzie go kręciło bicie mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
na przekór do celu
|
hmm, ja bym nie nazwała tego nieodpowiedzialnym, tylko po prostu kupnem kota w worku, który rzecz jasna może się okazać wspaniałym wyborem
![]() ale nie lubię segregacji w stylu: "ja czekam z tym do ślubu, kto nie czeka to znaczy że chodzi do lóżka z kim popadnie" (jak napisała wcześniej Wizażanka) a pośredniego wyjścia - kochania się jeszcze przed ślubem z osobą z którą chce się przeżyć całe życie - to już nikt nie dostrzega ![]()
![]() |
#3390 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja swoj pierwszy raz mialam jakies poltorej roku temu w moim ukochanym pokoju ![]() ![]() jak sie juz zacznie to kobiecy aniol przeradza sie w diablice... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.