|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edzia dbrze to napisała. Jeżeli będziesz brała tabletki regularnie - to nie ma dni płodnych i niepłodnych.
![]() |
#3093 |
Wtajemniczenie
|
Tak wiem że ciężko bo mi samej ciężko co dalej robić tylko że mi chodzi o to czy np dobrze by było teraz przez jakiś czas pobrać anty żeby uspokoić troche jajniki bo skoro narazie o dzidzie niebedziemy się starać to czy jest sens chodzić na obserwację owulacji itp??chyba niezabardzo bo teraz mi to narazie niepotrzebne a czy anty pomoga mi troche w tym żeby np zmniejszyć owłosienie i np uspokoją troszke jajniki czy... no własnie niewiem na co działają anty bo nigdy w życiu ich niebrałam a czytałam też że pomagają w zrzuceniu wagi są jakieś przepisywane dla kobiet w menopauzie i na nich podobno się chudnie a ja bym chciała choć troche zrzucić kg i pozbyć się tego okropnego owłosienia bo już mi się chce wyć od tego wszystkiego jeszcze dobrze się niezapoznałam z tą chorobą a już mam jej dosyć i jej nienawidze ;(
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2010-02-18 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
A może jak przestaniecie o tym myśleć to dziecko samo się pojawi nawet nie wiecie kiedy
![]() ![]()
#3095 |
Rozeznanie
|
MONIKA w takim przypadku ciężko cokolwiek doradzić
![]() ponieważ sami z mężem musicie dojść do porozumienia w tej kwestii ![]() Ja ze swojej strony i doświadczenia mogę Ci tylko zaproponować ,żebyś spróbowała wyluzować wiem,że jest ciężko i trudno ale musisz to zrobić bo inaczej będzie coraz gorzej ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem co bym Ci mogła więcej doradzić tylko tyle chyba jeszcze,żebyś miała bardzo dobrego lekarza najlepiej endokry-ginekologa ![]()
#3096 |
Wtajemniczenie
|
ale to też nie o dzidzie chodzi chodzi też o moje samopoczucie o ciągły bol pleców o trądzik o owłosienie o nadwage to wszystko sprawia ze cały czas o tym myśle i jestem załamana popadam w coraz większą depresje jestem coraz bardziej rozdrażniona a żaden lekarz niechce mi przepisać tabletek uspakajających każdy mi wciska tylko jakieś ziołowe ktore niedziałaja na mnie zreszta ja zawsze miałam problem z tabletkami ja bardzo bardzo rzadko używam tabletki przeciwbolowe nawet jak cos mnie bardzo boli ale przeważnie podczas @ bardzo bolesnej to biore ibuprom i musze wziasc na raz odraz 6 tabletek bo jak bior 2 to niedziałaja moj mama np używa przeciw bolowych ibuprofen i jej np działa po 10-15 min mi zaczyna działać po 2 godzinach czasami dłużej wtedy musze wziąść następną by coś zadziałało i zawsze miałam taki problem nawet z silnymi tabletkami ze wolno działają wiec co mi pomogą słabe ziołowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
A wiesz, ze Ibuprofen źle działa na naszą owulację?
#3098 |
Wtajemniczenie
|
a może teraz jakbym poszłam z moimi wynikami to by mi coś przepisal czy raczej też będą mi wciskać ziołowe a ginekolog może mi np przepisać tabletki uspakajajace czy to lekarz rodzinny tylko może?
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- niewiedziałam tzn wiem ze w ibupromie też jest ibuprofen ale mniejsza dawka ale ja naprawde bardzo bardzo rzadko używam tabletek to już naprawde musi mnie cos bardzo mocno bolec przewaznie podczas okrasu brałam gdy miałam tak bolesne że płakałam z bolu i chciałam już po pogotowie dzwonić bo czasami mi się takie straszne bolesne trafiają @ |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że lekarze będą się bronic przed tabletkami uspokajającymi rękami i nogami. Prędzej jakiś psychiatra.
#3101 |
Wtajemniczenie
|
to może poprostu zamiast anty kykupic tą recepte z clo i chodzic na obserwacje by poprostu wiedziec jak sie wszystko bedzie dziać a dalej co bedzie to bedzie??kurcze bo mi chodzi też o to by troche swoj wyglad poprawic bo napradw zle się czuje kiedyś byłam taka akurat niezachuda niezagruba miałam cyc miałam dupsko
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3102 |
Zakorzenienie
|
Uuuh, ja na @ biorę ketoprofen albo naproxen, tylko to mi pomaga. Ibuprofen i inne tan nospy mogą sobie wsadzić .. mam nadzieję, że sobie nie szkodzę ... ale inaczej zęby w ścianę i nie jestem przez 1 dzień zdatna do życia
![]() A i dziewczynki, miałam być na czczo i zapomniałam, wypiłam herbatkę i zjadłam cukierka :/ buu mogę jechać na 17 na badnaia? |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Marudexus nie mam zielonego pojęcia - to w końcu cukier ![]()
![]() |
#3104 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
Może jedź - najwyżej jak będą podejrzane to wtedy się będziesz zamartwiać
![]()
![]() |
#3106 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja bym chciała się starać o bobasa za jakieś 2 lata, dostałam diane 35 myślicie że po nich uda się ustabilizować hormony i zafasolkować? Czy po Diane będę musiała mieć jakieś inne leki przepisane??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie, jeśli chcesz schudnąć to idź do dietetyka, przy PCO to najrozsądniejsze wyjście, przy czym od razu trzeba powiedzieć, że łatwo nie będzie. Po trzecie, może Twój TŻ boi się badania nasienia (generalnie mężczyźni go nie lubią i czasami wymyślaą różne wymówki, żeby go nie zrobić) dlatego odkłada starania, ale żeby się nie przyznać to zasłania się Twoją nerwowością...? Może na spokojnie z nim porozmawiaj. Po czwarte, to w całych staraniach się bardzo ważny jest plan. Nie rób nic chaotycznie, bo wprowadzasz tylko nerwowość. Znajdź dobrego ginekologa, ktory zna się na niepłodności, idź do niego z TŻ nich też to wszystko i usłyszy, zapytajcie o możliwe drogi leczenia. I na spokojnie przemyślcie co i kiedy chcecie zrobić. I trzymajcie się tego planu. Masz 27 lat więc nie bardzo masz czas na odkładanie starań. Uświadom to TŻ.
![]() |
#3108 |
Zakorzenienie
|
Hej głosik oddany ;]
No i znów czegoś się od was dowiedziałam! Ja jak mam bardzo bolesna @ -czyli zawsze, to biore nurofen(!) przy migrenowych bólach głowy też... a tu takie info że ma to wpływ na owu !! hmm bedzie trzeba zmienic na jakies inne... |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!!!!
pamiętacie mój problem ze zdiagnozowaniem pco, tylko na podstawie usg przez 2 ginekologów? nie uwierzycie czego sie dowiedziałam po wizycie u specjalisty endokrynologa ginekologa w lubl. wcześniej nie robiono mi usg "dowcipnego"-tak to chyba określacie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3110 |
Wtajemniczenie
|
Lov - to bardzo dobra wiadomość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 |
Przyczajenie
|
Nais
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
lov - to naprawde dobra wiadomosc
![]() Dziewczyny wiecie co ja wczoraj zrobiłam... wziełam do reki moje stare usg i wiecie czego sie dopatrzyłam? ze lekarz ktory robił mi oba usg w odstepie 2m-cy postawił 2 rozne diagnozy(?), zupełnie zgłupiałam, czy to mozliwe ![]() Obecnie jestem na szukaniu dobrego ginekologa endokrynologa z łodzi (moj obecny gin jest ok, ale szukam endo) Słabo idzie to szukanie co lekarz to inna opinia i znajdz tu takiego ktory to wszystko ogarnie do kupy, uporzadkuje i pomoze z fasolka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Zakorzenienie
|
a co to syndrom LUF?
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
Zespół luteinizacji niepękniętego pęcherzyka jajnikowego.
...i ma to zwiazek z pco... musze poszukac wiecej info na ten temat... sie k*$%& musiałam dopatrzec! ![]() Jakies ostatnio mam przemyslenia odnosnie lekarzy i cos mi sie zdaje ze nie mam szczescia, no moze procz ostatniego gin, ale on nie jest endo... a ja potrzebuje 2 w 1 ... ehhh Edytowane przez simonee Czas edycji: 2010-02-19 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę na nfz, nie jest łatwo, bo mają mało miejsc, ale próbować trzeba ![]() Przyjmuje na Dąbrowskiego. Jak coś dam znać po wizycie co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam mega metlik w głowie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Raczkowanie
|
lov u jakiego lekarza w Lbn byłaś? mam doświadczenie w tej materii, szczerze to już mi ręce opadły. Jeden mi mówi, że mam 'zaczątki PCOS', drugi że nie mam PCOS. Jeden widzi pęcherzyki, drugi mówi że 'taka moja uroda'.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Przyczajenie
|
justico! napisałam na priv. wolę na forum publ nie podawać nazwisk. wiecie rożnie to bywa. jeśli ktoś poszukuje gin endo z lubl to proszę o pytanie na priv. wtedy podam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3120 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny muszę wam powiedzieć, że moja ginekolożka pozytywnie mnie zaskoczyła.Na podstawie usg stwierdziła, że obraz wskazuje na PCO i wypisała mi skierowanie na badania.Już u mnie tym zapunktowała, ponieważ poprzedni lekarz olał sobie sprawe i tylko zapisał duphaston na wyregulowanie cykli,poza tym czytając forum dziewczyny pisały, że nierzadko robią badania na własną rękę.Wypisała mi papier, wzięłam położyłam na półkę i wyjechałam.Teraz wróciłam patrze do tej kartki jakie hormony ma mi zbadać a tam skierowanie do szpitala na oddział
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.