|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Ermirka Simonee nie jest w Polsce to i skąd ma wiedzieć.
Ja się czyta takie wiadomości to rzeczywiście aż się nóż w kieszeni otwiera. Najgorsze jest to, że ludzie niestety w coraz gorszy sposób unikają odpowiedzialności za swoje czyny.
#3962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą ja JESTEM ZA tym zeby dzieciom po urodzeniu ściągana odciski palców - w takich wypadkach szybko znaleźli by winowajce i np w razie porawania tez kiedys tam gdziecko by sie odnazalo ;] ale to moja opinia ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3963 |
Zakorzenienie
|
Ermirka, ja nie mieszkam w polsce wiec nie jestem zbyt zorientowana o tym co sie dzieje w kraju...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Raczkowanie
|
jutro o 9.oo matura , potem o 14.00 rozszerzona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
BAN stały
|
Trzymam kciuki za mature
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Raczkowanie
|
Simonee ja wiem, ze niestes w Polsce tylko miało być to nagłaśnianie na całą Europę i jeszcze dalej... i widać efekty... nie ma żadnych efektów... nie ustalono ani tożsamości dziecka ani nie wiadomo kto mu to zrobił... Dziecko zapewne jest z przemytu... moze kiedys uda sie rozwiazac ta zagadke...
#3967 |
Raczkowanie
|
Takie rzeczy są przygnębiające
![]() A jak tam Azakowana? jak sie czujesz? A ja mam teraz megaaa problem ! Ja będe brać tabletki które sie nazywaja cyclo-progynova na unormowanie estradiolu i niby na pco. Ale chciałabym was zapytać czy to możliwe, że te tabletki można brać w trakcie okresu? Bo mam niby zażyć pierwszą tabletkę jak rozpocznie mi się okres... i teraz panikuję bo, przeczytałam w necie że to się bierze przez 21 dni a 7 dni przerwy na okres. Teraz nawet nie mam jak gina się zapytać;/ Nie chce rozwalić całego leczenia ![]()
#3968 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli masz je brać tak jak antyki to pierwsze opakowanie zaczynasz pierwszego dnia @ a potem już normalnie - 21 +7 i nawet jak tego 8 dnia będziesz miała@ to bierzesz.
Ja się czuję już prawie całkiem dobrze. Jedynie schylanie mi idzie ciężko i długie siedzenie - ale coraz lepiej ze mną ![]() ![]()
#3969 |
Zakorzenienie
|
Azakanowa dobrze ze juz lepiej sie czujesz
![]() Daj znac po wizycie ![]() ...a ja jestem zla na siebie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Zakorzenienie
|
Simonee a Ty już jakoś się leczyłaś? Czy na razie tylko obserwacje prowadzisz?
#3971 |
Zakorzenienie
|
Od chwili kiedy znow zaczelam miec w ogole okres to mam pol roku obserwacji, co 2m-ce latam do pl do gin +usg, powinnam teraz byc na wizycie, ale nie moglam przyleciec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny.Mam pewien problem.Mam ból na dole czy to jest przed okresem,jak mam i po ciągnie do nóg i nerek..Biorę nospę forte i nic nie pomaga.Tak jak dziś o 9:30 wziełam pierwszą tabletke za godzinę zaczęło mocniej boleć drugą wziełam o 10:50 i po drugiej tabletce mniej boli ale całkowicie nie przeszło.3 maja powinnam dostać okres dzisiaj jest 4 maja i nie ma.Mierzyłam temperaturę dzisiaj w pochwie i mam 37,6 i myślę czy jak przychodzi okres to temperatura spada czy rośnie?Mam też podejrzenie PCOS,nadżerka II stopnia+gin wyczuł na lewej piersi guzka.Mam też brać lek Triqular.Czy ktoś ten lek brał?20 maja idę na usg piersi a 21 maja do gina a jeszcze muszę uzbierać na wymrażanie 200zł prywatnie bo dla młodych dziewcząt które nie rodziły wymrażanie robi u siebie w domu kosztuje 200zł bo ma sprzęt, a na kasę chorych ma sprzęt dla kobiet które rodziły.Gin mówił że 200zł to niejest drogo bo młode dziewczęta nie mają pieniędzy.
Edytowane przez Aurelia009 Czas edycji: 2010-05-04 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Zakorzenienie
|
Aurelia a w ciąży nie jesteś?
Jeżeli nie jesteś w ciąży to znaczy, że dzieje się coś niedobrego i trzeba z tym iść do lekarza. A temperatura przed @ spada. Ciekawe jak tam MATUR.
nie ma mnie Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2010-05-04 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
azakowana niejestem w ciąży.A jak niebędzie długo okresu to zrobię test.Jak narazie jest 1 dzień się spóźnia.W środku czuję jakby miało coś polecieć i w środku gorąco.No teraz wizyta u gina mam 21 maja.I mam brać Triqular z tego co wiem to jest na uregulowanie miesiączki.I gin mówił jak będę źle się czuła,wymiotowała,plamiła to mam przyjść powiedzieć wtedy zmieni na inny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Raczkowanie
|
20 kwietnia byłam u ginekologa wysłała mnie Pani na usg dopochwowe wiec poszłam 22 kwietnia i na jajniku jednym stwierdziła ze jest pęcherzyk mówi" Jakby Pani się teraz bzykła bez zabezpieczenia to duże prawdopodobieństwo , że by Pani zaszła* 1 maja miałam dostać okres a jest już 4 maja i tak się zastanawiam Czy to nie może byc ten zespół policystycznych jajników.. ale ginekolog by raczje o tym powiedział... W innym dziale koleżanka napsiała , że owulacja mi się przesuneła.. Sama już nie wiem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3976 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko.Czy ktoś z was miał wymrażanie?Ile ten zabieg trwa?Czy są jakieś skutki uboczne?I co czujecie podczas zabiegu,czy boli?I czy po wymrażaniu utrudnia zajście w ciążę?
Edytowane przez Aurelia009 Czas edycji: 2010-05-04 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Zakorzenienie
|
Metoda kriokoagulacji polega na wywołaniu martwicy powierzchownych tkanek szyjki macicy przy pomocy obniżonej temperatury. Uzyskuje się ją przykładając do szyjki końcówkę aparatu, z której pod ciśnieniem wypływa sprężony azot - w chwili rozprężania pochłania on ciepło z otoczenia powodując powstanie martwicy tkanek powierzchownych szyjki, a więc i nadżerki. Uzyskuje się temperaturę do minus 100 do minus 150 stopni C, zabieg trwa od 2 do 6 minut. Rozległość zmian na szyjce wymaga czasem 2- 3 krotnego zamrazania. Metoda ta jest skuteczna, w większości niebolesna, wymaga sporego doświadczenia i uwagi od lekarza, przede wszystkim aby nie zamrozić szyjki zbyt głęboko. Jest zdecydowanie lepsza od elektrokoagulacji, wadą jej jest stosunkowo długi czas gojenia się szyjki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Raczkowanie
|
Azakowana ja już poprostu biorę tyle tych tabletek że się zaczynam gubić w tym wszystkim ;/
Wychodzi na to, że 1 tabl. biorę gdy dostanę @ przez 21 dni i potem 7dni przerwy i po 7 dniach przerwy tego 8 zaczynam kolejne opakowanie. A tego 8 mam dostac juz wtedy @? czy brać je jak jeszcze nie dostane ? czy poprostu według dni? Najgorsze jest to ze ni 5 ni w 9 nie mam jak skontaktować sie z ginem:/
#3979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3981 |
Raczkowanie
|
Agnieszko miło ze pamietasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
Matur ja trzymałam mocno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3983 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
Azakowana nie wiem czy mnie kojarzysz,ale chciałam podziękować,jeszcze raz za pocieszenie.
Okresu dostałam po tygodniu,więc mogę być już spokojna,bo bałam się,że znowu coś się dzieje ![]()
#3985 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj trzymam kciuki za matmę - tez pewnie pójdzie gładko ![]() Cytat:
![]() Widzisz. Czasem panika jest zbędna - choć wiem sama, że to się tak łatwo mówi ![]() ![]()
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
MATUR trzymam mocno! Ja z matmy jestem cienizna
![]() Dziewczynki Kocvhane dzisiaj też prosze o klikanie na mnie w konkursie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3987 |
Raczkowanie
|
jestem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zakorzenienie
|
MATUR to super!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3989 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja zwariuje ...
Coś mi się przestawia okrutnie ... Najpierw @ się spóźniła, potem tydzień wysypało mnie jak przed @, dziś bolą mnie plecy jak w @ ![]() ![]() Boję się że to endometrioza :/ ehhh bo ciągle mnie coś kłuje, boli, ciągnie, masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Zakorzenienie
|
Endometriozę można sprawdzić tylko laparoskopowo (podobno).
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.