|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Dziewczyny w sumie laparoskopia to nie zabieg tylko badanie więc swoje zadanie spełniło.
Oczywiście PCO mam ale pęcherzyki pousuwali i pobrali wycinek, ale jajowody miałam drożne i endometriozy nie miałam i w ogóle wszystko podobno bardzo ładnie wygląda. Lekarka mi powiedziała, że miała ostatnio nawet 2 miesiące temu pacjentkę, która była w takiej samej sytuacji - nie mogła długo zajść w ciążę, zrobili laparo i też było ok a po dwóch miesiącach - czyli teraz przyszła już do niej w ciąży. Podobno pomogło jak się to ona wyraziła "przewietrzenie brzucha" (mnie to nie rozbawiło). A czy owulacja będzie czy nie to nie wiem bo jajników nie mogłyśmy znaleźć w ogóle. Dlatego idę jutro na USG do szpitala bo tam jest lepszy sprzęt i lekarz specjalizujący się w USG. Niby lekarka twierdzi, że owulacja powinna być za 3-4 dni bo mam śluz, szyjkę i endometrium książkowe. Zobaczymy co to będzie. Gizmiatko - ja też mam tak, ze jak mam owulację to ją czuję - dlatego jest choć cień nadziei ale wkurzona byłam wczoraj bardzo bo skoro ja po lekach owulację miałam to czemu w ciążę nie zaszłam do tej pory?
#4142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ps. Pewnie to gdzieś już jest, ale nie mam siły sie przebijać przez wszystkie posty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Zakorzenienie
|
Bianka robienia badań hormonalnych nie ma sensu podczas brania antyków.
#4144 |
Raczkowanie
|
Dzieki Azakowana, wyrzuciłabym tylko kase w błoto, chyba musze sobie z panią doktor poważnie porozmawiać
![]() ![]() Edytowane przez bianca8333 Czas edycji: 2010-05-25 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Ano właśnie. Wczoraj byłam wkurzona jak diabli ale już dzisiaj czuje się tak jakby się nic nie stało. Normalnie nienormalna jestem
![]()
#4147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Znalesc dobrego gina graniczy prawie z cudem! ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() W sumie jest jeszcze kilka sposobow na fasolke wiec nie ma czym sie martwic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=simonee;19563840]Bianca a moze ona chce zobaczyc jaki jest poziom hormonow podczas brania ? chociaz co tu patrzec skoro i tak nie ma owu ani fazy lutealnej
![]() ![]() ![]() Znalesc dobrego gina graniczy prawie z cudem Zadzwonie do niej i ją "pomęcze", w końcu 300 zł na badanie hormonów piechotą nie chodzi i jak sie jeszcze okaże, że robiłam je na darmo to chyba kogoś uszkodze ![]() masz racje- dobry fachowiec w dzisiejszych czasach to rzadkośc niestety. dobrze , że jest nasze forum hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Wtajemniczenie
|
No macie po mnie dziewczyny przykład
![]() A ze ja bardzo długo starałam się o dzidzie i zaczełam już tracić troszkę nadzieje ze się wkońcu uda bo niedość że wykryli mi te PCO potem zaczeły się kłótnie z moim TŻ bo ciągle tylko o tej ciąży myślałam tylko o niej wciąż mówiłam i zaczynałam już wariować na końcu dałam sobie spokój (z waszą pomocą) bo to wy mi poradziłyście bym troszkę wyluzowała nemyślała tyle o tym że co będzie to będzie wszystko w swoim czasie ![]() I popatrzcie kochane nawet niezdążyłam zacząć żadnego leczenia nawet niezdążyłam wykupić tabletek i ich zacząć brać na PCO a tu nagle taka niespodzianka ![]() ![]() ![]() Lekarz mnie poinformował że też mogłam mieć problem przez polip bo mógł być np wyżej usadowiony i blokować potem się obniżył na szyjkę i nagle udało mi się zajść ![]() ![]() ![]() Azakowana niepoddawaj się i nietrać wiary wszystko będzie dobrze zobaczysz ![]() ![]() ![]() ![]()
#4150 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem tu nowa, a więc może napiszę o sobie... Tak jak Wy,mam PCO. Już kilka lat o tym wiem... Ale dopiero w styczniu tego roku 1 raz byłam w klinice na badaniach. Niby nie jest źle, bo hormony w normie. Ale niektóre objawy tej choroby są bardzo denerwujące... ;/ Ale cóż,nauczyłam się już z tym żyć. Mam na imię Iza tak w ogóle hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wszystkie tutaj walkujemy tematy o pco i nie tylko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- [QUOTE=bianca8333;19565793] Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Raczkowanie
|
bianca 8333 ja brałam mercilon i w czasie jego brania poszłam do lekarza (nie mojego tylko innego zeby sie skonsultowac , bo ja mloda troche na te leki i wspolzyc tez nie wspolzyje jeszcze) i wtedy on dał mi skierowania na te wszystkie badania hormonalne,ale powiedział ze mam dokonczyc opakowanie a potem odczekac jeszcze do pierwszej miesiaczki juz naturalnej bez lekow i dopiero wtedy zrobic te badania. mowil ze nie ma sensu robic ich jak jeszcze hormonki szaleja, dopiero jak sie ustabilizuja. ja szczerze mowiac to ich juz drugi raz nie robiłam bo szkoda mi było pieniedzy(tzn wogole ich nie miałam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- simonee a TY do Polski juz na stałe wracasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Raczkowanie
|
Matur no własnie!! ja nei wiem co ta moja baba mi nagadała
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Simonee powiem Ci, że jak usłyszałam cene tych badan hormonalnych to prawie zeszłam na zawał ![]() Edytowane przez bianca8333 Czas edycji: 2010-05-25 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
Ja się kiedyś bałam strasznie pobierania krwi - obojętne czy to z palca czy z żyły ale od momentu kiedy musieli mi pobierać krew 3 razy dziennie z żyły i co godzinę z palca - przez 2 miesiące - już to na mnie nie działa
![]()
#4156 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię pobierania, ale nie dlatego, ze się boje tylko dlatego, ze usi być naprawdę dora pielęgniarka, zeby umiała mi pobrać. W szpitau zrobiłam postrach na studentkach, żadna się nie odważyła, pielęgiarki próbowały, ale nic z tego. jedna stwierdziła, ze nie mam żył (bo pobierały z łokcia), dopiero z dłoni się dało. Ale z dłoni bardziej boli. Jak badałam progesteron, to miałam w 5 wkłóć zanim się udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Raczkowanie
|
Ja też sieję spustoszenie podczas pobierania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Raczkowanie
|
jak to dobrze ze to nie tylko ja jestem taka panikara z ta krwia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- dziewczyny ktoras z WAS kiedys mowiła ze tez ma zespol jelit drazliwego? to chyba Ermirka jak sie nie myle? chciałam spytac czy te leki na to,przykladowy duspatalin retard to trzeba brac cały czas czy robic jakies przerwy??? ja biore to juz od marca i nie wiem co dalej, bo na zadna kolonoskopie nie pojde |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
Matur tego leku podobno nie można brać przez długi okres.
#4160 |
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- a najgorsze jest to ze ja juz znam scenariusz tego, najpierw prze jakies 2dni bede sie dobrze czula nie biorac tych lekow a potem wroci to wszystko tak jak zawsze. kurcze nie wiem czy robic taka przerwe czy nie i dikonczyc opakowanie?nawer nie wiem czy dzis powinnam teraz to wziac? |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
Mojemu mężowi lekarka powiedziała. A chyba jeszcze w ulotce jest napisane.
#4162 |
Zakorzenienie
|
Azakanowa to troche Cie "possali" z tej krwi
![]() ...mi pobieranie nie przeszkadza, moge na to patrzec, problem sie pojawia jak chce pobrac mi krew ktos srednio doswiadczony, bo nie widac mi zyl i najczesciej to sie konczy pobraniem z zylek przed nadgarstkiem :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
Ano - takie życie.
#4164 |
Raczkowanie
|
ja w ulotce chyba nic takiego nie czytalam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A propos to twoi rodzice nic nie wiedza ,ze masz chore jelita bo o pco to juz pisalas ze nikt nie wie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Raczkowanie
|
Nie Matur - to nie ja
![]() ![]() ![]() A co do dzisiejszego dnia MATUR... nie bede uzywac tu słow powszechnie uznawanych za wulgarne ale az same cisna mi sie na usta .... wez wyluzuj posladki... tak jak napisala Simonee ( ![]() ![]() Tylko trzeba o tym po prostu umiec ,,zapomniec" ![]() ![]() ![]() A propos tego, że mama nie wie o twoim PCO .... powiedz jej... bedzie Wam łatwiej... przynajmniej ty nie doczekasz sie rozmów w stylu : ,,a Wy kiedy??'' , ,,ja juz chce zostac babcia", ,,pasuje ci dzidziuś".... My z moim TŻ staralismy sie o dziecko dlugo przed tym jak dowiedziałam sie o PCO... i naprawde takie pytania przytłaczały... ale kiedy dowiedziałam sie o PCO, powiedziałam mamie... mama mnie wspiera... mowi, ze bedzie dobrze... i na prawde duzo mi to daje... ![]() ![]() MATUR - serio... wez pogadaj z mama... mama na pewno ci pomoze... duchowo i finansowo rowniez skoro narzekasz, ze kasa ci sie konczy... kazda matka chce, zeby jej dziecko bylo zdrowe i szczesliwe... wiec zwady na bok i pogadajcie sobie szczerze od serca... ![]()
#4167 |
Przyczajenie
|
300 zl to dużo za badania. Ja poszłam do lekarza na kasę chorych i skierował mnie do kliniki, i wszystkie badania hormonów zrobili mi za darmo. Nie masz możliwości w taki sposób się przebadać? Fakt,że czekałam 2 miesiące-ale to chyba w porównaniu z innymi lekarzami nie jest tak dużo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mocno w to wierzę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Przyczajenie
|
Ojjj, to ja mam tak samo ;/ Też mam schowane żyły... I przez to nie lubię pobierania krwi... Ostatnio jak mi pobierali, to wbili mi wenflon, bo miało być 5 strzykawek w odstępach, ale za pierwszym razem trzy... Przy 2 zasłabłam i krew przestała lecieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.