![]() |
#4951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
nie wiem jak się zachować to znaczy że troszkę się wstydzę swojego ciała .. Chciałabym iśc do ginekologa po tabletki .. ale nie wiem jak na to zareaguje mama..
Edytowane przez foryou93 Czas edycji: 2012-11-04 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
ma zielone pojęcie
|
Ale Twój partner już widział Cię nagą? Jaka była jego reakcja? Nie czujesz się przy nim w 100% swobodnie?
#4953 |
Raczkowanie
|
widział.. fakt, na początku mówił że mam małe piersi ( ale że mamy duży dystans do siebie to zawsze się z tego śmiejemy ) no a teraz gdy widział mnie nagą mówi że jestem dla niego idealna .. nie mógł sobie nikogo lepszego wymarzyć ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
ma zielone pojęcie
|
To dlaczego pisze, że nie wiesz, jak się zachować? Chyba czujesz się pewnie i komfortowo przy swoim partnerze? I chyba w łóżku już nie tylko oglądaliście się, ale też choć trochę poznaliście swoje ciała?
#4955 |
Raczkowanie
|
no tak , ale ja jestem taką osobą że mam zawsze jakieś obawy .. Chciałabym być tez dobrze zabezpieczona ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
ma zielone pojęcie
|
Obecnie też je masz, gdy partner widzi Cię nagą, gdy np. pieścicie się? Czy w takiej sytuacji tych obaw i wątpliwości nie masz?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
obawy mam raczej przed tym, że pomimo dobrego zabezpieczenia mogę zajść w ciąże.. niby głupie no ale jednak mnie męczy .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() choć jeśli po stosunku masz tu przyjść i założyć wątek: "kochałam się z chłopakiem z pełnym zabezpieczeniem, za tydzień powinnam dostać okres, jednak dziś coś zabolało mnie w brzuchu - czy jestem w ciąży?" to musisz się na spokojnie zastanowić, czy jesteś na to gotowa.
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale jeśli naprawdę panicznie boisz się ciąży i nie potrafisz zaufać dobrej antykoncepcji, to na razie wstrzymaj się z seksem, bo się zadręczysz obawami i zamiast mieć przyjemność, będziesz miała stres.
![]() |
#4960 |
Raczkowanie
|
hmm ... ja swój pierwszy raz przeżyłam 22.01.2012, więc nie tak dawno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ciekawskanadia Czas edycji: 2012-11-04 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
na przekór do celu
|
nie jestem taką szczęściarą
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- ![]()
![]() |
#4963 | |
Raczkowanie
|
no właśnie nie, natura hojnie go obdarzyła, dlatego myślę, że może to być problem w nie dobraniu pozycji, ale już trochę ich przetestowaliśmy. Może potrzeba czasu, słyszałam, że niektórzy przeżywają orgazm po dłuższym współżyciu...
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Raczkowanie
|
też tak uważam, ale myślę że ta rozłąka na rok dużo nam uświadamia i sprawia, że doceniamy każdy drobny gest. Przyczynia się ona do czegoś, czego mało która para może doświadczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Rozeznanie
|
Zapewne są tacy ale większość jednak woli mieć udane współżycie.
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Wtedy też część kobiet musiałaby zostać singielkami bo dla wszystkich nie starczyłoby panów z tej bardziej szczęśliwszej grupy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Raczkowanie
|
Fakt posiadania sprawnego, dużego penisa nie gwarantuje udanego pożycia.
#4972 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
i zapewne są też tacy, u których krótki członek nie determinuje powodzenia we współżyciu. ale tyle ode mnie, to mało odpowiedni wątek na takie rozważania, EOT.
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- być albo nie być nie ma innej możliwośći |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczyny
![]() Na forum jestem nowa, jednak na wizażu już trochę stażu mam ![]() A więc tak. Z moim chłopakiem jesteśmy już razem prawie 2 i pół roku. Ja mam 17 lat, on 18. Jest cudownym facetem, wychowanym, romantycznym, spokojnym, nieco nieśmiałym. Próbowaliśmy już nie raz pettingu, jest nam ze sobą bardzo dobrze. Kilka razy próbowaliśmy nawet zacząć coś więcej, ale nie było warunków... Chcielibyśmy spróbować seksu po raz pierwszy tak na prawdę. Akurat nadarza się okazja - w sylwestra jego rodzice i rodzeństwo idą na wesele (swoją drogą wesele w sylwestra to lekka przesada chyba), a my zostajemy u niego. Chata będzie wolna długo i nie będzie stresu. Mimo wszystko nasuwa mi się kilka pytań i obaw. Chciałabym, żebyśmy oboje byli zadowoleni. Pierwsze pytanie dotyczy oczywiście antykoncepcji. Standardowo - prezerwatywy. Jednak mimo wszystko, najlepiej byłoby się zabezpieczyć czymś jeszcze. Tabletki odpadają (nie pójdę z mamą do ginekologa:h? ahaha ![]() Inna sprawa dotyczy błony dziewiczej. Za każdym razem, gdy próbowaliśmy wcześniej, to zawsze coś bolało. Czytałam dużo na ten temat. Wydaje mi się, że przyczyną może być błona dziewicza. Według porad chłopak powinien być wtedy stanowczy, jednak boję się nieco tego momentu. Mimo wszystko chcę przeżyć pierwszy raz w tego sylwestra (broń boże, nie chcę tego zrobić jak najszybciej, tylko po to, żeby się pochwalić koleżankom <ba, prawdopodobnie im nawet nic nie powiem>, ale jestem ciekawa tych nowych doznań i mam odpowiedniego partnera. Inną przyczyną bólu wg mnie może być jeszcze złe ułożenie moich kości. Mam trochę problemów z kręgosłupem, więc może i tam się coś źle ułożyło. Spróbujemy, zobaczymy... No i jeszcze jedna kwestia. Tutaj bardzo proszę o poradę. Nie okłamując, jestem osobą wg BMI - otyłą. Nie czuję się taka, gdy przeglądam się w lustrze, jednak gdy tylko wyjdę na ulicę to porównuję się z innymi dziewczynami. Wiem, że mój chłopak wolałby gdzieś w głębi mieć szczupłą laskę, no ale cóż - długa droga mnie do tego czeka. Mimo wszystko, mówi że kocha mnie taką, jaką jestem i że bardzo go podniecam ![]() Tutaj moje pytanie, dziewczyny. Co na siebie założyć, co sobie kupić, żeby odkryć najważniejsze punkty ![]() ![]() ![]() No i ostatnia sprawa - fajna byłaby jakaś nastrojowa muzyka ![]() Błagam pomóżcie mi rozwiać moje wątpliwości ![]()
#4975 |
Zakorzenienie
|
Dni niepłodnych niestety nie wyliczysz na podstawie kalendarzyka. Jedynie NPR jest Ci w stanie zagwarantować, że to na pewno dni niepłodne.
Globulki i inne środki - nie radzę, bo wiele kobiet skarży się na uczelenie. Chyba nie chcesz, żeby tuż przed stosunkiem coś Cię piekło i w efekcie do niczego nie doszło? Na pierwszy raz nie polecam, naprawdę. Więcej z tym problemu niż pożytku. Błona dziewicza nie musi być źródłem bólu. U mnie nie była. Kwestia odpowiedniego rozciągnięcia pochwy, przyzwyczajenia się, jej "elastyczności". W czasie pettingu chłopak nie wsadzał Ci nigdy palców...? To jest świetna praktyka. Ja w głównej mierze dzięki temu przeżyłam swój pierwszy raz prawie bezboleśnie. ![]() ![]() Co do bielizny się nie wypowiem, bo w seksie mi ona jest kompletnie zbędna (w końcu człowiek się kocha nago). |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |||
na przekór do celu
|
to poszerz swoje horyzonty, bo jest.
Cytat:
globulki sama stosowałam na pierwszy raz, u mnie było ok, choć później doszłam do wniosku, że to słabe zabezpieczenie. i tak jak poprzedniczka wyżej pisała mogę dodać, że dużo dziewczyn skarży się na to, że rozpuszczona globulka je piecze. musisz spróbować przed pierwszym razem, czy i Ciebie nie będzie piekło. po wszystkim trzeba pamiętać, żeby założyć wkładkę lub podpaskę, bo to co się z globulki zebrało będzie chciało wypłynąć, a mokre majtki to żaden komfort. kremy plemnikobójcze - słyszałam, że część z nich uszkadza prezerwatywe więc dokładnie je sprawdź, żebyś czasami przez łączenie środków antykoncepcyjnych nie spowodowała tego, że nie będziesz mieć żadnego. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
muzyka - raczej nie zwraca się na nią wtedy uwagi ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2012-11-11 o 19:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
Ja też nigdy nie zwracam uwagi na muzykę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/sexy-haleczka-stri...727688392.html i http://allegro.pl/sexy-haleczka-stri...727722396.html a co do muzyki to też nie mam typów, na pierwszy raz nie potrzebujecie raczej "wystukiwania rytmu uniesień" :P więc może jazz byłby tu na mniejscu, bo koi zmysły. I koniecznie ma lecieć w tle a nie na cały regulator. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() A ginekolog jest chyba właśnie od 18 lat bez rodzica. Przynajmniej jeśli chodzi o tabletki. Jeśli chodzi o strój, to nie uważam, żeby pończochy miały mi przeszkadzać (szczerze mówiąc, już kiedyś jedne na sobie przy nim miałam ![]() A ja też myślałam o halce, ale takiej, czarnej: http://allegro.pl/sexy-koszulki-halk...753600612.html No i nadal zostaje kwestia jakiegoś większego zabezpieczenia... ![]() A i jeszcze pytanie: czy duży członek partnera może przyczyniać się do większego bólu, czy coś?
"Nie wdawaj się z głupim w dyskusje - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem" ![]() Edytowane przez szyszunia95 Czas edycji: 2012-11-12 o 04:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.