zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-26, 12:05   #3631
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

MATUR dziękuje
ERMIRKA życzę ci by wszystko się dobrze poukładało i wszystkie zmartwienia znikły jak najszybciej musisz wierzyć że teraz będzie już tylko lepiej życzę ci tego z całego serca 3-maj się kochana
AZAKOWANA trzymam kciuki będzie dobrze
Stary 2010-03-26, 17:29   #3632
MATUR
Raczkowanie

simonee i Ermirka nie znacie mnie tak naprawde wcale wiem ze mega panikowalam ale prosze juz traktujcie mnie normalnie Ermirka a czemu Cie rozbawilam fajny musi byc ten Twoj krolik skoro tak sie o niego martwisz azakowana kogo jak kogo ale Ciebie bedxzie tu brakowac nawet te pare dni zauwazylam ze Ty jestes tu takim promyczkiem. a edzia znow sie nie odzywa MMONIKA9 pisz czasem jak to jest byc w ciazy, cio? masz juz jakies nudnosci albo cos w tym stylu jak to jest
MATUR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-26, 18:36   #3633
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MATUR Pokaż wiadomość
simonee i Ermirka nie znacie mnie tak naprawde wcale wiem ze mega panikowalam ale prosze juz traktujcie mnie normalnie Ermirka a czemu Cie rozbawilam fajny musi byc ten Twoj krolik skoro tak sie o niego martwisz azakowana kogo jak kogo ale Ciebie bedxzie tu brakowac nawet te pare dni zauwazylam ze Ty jestes tu takim promyczkiem. a edzia znow sie nie odzywa MMONIKA9 pisz czasem jak to jest byc w ciazy, cio? masz juz jakies nudnosci albo cos w tym stylu jak to jest

hehe narzie nic takiego wielkiego nieodczówam są dni gdzie troszeczke mnie mdli ale tak narazie znosze super,wielki pozytyw tej ciązy to to że straciłam apetyt nawet na słodkie więc może nieprzybiore tak dużo podczas całej ciąży bo z moją waga to wolno mi przybrać tylko 7kg ale jak nazbiera się wiecej to trudno jakoś się zrzuci przy dziecku no częste bieganie do wc jest bardzo męczące ale to też dlatego że mam go chyba lekko przeziębionego niewiem zbytnio bo lekarce mowiłam że często siusiam i mam parcie na pęcherz ale nic mnie nieszczypie i niepiecze ale jak mnie badała i nacisneła na pecherz to zabolało i stwierdziła że jest troche powiększony i ze mogło się wdać jakieś zakażenie ale nic mi nieprzepisała powiedziała że za miesiąc zobaczymy bo może to być taka moja przypadlośc podczas ciąży.Co jeszcze???Aha dużo śpie strasznie senna teraz jestem organizm mi się jakoś poprzestawiał i sama się budzę teraz codziennie punkt 7 gdzie zemnie straszny śpioch i potrafiłam do 9-10 spać to teraz budzę się o 7 i jestem wyspana obojętnie o której godzinie się położe spać czy jest to godzina 23-24 czy 1 w nocy budzę się o 7 rano i jestem wyspana ale potem po południu 16-17 przychodzi straszne zmęczenie i musze chociaż na godzinke się położyć.strasznie bolą piersi na następnej wizycie muszę zapytać lekarkę o jakąs maśc bo strasznie mnie szczypią sutki jest to tak okropny bol ze trudno mi go opisać są momenty że płacze z bolu niewiem czy jest jakaś maśc na to więc wole się zapytać lekarki może mi coś poleci lub doradzi, no narazie to tyle nic więcej mi niedolega jak narazie przechodzę super żadnych mdłości wymiotów, dużo odpoczywam biore witaminki i luteine,jak dużo leże to jest dobrze zero plamien że czasami to aż się denerwuję czy wszystko jest dobrze i czy jeszcze mam moją fasolkę bo jak człowiek cały czas plami plami i nagle przestaje to się denerwuję ale mogły ustąpić właśnie dlatego że się oszczedzam odpoczywam leże dbam -jeju dziewczyny nadal jestem w szoku są momenty że siedze i jak spojrze na zdjęcie usg gdzie widać moją fasoleczkę to się śmieje w głos ze szczęscia dobra kończe bo się rozpisałam a w sumie to forum niejest o ciążach więc teraz pewnie też będe mniej się tu wypowiadać bo zaglądać zaglądam codziennie regularnie sprawdzić co u was czy udało się może następnej dziewczynie zafasolkować pozdrawiam was kochane i 3-mam za wszystkie mocno kciuki-JESTEM Z WAMI KOCHANE!!!!
Stary 2010-03-26, 19:22   #3634
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

Cytat:
Nie Ty mnie rozbawiłaś, tylko Simonee a co do mojego królika to uwierz mi, ze 2 takiego na swiecie nie ma... to jest moja córka, przyjaciółka, pupil w 1 ... jest jednym z 2 powodów dla których żyję.. ( drugi to moj TŻ)...to ona daje mi radość... potrafi rozbawić mnie zawsze-niezależnie od tego jak bardzo zj***ny mam humor.... łączy nas bardzo silna więź... i teraz gdy ona umrze... umrze tez część mnie... pewnie połowa z Was powie, że jestem nienormalna albo coś ale dla mnie zwierzęta od zawsze były członkami rodziny i tak właśnie je traktuje... a Alma to moje najukochańsze słoneczko i być może jedyne dziecko jakie kiedykolwiek bede miala a tu musze sie zmagac z tym, ze byc moze jest z Nami ostatnie swoje dni...
Stary 2010-03-26, 19:39   #3635
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem nie znamy Cie, ale troche sie juz naczytalysmy twoich wypowiedzi i uwierz mi, ale idzie przewidziec Twoja reakcje na pewne rzeczy

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ErMiRkA Pokaż wiadomość
Nie Ty mnie rozbawiłaś, tylko Simonee a co do mojego królika to uwierz mi, ze 2 takiego na swiecie nie ma... to jest moja córka, przyjaciółka, pupil w 1 ... jest jednym z 2 powodów dla których żyję.. ( drugi to moj TŻ)...to ona daje mi radość... potrafi rozbawić mnie zawsze-niezależnie od tego jak bardzo zj***ny mam humor.... łączy nas bardzo silna więź... i teraz gdy ona umrze... umrze tez część mnie... pewnie połowa z Was powie, że jestem nienormalna albo coś ale dla mnie zwierzęta od zawsze były członkami rodziny i tak właśnie je traktuje... a Alma to moje najukochańsze słoneczko i być może jedyne dziecko jakie kiedykolwiek bede miala a tu musze sie zmagac z tym, ze byc moze jest z Nami ostatnie swoje dni...
Kurka wodna! Ermirka wiecej optymizmu! bo moze sie wylize i bedzie ok
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-27, 05:08   #3636
MATUR
Raczkowanie

Ermirka nie prawda ze jedyne, a gdzie nadzieja??? i kto tu tlumaczyl mi ze trzeba miec nadzieje ja Cie rozumiem z tym krolikiem, a swoja droga Alma to super imie

MMONIKA9 ale do nas tez nieraz cos napisz prosze ja tez duzo spie to moze ciaza?hehehe

simonee pracuje nad swoimi wypowiedziami ostatnio
Stary 2010-03-27, 07:52   #3637
azakowana
Zakorzenienie

Matur dziękuję za tego promyczka
Jeszcze na pewno pojawię się jutro wieczorem jak wrócę do domu, teraz jestem u rodziców. Net chodzi to tragicznie, ale i tak nie miałabym czasu siedzieć przy kompie bo mam dużo załatwień. Nie wiem czy pojawię się jeszcze dzisiaj ale jutro na pewno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-27, 12:46   #3638
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

Dziewczyny chciałabym być tą optymistką ale z każdym nowym dniem optymizm coraz bardziej ucieka... bo pojawiają się nowe złe rzeczy... Jedyne co dobrze, to, że z Almą jest lepiej... ale mój były chłopak się utopił... kochałam go - jako przyjaciela i nim był - i to był nasz powód rozstania... traktowaliśmy się bardziej jak przyjaciele niz jak para... rozmawialam z nim ostatnio... byly smiechy i chichy a okazalo sie, ze juz go nigdy nie zobacze... kurde dziewczyny nade mna jakies fatum wisi chyba...
Stary 2010-03-28, 10:32   #3639
MATUR
Raczkowanie

Ermirka przykro mi, ale jakos sie pouklada, glowa do gory, jestem z Toba
Stary 2010-03-28, 20:11   #3640
azakowana
Zakorzenienie

Ja jestem tylko przez chwilę bo się trochę podłamałam i muszę iść jak najprędzej spać. Jestem chora, bolą mnie płuca i cały czas mam plamienie - to już 10 dzień - a tak się cieszyłam, że @ przyszła wcześniej. Teraz nie wiem czy mnie jutro przyjmą na oddział.
Dobra ja spadam - trzymajcie za mnie jutro kciuki, żeby mnie przyjęli.
Stary 2010-03-28, 21:14   #3641
simonee
Zakorzenienie

O kurde oj trzymam, trzymam Powodzenia
Stary 2010-03-29, 09:37   #3642
azakowana
Zakorzenienie

Nie przyjęli mnie a na dodatek dostałam zwolnienie na cały tydzień - mam zapalenie oskrzeli. Szlag by to trafił
Kolejny cykl w plecy. Wypłakałam się wczoraj ze stresu, bałam się jak diabli a tu taki zonk.
Wczoraj płakałam ze strachu a dzisiaj z bezsilności. Już bym chciała mieć to za sobą a tu kolejny cykl muszę się przemęczyć
Stary 2010-03-29, 11:27   #3643
simonee
Zakorzenienie

No pieknie
Azakowana mowi sie trudno, zaciska zeby i dalej do przodu... No przeciez bedziesz miec ten zabieg i to jest pozytywne... jeden cykl w ta czy tamta to juz chyba nie bedzie robic roznicy...
Tak czy inaczej uczucie rozczarowania jest prawda?
Za miesiac znow jest szansa napewno wtedy sie wszystko uda!
Trzymaj sie i mimo wszystko pozytywnego nastawienia zycze
Stary 2010-03-30, 14:01   #3644
MATUR
Raczkowanie

azakowana bardzo mi przykro. domyslam sie jak sie czujesz,ale jestem z Toba
Stary 2010-03-30, 14:17   #3645
azakowana
Zakorzenienie

Dzięki
Psychicznie czuję się dużo lepiej - ale fizycznie gorzej. Choroba się chyba rozwinęła. Wszystko nie boli, oczy łzawią, katar mi z nosa cieknie przeokropny. Nie czuję jedzenia i cały czas śpię. Wczoraj jak przyszłam z pracy to od razu poszłam spać. Obudziłam się tak koło 9 na chwilkę a potem znowu poszłam spać. I teraz nie śpię od jakichś 15 minut, ale już czuje, że zaraz znowu zasnę.
Stary 2010-03-30, 15:58   #3646
lovebites
Raczkowanie

Na sam początek powrotu do zdrowia dla azakowana'ej

No nic, a mnie czeka właśnie za 2 dni wizyta u gina, i zaczyna się takie już konkretne leczenie pco. No jestem ciekawa jak tam będzie hehe
Ale ostatnio dowiedziałam się, że moja ciocia ma PCO, a wyobraźcie sobie że ma 4 dzieci

A może wiecie , nie będę zakładać nowych wątków.. czy na USG piersi to robi sam ginko czy gdzieś on wysyła?? Czy np ginek może skierować na badania DNA czy coś tam w celu obciążenia genetycznego co do raka piersi?

http://www.pustamiska.pl
http://www.pajacyk.pl

Myślę jak osoba dorosła, mówię jak osoba dorosła, ale nadal patrzę oczami dziecka
lovebites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 17:17   #3647
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovebites Pokaż wiadomość
Na sam początek powrotu do zdrowia dla azakowana'ej

No nic, a mnie czeka właśnie za 2 dni wizyta u gina, i zaczyna się takie już konkretne leczenie pco. No jestem ciekawa jak tam będzie hehe
Ale ostatnio dowiedziałam się, że moja ciocia ma PCO, a wyobraźcie sobie że ma 4 dzieci

A może wiecie , nie będę zakładać nowych wątków.. czy na USG piersi to robi sam ginko czy gdzieś on wysyła?? Czy np ginek może skierować na badania DNA czy coś tam w celu obciążenia genetycznego co do raka piersi?
Najlepiej zadzwon do przychodni czy kekarza i zapytaj o to, wiem ,ze nie kazdy gin podczas wizyty robi usg czasem trzeba przejsc do 2 gabinetu i tam drugi lekarz wykonuje usg. Do przychodni genetycznej lekarz rodzinny wypisuje skierowanie a czy gin tez to nie wiem.
Stary 2010-03-31, 09:49   #3648
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Witam dziewczyny!!!

Nie było mnie tu trochę, a widzę, że się tyle wydarzyło!

Monia gratulacje!!!
Trzymam kciuki, żeby z dzidziusiem było wszystko w porządku

Azakowana- zdrowiej!

Ermirka- mam nadzieję, że wszystkie kłopoty, które Cię teraz spotykają wkrótce zostaną wynagrodzone niesamowitym szczęściem i to ze zdwojoną siłą!
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:24   #3649
simonee
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktora z was(bo nie pamietam) pila wywar(?) lub brala w tabl. korzen lukrecji??
-ile razy dziennie?
-czy pomoglo?
- jakie dawki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 13:47   #3650
krooolewna
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie.Mam podejrzenie PCO(ale raczej najbardziej prawdopodobne) ginekolog kazała mi mierzyć temperaturę i kupilam już 10 termometrów i żaden nie wskazuje dobrej temperatury,zazwyczaj mam 35,9 albo 36,2.Codziennie mierzę,ale już mam dośc,bo tam na tym przykładowym wykresie powinnam miec duże skoki temperatury albo w ogole chociaż 36,4,a tu ciągle to samo 35,9
Mierzę temperature elektronicznym termometrem pod pacha,a Wy?
Bo mam następny już cykl,pierwszy dzien temperatury i 35,8.....

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-01, 14:29   #3651
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krooolewna Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.Mam podejrzenie PCO(ale raczej najbardziej prawdopodobne) ginekolog kazała mi mierzyć temperaturę i kupilam już 10 termometrów i żaden nie wskazuje dobrej temperatury,zazwyczaj mam 35,9 albo 36,2.Codziennie mierzę,ale już mam dośc,bo tam na tym przykładowym wykresie powinnam miec duże skoki temperatury albo w ogole chociaż 36,4,a tu ciągle to samo 35,9
Mierzę temperature elektronicznym termometrem pod pacha,a Wy?
Bo mam następny już cykl,pierwszy dzien temperatury i 35,8.....
No ale co w tym dziwnego?
Ja mam temperaturę ciała 36,0 czasem 36,2.
Po pierwsze jeśli masz PCO to przeważnie skoków nie będzie bo nie dochodzi do owulacji, po drugie temperaturę nie mierzy się pod pachą a w ustach albo w pochwie codziennie przed wstaniem z łóżka o tej samej godzinie. Żadnych dużych skoków nie musisz mieć. Jeden jest zauważalny - w trakcie albo zaraz po owulacji.
Nie każda kobieta ma 36,6.
Stary 2010-04-01, 14:33   #3652
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
No ale co w tym dziwnego?
Ja mam temperaturę ciała 36,0 czasem 36,2.
Po pierwsze jeśli masz PCO to przeważnie skoków nie będzie bo nie dochodzi do owulacji, po drugie temperaturę nie mierzy się pod pachą a w ustach albo w pochwie codziennie przed wstaniem z łóżka o tej samej godzinie. Żadnych dużych skoków nie musisz mieć. Jeden jest zauważalny - w trakcie albo zaraz po owulacji.
Nie każda kobieta ma 36,6.
No jest w tym dziwne,bo zwykle mam temperature ponizej 36 czasem 35,4 nawet,a termometry kupuje nowe ciagle....wiem,ze nie ma skokow,ale temperatura dla mnie dziwna,bo 36,1 czy 36,2 mam bardzo rzadko,ze o 36,6 nie wspomne.
Dzieki za odp.

Stary 2010-04-01, 14:39   #3653
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
No jest w tym dziwne,bo zwykle mam temperature ponizej 36 czasem 35,4 nawet,a termometry kupuje nowe ciagle....wiem,ze nie ma skokow,ale temperatura dla mnie dziwna,bo 36,1 czy 36,2 mam bardzo rzadko,ze o 36,6 nie wspomne.
Dzieki za odp.
A jak długo mierzysz?
Stary 2010-04-01, 16:27   #3654
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
A jak długo mierzysz?
Miesiąc,teraz zaczynam drugi...Ale spróbuję mierzenie w ustach,może coś lepiej wskaże

Stary 2010-04-01, 16:29   #3655
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Miesiąc,teraz zaczynam drugi...Ale spróbuję mierzenie w ustach,może coś lepiej wskaże
Ale mi chodziło o to ile czasu trzymasz termometr pod pachą
Stary 2010-04-01, 16:47   #3656
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Ale mi chodziło o to ile czasu trzymasz termometr pod pachą

Hahahaha przepraszam
To zalezy,bo rtęciowy do 8-10 minut,a taki elektroniczny do czasu dzwonienia

Stary 2010-04-01, 17:04   #3657
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahaha przepraszam
To zalezy,bo rtęciowy do 8-10 minut,a taki elektroniczny do czasu dzwonienia
Mój elektroniczny naciąga i po dzwonieniu. Spróbuj kilka razy trzymać go właśnie tak z 10 minut.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 17:07   #3658
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Mój elektroniczny naciąga i po dzwonieniu. Spróbuj kilka razy trzymać go właśnie tak z 10 minut.
kilka razy tak zrobiłam,że mierzyłam po czasie,ale niestety nic się nie zmieniło.
W każdym razie mam zamiar spróbować z ustami może to pomoże.
Dziękuje za pomoc

Stary 2010-04-01, 21:28   #3659
simonee
Zakorzenienie

Ja mierze elektronicznym w ustach codziennie rano o tej samej godz.
Raz z allegro kupilam termometr elektroniczny, z dwoma cyframi po przecinku(zeby dokladniej mierzyl tempke) i takie cuda mi pokazywal, wywalilam go i powrocilam do mojego "starego" z jedna cyferka po przecinku i jest wszystko ok

...a tak na marginesie to dzis mam 9 dzien podwyzszonej temp... albo sie uda albo nie...hmmm
Stary 2010-04-01, 21:35   #3660
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Ja mierze elektronicznym w ustach codziennie rano o tej samej godz.
Raz z allegro kupilam termometr elektroniczny, z dwoma cyframi po przecinku(zeby dokladniej mierzyl tempke) i takie cuda mi pokazywal, wywalilam go i powrocilam do mojego "starego" z jedna cyferka po przecinku i jest wszystko ok

...a tak na marginesie to dzis mam 9 dzien podwyzszonej temp... albo sie uda albo nie...hmmm
No to jeszcze 7 oby się udało

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości