zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 11:14   #3541
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

Martinixxx nawet nie wiesz jak się cieszę razem z Tobą Gratuluję I oby wszystko było jak najlepiej
Stary 2010-03-19, 11:26   #3542
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczyny kupiłam dziś test wyszły odrazu DWIE KRESKI !!!!!!!!!! boże niewiem co teraz o tym myśleć musze teraz do poniedziałku poczekać bo do innego lekarza będe jechać a dziś już nieda rady mnie przyjąc a chce jechać do tej lekarki co prowadzi moją chorobę pcos.boję się że to będzie przedwczesna radośc.trzymajcie kciuki!!!!!
Stary 2010-03-19, 11:30   #3543
azakowana
Zakorzenienie

Ermirka a jak u Ciebie? @ się nadal nie zjawiła?
U mnie jakieś dziwne plamienie się pojawiło. Dzisaj 25 dc więc to pewnie już @ jest blisko i pojawi się albo dzisiaj albo jutro. I ciesze się bardzo, bo terminowo miała przyjśc we wtorek i jakby się spóźniła choć jeden dzień to z zabiegu byłyby nici a tak wszystko jest idealnie

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dziewczyny kupiłam dziś test wyszły odrazu DWIE KRESKI !!!!!!!!!! boże niewiem co teraz o tym myśleć musze teraz do poniedziałku poczekać bo do innego lekarza będe jechać a dziś już nieda rady mnie przyjąc a chce jechać do tej lekarki co prowadzi moją chorobę pcos.boję się że to będzie przedwczesna radośc.trzymajcie kciuki!!!!!
Monika widzisz? A nie żaden polip
GRATULACJE - kolejna ciąża
Matur cały czas twierdzisz, ze z PCO jest tak trudno zajść w ciążę?
Stary 2010-03-19, 11:35   #3544
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Ermirka a jak u Ciebie? @ się nadal nie zjawiła?
U mnie jakieś dziwne plamienie się pojawiło. Dzisaj 25 dc więc to pewnie już @ jest blisko i pojawi się albo dzisiaj albo jutro. I ciesze się bardzo, bo terminowo miała przyjśc we wtorek i jakby się spóźniła choć jeden dzień to z zabiegu byłyby nici a tak wszystko jest idealnie

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Monika widzisz? A nie żaden polip
GRATULACJE - kolejna ciąża
Matur cały czas twierdzisz, ze z PCO jest tak trudno zajść w ciążę?
no jeszcze w to niewqierze dopoki się nieupewnie na 100% tzn kiedy tego nieusłysze od lekarki to chyba nieuwierze poprostu jak zobaczyłam te dwie kreski to się popłakałam ze szczęścia jejuuuuuuuuuu to jest chyba jakiś cud.tak strasznie się ciesze że aż mi się chce płakać z radości

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

tylko martwie się tym że cały czas lekko plamię krwią od 2 tyg mam tylko lekkie plamienia
Stary 2010-03-19, 11:59   #3545
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
no jeszcze w to niewqierze dopoki się nieupewnie na 100% tzn kiedy tego nieusłysze od lekarki to chyba nieuwierze poprostu jak zobaczyłam te dwie kreski to się popłakałam ze szczęścia jejuuuuuuuuuu to jest chyba jakiś cud.tak strasznie się ciesze że aż mi się chce płakać z radości

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

tylko martwie się tym że cały czas lekko plamię krwią od 2 tyg mam tylko lekkie plamienia
Monika w ciąży mogą się pojawić plamienia - tak do 3 miesiąca a czasem nawet dłużej.
Mam nadzieję, że i ja do Was wkrótce dołączę
Stary 2010-03-19, 12:21   #3546
MMONIKA9
Wtajemniczenie

No bardzo Ci tego życze z całego serca Tobie i Ermirce bo też pisała że jej się okres spoznia, a ja teraz siedze jak na szpilkach strasznie się boję że bedzie to przedwczesna radośc 2 lekarzy mnie badało jeden w poniedziałek drugi we wtorek i żaden ciązy niewidział więc albo jest tak wczesna albo test zle pokazał teraz mam 100 myśli naraz jutro chyba dla pewności jeszcze jeden zrobię-poprostu niemoge uwierzyć że wreszcie po 2,5 roku by nam się udało, długie 2,5 roku czekałam na te dwie kreski wypragnione
Stary 2010-03-19, 12:31   #3547
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
No bardzo Ci tego życze z całego serca Tobie i Ermirce bo też pisała że jej się okres spoznia, a ja teraz siedze jak na szpilkach strasznie się boję że bedzie to przedwczesna radośc 2 lekarzy mnie badało jeden w poniedziałek drugi we wtorek i żaden ciązy niewidział więc albo jest tak wczesna albo test zle pokazał teraz mam 100 myśli naraz jutro chyba dla pewności jeszcze jeden zrobię-poprostu niemoge uwierzyć że wreszcie po 2,5 roku by nam się udało, długie 2,5 roku czekałam na te dwie kreski wypragnione
No widzisz Mmonika! dobrze, ze zrobilas test! Ja juz sie nauczylam, ze lekarz powie swoje, ale z tym bywa roznie i nie dokonca zawsze wierze w to co mowia. Tak jak Ci wczesniej napisalam ,ze niby polip to nie zawsze bedzie on na 100%
W ogole jak sobie teraz pomysle o tym twoim lekarzu to czemu sie nie zapytal czy robilas test, skoro staraliscie sie o fasolke? :/
Zycze Ci z całego serca, aby ten stan rzeczy II sie utrzymał ...
Jak kiedys tez sie doczekam II
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 13:32   #3548
--Olka--
Zakorzenienie

Ale super. Nawet nie wiecie jak się cieszę, że tak wielu ze starających się o dziecko udało się zafasolkować. Daje mi to dużą nadzieję, że mnie też się uda, gdy zacznę się starać za kilka lat.
Trzymam kciuki, żeby reszta też zafasolkowała się na wiosnę.
Stary 2010-03-19, 13:43   #3549
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
No widzisz Mmonika! dobrze, ze zrobilas test! Ja juz sie nauczylam, ze lekarz powie swoje, ale z tym bywa roznie i nie dokonca zawsze wierze w to co mowia. Tak jak Ci wczesniej napisalam ,ze niby polip to nie zawsze bedzie on na 100%
W ogole jak sobie teraz pomysle o tym twoim lekarzu to czemu sie nie zapytal czy robilas test, skoro staraliscie sie o fasolke? :/
Zycze Ci z całego serca, aby ten stan rzeczy II sie utrzymał ...
Jak kiedys tez sie doczekam II
No powiem ci szczerze że jak byłam w szpitalu na badaniu to tylko pielęgniarka przed badaniem mi się zapytała czy robiłam test powiedziałam ze nie bo lekarz mnie badał dzień wcześniej i powiedział że ciąży niema a ona na to że jak jest wczesna to na usg mu tego niewykaże-a kupiłam dziś ten test dla świętego spokoju żeby być na 100% że faktycznie ciązy niema bo mam takie objawy (zgaga,wzdęcia,zaparcia,m dłości,częste oddawanie moczu,parcie na pęcherz,bolące jajniki)że cały czas podejrzewałam ze chyba jestem w ciązy ale lekarz to wykluczył więc mu uwierzyłam ale cały czas mi to niedawało spokoju i moja przyjaciołka mi powiedziała kup test dla pewności kupiłam zrobiłam i wyszły dwie kreski ale obawiam się że jak teraz w poniedziałek pojade do mojej pani ginekolog to ona też jeszcze nic na usg niezobaczy.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

trochę się boję że przy tym moim PCOS i polipie wynik mogł wyjśc pozytywny przez hormony szalejące bo dają mi się bardzo we znaki od tygodnia jest mi strasznie gorąco mam napady gorąca że strasznie się poce jakby ktoś mi w środku podkręcał piec na 500 stopni
Stary 2010-03-19, 13:46   #3550
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
No powiem ci szczerze że jak byłam w szpitalu na badaniu to tylko pielęgniarka przed badaniem mi się zapytała czy robiłam test powiedziałam ze nie bo lekarz mnie badał dzień wcześniej i powiedział że ciąży niema a ona na to że jak jest wczesna to na usg mu tego niewykaże-a kupiłam dziś ten test dla świętego spokoju żeby być na 100% że faktycznie ciązy niema bo mam takie objawy (zgaga,wzdęcia,zaparcia,m dłości,częste oddawanie moczu,parcie na pęcherz,bolące jajniki)że cały czas podejrzewałam ze chyba jestem w ciązy ale lekarz to wykluczył więc mu uwierzyłam ale cały czas mi to niedawało spokoju i moja przyjaciołka mi powiedziała kup test dla pewności kupiłam zrobiłam i wyszły dwie kreski ale obawiam się że jak teraz w poniedziałek pojade do mojej pani ginekolog to ona też jeszcze nic na usg niezobaczy.
Mmonika,naprawde dobrze sie stalo ze nie mialas lyzeczkowania! ktos tam nad toba chyba czowa Miejmy nadzieje, ze twoja gin ma troche oleju w glowie i Cie wysle na badanie krwi, zeby sprawdzic HCG
Wydaje mi sie ze ten polip to wlasnie twoja fasolka

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2010-03-19 o 13:47
Stary 2010-03-19, 14:00   #3551
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Mmonika,naprawde dobrze sie stalo ze nie mialas lyzeczkowania! ktos tam nad toba chyba czowa Miejmy nadzieje, ze twoja gin ma troche oleju w glowie i Cie wysle na badanie krwi, zeby sprawdzic HCG
Wydaje mi sie ze ten polip to wlasnie twoja fasolka
tylko że ja ten polip mam podobno na szyjce macicy bo lekarz ostatnio mnie badał 24 lutego i powiedział ze ostatnio go niewidział więc albo był w macicy albo na szyjce wyżej i teraz się osunął ze go teraz zauważył

a tutaj teraz sobie czytam właśnie test i pisze że wynik pozytywny może wyjśc też podcza ciązy pozamacicznej przy torbielach jajników i przy niektórych chorobach nowotworowych

Edytowane przez MMONIKA9
Czas edycji: 2010-03-19 o 14:03
MMONIKA9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 14:05   #3552
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
tylko że ja ten polip mam podobno na szyjce macicy bo lekarz ostatnio mnie badał 24 lutego i powiedział ze ostatnio go niewidział więc albo był w macicy albo na szyjce wyżej i teraz się osunął ze go teraz zauważył

a tutaj teraz sobie czytam właśnie test i pisze że wynik pozytywny może wyjśc też podcza ciązy pozamacicznej przy torbielach jajników i przy niektórych chorobach nowotworowych
Monika to skocz jutro na betaHCG i będziesz wszystko wiedzieć
Stary 2010-03-19, 14:07   #3553
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Monika to skocz jutro na betaHCG i będziesz wszystko wiedzieć
to jest badanie z krwi??
Stary 2010-03-19, 14:08   #3554
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
to jest badanie z krwi??
Tak
Stary 2010-03-19, 14:12   #3555
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ale jutro jest sobota ale to chyba w szpitalu mi wykonają a wiecie jak to jest w szpitalu czy to na miejscu otrzymam wyniki czy będe musiała czekac 2 dni??
Stary 2010-03-19, 14:22   #3556
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
ale jutro jest sobota ale to chyba w szpitalu mi wykonają a wiecie jak to jest w szpitalu czy to na miejscu otrzymam wyniki czy będe musiała czekac 2 dni??
W szpitalu pewnie trzeba dłużej czekać. Ale może zrób sobie prywatnie. W soboty takie laboratoria powinny tez być czynne. A zapłacisz pewnie tyle samo.
Stary 2010-03-19, 18:47   #3557
MATUR
Raczkowanie

To extra. Azakowana troszke zaczynam wierzyc, ale w was bo tak w siebie to nie bardzono moze troszke przeciez u mnie to nie tylko PCOS ALE TEZ SKLONNOSC DO TYCH TORBIELI I TO Z JELITAMI WREDNE, ALE NIE MARUDZE DZISIAJ CIESZE SIE RAZEM Z wami

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

ciekawe co u edzi?
MATUR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:11   #3558
azakowana
Zakorzenienie

No właśnie - Coś Edzi dawno nie było. I Serduszkowata zginęła. Coś nam się ekipa wykrusza
Stary 2010-03-19, 19:14   #3559
MATUR
Raczkowanie

a jak dziewczynki bede juz mialy przy sobie swoje dzieciaczki to wogole o nas zapomna...
MATUR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:40   #3560
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie
jestem to nowa wiec wkraczam nieśmiało
jakis czas temu lekaz postawil diagnoze PCOS u mnie
objawy brak okesu od 5 miesięcy (po odstawieniu tabl. horm.) oraz 2 krotnie wykonywane badanie USG dopochwowe.
poki co mam łykac przez 3 miesiące castagus po czym przydzie czas na badania hormonalne i inne rzeczy o których jeszcze nie mam pojecia. dopiero niedawno zaczelismy z TZtem myslec o dzieciaczkach.
powiedzcie jak długo zazwyczaj trwają starania?
widze że są uz wsrod was dziewczyny w ciaży, napawa mnie to optymizmem...
Stary 2010-03-19, 19:58   #3561
azakowana
Zakorzenienie

Witaj Telik.
Co do starań to nie ma reguły. Jedne zachodzą w ciąże bardzo szybko a niektóre bardzo długo. Ja staram się z mężem już ponad dwa lata.
Niektóre z nas borykają się tylko z PCO inne z jeszcze innymi schorzeniami, które wcale nam sytuacji nie ułatwiają.
Stary 2010-03-19, 22:06   #3562
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki.
Chciałam się pochwalic, że mój prawy jajnik ( lewy w kierunku PCO) dał czadu i oto kochane jestem w ciąży.Fajnie nie??
Najważniejsze to się nie dołować i słuchac dobrego lekarza
Cytat:
Cytat:
Napisane przez MATUR Pokaż wiadomość
To extra. Azakowana troszke zaczynam wierzyc, ale w was bo tak w siebie to nie bardzono moze troszke przeciez u mnie to nie tylko PCOS ALE TEZ SKLONNOSC DO TYCH TORBIELI I TO Z JELITAMI WREDNE, ALE NIE MARUDZE DZISIAJ CIESZE SIE RAZEM Z wami

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

ciekawe co u edzi?
Cytat:
No właśnie - Coś Edzi dawno nie było. I Serduszkowata zginęła. Coś nam się ekipa wykrusza
Martinixxx i MMONIKA Gratuluję Wam z całego serca

MATURA dzięki za pamięć ale jestem tylko nie udzielam się za bardzo bo i nic nowego u mnie nie słychać ciesze się,że w końcu postanowiłaś z kimś porozmawiać i przełamałaś się a to już bardzo dużo i jeżeli postarasz się pracować dalej nad sobą to takimi właśnie małymi kroczkami dojdziesz do celu i zobaczysz jaki życie jest piękne i że warto jest żyć bo jest po co i dla kogo przecież ....a cała reszta sama się poukłada powoli zobaczysz
Stary 2010-03-20, 08:40   #3563
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

Monika !!!!!!!! Boże jak ja się z Wami cieszę
kurcze, żeby jeszcze tylko moje jajniki dały czadu hehehhe to sie posypią dzieciaczki nam na forum heheheh

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 14:18   #3564
ewelina_k
Rozeznanie

Może któraś z Wizażanek jednak wie na czym polega 3 dniowy pobyt w szpitalu by zdiagnozować PCO?? Byłabym wdzięczna bo bardzo się denerwuje i nie wiem czego mogę się spodziewać??
ewelina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 15:43   #3565
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelina_k Pokaż wiadomość
Może któraś z Wizażanek jednak wie na czym polega 3 dniowy pobyt w szpitalu by zdiagnozować PCO?? Byłabym wdzięczna bo bardzo się denerwuje i nie wiem czego mogę się spodziewać??
Pobiorą Ci krew, zrobią badanie USG i może jeszcze jakieś inne. Nie pytałaś lekarza, po co tam idziesz?
Stary 2010-03-20, 15:54   #3566
AGNIESZKAKT
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewelina_k Pokaż wiadomość
Witam ja tez mam iść do szpitala na badania ale dopiero w maju.A sama też nie wiem co mnie czeka przynajmniej za nic nie będziemy musiały płacić jakbyśmy musiały zrobić te badania prywatnie
AGNIESZKAKT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:00   #3567
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ErMiRkA Pokaż wiadomość
Monika !!!!!!!! Boże jak ja się z Wami cieszę
kurcze, żeby jeszcze tylko moje jajniki dały czadu hehehhe to sie posypią dzieciaczki nam na forum heheheh
a ja jak się ciesze choć jeszcze 100% pewności niemam dziś z rana robiłam dla pewności jeszcze jeden test wyszedł też pozytywny wciąż w to niewierze i chyba nieuwierze gdy mi tego moja pani ginekolog niepotwierdzi, patrze na te testy i płacze ze szczęścia niewierzyłam że zobacze kiedyś dwie kreski na teście Tobie Ermirka również życzę z całego serca byś zafasolkowała.Tobie, Azakowanie, Simonee i wszystkim innym dziewczynom ktore się starają do mnie wciąż to niedociera że mogę mieć w sobie mała fasolkę odrazu jest 100 myśli na minutę czy napewno jest ta dzidzia czy jak jest to czy wszystko jest ok?czy dobrze się rozwija czy będzie zdrowe (to akurat się dowiem od pani doktor podczas badania-mam taką nadzieje) kiedy mi zacznie rosnąc brzuszek jakie będe mieć zachcianki czy będzie chłopiec czy dziewczynka jejku dziewczyny naprawdę tyle pytań mi się kłębi teraz po głowie niemiałam pojęcia że to jest aż takie wspaniałe uczucie niemam 100% pewności ale gdzieś w środku mam takie przeczucie że gdzieś tam we mnie jednak jest ta mała fasolka w poniedziałek się wszystko okaże (no chyba dwa testy by nieskłamały
Stary 2010-03-20, 16:14   #3568
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

Monika, Kochanie wszystko będzie ok zobaczysz... To , ze NIE jesteś w ciąży jest mało prawdopodobne Jesteś w Ciąży !!! I My cieszymy się razem z Tobą Fajnie, że się udało - takie wiadomości naprawdę dają wiarę Czekamy na wieści co tam dalej z dzidziusiem
Stary 2010-03-20, 16:30   #3569
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ErMiRkA Pokaż wiadomość
Monika, Kochanie wszystko będzie ok zobaczysz... To , ze NIE jesteś w ciąży jest mało prawdopodobne Jesteś w Ciąży !!! I My cieszymy się razem z Tobą Fajnie, że się udało - takie wiadomości naprawdę dają wiarę Czekamy na wieści co tam dalej z dzidziusiem
Dziękuję Ermirka napewno dam znać co z fasolką bo sama strasznie jestem ciekawa ale jak tylko się dowiem co i jak to napiszę
2,5 roku starań bez efektu potem wiadomośc PCOS następnie czytanie w necie o tej chorobie i na forum co to za choroba jakie są skutki, tu jak czytałam ze ciężko jest zajść w ciąże zaczełam już tracić nadzieję a potem coraz więcej nowych wiadomości o ciążach i nadzieja że a może mi też się kiedyś uda, jestem dopiero 3 miesiące po diagnozie że mam PCO a tu proszę II kreseczki na obu testach!!!!!Myślała m że dłużej to potrwa,myślałam że będe musiała czekać kolejne 2,5 roku albo dłużej. I niech ktoś powie że NIEMOŻNA.MOŻNA!!!! Tylko niemożna tracic wiary-ja jej widocznie do końca niestraciłam jejku dziewczyny od wczoraj chodzę i łzy mi same płyną ze szczęścia nawet niemogę nad tym zapanować tak strasznie mocno pragne tej dzidzi
Stary 2010-03-20, 17:24   #3570
simonee
Zakorzenienie

Mmonia na to nie ma reguly jak szybko sie zajdzie w ciaze majac pco
Tak czy inaczej kazda wiadomosc o ciazy to dobre nowiny i wiecej wiary, ze kazda z nas zobaczy na tescie II
...ale masz fajnie... Kiedy idziesz do gin?

Ermirka, a ty kiedy zrobisz test?

Dziewczyny ja to chyba juz fiksuje ja nie wiem czy to byl sen czy rzeczywiscie brzuch mnie bolal jak na owu...ehhh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości