|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
MATUR na stres najlepiej pomaga zmiana podejścia do życia i siebie samego
![]() ![]() ![]() Dziękuję Dziewczynki za życzenia ![]() Ja sie nie wykrusze ![]() ![]()
31.08.2013 - zostaliśmy rodzicami INGI ![]() Edytowane przez ErMiRkA Czas edycji: 2010-07-23 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Raczkowanie
|
upsss to sie wkreciłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Na dole monitora po prawej stronie powinnaś mieć ikonę klawiatury - tam możesz zmienić język. Zmień sobie na Polski (programisty) i powinno być ok.
#4564 |
Raczkowanie
|
na stres polecam picie mellisy, moja koleżanka to piła jak miała nerwówke przed egzaminem itd
![]() a zapytam się teraz laseczek które walczą również z tarczycą...uwaga pytanie osobiste...macie lub miałyście problemy z wypróżnianiem? ![]()
#4565 | |
zielony stworek
|
Cytat:
W kwietniu odstawiłam Glucophage,byłam na początku lipca u mojej endo i z wynikami badań pojawiam się pod koniec roku. Jestem dobrej myśli, na razie nie mam z kim sprawdzić skuteczności leczenia... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba generalnie u mnie żadnych niedogodności nie ma ze strony tarczycy czy PCO. Jedyne co u mnie jest nie tak to brak ciąży ![]() ![]()
![]() |
#4567 |
Raczkowanie
|
to tak jak u mnie... gdyby nie to ze bylo ciagle brak ciazy w zyciu bym nie wiedziala, ze na cos choruje
![]()
#4568 |
Zakorzenienie
|
A czy może masz bóle pleców podczas @? i nie tylko pleców?
#4569 |
Raczkowanie
|
nie nie mam bóli pleców ani nic takiego tylko kiedyś mogłam 2 tyg się nie wypróżniać a teraz czasami 3 lub 4 razy dziennie chodze,a jak pójde mniej niż 2 razy do dziwnie żołądek mnie boli, co to może być?
![]()
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A żołądek to inna sprawa, może masz nadwrażliwe jelito? albo to z nerwów może? Myślałam, że Twój problem jest trochę inny .. ale tak to chyba nie pomogę ![]()
![]() |
#4571 |
Raczkowanie
|
chodze tak często do kibelka że mi kg lecą
![]() ![]() ![]()
#4572 |
Raczkowanie
|
ewi20 i moze jeszcze jak cos zjesz to mocno boli Cie brzuszek? najbardziej z lewej strony ale promieniuje tez i na druga? ja mam to samo co Ty plus wlasnie ten okropny ból i to wlasnie jelito nadwrazliwe:-( ja byłam z tym u chirurga na poczatku jak jeszcze nie wiedzialm czemu to tak boli, teraz chodze do rodzinnego. ja sie nabawilam tego z nerwow:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tylko pozazdrościć bo ja codziennie do wc biegam po 3-4 czasami nawet 5 razy dziernnie z biegunką i nic mi kg niespadają ;( niedośc że mało jem mam ciągle biegunki to waga stoi w miejscu po tym jak ja się wypróżniam to powinnam już być chuda jak szczypiorek.dziś w nocy właśnei mnie obudziła ostra biegunka i to mnie najbardziej wkurza bo w dzień to pół biedy ale jak już w nocy mnei budzi ból jelit to jestem aż wściekła odrazu po wyjsciu z wc biore tabletki na biegunkę bo bym niemogła normalnie funkcjonowac a tez tak działają jak chcą. a ja kurcze nadal czekam za @ już prawie miesiąc minął jak poroniłam lekarka mówiła ze dostane szybciej (że niebędzie u mnie połóg trwać 6tyg) bo niekarmię piersią nawet pokarm niezdążył najsc a tu już 4 tyg miną niebawem a okresu jak niema tak niema od ponad tygodnia boli mnie brzuch jak na okres piersi mam bardzo obolałe także pod pachami aż do zeber-tak samo miałam przed ciążą-więc już fiksuje i wriuję i dostaję na głowę co jest grane zauważyłam zwiększenie się upławów bolące piersi bolące podbrzusze raz poraz najdzie mnie zgaga lub mdłosci choć mdłości to pewnei bardziej z nerwów - testu niemogę wykonać bo czasami błędnei może pokazać wynik pozytywny bo pewnei jesazcze mi się utrzymuję podwyższona beta po poprzedniej ciązy więc tylko mi pozostaje czekac i czekać ;( ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Ermirka a co tam u ciebie słychać??
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
Moniczko to może właśnie się zbliza...
![]() A ja właśnie dostałam @ - juz 4 dzień... zaczynam wiec cykl z Castagnusem. Może coś z tego wyjdzie ![]() Poza tym siedze cały czas w pracy, szykuję sie pomalutku do wyprowadzki i nadal zyje nadzieja ze w koncu uda mi sie zafasolkowac... ![]() A u Ciebie Kochana widzę, że chyba juz lepiej prawda ? Ciesze sie bardzo jesli tak jest ![]()
#4575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no może się zbliża niewiem właśnei bo mam dziwne te objawy a moze poprostu ja już je wyolbrzymiam więc najlepiej będzie zrobić test z krwi i będe miała pewnośc. u mnie jest na zmiane raz jest dobrze a zachwile makabrycznie niepoznaje samej siebie czasami samą siebie przerażam w jaką złosc i frustrację potrafie popaśc jestem ze wszystkimi skłocona nawet z najklepszą przyjaciółką niewiem co się ze mną dzieje ale całą złośc wyładowuję na bliskich nieradze sobię ze sobą jak juz się czymś zajmę to jest dobrze niemysle tyle o tym wszystkim mam zajęcie ale wystarczy ze niemam nic do roboty to siedze rycze złoszczę się cała w środku aż latam czuję się jak bym miała zachwile wybuchnąć i zamiast wybuchac to trzymam to w sobie mocno i warcze na wszystkich do okoła-myślałam ze choć troch.ę zrozumieja przez co przechodze ale tak niebardzo może uważają ze już najwyższy czas bym się pozbierała i doszła do siebię - bym zapomniała ;(
![]() |
#4576 |
Raczkowanie
|
ja jak dostalam okres po 38 dniach to tak bolaly mnie ledzwia, ze nie moglam usnac, dopiero jak podlozylam jaska pod pupe i ja unioslam to jakos usnelam. Teraz gdy okres przyszedl po 29 dn tez mnie troche ledzwia poboliwaly, ale tak delikatnie, a czasem mam wrazenie, ze to moze nerki.
Monika ja w czasie dlugiego cyklu mam tez takie napiecie, ze strasznie bola piersi i brzuch pecznieje, az nie moge sie doczekac, kiedy to wszystko ze mnie zejdzie., ale z kolei mam zaparcia:/ Kiedys przypadkowo napilam sie barszczu czerwonego i o dziwo nastpnego dnia dostalam @ probowalam to powtarzac, gdy juz mialam dosc oczekiwania na nia i jeszcze kilka razy podzialalo, ale nie zawsze, wiec sprobuj koncentrat Krakus do wrzatku i juz ![]() moze skorzystaj z jakichs zajec wyciszajacych, np zapisz sie na joge, cwiczenia relaksacyjne itp. Trzymaj sie! Edytowane przez NowaIza Czas edycji: 2010-07-27 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Tak na marginesie, w "KM" nie było magicznego napoju tylko woda, ale królik Buggs ma dar przekonywania. Tzw. placebo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja oczekuje na okres, wcześniej miałam 30 maja, później 01 lipca a teraz okaże się..ale ja mam regularne okresy to zasługa tabletek tarczycowych
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam potworne bóle podczas @ - ale tylko w nocy z 1 na 2 dzień. Właśnie się dziś w nocy męczyłam przeokropnie. Ale endometriozy nie mam.
![]() |
#4581 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Dokleja się do wątku kolejna policystyczna ![]() 13 lat pierwsza miesiączka, lat 15 zaczęły sie problemy z miesiączkowaniem następnie pojawił się trądzik który z roku na rok stawał się coraz bardziej uporczywy.Setki zaliczonych dermatologów, miliony wydane na leki i maści, 2 rodzaje nietrafionych tabletek anty oczywiście bez jakichkolwiek badań hormonalnych w młodym,postępująca tragedia z twarzą (wielkie ropne czyraki głównie na policzkach i nie tylko, rozszerzone pory, tysiące zaskórników i litry wylanych łez ![]() ![]() ![]() Oto moja historia ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli chodzi o badanie parathormonu i Anty-tpo, to mam zrobic na 2 tyg przed szpitalem i jesli wyjda poza norma, zglosic sie do tego endo. Takze zostaja mi 2 m-ce bezefektywnego czekania, chyba, ze dostane @ w koncu wrzesnia, to jeszcze dluzej:/ Edytowane przez NowaIza Czas edycji: 2010-07-27 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do twoich bliskich to moze nie tyle chca abys zapomniala bo tego sie nie da zrobic... ich boli zapewne patrzenie na Ciebie - na taką jaka jesteś teraz.... jak cierpisz... ja wiem, ze to nie jest latwe ale życie płynie... prędzej czy później zrozumiesz dlaczego stało się tak a nie inaczej... Bliscy chcieliby aby to nastapilo juz... bo nie byli tak bardzo bezposrednio zwiazani z tym jak Ty... oni po prostu nie chca zebys cierpiala... dasz rade Kochana ![]()
![]() |
#4585 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Raczkowanie
|
odebrałam dziś ostatnie wyniki więć:
androstendion 2,55 norma 0,30 - 3,30 DHEA 12,83 norma 1,30 - 9,80 17-hydroksyprogesteron 0,70 norma 0,2 - 1,3 Co to DHEA?sporo mam wyższe...ech androstendion też wysoki ![]()
#4587 |
Wtajemniczenie
|
9 dni brania castagnus a okresu jak nie było tak nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
DHEA to coś w rodzaju testosteronu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kupiłam dziś szałwie i rumianek a jutro dokupie sosne i bede buzie tym przemywać, zobaczymy czy pomoże, a 10 sierpnia gina mam
![]() |
#4590 |
Wtajemniczenie
|
ja to bym chciała wiedzieć od czego mi tak włosy na głowie sie przerzedzają bo mam strasznie przerzedzone ze prześwituje skóra a na rękach nogach brzuchu rosną jak oszalałe i na bokach twarzy ze baczki mi nachodzą prawie na żuchwe testosteron mam w normie więc niewiem od czego to zalezy ;( to na tej twarzy i rekach mi tak nieprzeszkadza bo to zawsze mozna wydepilować ale chodzi o te włosy na głowie ;( żeby troch e odrosło bo one po trochu wypadają ale nieodrastają byłam z tym u dermatolog miałam 2 preparaty przespisane ale nie pomogły ;(
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.