Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-18, 16:21   #3841
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania
Dot.: Pierwszy raz ile miałyście lat ?

17,5

Ja odpisuję u ciebie, Ty u mnie
HairMania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-18, 16:38   #3842
Julia 80
Przyczajenie

27 lat... Dziwne?
Wolałam poczekać i jestem zadowolona..
Julia 80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-20, 15:17   #3843
justkabebe
Raczkowanie

Lat 18,2 miesiące,3 tygodnie,5 dni,16 godzin,37 minut i ok 28 sekund.
Nie jestem z nim od 7 lat i Chwała Bogu.
Stary 2011-04-20, 22:28   #3844
Titanilla
Raczkowanie

Prawie 18.
Titanilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-22, 18:47   #3845
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

19
Stary 2011-04-22, 22:24   #3846
Prudencja
Raczkowanie

17. Z TŻ jestem do dziś.
Prudencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 10:17   #3847
justi699
Zakorzenienie

19 on 2 lata więcej.

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-24, 10:33   #3848
fanabanana
Raczkowanie

prawie 18
fanabanana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 10:39   #3849
Joline
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Julia 80 Pokaż wiadomość
27 lat... Dziwne?
Wolałam poczekać i jestem zadowolona..
Cieszę się, że takie osoby również się tu pojawiają. Dla mnie to nie jest dziwne; Poprostu ktoś spotka tą osobą szybciej lub później, lub ma inne piorytety, co w tym dziwnego ?
Joline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 01:07   #3850
comfortably
Przyczajenie

15 lat miałam.
comfortably jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 11:22   #3851
Resolute
Przyczajenie

Ja miałam 16 chłopak poznany na imprezce urodzinowej kumpeli, miałam głupie podejście mówiłam zawsze, że pierwszy raz chce to zrobić z kimś nieznanym, przypadkowym, chyba wstydziłam się, że jak cos pójdzie nie tak nie będę mogła spojrzeć partnerowi w oczy, rety ale ja byłam głupkowata:P Potem byliśmy razem jeszcze jakiś czas. Drugi raz na pewno tak bym nie postąpiła!!!
Resolute jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 20:02   #3852
enjoy89
Zakorzenienie

17 lat, nie jesteśmy razem. Nie żałuję bo i nie ma czego
Stary 2011-04-25, 20:15   #3853
2018070520180950
Konto usunięte

21,jestesmy nadal razem,tak czy siak nie zaluje
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 17:33   #3854
Symforoza
Raczkowanie

14
Symforoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 17:45   #3855
lady666macbeth
Zakorzenienie

ja miałam 18 lat, i uważam że była to odpowiednia pora ^^
dalej jestem z nim
Stary 2011-04-26, 21:49   #3856
asia101x
Przyczajenie

hej
16,5 po 3 letnim związku i nadal razem
asia101x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 22:51   #3857
201703160948
Konto usunięte

ja 18, rozstaliśmy się, żałuję.
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 23:10   #3858
Magdutka
Zadomowienie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Mam pytanie. Myślę, że w temacie, więc bez sensu zakładać nowy wątek.

Jak długo zastanawiałyście się zanim przeżyłyście ten pierwszy raz?

Powiem szczerze, że jakieś 2 lata temu czytałam ten wątek, bo zastanawiałam się nad pierwszym razem. Z chłopakiem jednak się rozstałam, ale byłam z nim dwa lata. Od niedawna jestem z następnym. Przeraża mnie fakt, że już zastanawiam się nad tym czy to nie pora, mimo, iż jestem z nim trochę ponad miesiąc, biorąc pod uwagę to, że jestem dziewicą. Gdy byłam z poprzednim nie brałam pod uwagę seksu przez długi okres, dopiero po jakimś półtora roku zaczęło mi coś kiełkować w głowie. A tutaj już prowadzę wielkie rozmyślenia...

Martwi mnie to, że jak zdecyduję się po krótkim czasie związku, oczywiście jak bd na to gotowa, to on sobie może coś nie tak pomyśleć... że powinnam poczekać dłużej...

