|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Pierwszy raz o czymś takim słyszę Matur. Na mój babski rozum to nie ma to żadnego znaczenia. Ja wiem tylko, że dziewczynom z PCO łatwiej zajść w ciążę mnogą niż zdrowym. Dowiedzione naukowo na mojej rodzinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
ostatnio byłam u innego ginekologa niz mnie prowadzi, powiedziałam mu że mam 1 stopien PCO, a on powiedział, że mi nic nie jest i niepotrzebnie biore tabsy.
Teraz zastanawiam się kto ma racje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Zakorzenienie
|
Lasoa pierwszy raz slysze o czyms takim jak 1-szy stopien pco i ze w ogole jest to stopniowane? jak to twoj gin Ci wytlumaczyl? o co w tym chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Raczkowanie
|
Azakowana prosze Cie napisz cos nie obrazaj sie. mam wyrzuty sumienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Zakorzenienie
|
mam wysoki androstendion i pęcherzyki na jajnikach
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz się z tym spotykam.
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2010-03-16 o 18:45 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3458 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Raczkowanie
|
ok przyjelam do wiadomosci to ze jestem niemyslaca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zadomowienie
|
Matur nie ma co myśleć czy zajdziesz w ciążę czy donosisz etc.Będziesz o tym myśleć,jak się będziesz starać o dziecko czy już będziesz w ciąży.
Tak naprawdę nigdy nie można powiedzieć,że jest 100% zajścia w ciążę. Poza tym każda kobieta ma jakieś problemy i jakbyśmy się zadręczały dzień w dzień,całymi dniami to byśmy same ze sobą nie wytrzymały,nie mówiąc o osobach trzecich. Tak naprawdę nie można sobie myśleć '' jaka ja jestem biedna,bo mam pco''.Są większe choroby.
#3461 |
Zakorzenienie
|
Matur wytłumacz mi coś proszę bo trochę zgłupiałam. Napisałam kupę niemiłych słów pod Twoim adresem a Ty nawet nie reagujesz. Czy Ty jesteś pozbawiona jakichkolwiek uczuć? - złości, oburzenia?
I to już nie pierwszy raz to zauważyłam. Po prostu przyjmujesz do wiadomości i koniec. Nie widzę w Tobie ani radości ani złości. To niedobrze. Niejedna osoba jakbym jej napisała to co Tobie obrzuciłaby mnie błotem, wywrzeszczała się na mnie, napisałaby, że jej nie znam więc nie mam prawa oceniać itd. I miałaby rację. A Ty nic. To co napisałam - zrobiłam to specjalnie bo myślałam, że zobaczę w Twojej wypowiedzi coś - jakąś reakcję. Ale się chyba pomyliłam.
#3462 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Raczkowanie
|
azakowana a po co mam pisac skoro pewnie masz racje. masz meza wiec masz inne myslenie niz ja. a to co sobie pomysle to juz moja sprawa. pozatym na denerwowaniu sie nie wyszlam dobrze wiec mam gdaies to co mysla o mnie inni. staralam sie byc mila. to tak jak z kolezankami ode mnie z klasy, niby sa ale naprawde maja mnie gdzies. i co przez to mam chodzic zla i oburzona na caly swiat
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- skoro wystawiasz mnie na probe co odpowiem to pewnie powinnam wyciagnac z tego wnioski ze ludziom nie mozna ufac, i wiesz akurat cos w tym jest |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 Czas edycji: 2010-03-16 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Raczkowanie
|
blagam nie robcie ze mnie potwora bo ja nim nie jestem, po prostu problemy mnie przerosly, dlatego stalo sie jak stalo
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Konto usunięte
|
nikt z ciebie potwora nie robi, niepotrzebnie robisz z siebie cierpiętnika i obarczasz tym caly swiat. dziewczyny rowniez maja swoje problemy, ale dziela sie nimi z najblizszymi, a jesli juz sie dziela z nami, to dlatego,ze uwazaja ze warto to zrobic i wygadac sie komus, kto przezywal cos podobnego, ale sie nie wyzywaja na caly swiat. a ty nawet nie potrafisz,albo nie chcesz nawet przeczytac slow skierowanych do ciebie ze szczerego serca i napisanych dla twojego dobra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do drugiej części - napisałam Ci to co naprawdę wtedy pomyślałam. Miałam to wykasować i siedzieć cicho ale stwierdziłam, że nie skasuję. Oczekiwałam tylko po Tobie innej reakcji. Ja z reguły jestem osobą, która mówi ludziom prawdę w oczy chociaż boli jak cholera. Naraziłam się tym już bardzo wielu osobom, ale nie mam zamiaru mówić, że jest dobrze, jak nie jest i że coś mi się podoba jak się nie podoba. Grunt to wiedzieć jaki ma się cel w życiu i do tego celu dążyć. Matur Ty masz jakiś cel? Jest coś co chciałabyś osiągnąć?
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2010-03-16 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Raczkowanie
|
moment a czy ja sie wyzywam
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Azakowana ale przeciez staram sie ostatnio juz wziasc w garsc, a ten dzisiejszy nalot na mnie przyznam ze troche mnie rozbroil. a moze ja nie mam sily zeby tego wykrzyczec.. ludzie sa rozni ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- mialam cel w zyciu ale gdzies mi uciekl... teraz zyje z dnia na dzien i wcale tego nie chce, ale samo tak wyszlo. |
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do celu - na pewno jeśli go gdzieś zagubiłaś - to się znajdzie - tylko dziewczyno - WIĘCEJ WIARY ![]()
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2010-03-16 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Konto usunięte
|
Ja chyba nawet nie mam siły dyskutowac z Toba, bo jestes impregnowana na jakakolwiek krytyke,refleksje, na jakiekolwiek argumenty. Nie napisalam Ci nic zlego, tylko to, zebys zastanowila sie troche nad tym jak postepujesz,jak traktujesz ludzi, bo niby cie nie obchodza, a przejmujesz sie nawet zdaniem, ktore napisaly osoby w internecie i myslisz ze mamy o tobie zle zdanie. a ja wiem po co to robisz-zebysmy ci udowadnialy- ze nie, jestes dobra,wspaniala,nikomu krzywdy nie zrobilas. wybacz- ja nie naleze do twojej grupy najblizszych znajomych, nie znam cie i nie bede nikomu połechtywać ego, tylko dlatego, ze swoim zachowaniem obraza sie na caly swiat i zostaje sam w swojej skorupie. daleko tak nie zajedziesz.ode mnie to tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Matur, znow wywijasz kota ogonem i robisz z siebie ofiare
![]() Musisz sama toczyc swoje zycie, nikt Cie za reke nie bedzie prowadzic bo nie jestes juz malym dzieckiem a dorosla osoba, wiec ogarnij sie dodaj do tego wiecej zyciowej odwagi + optymizmu i na lepsze wszystko sie zmieni w twoim zyciu, ale to ty musisz to zrobic a nie nikt inny... Dziewczyno idz do gory w stroche chmur a nie w dol do nikad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Raczkowanie
|
niqsia13 ale ja od Ciebie naprawde tego ani nie chce ani potrzebuje, dziwnie potoczyla sie ta rozmowa... ale dobrze ze wogole ktos tu pisze...
azakowana i simonee wy raczej znacie mnie juz trszke i wiem ze mozecie miec dosc ale ja naprawde sie pogubilam i od pocztku na tym forum szukam chociazby zwyklej rozmowy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3474 |
Raczkowanie
|
staram sie przeciez
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że ma.
#3476 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Raczkowanie
|
Sprawdziłam w kilku miejscach to stopniowanie PCO. Jest coś takiego, ale niestety nie znalazłam informacji na czym polega.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć dziewczyny właśnie się zalogowałam ponieważ od paru dni nic nie robię tylko czytam wasze wypowiedzi na temat PCOS ponieważ byłam ostatnio u ginekologa i właśnie u mnie to stwierdził czego przez ostatnie 2 lata nie widział ,dostałam skierowanie do szpitala endokrynologiczo-ginekologicznego w Katowicach ale idę dopiero w maju bo takie maja terminy i mam pytanko czy do tego maja nic sie mi nie przydarzy w związku z nieleczeniem mojej osoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Raczkowanie
|
Ach i wracają do mojego poprzedniego postu coś jest kurde naprawdę nie tak.
Tak jak wspominałam, do tej pory miałam super regularne okresy prawie co do godziny a teraz? już 4 dzień kiedy okres mi się spóźnia i jakoś nie czuję by miał nadejść w najbliższym czasie. Nawet zrobiłam dziś rano test ciążowy (mało prawdopodobne bym miała być, no ale.. niezbadane są wyroki boże), ale tak jak podejrzewałam to nie jest ciąża. Do tego czuję ból w prawym jajniku (to ten powiększony) ... a i wczoraj wyrwałam pierwszego włoska nad ustami ![]() Ps. a przyznam, że już wybieraliśmy imię z chłopakiem dla dzidziusia bo woleliśmy przyjąć tą opcję niż jakąś chorobę. Czy to wciąż daje objawy niedoczynności ciałka żółtego, czy może PCOS, a może jeszcze czegoś innego ?? azakowana - powodzenia na zabiegu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
A jakich ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.