Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 09:59   #4981
Serenely
Zakorzenienie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez szyszunia95 Pokaż wiadomość
A ginekolog jest chyba właśnie od 18 lat bez rodzica. Przynajmniej jeśli chodzi o tabletki.
Zależy od Twojej przychodni. Ja byłam u jednego w wieku 17 lat i przepisał mi jedne z najsilniejszych leków przeciwbólowych bez obecności rodzica. Zapewne tabletki też by mi przepisał...

Cytat:
A i jeszcze pytanie: czy duży członek partnera może przyczyniać się do większego bólu, czy coś?
To chyba oczywiste, nie sądzisz?
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:07   #4982
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez namas Pokaż wiadomość
Nie wiem czy możesz iść do ginekologa sama jak nie masz ukończonych 18 lat...
Cytat:
A ginekolog jest chyba właśnie od 18 lat bez rodzica. Przynajmniej jeśli chodzi o tabletki.
Tak samo jak alkohol jest od 18 lat i jak wiecie wszyscy tego przestrzegają

Może się zdarzyć ginekolog, który nie przepisze Ci tabletek bez obecności rodzica. Choć właściwie coś mi się wydaje, że on musi poinformować rodzica o tym, że córka bierze tabletki, a nie pytać o zgodę... Albo coś pomieszałam Ale w moim kręgu znajomych jeszcze się taki nie zdarzył, koleżanki poszły po tabletki przed 18 i je dostały. Często lekarz woli przypisać tabletki niepełnoletniej niż zostawić ją z kwitkiem, żeby się potem zabezpieczała za pomocą wypłukiwania spermy wodą Także idź i zapytaj, co Ci szkodzi, a możesz zyskać jedno z najpewniejszych zabezpieczeń.

I teraz po pierwsze co dla Ciebie oznacza "duży członek" bo co dla jednych jest duże, dla innych jest malutkie A czy może on przyczyniać się do większego bólu to chyba jednak takie oczywiste nie jest, bo kto wie jak zbudowana jesteś ty, może też masz dużo miejsca na przyjęcie go? A ból odczuwasz teraz, bo barierą jest błona.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2012-11-12 o 11:14
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-12, 11:26   #4983
Serenely
Zakorzenienie

Dziewczyna pytała o pierwszy raz, więc logiczne, że większy członek spowoduje u niej większy ból, jeśli ma go już teraz przez stosunkiem... Później to kwestia rozciągnięcia. Przecież gdyby kobiety odczuwały do końca życia ból z powodu dużego członka, to faceci z takim przyrodzeniem byliby porzucani.
Stary 2012-11-12, 11:38   #4984
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Dziewczyna pytała o pierwszy raz, więc logiczne, że większy członek spowoduje u niej większy ból, jeśli ma go już teraz przez stosunkiem... Później to kwestia rozciągnięcia. Przecież gdyby kobiety odczuwały do końca życia ból z powodu dużego członka, to faceci z takim przyrodzeniem byliby porzucani.
Moim zdaniem nie zawsze tak się dzieje To kwestia rozciągnięcia ale też budowy, a jaką ma szyszunia95 tego nie wiemy. Nie wiemy też, czy źródłem bólu nie jest wyłącznie błona. A niedopasowanie się zdarza i całe życie można ból odczuwać niestety.
Stary 2012-11-13, 22:15   #4985
blue_bird
Przyczajenie

GG do blue_bird

ja swój pierwszy raz przeżyłam dokładnie 10 dni temu bolało mnie niesamowicie, mimo tego że byłam przygotowana na ból, i szczerze czasami ból mnie podnieca, to ten był inny. Krwi nie było wcale, trochę mnie to dziwiło.. Ale tak naprawdę najważniejsza jest bliskość z partnerem. Nie mogę się doczekać kolejnego
blue_bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 17:25   #4986
foryou93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blue_bird Pokaż wiadomość
ja swój pierwszy raz przeżyłam dokładnie 10 dni temu bolało mnie niesamowicie, mimo tego że byłam przygotowana na ból, i szczerze czasami ból mnie podnieca, to ten był inny. Krwi nie było wcale, trochę mnie to dziwiło.. Ale tak naprawdę najważniejsza jest bliskość z partnerem. Nie mogę się doczekać kolejnego
ja jestem tak zestresowana że to się nie uda.. chociaż sama nie odczuwam tego stresu .. po prostu nie może hmm .. wejść ?
foryou93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 16:48   #4987
wizazanka100
Przyczajenie

Pierwszy raz

Drogie Wizażanki
Mam 19 lat, mój chłopak 23. Jest nam ze sobą dobrze, choc jestesmy ze soba krótko bo 2 miesiące. Nigdy wcześniej nie uprawiałam seksu. Ostatnio zapytałam go o to, powiedział że nie chce mnie naciskac że poczeka itd. Czasem jak lezymy razem, on mnie pieści, całuje czuje że mam ochotę na to. Ale jeszcze nigdy do niczego nie doszło. Nastepnego dnia mam dziwne wyrzuty sumienia, że jestem za młoda, że wpadnę itd, że bedzie bolało. Jest pierwszym moim chłopakiem, z którym wiem że chce przeżyć ten pierwszy raz. Tylko chce aby było wyjątkowo. Co myślicie o tej całej sytuacji?
wizazanka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 17:20   #4988
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy raz

wg mnie nie dojrzałaś emocjonalnie do tego
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 17:27   #4989
LatteLady
Raczkowanie

jeśli myślisz bo wpadniesz bo jesteś młoda..to raczej nie dojrzałaś do tego ani trochę

Zacznij rozmawiac z chłopakiem o antykoncepcji i dopiero podejmijcie wspólnie decyzje
Stary 2012-11-19, 17:56   #4990
y@kor
Silveris

Zanim się zdecydujesz - idź do ginekologa i go o tym poinformuj. Wybierzecie odpowiednią formę antykoncepcji i strach przed wpadką odejdzie
y@kor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 19:46   #4991
Serenely
Zakorzenienie

Jak dla mnie dwa miesiące to zdecydowanie za krótko, żeby wiedzieć, że to odpowiedni facet na pierwszy raz. Tym bardziej, że masz takie wątpliwości/rozkminy na ten temat.
Stary 2012-11-19, 21:35   #4992
blue_bird
Przyczajenie

GG do blue_bird

ja wiedziałam że bardzo tego chcę, mimo wszystko. byłam rozluźniona, i w sumie podeszłam do tego bez stresu, ale i tak bolało, więc myślę że to kwestia wprawy
Stary 2012-11-19, 21:59   #4993
Serenely
Zakorzenienie

Jak można się wprawić w pierwszym razie?
Stary 2012-11-19, 22:05   #4994
Crystal Lake of Tears
Przyczajenie

Kiedyś żałowałam swojego pierwszego razu, osoby z którą to zrobiłam i okoliczności. Teraz podchodzę do tego neutralnie. Ale wiem, że nie był to oszałamiająco dobry wybór.

Kłótnia z chłopakiem, wiszący na włosku związek. Sylwester na którym byłam sama bez Niego.
Dużo alkoholu. I kuzyn mojej przyjaciółki który na mnie leciał.
Stało się. Czasu nie cofnę.

Ale wiem, że mogłam poczekać. I zrobić to po raz pierwszy z facetem, dla którego byłam pierwszą w łóżku. A on dla mnie pierwszym, aż tak poważnym mężczyzną w życiu.

Mimo tego nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Potem moje wybory były bardziej przemyślane. I co najważniejsze udane. A już na pewno ten ostatni.
Crystal Lake of Tears jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-19, 22:24   #4995
blue_bird
Przyczajenie

GG do blue_bird

Cytat:
chodziło mi bardziej o to że przy następnych zbliżeniach mniej boli. czyt. kwestia rozciągnięcia.
Stary 2012-11-19, 23:26   #4996
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Crystal Lake of Tears Pokaż wiadomość
Kiedyś żałowałam swojego pierwszego razu, osoby z którą to zrobiłam i okoliczności. Teraz podchodzę do tego neutralnie. Ale wiem, że nie był to oszałamiająco dobry wybór.

Kłótnia z chłopakiem, wiszący na włosku związek. Sylwester na którym byłam sama bez Niego.
Dużo alkoholu. I kuzyn mojej przyjaciółki który na mnie leciał.
Stało się. Czasu nie cofnę.
InkluzjaOstateczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:02   #4997
coffee_candy
Raczkowanie

Pociąga Cię fizycznie - to oczywiste ("Czasem jak leżymy razem, on mnie pieści, całuje czuje że mam ochotę na to"), ale skoro boisz się ciąży to warto pomyśleć o antykoncepcji, pójść do ginekologa. Jednak jeśli obawy nie miną to może faktycznie poczekać? Macie czas.

coffee_candy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:20   #4998
wizazanka100
Przyczajenie

oczywiście chodze do ginekologa regularnie, tym razem idę juz po receptę na tabletki antykoncepcyjne. wiem, że trzeba się zabezpieczać i wiem o tym więcej niz przeciętna 19latka
wizazanka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 15:22   #4999
foryou93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blue_bird Pokaż wiadomość
chodziło mi bardziej o to że przy następnych zbliżeniach mniej boli. czyt. kwestia rozciągnięcia.

mam tak zaciśnięte mięśnie tam, że kurcze.. może to głupio zabrzmi ale nawet nie można włożyć palca chyba będe musiała coś wypić przed tym bo inaczej to nie da rady ;d

Edytowane przez foryou93
Czas edycji: 2012-11-20 o 15:26
Stary 2012-11-20, 16:33   #5000
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wizazanka100 Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki
Mam 19 lat, mój chłopak 23. Jest nam ze sobą dobrze, choc jestesmy ze soba krótko bo 2 miesiące. Nigdy wcześniej nie uprawiałam seksu. Ostatnio zapytałam go o to, powiedział że nie chce mnie naciskac że poczeka itd. Czasem jak lezymy razem, on mnie pieści, całuje czuje że mam ochotę na to. Ale jeszcze nigdy do niczego nie doszło. Nastepnego dnia mam dziwne wyrzuty sumienia, że jestem za młoda, że wpadnę itd, że bedzie bolało. Jest pierwszym moim chłopakiem, z którym wiem że chce przeżyć ten pierwszy raz. Tylko chce aby było wyjątkowo. Co myślicie o tej całej sytuacji?
Moim zdaniem pogrubione świadczy o tym,że jednak chyba na Twoim miescu z seksem bym jeszcze zaczekała. W sumie jesteście ze sobą dość krótko więc niczego nie musisz przyspieszać na siłę
Jak przestaniesz się bać i po prostu dasz się ponieść chwili to to będzie TEN moment
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-20, 16:42   #5001
MagGagda
Raczkowanie

Koleżanki mają racje nie spiesz się bo po co? Jeśli jest na tyle dojrzały to pozmawiajcie o tym dowiesz się czego on oczekuje i może wtedy Ty też się dowiesz więcej o sobie
MagGagda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 18:45   #5002
foryou93
Raczkowanie

A mnie i mojego chłopaka trochę wczoraj poniosło .. zaczęło sie standardowo od pieszczot ii.. stało się . 'Szału nie było, dupy nie urwało'.. chyba dlatego że to taki spontan .. Obyło się bez bólu i rozlewu krwi.. Nawet było przyjemnie.. ale sądziłam, że to będzie coś takiego co odmieni moje życie .. cieszy mnie fakt, że zrobiłam to z osobą którą znam 5 lat, z którą byłam co jakiś czas a później przerwa, którą traktuje jak przyjaciele . i którą naprawdę kocham .
Stary 2012-11-21, 19:13   #5003
Serenely
Zakorzenienie

Z czasem będzie lepiej, naprawdę.
Stary 2012-11-21, 19:33   #5004
foryou93
Raczkowanie

Cytat:
Z czasem będzie lepiej, naprawdę.
oby :-D
Stary 2012-11-21, 21:42   #5005
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez foryou93 Pokaż wiadomość
A mnie i mojego chłopaka trochę wczoraj poniosło .. zaczęło sie standardowo od pieszczot ii.. stało się . 'Szału nie było, dupy nie urwało'.. chyba dlatego że to taki spontan .. Obyło się bez bólu i rozlewu krwi.. Nawet było przyjemnie.. ale sądziłam, że to będzie coś takiego co odmieni moje życie .. cieszy mnie fakt, że zrobiłam to z osobą którą znam 5 lat, z którą byłam co jakiś czas a później przerwa, którą traktuje jak przyjaciele . i którą naprawdę kocham .
ambitne oczekiwania
życie odmienić może macierzyństwo, nowe miejsce zamieszkania, nowa praca ale chyba nie pierwszy seks
Stary 2012-11-22, 00:23   #5006
foryou93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
ambitne oczekiwania
życie odmienić może macierzyństwo, nowe miejsce zamieszkania, nowa praca ale chyba nie pierwszy seks
kurcze.. źle to zabrzmiało .. raczej chodziło mi o to, że będzie to dla mnie taka chwila hmm.. uniesienia.. jeśli tak to można nazwać
Stary 2012-11-22, 10:55   #5007
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Cytat:
kurcze.. źle to zabrzmiało .. raczej chodziło mi o to, że będzie to dla mnie taka chwila hmm.. uniesienia.. jeśli tak to można nazwać
Nie martw sie ja tez tak to sobie wyobrazalam

Moj pierwszy raz byl tak chu**wy ze raczej tego nie wspominam i nie biore pod uwage. A moj pierwszy raz tez jakby nie spelnil moich oczekiwac. Wyobrazalam sobie ze to beda takie motylki, a dopiero potem one nastaly. Za pierwszym naszym razem bylo jakos dziwnie, ja to wyinicjowalam. Tzn on caly czas chcial, rozmawialismy o tym w ten dzien i potem wieczorem gdy on zasypial powiedzialam "przeciez mielismy sie kochac" xD chyba mialam chcice chociaz psychicznie to byl moj pierwszy raz. Dopiero potem bylo jak hm " wfilmach"
Stary 2012-11-22, 11:04   #5008
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a, no to już można zrozumieć
a chwile uniesienia przyjdą z czasem
Stary 2012-11-22, 12:21   #5009
balletoevs
Zakorzenienie

A w "50 twarzach Grey'a" mówili, że będzie inaczej
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 12:23   #5010
aneta111332
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam się
aneta111332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości