|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Czy w pl sa dostepne minipigulki (tylko z progesteronem) ??
Niektore dzieczyny pisza, ze nie moga brac antykow(np dwuslkadnikowych) bo maja nudnosci, migreny, wymioty... wiec moze minipill by byly dobrym zamiennikiem? tylko jest jedno "ale" ze one zageszczaja sluz a po dlugotrwalym stosowaniu hamuje jajeczkowanie... co sadzicie?moze to by mialo sens?? ![]() Normalnie z ciekawosci przy najbizszej okazji zapytam o to gina co sadzi... ciekawe co powie... Edytowane przez simonee Czas edycji: 2010-05-21 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Raczkowanie
|
A ja nie mowie o skapomoczu tylko o zapaleniu pęcherza
![]() Ja na przykład przez 2 pierwsze miesiące brałam właśnie duphaston na wywołanie, a teraz biorę hormonalne, ale nie są to właśnie antykoncepcyjne. Cornette nie martw się bo mi lekarz powiedział, że może się skończyć na na 3 lub 6 opakowaniach. Mam tylko nadzieję że będzie miał racje. Faktycznie życie takie nie sprawiedliwe, bo jak będzie ci brakować jakiegoś tam hormonu to i tak na coś zachoruje się , a jak za dużo to też. Np u mnie jeśli swoj lek będe przyjmować przez 5 lat (NIE DAJ MI BOŻE!) To jest ogromne prawdopodobieństwo że zachoruje na raka piersi i raka szyjki macicy. Faktycznie REGULARNE kontrole dają naprawdę DUŻO!Ale czasem jak się czyta za dużo to człowiek głupieje.
Dziewczyny klikajcie codziennie ![]() http://www.pustamiska.pl http://www.pajacyk.pl Myślę jak osoba dorosła, mówię jak osoba dorosła, ale nadal patrzę oczami dziecka ![]() Edytowane przez lovebites Czas edycji: 2010-05-21 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Raczkowanie
|
lovebites popieram . to sa swiete słoa ze im wiecej sie czyta tym czlowiek bardziej glupieje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Przyczajenie
|
Agnieszko, no właśnie u mnie w hormonach nic na to nie wskazuje z tym, że ten zarost poza tym, że twardy to jeszcze ciemny.. tzn ja jestem blondynką z bardzo jasna cera (plus trądzik różowaty;/;/) i owłosienie jest widoczne.. wąsy i broda ostatnio się nasiliły.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
To może trzeba jakieś dodatkowe badania zrobić. Nie wiem co może być u Ciebie przyczyną. Ja się tego wszystkiego nabawiłam po sterydach.
#4116 |
Raczkowanie
|
Mógłby ktoś kto się zna na rzeczy zinterpretować mi wyniki badań?
FT3 - 3.54 pg/mL FT4- 1.04 ng/dL TSH - 1.50 uIU/mL FSH - 6.0 mIU/mL LH - 14.8 mIU/ml Prolaktyna - 9.8 ng/ML Estradiol - 33.8 pg/ml Progesteron - 0.60 ng/ml Testosteron - w pierwszym dniu 238.0 ng/dl w drugim - 162.0 ng/dl DHS - 170 ug/dl Test z metoclopramidem - Prolaktyna 60 min po podaniu leku 120.0 ng/mL , 120 min po podaniu leku - 90.5 ng/mL Glukoza na czczo 91 mg po 1g 128mg po 2 h 111mg Trzon macicy ok.48x31mm, endometrium 7mm. I jak myślicie czy ginekolog odpowiednio przepisał Yaz? Troszeczke boje sie tych tabletek bo: ZABÓJCZA ANTYKONCEPCJA: Od 2001 roku w Niemczech zmarło w zagadkowych okolicznościach siedem kobiet. Wszystkie zażywały pigułki antykoncepcyjne nowej generacji z grupy produktów "Yasmin", wyprodukowane przez koncern farmaceutyczny Bayer Schering Pharma. Rano, zaraz po przebudzeniu Felicitas Rohrer nakuwa opuszek palca, aby zmierzyć poziom cukru. Potem zakłada pończochę ortopedyczną na obrzmiałą lewą nogę, mości chorą kończynę na poduszce i zabiera się do śniadania. Prawie cały dzień Felicitas spędza na zabiegach drenażu limfatycznego, leczeniu blizn pooperacyjnych i wizytach u różnych specjalistów. Wieczorem zażywa kolejną baterię leków. Felicitas Rohrer nie jest bynajmniej schorowaną staruszką - ma dopiero 25 lat. Młoda kobieta przypuszcza, że jej kłopoty zaczęły się wówczas, gdy postanowiła zabezpieczyć się przed niechcianą ciążą. Przez dziesięć miesięcy zażywała pigułki antykoncepcyjne Yasminelle aż pewnego dnia straciła przytomność i zapadła w śmierć kliniczną. Jej serce przestało bić na około dwadzieścia minut. Felicitas nigdy by się nie obudziła, gdyby lekarze z Freiburga nie rozcięli jej klatki piersiowej, nie podłączyli do płuco-serca i nie usunęli z żył trzech skrzepów wielkości pięści. Dzisiaj Felicitas Rohrer paraliżuje strach, gdy przyśpiesza kroku albo wykonuje gwałtowny ruch. Boi się nawrotu choroby. Pamięta czasy, kiedy nocą budził ją straszliwy ból, jakby jej piersi przygniatał ogromny ciężar. Dziewczyna obawia się, że w lewej nodze powstanie nowy zakrzep, oderwie się od ściany naczynia, podąży w kierunku serca, zamknie przepływ krwi w naczyniach płucnych i doprowadzi do zatoru tętnicy. Felicitas truchleje na samą myśl o tym, że nie będzie w stanie złapać powietrza, wpadnie w zapaść, a niedotleniony mózg dozna nieodwracalnych szkód. Jednym słowem jej życiu towarzyszy wszechobecny strach. Producentem pigułki antykoncepcyjnej Yasminelle jest koncern farmaceutyczny Bayer Schering Pharma, produkujący także tabletki Yasmin i Yaz. Wszystkie trzy preparaty zawierają te same składniki. Jenapharm, spółka-córka koncernu Bayer produkuje podobne pigułki antykoncepcyjne sprzedawane pod nazwą Aida i Petibelle. Dyrekcja koncernu uważa, że historia Felicitas Rohrer jest tragicznym, lecz odosobnionym przypadkiem. Bayer twierdzi, że traktuje poważnie każdą informację dotyczącą skutków ubocznych zażywania produktów koncernu i stara się wyjaśnić wszystkie wątpliwości wspólnie z niemieckim Federalnym Instytutem Leków i Produktów Medycznych. W przypadku Felicitas Rohrer postępowanie wyjaśniające nie zostało jeszcze zakończone. Czy rzeczywiście Felicitas Rohrer jest "tragicznym, lecz odosobnionym przypadkiem?". Według informacji Federalnego Instytutu Leków i Produktów Medycznych tabletki Yasmin pojawiły się na rynku niemieckim w 2000 roku. Od tego czasu zmarło siedem kobiet zażywających tę pigułkę antykoncepcyjną. Do pierwszego zgonu doszło w 2001 roku. Cztery kobiety zażywały Yasmin, dwie Aidę a jedna Petibelle. W trzech przypadkach przyczyną zgonu była choroba zakrzepowo-zatorowa. Urzędnicy prowadzący dochodzenie uznali za prawdopodobne, że "zator wywołały pigułki antykoncepcyjne". W tym samym czasie w Niemczech zmarło 18 osób stosujących hormonalne preparaty antykoncepcyjne innych firm. Natomiast według niemieckich kontrolerów, monitorujących działanie leków dopuszczonych do sprzedaży pięć rodzajów pigułek, produkowanych przez koncern Bayer i spółkę zależną spowodowało wystąpienie groźnych skutków ubocznych w 130 przypadkach. Nagła zapaść Niepokojące informacje dochodzą z innych państw, w których dopuszczono do sprzedaży pigułki z grupy produktów "Yasmin". W Szwajcarii zmarła we wrześniu na chorobę zakrzepowo-zatorową 21-letnia Yvonne. Według informacji szwajcarskiego Instytutu Kontroli Leków - Swissmedic dziewczyna zażywała od dziesięciu miesięcy pigułki antykoncepcyjne Yaz. Dwa lata temu stwierdzono u 16-letniej Céline zator tętnicy płucnej. W następstwie zatrzymania oddechu i pracy serca, doszło do niedotlenienia i uszkodzenia mózgu. Zdrowa jak ryba Szwajcarka została inwalidką i jest zdana na opiekę najbliższych do końca życia. Okazało się, że Céline zażywała tabletkę antykoncepcyjną Yasmin. Tymczasem już dwa lata po wypuszczeniu pigułki na rynek, ośrodek Lareb (The Netherland Pharmacovigilance Centre) monitorujący niepożądane działania leków, poinformował o zgonie pewnej 17-latki. Dziewczyna zmarła na chorobę zakrzepowo-zatorową po sześciu miesiącach zażywania pigułki antykoncepcyjnej Yasmin. Bayer Schering Pharma uważa, że doniesienia lekarzy, pacjentów, czy urzędników nie są na tyle miarodajne, aby "podjąć badania kliniczne nad ryzykiem towarzyszącym zażywaniu preparatów". Koncern zasłania się "względami metodologicznymi". Istotnie, nie można wykluczyć, że lekarze zwracają większą uwagę na działania uboczne tabletek Yasmin, Yasminelle i Yaz, ponieważ od niedawna pojawiły się na rynku. Ponadto w większości przypadków nie dowiedziono metodami naukowymi, że poszczególne pigułki antykoncepcyjne były bezpośrednią przyczyną zgonów lub źródłem wystąpienia groźnych powikłań. Mimo to ekspertów zaniepokoiły wyniki dwóch badań, przeprowadzonych przez naukowców z Danii i Holandii, opublikowane w sierpniu tego roku. Dotychczas panowało powszechne przekonanie, że ryzyko wystąpienia zakrzepicy, czyli utworzenia zatoru w naczyniach krwionośnych jest niewielkie w przypadku zażywania pigułek antykoncepcyjnych Yasmin. Sądzono, że ryzyko związane z jej stosowaniem jest porównywalne ze starszymi pigułkami tzw. drugiej generacji. Zawierają one hormon levonorgestrel i są uważane za bezpieczne dla zdrowia. Natomiast Yasmin jest pierwszą na świecie doustną tabletką antykoncepcyjną zawierającą innowacyjny składnik drospirenon, hormon pochodny progesteronu, naturalnego hormonu występującego w organizmie każdej kobiety. Drospirenon ogranicza niepożądane efekty uboczne związane z zażywaniem hormonalnych tabletek antykoncepcyjnych. Trzeba jednak pamiętać, że badania potwierdzające bezpieczeństwo pigułek antykoncepcyjnych Bayer Schering Pharma, powstały na zlecenie samego koncernu. Tymczasem niezależni naukowcy z Danii i Holandii przeprowadzili własne badania kliniczne i doszli do odmiennych wniosków. Otóż według naukowców duńskich u kobiet zażywających pigułki Yasmin dwukrotnie wzrasta ryzyko powstania zakrzepicy niż w przypadku kobiet sięgających po starsze preparaty antykoncepcyjne z tzw. drugiej generacji. Naukowcy holenderscy poinformowali o podobnych spostrzeżeniach i w raporcie zalecali wyraźnie korzystanie z tabletek drugiej generacji. Koncern Bayer krytykuje "niedociągnięcia metodologiczne" obydwu badań, opublikowanych w sierpniu na łamach renomowanego czasopisma medycznego "British Medical Journal". Według niemieckiego producenta owe niedociągnięcia "stawiają pod znakiem zapytania ważność wyników przeprowadzonych badań". - Jest rzeczą powszechnie znaną, że hormonalne tabletki antykoncepcyjne zwiększają ryzyko wystąpienia zakrzepicy żylnej i zatorowości płucnej u kobiet - mówi Bernhardt Sachs z Federalnego Instytutu Leków i Produktów Medycznych (Bfarm), odpowiedzialnego za ocenę produktów farmaceutycznych. Urzędnik przyznaje, że w przeszłości okazało się, iż niektóre tabletki antykoncepcyjne dostępne na rynku zwiększają ryzyko wystąpienia zakrzepicy. Dlatego też unijne organy regulacyjne do spraw leków skrupulatnie sprawdzają doniesienia na temat działania pigułek Yasmin. Również Rada Narodowa Szwajcarii poleciła Instytutowi Kontroli Leków zebranie informacji na temat wszystkich przypadków zakrzepic u kobiet zażywających pigułki hormonalne należące do grupy produktów "Yasmin". Niektóre organizacje, jak stowarzyszenie "Przeciwko Niebezpieczeństwom Bayera" (Coordination gegen Bayer-Gefahren) domagają się natychmiastowego wycofania z rynku hormonalnych tabletek antykoncepcyjnych Yasmin, Yasminelle i Yaz. Póki co niemieccy urzędnicy z Federalnego Instytutu Leków i Produktów Medycznych nie uważają za konieczne, aby wycofać pigułki ze sprzedaży. Wkrótce można się spodziewać, że instytucje unijne podejmą w tej sprawie stosowną decyzję. Być może w przyszłości Bayer będzie musiał dokładniej informować o podwyższonym ryzyku wystąpienia zakrzepicy w ulotkach dołączonych do tabletek lub w fachowych biuletynach adresowanych do lekarzy. Na razie koncern nie widzi powodu do podjęcia tego rodzaju kroków. Zwodnicze reklamy W USA, gdzie pacjenci nie mają specjalnych oporów przed ciąganiem koncernów farmaceutycznych po sądach, grupa kobiet oskarżyła Bayer, że świadomie ukrywał ryzyko wystąpienia groźnych powikłań. Jak na razie do amerykańskich sądów wpłynęło 129 pozwów, dotyczących działania pigułek Yasmin i Yaz. Już na początku tego roku Bayer miał kłopoty z amerykańskim wymiarem sprawiedliwości odnośnie powyższych preparatów. Amerykańska Agencja ds. Leków i Żywności (FDA) przysłała koncernowi upomnienie w sprawie dwóch reklam telewizyjnych, które wprowadzały widzów w błąd. Kontrolerzy FDA doszli do wniosku, że w spotach niewłaściwie rozłożono akcenty reklamowe - zbyt mocno podkreślano skuteczność hormonalnych tabletek antykoncepcyjnych, a jednocześnie pomniejszano możliwość wystąpienia groźnych powikłań. Amerykańska Agencja ds. Leków i Żywności uznała za nadużycie fakt, że pigułki polecano jako lek na inne dolegliwości, choć tabletki nie miały w tym zakresie stosownej akceptacji FDA. W lutym tego roku Bayer zgodził się wyasyngnować dodatkową sumę 20 milionów dolarów na wprowadzenie poprawek do kampanii reklamowej. Ponadto niemiecki koncern farmaceutyczny musi w przyszłości przedkładać do akceptacji FDA nowe spoty reklamowe tabletek Yaz. Bayer Schering Pharma prowadzi intensywną kampanię reklamową innowacyjnych pigułek antykoncepcyjnych także w Niemczech. W ubiegłym roku koncern sprzedał na całym świecie pigułki nowej generacji o wartości 1,22 miliardów euro. Felicitas Rohrer opowiada, że Yasminelle przepisała jej pani ginekolog. Lekarz przekonywała, że preparat "poprawia cerę" i prowadzi "do redukcji wagi". - I tak wpadłam w pułapkę tych argumentów - opowiada młoda kobieta. Bernhardt Sachs dodaje, że Federalny Instytut Leków i Produktów Medycznych nie dysponuje żadnymi badaniami klinicznymi, potwierdzającymi, iż kobiety zażywające pigułki z grupy "Yasmin" w "widoczny sposób tracą na wadze". Jednak pochlebne uwagi lekarzy na temat tabletek zachęcają młode kobiety do kupna produktów Bayera. Nie bez znaczenia są drobne upominki, fundowane przez koncern farmaceutyczny. Felicitas Roher otrzymała od swojej lekarki modne, srebrne puzderko z lusterkiem i pędzelkiem do makijażu. Rohrer uważała, że to świetny pomysł. Teraz młoda kobieta próbuje stawić czoła skutkom choroby. Jeszcze nie tak dawno studiowała weterynarię w trybie przyspieszonym, zakładała młodzieżową przybudówkę Zielonych, protestowała przeciwko skrajnie prawicowej partii Republikanów, pisała eseje do jednej z lokalnych gazet i wygrała turniej tenisa ziemnego. Felicitas Rohrer nadal patrzy z nadzieją w przyszłość, choć ciągle jest bardzo słaba. Nabiera coraz większej pewności, że jej zdrowie podkopały tabletki antykoncepcyjne.
#4117 |
Zakorzenienie
|
A w którym dniu cyklu miałaś robione te badania?
Nie masz norm podanych przy wynikach? Ja już widzę, że masz za wysoki stosunek LH/FSH, za wysoki poziom testosteronu. Estradiol na pewno masz podany w pg/ml czy pg/nl? Jeżeli to drugie to jest ok. Według mnie powinnaś mieć jeszcze zrobione badanie USG dopochwowe w kierunku PCO bo badania hormonalne na to wskazują.
#4118 |
Raczkowanie
|
dzis rozmawiałam ze swoim chłopakiem, zerwalismy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Raczkowanie
|
Hej Cornette! ja kiedyś brałam Yasminelle, moj ginekolog przepisał mi je bo niby sa takei nowczesne i rewelacyjne, fakt był taki, że po miesiacu zaczeły mnei strasznie boleć rece i nogi, czułam sie tak jakby wazyły po 30 kilo;/poczekałam jeszcze miesiac myślac ze przejedzie , niestety nic sie nei poprawiało, dlatego odstawiłam Yasminelle. Nie chce tu nikogo straszyc jaka to antykoncepcja jest zła( sama musze brać Diane35). Bardzo ważne sa badania podczas przyjmowania tabletek, ale to każda z nas wie. Kiedy usłyszałam diagnozę Pcos, spanikowałam i zanim zaczełam brac Diane zrobiłam sobie badania całego układu krzepnięcia ( czas krwanienia i krzepniecia,INR, fibrynogen i co najwazniejsze d-dimery( ich podwyższony poziom informuje nas o możiwosći wystepowania w oganiźmie procesu zakrzepowego)). Teraz jestem o wiele spokojniejsza i wiem, że bede sie badała systematycznie , dla spokojnego sumienia
![]() ![]() Buziaki dla Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Raczkowanie
|
Bianca a o co wogole chodzi z ta choroba zakrzepowa? co to jest? tyle o tym słyszę ale przyznaje sie ze nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Raczkowanie
|
ja sie ostatnio sporo o zakrzepicy naczytałam( wkręciłam sobie troche tę chorobe, no ale lepiej dmuchac na zimne;p). Wiadomo, że podczas brania tabletek antykoncepcyjnych ryzyko zakrzepicy wzrasta .Weszlam na forum zakrzepików, sporo dziewczyn nabawiło sie jej własnie przez tabletki - często jednak lekceważyły objawy - takie jak bóle kończyn, opuchnięcia łydek, całych nóg, sinienie konczyn,duszności- no i potem był problem;/Nie wpadajmy jednak w panikę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Raczkowanie
|
o rany przeciez ja wciaz mam spuchniete nogi i dusznosci tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Raczkowanie
|
hehe ja tez tak często mam, duszności to mam nawet jak po schodach wchodze , chyba trzeba sie troche więcej poruszać .A te nogi to musiałyby Cie baaardzo boleć gdyby miało to byc cos powaznego. Oczywiście jeżeli te objawy bedą Cie bardzo niepokoiły to walnij sobie badanka i po kłopocie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Raczkowanie
|
Mnie po hormonach (progesteronie) okropnie rozbolały łydki i żyły za kolanami.... brałam Luteinę, bo spóźniała mi się miesiączka. Po paru dniach przeszło ale domyśliłam się że to może być od hormonów więc skonsultowałam się z gin (miałam brać jeszcze 3 cykle na uregulowanie) no i nie biorę już, mam obserwować cykle, mam nadzieje że będzie ok.
A układ krzepnięcia robiłam w lutym przez zabiegiem i było ok, no ale wiadomo że krzepliwość się zmienia po hormonach.
#4125 |
Raczkowanie
|
mnie to chyba nogi bola od kelnerowania
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 |
Raczkowanie
|
Estradiol mam w ml. Czyli źle? Czym to grozi? Dzień cyklu żaden bo miesiączkę ostatnio miałam w styczniu wywoływana luteina, gdybym jej wtedy nie wywołała to było by już 9 miesięcy bez okresu. Kurcze jestem skolowana. Nie wiem czy brać te tabletki bo to już jutro musiała bym zacząć kurację. Jestem w 4 dniu zażywania duphastonu który ma mi wywołać miesiączkę i w pierwszy dzień zacząć brać Yaz.
![]()
#4127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewuszki !!!
![]() Jestem pełna optymizmu ![]() Pęcherz juz prawie nie boli ![]() Teściowa mi wróżyła na obrączce i bede miala 2 córki ![]() ![]() A Wy jak tam ? AZAKOWANA starania idą pęłną parą ? a jak u Ciebie Simonee ?? Coś tu ostatnio tak... milcząco... ![]()
#4129 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Starania są - dzisiaj na 20 jestem umówiona u lekarza. Dowiem się wszystkiego co mi zrobili i czy coś naprawili. To będzie pierwsza wizyta od zabiegu. I od razu sprawdzenie czy pęcherzyk jakiś dojrzewa. Cytat:
W jajniku może Cię kłuć od owulacji np. A jeśli myślisz, że możesz być w ciąży to 2 tygodnie po stosunku test i tyle. A byliście zabezpieczeni? Kurcze 15 lat ![]()
![]() |
#4131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
Paulinko i jak po wizycie?
#4133 |
Raczkowanie
|
ja zapłaciłam 100zł, najdroższe są d-dimery (ale one infromuja o tym czy jest jakiś proces zakrzepowy w organiźmie, więc to bardzo wazne badanie). Ja miałam spuchnieta stope, i to porządnie- dlatego te badania sobie robiłam, ale wyszły ok, więc się uspokoiłam. Nie wiem od czego to było. Zwale wine na policystyczne jajniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Raczkowanie
|
hehehe bianca8333 ja tez wszystko zwalam na policystyczne jajniki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...u mnie w miare ok, jestem w oczekiwaniu na @ Teraz jestem zajeta pakowaniem kartonow -przeprowadzka do pl ![]() W polowie czerwca mam wizyte u gina, bo jedna w maju nie polecialam... ciekawa jestem co powie... usg, looknie wykresy, moze jakies badanie zleci...hmm no zobaczymy... narazie "zawiesilam" starania o fasolke ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Azakanowa daj znac... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Zła jak diabli
![]() Dowiedziałam się tyle, że nic mi nie jest ale też nic nie było. Endometrium piękne, śluzu jak diabli ale jajników nie widać bo mam za dużo tłuszczu. Mam przyjść do szpitala w środę, żeby sprawdzić to wszystko jeszcze raz na lepszym sprzęcie. Może tam będzie więcej widać moje jajniki. A prawy mnie zaczyna boleć dość mocno.
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze Ci sie szykuje owu? Trzymaj sie kochana i zrelaksuj, nerwy juz w niczym nie pomoga, ale w sumie moge sobie wyobrazic jak po takich newsach mozna reagowac... buziaki i dobrej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych gnieszkjajników - wątek zbiorczy!
Azakowana jakto? to znaczy ze jestes zdrowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn pisze ze sowjego dosiadczenia ze zawsze owulacje czuc tylko w jednym jajniku albo prawy albo lewy i tak boli przez 4 dni czyli cała owulacje .....
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.