Powiecie, że powinnam z nim pogadać i na pewno to zrobię, ale spotkamy się z pewnych przyczyn dopiero za tydzień, a nie chcę robić tego przez telefon czy gg...
Ciekawi mnie wasza opinia, doświadczenie...
Magdutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 23:20   #3859
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdutka Pokaż wiadomość
Powiem szczerze, że jakieś 2 lata temu czytałam ten wątek, bo zastanawiałam się nad pierwszym razem. Z chłopakiem jednak się rozstałam, ale byłam z nim dwa lata. Od niedawna jestem z następnym. Przeraża mnie fakt, że już zastanawiam się nad tym czy to nie pora, mimo, iż jestem z nim trochę ponad miesiąc, biorąc pod uwagę to, że jestem dziewicą. Gdy byłam z poprzednim nie brałam pod uwagę seksu przez długi okres, dopiero po jakimś półtora roku zaczęło mi coś kiełkować w głowie. A tutaj już prowadzę wielkie rozmyślenia...
Nie wiem ile masz lat, ale weź pod uwagę, że dwa lata temu byłaś jednak o dwa lata młodsza i być może jeszcze wtedy niegotowa do seksu.
Teraz masz kogoś innego, jesteś starsza, pewnie dojrzalsza i być może obecny facet ma coś, czego nie miał tamten. Po prostu może bardziej Cię pociąga.
Cytat:
Martwi mnie to, że jak zdecyduję się po krótkim czasie związku, oczywiście jak bd na to gotowa, to on sobie może coś nie tak pomyśleć... że powinnam poczekać dłużej...
A po przeczytaniu tego mam wrażenie, że ten post napisała 16latka, bo nie chce mi się wierzyć, że dorosła dziewczyna ma takie dylematy.
To tak jak z pytaniem na której randce mogę go pocałować, żeby nie pomyślał, że jestem łatwa?
Zrób to jak będziesz gotowa, niezależnie czy będzie to po dwóch tygodniach czy po roku.
Cytat:
Ciekawi mnie wasza opinia, doświadczenie...
Moja opinia jest taka - nie sugeruj się tym po jakim czasie nieznani Ci ludzie idą do łózka ze swoimi partnerami, tylko rób to, co mówi Ci serce i rozum, bez zbędnych głupich dylematów.

EDIT:
Na Twoim profilu doczytałam, że masz 19 lat. Dwa lata temu miałaś 17. Pewnie dlatego nie ciągnęło Cię do seksu przez długi czas.
Nie bój się i pogadaj z chłopakiem co Ci chodzi po głowie.

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2011-05-01 o 23:21
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 08:25   #3860
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Od niedawna jestem z następnym. Przeraża mnie fakt, że już zastanawiam się nad tym czy to nie pora, mimo, iż jestem z nim trochę ponad miesiąc, biorąc pod uwagę to, że jestem dziewicą. Gdy byłam z poprzednim nie brałam pod uwagę seksu przez długi okres, dopiero po jakimś półtora roku zaczęło mi coś kiełkować w głowie. A tutaj już prowadzę wielkie rozmyślenia...
no ale dwa lata temu byłaś dwa lata młodsza, nic dziwnego że wtedy o tym nie myślałaś.

jakbyś następnego faceta spotkała w wieku 25 lat to też być czekała półtora roku na takie przemyślenia?

to jasne że teraz myślisz o tym szybciej, bo jesteś dojrzalsza, przeżyłaś już jakiś czas w związku i wiesz jak to jest. nie wiesz jak to jest przeżyć swój pierwszy raz i dlatego Cię ciągnie.

tak jak wyżej karolynka napisała, nie ma co się sugerować czasem innych.

a to że chłopak może Ci coś powiedzieć jak wyjdzie coś nie tak -
niedawno kumpel powiedział mi, jaki to jest stres gdy robi się to z dziewicą. na początku się z niego śmiałam, ale potem stwierdziłam że jednak mówił prawdę. chłopak prędzej zastanowi się czy to on nie zrobił czegoś złego niż ty. nie wiem, chcesz poczekać jakiś czas bo wtedy w łóżku pójdzie Ci lepiej? jeśli tak uważasz to czekaj, musisz być na to gotowa. no i nie się się co stresować - to nie marsz do ołtarza, nie będziesz mieć na swobie wzroku całej rodziny, nie musi być idealnie bo to ćwiczenie czyni mistrza
Stary 2011-05-02, 09:18   #3861
Magdutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Nie wiem ile masz lat, ale weź pod uwagę, że dwa lata temu byłaś jednak o dwa lata młodsza i być może jeszcze wtedy niegotowa do seksu.
Teraz masz kogoś innego, jesteś starsza, pewnie dojrzalsza i być może obecny facet ma coś, czego nie miał tamten. Po prostu może bardziej Cię pociąga.
A po przeczytaniu tego mam wrażenie, że ten post napisała 16latka, bo nie chce mi się wierzyć, że dorosła dziewczyna ma takie dylematy.
To tak jak z pytaniem na której randce mogę go pocałować, żeby nie pomyślał, że jestem łatwa?
Zrób to jak będziesz gotowa, niezależnie czy będzie to po dwóch tygodniach czy po roku.
Moja opinia jest taka - nie sugeruj się tym po jakim czasie nieznani Ci ludzie idą do łózka ze swoimi partnerami, tylko rób to, co mówi Ci serce i rozum, bez zbędnych głupich dylematów.

