![]() |
#571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!
no ale masz 18 lat..
#572 |
Zakorzenienie
|
jak sobie tak czytam to 16 lat za wcześnie,ale ja sama lepsza nie byłam i nie będę uwagi zwracać,tylko życzę szczęścia w miłości i oby ona przetrwała,ja też miałm 16 lat jak zrobiłam ten pierwszy raz po 3,5msc bycia razem,a w dodatku bez zabezpieczenia,jak ja byłam głupiutka,ale ja niczego nie żałuję teraz stukneło nam 5lat bycia razem i jestem nadal szczęśliwa,ale nie zawsze związek przetrwa,wię dobra rada to nie spieszyć się i pomyśleć pare razy za nim się podejmie decyzje...ja nie myślałam akurat my jesteśmy razem to się ciesze ale mogło być inaczej mogłam mieć dziecko w wieku 16 lat mógł mnie zostawić,ale naszczęście tego nie było,więc uważajcie pomyślcie trochę zanim podejmiecie decyzje i życze szczęśliwej miłości
#573 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie...nie chce oceniac agaty, ale dziecko...to jednak duzy obowiazek. czy oni beda gotowi zrezygnowac z rozrywek, isc do pracy, wychowac? a szkola?
miloscia sie dziecka nie wykarmi.. taki offtop
#574 |
Przyczajenie
|
To było dawno, było fajnie, aczkolwiek Tej osoby nie ma już na tym świecie...
i tak samo się kończy... Pokaż mi lustro, a zabiorę Cię do Umbry... Prosze kliknijcie na te linki... http://s5.metaldamage.onet.pl/c.php?uid=167937 http://s6.battleknight.onet.pl/index...e&ref=Nzk4NzY4 |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się chociaż moja mama miała 19lat jak mnie urodziła i jjest z moim tatą do tej pory i są świetnymi rodzicami ![]() ja za to doskonale wiem że nie mogłam bym być matką przez najbliższe kilka lat!za bardzo kocham rozrywkę,wolność,no i wiadomo póki co to jest szkoła...w tym wieku trzeba korzystać z młodości ![]()
![]() |
#576 |
Przyczajenie
|
Co to za różnica czy zaczne rok później studia.. czy bede miała przerwe w trakcie studiów.. albo przerwe prace na rok.. ten czas napewno nie bedzie stracony.. bo zawsze poswiecony jest dziecku..
Życie nie konczy sie na siedzeniu w domu z dzieckiem.. jest wiele rozrywek "dla rodziców" :P mój tata miał zaledwie 19 lat jak sie urodziłam.. wiec nie przeraza mnie to bo zawsze mozna sobie jakos poradzic - jesli tylko się czegoś bardzo pragnie ![]() Moze i nie planowałam dziecka.. ale jesli sie pojawi to niczego niebede załowała ![]() A i młodośc nie konczy sie z narodzinami dziecka ![]()
#577 |
... choć nie Westwood
|
Agatka, gratuluję optymizmu. Oby tak dalej
![]() Ale jestem pewna, że życie w pewnym stopniu zweryfikuje twoje spojrzenie na sprawę. Zobacz wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=216483 Mimo wszytsko życzę wszystkiego najlepszego ![]()
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie umiała uczynic teraz z dziecka wielkiego szczęscia czy chocby cieszyc sie z ciązy. Dla mnie to byłby koniec świata, życia...
Naprawde gratuluje takiego optymizmu i życze szczęścia |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Raczkowanie
|
mój pierwszy raz hmm tragedia, jutro mija rok, miałam niecałe 21 lat, facet z którym byłam 11 miesięcy, zamiaru na to nie było, po prostu zaczęliśmy się całować i tak wyszło, bez przygotowania, z myslą że rodzice są obok w pokoju, w stresie i bólu, a facet zostawił mnie 3 miechy później, bajka po prostu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Rozeznanie
|
Agatka, szczescia zycze
![]() (Dzela Tobie tez ale nie w 'dziecku" ![]() Ja sama myślałam o dziecku po skonczeniu liceum, może nie żeby "specjalnie" ale jeśli bym zaszła tragedii by nie było,wręcz cieszyłabym sie bardzo ![]() ![]()
#581 |
Przyczajenie
|
![]()
moze to co napisze wzbudzi pewne kontrowersje ale cała ta sytuacja...ludzie dziecko to nie jest zabawka...ma swoje potrzeby...trzeba byc z nim 24 h non stop...kochajacy chłopak to za mało..miłaścia dziecka nie nakarmisz.....zeby móc wychowywac dziecko trzeba duzo wysiłku no i pracy...poza tym żeby utrzymać takie dziecko trezba miec sporo kasy bo becikowe(1000zł) to za mało...a jeszcze jak urodzi sie chore...niektóre dziewczyny chyba nie wiedza ze nie jest to zadna sielanka...nie odstawisz dziecka na półkę jak ci sie znudzi!!!!!!!!!
Edytowane przez kwasna17 Czas edycji: 2007-10-26 o 07:29 Powód: żeby nikt nie poczuł sie urażony |
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do dziecka to jeszcze nie planuje, w wieku 16 lat zmarnowałabym sobie życie, nawet nie chce myśleć jak zareagowaliby moii rodzice ![]() A Ciebie Agatko - poprostu podziwiam i trzymam za Ciebie kciuki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#584 |
Przyczajenie
|
zajmuje sie dziecmi i wiem ze to ciężka praca.. juz teraz moge zostac z dzieckiem na kilka dni.. to nie jest straszne.. ;/ wiem ze kilka dni to nie całe zycie ale nie uwazam zebym miała jakies straszliwe problemy.. Prace mam nie stałą ale zawsze kasa wpada.. a po 2 nie bede sama przecież.. uważam ze mogłabym byc dobra matką i stwierdzenia ze młoda jestem nie sa dla mnie przekonywujące.. bo jestem dojrzała na tyle na ile sie czuje.. moze zabrzmi to dziwnie ale mam dosc imprez itp.. wole spedzic czas w domu z rodzinką.. zajac sie obowiazkami.. popracowac.. wyrasta sie z okresu "głupiej nastolatki"..
Uwazam sie za osobe odpowiedzialna a jak popełnie bład to potrafie sie przyznac.. wiem ze wiele os uwaza ze dziewczyna w moim wieku moze miec dziecko dla zabawy.. a jak sie znidzi.. oddac matce albo zostawi facetowi.. ale takie myslenie jest błedne.. to jakies głupie stereotypy o młodych matkach;/
#585 |
Raczkowanie
|
![]()
Rozczytałam sie w tych Waszych opowieściach. Co do dzieci w młodym wieku, uważam, że jest to każdego osobista decyzja. Moja znajoma ma 19 lat i 3 tygodnie temu urodziła synka. Jest szczęśliwa. Nie ma kochającego chłopaka, bo on jest zwykłym pijakiem, ale dzieki temu dziecku wróciła do domu rodzinnego, skąd wyprowadziła sie pare lat temu.
Co do mnie... u mnie jest jakoś dziwnie. Mam 18 lat. Byłam z chłopakiem rok, uważam że nie było to tylko zauroczenie, był dla mnie całym światem. Układało się cudownie. Nie kochaliśmy sie, uprawialiśmy jedynie peeting. Pewnego dnia po prostu odemnie odszedł, bez konkretnych powodow. To było prawie 3 miesiące temu. Zawsze mówiliśmy sobie, że pierwszy raz oboje zrobimy to razem, kiedy bedziemy gotowi, że bedzie bosko itp. No i nie doczekaliśmy sie ![]() ![]() Dzieki przyjaciolom z tego wyszlam. Nie sadzilam, ze tak szybko spotkam kogos nowego, z kim bedzie cudownie. Poznalam M. zaledwie miesiac temu. Jestesmy razem i jest naprawde niesamowicie. Jest w moim wieku, w dodatku uczy sie w moim liceum. Doskonale sie dogadujemy, spedzamy codziennie po pare godzin, cale weekendy. W najblizsza srode wyjezdzamy do mojej siostry do Poznania na 4 dni. Oboje wiemy, ze ten wyjazd bedzie fantastyczny. Jak kazdy moment razem. Jest bardzo troskliwy, delikatny i cierpliwy. Dzieki niemu jestem naprawde szczesliwa. ![]() On, podobnie jak ja, nie ma tego pierwszego razu za sobą. Chociaz znamy sie tak krotko, juz sie do siebie zblizylismy fizycznie i duchowo. Kiedy jestem przy nim, po prostu rozpływam sie ![]() ![]() Aż trudno uwierzyć, że życie jest takie zaskakujące. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam to 2 tygodnie przed 18 urodzinami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Wtajemniczenie
|
escadaaaa nie wiem jak facet mógł cię zostawić tak po prostu po takim czasie...:/
ale słyszałam właśnie jak kiedyś też nagle facet zostawił dziewczyne po 3latach!!mieli iść na wesele razem i nie przyszedł!i w ogóle nie odezwał sie już:| jak można tak zrobić? Życie szczęścia z M ![]() ![]()
#588 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja tez sobie tego nie wyobrażam, szczyt chamstwa i bezczelności. PO tak długim czasie, tak po prostu odejść bez wyjaśnień??? Tak się nie robi, nie powinno, a niestety są tacy co tak robią, raniąc tą drugą osobę... ![]() ![]() A Tobie escadaaaa życzę dużo dużo szczęścia z obecnym chłopakiem!! Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja sama nie moglam w to uwierzyc
![]() ![]() Dzieki malaPaulinka i dzela:P za wsparcie ;* ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#590 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pierwszy raz niezbyt udany ??
hej
moj pierwszy raz to 5.08.2004 z moim terażniejszym chłopakiem i jesteśm razem <lol> i robiliśmy to po bożemu naszczęście nie bolało aż tak strasznie ale troche krwii było ale jaka rozkosz byłamo matko<lol> nie żałuje tego szczytowałam chyba z 5 razy. |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
BAN stały
|
Zazdroszczę. Ja współżyję 3 lata i ani razu nie szczytowałam pochwowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Rozeznanie
|
ale ona nie powiedziała że pochwowo ..
![]() ![]()
#593 | |
Zakorzenienie
|
ja swój pierwszy raz przeżyłam w naszą 1 rocznicę. teraz minęło nam 18 miesięcy razem.
Cytat:
![]()
![]() |
#594 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
jaka ironia? :P
#597 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie ma za co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Przyczajenie
|
Ja moj pierwszy raz przezylam calkiem niedawno . Było to dokładnie 14.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Zadomowienie
|
to i tak nie źle... są młodsze i głupsze. naprawdę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Raczkowanie
|
Wracam do tego wątku, ale tym razem z zwiadomością, że jestem już "po". 4.11.2007
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.