|
|
#4981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
Cytat:
To chyba oczywiste, nie sądzisz? |
|
|
|
|
#4982 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
Może się zdarzyć ginekolog, który nie przepisze Ci tabletek bez obecności rodzica. Choć właściwie coś mi się wydaje, że on musi poinformować rodzica o tym, że córka bierze tabletki, a nie pytać o zgodę... Albo coś pomieszałam Ale w moim kręgu znajomych jeszcze się taki nie zdarzył, koleżanki poszły po tabletki przed 18 i je dostały. Często lekarz woli przypisać tabletki niepełnoletniej niż zostawić ją z kwitkiem, żeby się potem zabezpieczała za pomocą wypłukiwania spermy wodą Także idź i zapytaj, co Ci szkodzi, a możesz zyskać jedno z najpewniejszych zabezpieczeń.I teraz po pierwsze co dla Ciebie oznacza "duży członek" bo co dla jednych jest duże, dla innych jest malutkie
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2012-11-12 o 11:14 |
||
|
|
|
#4983 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna pytała o pierwszy raz, więc logiczne, że większy członek spowoduje u niej większy ból, jeśli ma go już teraz przez stosunkiem... Później to kwestia rozciągnięcia. Przecież gdyby kobiety odczuwały do końca życia ból z powodu dużego członka, to faceci z takim przyrodzeniem byliby porzucani.
|
|
|
|
#4984 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
To kwestia rozciągnięcia ale też budowy, a jaką ma szyszunia95 tego nie wiemy. Nie wiemy też, czy źródłem bólu nie jest wyłącznie błona. A niedopasowanie się zdarza i całe życie można ból odczuwać niestety.
|
|
|
#4985 |
|
Przyczajenie
|
ja swój pierwszy raz przeżyłam dokładnie 10 dni temu
bolało mnie niesamowicie, mimo tego że byłam przygotowana na ból, i szczerze czasami ból mnie podnieca, to ten był inny. Krwi nie było wcale, trochę mnie to dziwiło.. Ale tak naprawdę najważniejsza jest bliskość z partnerem. Nie mogę się doczekać kolejnego
|
|
|
|
#4986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4987 |
|
Przyczajenie
|
Pierwszy raz
Drogie Wizażanki
Mam 19 lat, mój chłopak 23. Jest nam ze sobą dobrze, choc jestesmy ze soba krótko bo 2 miesiące. Nigdy wcześniej nie uprawiałam seksu. Ostatnio zapytałam go o to, powiedział że nie chce mnie naciskac że poczeka itd. Czasem jak lezymy razem, on mnie pieści, całuje czuje że mam ochotę na to. Ale jeszcze nigdy do niczego nie doszło. Nastepnego dnia mam dziwne wyrzuty sumienia, że jestem za młoda, że wpadnę itd, że bedzie bolało. Jest pierwszym moim chłopakiem, z którym wiem że chce przeżyć ten pierwszy raz. Tylko chce aby było wyjątkowo. Co myślicie o tej całej sytuacji? |
|
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy raz
wg mnie nie dojrzałaś emocjonalnie do tego
|
|
|
|
#4989 |
|
Raczkowanie
|
jeśli myślisz bo wpadniesz bo jesteś młoda..to raczej nie dojrzałaś do tego ani trochę
Zacznij rozmawiac z chłopakiem o antykoncepcji i dopiero podejmijcie wspólnie decyzje
|
#4990 |
|
Silveris
|
Zanim się zdecydujesz - idź do ginekologa i go o tym poinformuj. Wybierzecie odpowiednią formę antykoncepcji i strach przed wpadką odejdzie
|
|
|
|
#4991 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie dwa miesiące to zdecydowanie za krótko, żeby wiedzieć, że to odpowiedni facet na pierwszy raz.
|
|
|
|
#4992 |
|
Przyczajenie
|
ja wiedziałam że bardzo tego chcę, mimo wszystko. byłam rozluźniona, i w sumie podeszłam do tego bez stresu, ale i tak bolało, więc myślę że to kwestia wprawy
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Jak można się wprawić w pierwszym razie?
|
|
|
|
#4994 |
|
Przyczajenie
|
Kiedyś żałowałam swojego pierwszego razu, osoby z którą to zrobiłam i okoliczności. Teraz podchodzę do tego neutralnie. Ale wiem, że nie był to oszałamiająco dobry wybór.
Kłótnia z chłopakiem, wiszący na włosku związek. Sylwester na którym byłam sama bez Niego. Dużo alkoholu. I kuzyn mojej przyjaciółki który na mnie leciał. Stało się. Czasu nie cofnę. Ale wiem, że mogłam poczekać. I zrobić to po raz pierwszy z facetem, dla którego byłam pierwszą w łóżku. A on dla mnie pierwszym, aż tak poważnym mężczyzną w życiu. Mimo tego nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Potem moje wybory były bardziej przemyślane. I co najważniejsze udane. A już na pewno ten ostatni.
|
|
|
|
#4995 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4997 |
|
Raczkowanie
|
Pociąga Cię fizycznie - to oczywiste ("Czasem jak leżymy razem, on mnie pieści, całuje czuje że mam ochotę na to"), ale skoro boisz się ciąży to warto pomyśleć o antykoncepcji, pójść do ginekologa. Jednak jeśli obawy nie miną to może faktycznie poczekać? Macie czas.
|
#4998 |
|
Przyczajenie
|
oczywiście chodze do ginekologa regularnie, tym razem idę juz po receptę na tabletki antykoncepcyjne. wiem, że trzeba się zabezpieczać i wiem o tym więcej niz przeciętna 19latka
|
|
|
|
#4999 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam tak zaciśnięte mięśnie tam, że kurcze.. może to głupio zabrzmi ale nawet nie można włożyć palca Edytowane przez foryou93 Czas edycji: 2012-11-20 o 15:26 |
|
|
|
|
#5000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak przestaniesz się bać i po prostu dasz się ponieść chwili to to będzie TEN moment
|
|
|
|
|
#5001 |
|
Raczkowanie
|
Koleżanki mają racje nie spiesz się bo po co? Jeśli jest na tyle dojrzały to pozmawiajcie o tym dowiesz się czego on oczekuje i może wtedy Ty też się dowiesz więcej o sobie
|
|
|
|
#5002 |
|
Raczkowanie
|
A mnie i mojego chłopaka trochę wczoraj poniosło .. zaczęło sie standardowo od pieszczot ii.. stało się . 'Szału nie było, dupy nie urwało'.. chyba dlatego że to taki spontan .. Obyło się bez bólu i rozlewu krwi.. Nawet było przyjemnie.. ale sądziłam, że to będzie coś takiego co odmieni moje życie .. cieszy mnie fakt, że zrobiłam to z osobą którą znam 5 lat, z którą byłam co jakiś czas a później przerwa, którą traktuje jak przyjaciele . i którą naprawdę kocham .
|
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
Z czasem będzie lepiej, naprawdę.
|
|
|
|
#5004 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5005 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() życie odmienić może macierzyństwo, nowe miejsce zamieszkania, nowa praca ale chyba nie pierwszy seks
|
|
|
#5006 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj pierwszy raz byl tak chu**wy ze raczej tego nie wspominam i nie biore pod uwage. A moj pierwszy raz tez jakby nie spelnil moich oczekiwac. Wyobrazalam sobie ze to beda takie motylki, a dopiero potem one nastaly. Za pierwszym naszym razem bylo jakos dziwnie, ja to wyinicjowalam. Tzn on caly czas chcial, rozmawialismy o tym w ten dzien i potem wieczorem gdy on zasypial powiedzialam "przeciez mielismy sie kochac" xD chyba mialam chcice chociaz psychicznie to byl moj pierwszy raz. Dopiero potem bylo jak hm " wfilmach"
|
|
#5008 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() a chwile uniesienia przyjdą z czasem
|
|
|
#5009 |
|
Zakorzenienie
|
A w "50 twarzach Grey'a" mówili, że będzie inaczej
|
|
|
|
#5010 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

Ale w moim kręgu znajomych jeszcze się taki nie zdarzył, koleżanki poszły po tabletki przed 18 i je dostały. Często lekarz woli przypisać tabletki niepełnoletniej niż zostawić ją z kwitkiem, żeby się potem zabezpieczała za pomocą wypłukiwania spermy wodą
Także idź i zapytaj, co Ci szkodzi, a możesz zyskać jedno z najpewniejszych zabezpieczeń.
To kwestia rozciągnięcia ale też budowy, a jaką ma szyszunia95 tego nie wiemy. Nie wiemy też, czy źródłem bólu nie jest wyłącznie błona. A niedopasowanie się zdarza i całe życie można ból odczuwać niestety.