EDIT:
Na Twoim profilu doczytałam, że masz 19 lat. Dwa lata temu miałaś 17. Pewnie dlatego nie ciągnęło Cię do seksu przez długi czas.
Nie bój się i pogadaj z chłopakiem co Ci chodzi po głowie.
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
no ale dwa lata temu byłaś dwa lata młodsza, nic dziwnego że wtedy o tym nie myślałaś.

jakbyś następnego faceta spotkała w wieku 25 lat to też być czekała półtora roku na takie przemyślenia?

to jasne że teraz myślisz o tym szybciej, bo jesteś dojrzalsza, przeżyłaś już jakiś czas w związku i wiesz jak to jest. nie wiesz jak to jest przeżyć swój pierwszy raz i dlatego Cię ciągnie.

tak jak wyżej karolynka napisała, nie ma co się sugerować czasem innych.

a to że chłopak może Ci coś powiedzieć jak wyjdzie coś nie tak -
niedawno kumpel powiedział mi, jaki to jest stres gdy robi się to z dziewicą. na początku się z niego śmiałam, ale potem stwierdziłam że jednak mówił prawdę. chłopak prędzej zastanowi się czy to on nie zrobił czegoś złego niż ty. nie wiem, chcesz poczekać jakiś czas bo wtedy w łóżku pójdzie Ci lepiej? jeśli tak uważasz to czekaj, musisz być na to gotowa. no i nie się się co stresować - to nie marsz do ołtarza, nie będziesz mieć na swobie wzroku całej rodziny, nie musi być idealnie bo to ćwiczenie czyni mistrza

Wiem, że to ma w sobie coś typowego z cyklu "dylematy nastolaty". Jedne się boją, że bd boleć inne, że zajdą w ciąże. Ja za takimi obawami sobie umiem poradzić bo wiem, że dam sobie ten komfort nie mienia takich. Natomiast chodzi mi po głowie to co napisałam wcześniej. Dziękuję, za to co napisałyście, takie ostre porównania czasami są potrzebne żeby druga osoba to zauważyła

I owszem, wiem, że nie trzeba się po pierwszym razie niczego wielkiego spodziewać jak i to, że seks z dziewicą jest stresujący. Może trochę i dla tego mam te przemyślenia pod takim kątem, bo mój chłopak obchodzi się ze mną trochę jak z jajkiem. No oczywiście, że się cieszę, że nie naciska i sam mi mówi, że to bardzo ważne taka dojrzałość emocjonalna, ale z drugiej storny to wzbudza we mnie tym chyba lekki niepokój.

Niemniej jednak widzę, dzięki Wam, że pomału popadam w paranoje
No ale, to chyba normalne troszku :P A do sprawy się zabiorę jak mi przejdą głupiutkie przemyślenia
Stary 2011-05-02, 09:25   #3862
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No ale, to chyba normalne troszku :P

własciwie to teraz nie jestem pewna czego się obawiasz - ciaży nie, bólu nie...
chodzi o to że "za szybko Cię ciągnie do seksu"?
czy o to że "nie zadowolisz chłopaka tak jakbyś chciała"?
Stary 2011-05-02, 09:39   #3863
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Zgadzam się.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 09:48   #3864
Magdutka
Zadomowienie

Cytat:

własciwie to teraz nie jestem pewna czego się obawiasz - ciaży nie, bólu nie...
chodzi o to że "za szybko Cię ciągnie do seksu"?
czy o to że "nie zadowolisz chłopaka tak jakbyś chciała"?

Chyba raczej to pierwsze. Chociaż też nie tak dosłownie. Wiadomo, że to każdy ma swój czas i swoją porę indywidualnie. Ale myśl, że z poprzednim partnerem przez pierwsze półtora roku nie przeszło mi to przez myśl, chociaż jemu tak, a w teraz już to we mnie kiełkuje jest przerażająca. Na pewno ma to silne połączenie emocjonalne, bo w ogóle boję się, że za szybko przywiązuje się do obecnego chłopaka, a jak wiadomo seks ma cementować związek a nie zapewniać w nim tylko zabawę i urozmaicenie. Przynajmniej na razie tak to postrzegam, no bo w sumie to bd mój pierwszy raz.

