|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Klarissa nie chciałam Ciebie ani reszty tak bardzo zdenerwowac, to nie bylo moim celem. wybiore pewnie ciszę... ale fajnie tu było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
Nie miałam robionych szczepień przeciwko żółtaczce. Zupełnie o nich nie myślalam, a lekarka nie kazała... No tak, to dość logiczne, że ich potrzebuję. Jutro pójdę do tego szpitala to się dowiem wiecej, zabieg mam wyznaczony na 9 marca.
#3153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne, że lekarz Ci nic na ten temat nie powiedział.
![]() |
#3154 |
Raczkowanie
|
Tak odstając od tematu hehe
![]() Wiele wiele kobiet które są w ciązy mają plamienia.
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3156 |
Zadomowienie
|
Ale tu sie dyskusja wywołała
![]() ![]() Jutro wybieram sie do szpitala na generalny przegląd techniczny podwozia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
- grupa krwi, - badanie CRP, - badanie w kierunku kiły, - badanie moczu, - prześwietlenie klatki piersiowej, - morfologia, - przeciwciała anty-HCV, - TSH, - antygen HBs, - Ca-125, ja przynajmniej musiałam mieć wykonane te badania przed zabiegiem ale w każdym szpitalu pewnie inaczej jest ![]()
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odebrałam wyniki badań robionych w 13 dc pomożecie w interpretacji?
Estradiol 61 pg/ml to dobrze? Ja teraz mam patrzeć na normę w fazie owulacyjnej tak? Jeśli tak to norma w tej fazie to 34-400 więc chyba ok. Powiedzcie mi jesczze czy po tych wynikach można stwierdzić czy ma sie owulację? Czy tylko po mierzeniu temperatury i obserwowaniu śluzu? I jesczze TSH mam 2,8608 i testosteron 65,5 mieszczą się w podanej normie więc chyba sa ok?
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
A czy wy jak dostaliście wyniki to bez wartości??
bo jak ja dostałam swoje wyniki to w ostatniej tabelce mialam wartości dla wszystkich faz. A jak ktores z moich wynikow byly nie odpowiednie to byly pogrubione. hmm. estradiol w fazie owulacyjnej to 85,80 - 498,00 faza lutealna 43,80 - 211,00 ths masz ok ale testosteron 65,6???!!!??? nie pomylilas sie? bo normy dla testosteronu to 0,06-0,82
Dziewczyny klikajcie codziennie ![]() http://www.pustamiska.pl http://www.pajacyk.pl Myślę jak osoba dorosła, mówię jak osoba dorosła, ale nadal patrzę oczami dziecka ![]() Edytowane przez lovebites Czas edycji: 2010-02-23 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Pewnie Ty masz normy w innych jednostkach. Mój testosteron to 65,5 ng/dl i mam normę wypisaną 10,0-144,0.
Nie denerwuj się ![]() ![]()
![]() |
#3161 |
Raczkowanie
|
Ajjjjaaa do super!! bo sie zaniepokoilam :P hehe
pozdrawiam Cię imienniczko ;D i widzę , że ten sam rocznik co ja ;D
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam przesuniętą wizytę na 4 marca |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=edzia;17381735]Na pewno będziesz 3 dni ponieważ dopiero w 3 dobie szpital ma zwrot za osobę która przebywa na oddziale
![]() ![]() ![]() Na pewno to raczej nie.Dziś poszłam do szpitala 0 7 rano porobili mi wszystkie badania (pobranie krwi, mocz, usg, cytologie, badanie palpacyjne) i wyszlam jeszcze tego samego dnia.Pacjent musi spędzić dobę w szpitalu aby fundusz zapłacił za pobyt - nie trzy dni.Dlatego po wypis idę dopiero jutro bo bez sensu siedzieć tyle czasu i to jeszcze z babkami w zaawansowanej ciąży ![]() ![]() Tyle krwi to mi nigdy nie sciągali, łapy bolą niemiłosiernie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Martinixxx;17408200]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
no ja na badania czekałam coś ponad tydzień... więc co szpital to co innego
![]()
#3167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=edzia;17408449]
Cytat:
Tak mi powiedzał lekarz, pewnie gdyby tak nie było to by mnie przytrzymali dłużej .Myslę że szybkość wyników krwi zależy od miasta- Edzia z Twojego opisu wynika,że mieszkasz w Krakowie Ja natomiast mieszkam w dużo mniejszej miejscowości i próbki są wysyłane chyba do Poznania- dlatego to tyle trwa.Jest tak tylko w przypadku badań hormonalnych cała reszta juz jest na drugi dzień - zależało mi na czasie ale cóż..dobrze, że w ogóle będę miała badania porobione...Co szpital to inaczej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kobietki mam pytanie ostatni raz z moim TŻ wspołżyliśmy 3 lutego okres natomiast dostałam 6 i skończył się 13 a dzis zauważyłam ze moj śluż jest zabarwiony krwią strasznie boli mnie jajnik teraz powinnam mieć owulacje ale niewiem czy mam dziś lece do lekarza bo się wystraszyłam tego śluzu zabarwionego krwią czy to możliwe że zarodek mogł się niezagniezdzic i stad ta krew??czy raczej to jest niemożliwe (chociaż przy pco wszystko jest możliwe) ide dzis do lekarza niestety przyjmuje dopiero od 15 więc jeszcze troche bede w nerwach chodzic gorzej jak niebedzi emiec dzis wolnego miejsca ale musze sie wbic najwyzej powiem ze to bardzo ważne!!miałyscie może kiedyś cos takiego??
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
Monika podobno podczas dni płodnych i owulacji może wystąpić krew w śluzie... ale ja na Twoim miejscu zapewne pobiegłabym do lekarza
![]() a z tego co piszesz, ze kochałaś się ze swoim TŻ 3 lutego a okres dostałaś 6 to zarodek raczej nie mógł się zagnieździć bo 3 luty to był u Ciebie okres niepłodny... no chyba, że myślisz o innym stosunku ![]() ![]()
31.08.2013 - zostaliśmy rodzicami INGI ![]() Edytowane przez ErMiRkA Czas edycji: 2010-02-24 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no dopiero o 15 godz.przyjmuje więc czekam ale pobiegne pobiegne bo sie troche wystraszyłam niewiem co jest grane tak jak miesiac temu teraz tez boli mnie strasznie lewy jajnik i mam bardzo bardzo obfite upławy jejku tak bardzo chciałabym żyby to był dzień płodny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Raczkowanie
|
hehehe ja też mam nadzieję, że za kilka dni ja będę mieć hiperowulację
![]() ![]() ![]() ![]()
#3173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Wtajemniczenie
|
jestem już po wizycie a więc tak -bolał mnie lewy jajnik- pan ginekolog jednak nic niewidział by się w nim coś działo jednak na prawym jajniku mam pęcherzyk wielkości 2 na 2cm i jutro lub pojutrze może pęknąć powiedział też że faktycznie mam zwiększone upławy i możliwe że lewy jajnik mnie bolał bo był w nim dominujący pęcherzyk i już pękł i stad też mogł być lekko zabarwiony śluz krwią bo tak się też zdarza przy owulacji ale tego niewie na 100% bo poprostu nic na lewym niema, w każdym razie teraz w marcu jak dostane okres to w 5 dniu cyklu mam wziąść CLO i brać go przez 5 dni i potem zgłościć się do niego na obserwacje owulacji by poprostu dowiedzieć się czy pęcherzyki pękają czy nie jak nie to wtedy będziemy się zastanawiać co dalej powiedział tylko że nic niestoi na przeszkodzie byśmy dzis i jutro sobie poprobowali jak nic niewyjdzie to chociaż będziemy mieć przyjemnośc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
Cóż, kolejna PCOS'owiczka dołącza
![]() Zawsze się zastanawiałam skąd u mnie nadmierna nadpotliwość, tyle włosków na ciele itd. i już znam odpowiedź, wrrr szlag mnie trafia przez to ![]() Nie przeczytałam całego wątku, bo sporo wpisów, kilka dni mi zejdzie z nadrobieniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Raczkowanie
|
Monika to super
![]() ![]() ![]() ![]() Hastla to witamy w naszym gronie ![]() ![]() (a co do wątku to mi zszedł prawie cały dzień ale dzięki temu mój lekarz śmieje się, że mogę leczyć się sama heheheh )
#3178 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dopiero drugi cykl przyjmuję tabletki - Estrofem mite od 5 do 15 dnia cyklu - 1 tabletka dziennie, następnie Duphaston od 16 do 25 - 2 razy dziennie pół tabletki. Zobaczymy co z tego będzie. Mam też wyniki badań hormonalnych, ale nie oreintuję się w tym nic a nic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
MMonkia9 - no to trzymam kciuki
![]() Hastla - witamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Mam PCOS tak ja i Wy. Zdiagnozowano mnie 10 miesięcy temu i od tamtej pory przyjmowałam Metformin 500 trzy razy dziennie. W między czasie (jakoś we wrześniu) zdiagnozowano u mnie dodatkowo niedoczynność tarczycy i przepisano hormony. Początkiem stycznie tego roku mój endokrynolog stwierdził że Metformin na mnie nie działa i zaproponował "leczenie" tabletkami antykoncepcyjnymi Diana35. Przekonywał mnie że po zaprzestaniu przyjmowania tych tab. jajniki będą wolne od PCOS i będę jajeczkować normalnie. Zgodziłam się ale w sumie nie wiem czy dobrze zrobiłam ponieważ - będę musiał je brać minimum 4 miesiące bo wcześniej nie zrobią mi USG by sprawdzić czy coś pomaga, - 4 miesiące 100% szansy na to że w ciąże nie zajdę ehhh nie uśmiecha mi się. Staramy się o dziecko od listopada 2007 - boje się o swoją wątrobie oraz o to że mocno przytyje (mam nadwagę i każdy zgubiony kilogram kosztuje mnie bardzo dużo wysiłku. Akceptuje swoje ciało i lubię się taką jaka jestem ale wiem też że każdy kilogram na plus oddala mnie od macierzyństwa) Dziewczyny zdecydowałybyście się na "leczenie" tabletkami antykoncepcyjnymi ?? A może są tu dziewczyny którym antyki pomogły?? Będę wdzięczna za odpowiedź i przyjęcie mnie do Waszego grona ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.