Jeśli chodzi o zadowolenie chłopaka... No nie okłamujmy się, ale to jak to bd wyglądać to w większej mierze chyba zależy od niego i podczas tego pierwszego razu to on bd bardziej aktywny niż ja. Jestem w tej komfortowej sytuacji ( przynajmniej ja tak uważam), że on nie jest prawiczkiem i to mi daje też większe poczucie bezpieczeństwa, mam nadzieję, że nie złudnego. Wiadomo oczywiście, że nie bd tam w trakcie leżeć jak kłoda i czekać aż szanowny pan zrobi co do niego należy, no ale myślę, że on bd odgrywał na początku większą rolę i on sobie zdaje z tego sprawę.
Stary 2011-05-02, 10:11   #3865
viva91
na przekór do celu

co do tego:
Cytat:
Jeśli chodzi o zadowolenie chłopaka... No nie okłamujmy się, ale to jak to bd wyglądać to w większej mierze chyba zależy od niego i podczas tego pierwszego razu to on bd bardziej aktywny niż ja. Jestem w tej komfortowej sytuacji ( przynajmniej ja tak uważam), że on nie jest prawiczkiem i to mi daje też większe poczucie bezpieczeństwa, mam nadzieję, że nie złudnego. Wiadomo oczywiście, że nie bd tam w trakcie leżeć jak kłoda i czekać aż szanowny pan zrobi co do niego należy, no ale myślę, że on bd odgrywał na początku większą rolę i on sobie zdaje z tego sprawę.
masz rację i na tym bym zakończyła wszelkie przemyślenia.
Cytat:
Chyba raczej to pierwsze. Chociaż też nie tak dosłownie. Wiadomo, że to każdy ma swój czas i swoją porę indywidualnie. Ale myśl, że z poprzednim partnerem przez pierwsze półtora roku nie przeszło mi to przez myśl, chociaż jemu tak, a w teraz już to we mnie kiełkuje jest przerażająca. Na pewno ma to silne połączenie emocjonalne, bo w ogóle boję się, że za szybko przywiązuje się do obecnego chłopaka, a jak wiadomo seks ma cementować związek a nie zapewniać w nim tylko zabawę i urozmaicenie. Przynajmniej na razie tak to postrzegam, no bo w sumie to bd mój pierwszy raz.
ale - ty wtedy nie miałaś 19 lat tylko 17. a jesli chodzi o sferę życia seksualnego to jest duuużo. jestem pewna że gdybyś teraz miała poprzedniego partnera to nie czekałabyś z tymi myślami półtora roku.
jak dla mnie twoje wewnętrzne ja już przyzwyczaiło się do przytulania, chodzenia za rączkę, buziaków. dlatego teraz już myślisz o pierwszym razie, bo wszystko inne już znasz. nie ma co mówić sobie że to jest przerażające - małe dziecko też boi się zastrzyków. ale 20-latek na widok igły raczej się nie rozpłacze jak 5-latek przez te dwa lata zmieniłaś się i zmieniły się twoje potrzeby.
Stary 2011-05-02, 10:33   #3866
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
przez te dwa lata zmieniłaś się i zmieniły się twoje potrzeby.
Otóż to. I tyle w temacie w sumie. Dojrzałaś. Nie ma co się tym przerażać.
Stary 2011-05-02, 12:19   #3867
Magdutka
Zadomowienie

Cytat:
Otóż to. I tyle w temacie w sumie. Dojrzałaś. Nie ma co się tym przerażać.

Macie racje, chyba po prostu za bardzo analizuje. Dziękuję Wam obu za bezstronne spojrzenie na sytuacje Bo przyjaciółki są czasami jednak trochę subiektywni
Stary 2011-05-03, 12:15   #3868
mauvaise
Przyczajenie

obydwoje mieliśmy po 16 lat, po 4 miesiącach związku, ale 1,5 roku przyjaźni
mauvaise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:32   #3869
Dudu806
Przyczajenie

16.. zaluje i nie zaluje.. bylo minelo bylam bardzo lekkomyslna, i szczerze mowiac dalabym wiele by moc cofnac czas i zatrzymac dziewictwo dla obecnego partnera.. ale mimo wszystko, zawsze to jakies nowe doswiadczenie, przynajmniej nigdy nie bede sie zadreczac i zastanawiac, 'jakby to bylo z innym' bedac z moim TZ
Dudu806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:17   #3870
Marina123
Raczkowanie

24 lata i jest moim mężem. Bardzo się kochamy i mam nadzieję że tak zostanie
Nie żałuję że czekałam tak długo i odrzucałam innych.
To, że byłam dla niego pierwsza a on dla mnie pierwszym jest niesamowite.
Coś wspaniałego.

Marina123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości