zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy! - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 20:36   #4561
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

MATUR na stres najlepiej pomaga zmiana podejścia do życia i siebie samego wtedy stresów nie ma - tzn jest o wiele, wiele mniej

Dziękuję Dziewczynki za życzenia

Ja sie nie wykrusze no chyba ze mnie pozbawia internetu heheheh

Edytowane przez ErMiRkA
Czas edycji: 2010-07-23 o 20:38
ErMiRkA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 21:29   #4562
MATUR
Raczkowanie

upsss to sie wkreciłam a obiecalam ze wuluzuje chodzi o to ze ja i tak spie za duzo, wiec to nie najlepszy pomysl teraz i tak jest lepiej niz wczesniej, bo wtedy potrafilam zdrzemnac sie po poludniu a budzilam sie dopiero rano na drugi dzien:_) to był naprawde koszmar teray juy bzm nie chciala ynow tego pryerabiac wiec mzsle o jakis lekach, moye spztam lekarya rodyinnego, moye cos mi da. kurcye literki na klawiaturye mi sie popryestawialy. chce napisac z a wzskakuje y i odwrotnie co jest. ynaki tey mi sie popryestawialzratujc ie
MATUR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 21:47   #4563
mezaga
Zakorzenienie

Na dole monitora po prawej stronie powinnaś mieć ikonę klawiatury - tam możesz zmienić język. Zmień sobie na Polski (programisty) i powinno być ok.
Stary 2010-07-24, 09:27   #4564
ewi20
Raczkowanie

na stres polecam picie mellisy, moja koleżanka to piła jak miała nerwówke przed egzaminem itd

a zapytam się teraz laseczek które walczą również z tarczycą...uwaga pytanie osobiste...macie lub miałyście problemy z wypróżnianiem?
Stary 2010-07-24, 09:43   #4565
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jak tam wygladaja wasze @ w te upaly? ma to u was jakis wplyw?
Żadnego, mam regularnie odkąd się leczę (czyli ok 4 lat).

W kwietniu odstawiłam Glucophage,byłam na początku lipca u mojej endo i z wynikami badań pojawiam się pod koniec roku.
Jestem dobrej myśli, na razie nie mam z kim sprawdzić skuteczności leczenia...

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-24, 11:13   #4566
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewi20 Pokaż wiadomość
na stres polecam picie mellisy, moja koleżanka to piła jak miała nerwówke przed egzaminem itd

a zapytam się teraz laseczek które walczą również z tarczycą...uwaga pytanie osobiste...macie lub miałyście problemy z wypróżnianiem?
Ja nie mam

Chyba generalnie u mnie żadnych niedogodności nie ma ze strony tarczycy czy PCO. Jedyne co u mnie jest nie tak to brak ciąży. Inaczej w ogóle by nie było wiadomo, że coś mi dolega
Stary 2010-07-26, 11:02   #4567
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

to tak jak u mnie... gdyby nie to ze bylo ciagle brak ciazy w zyciu bym nie wiedziala, ze na cos choruje
Stary 2010-07-26, 11:13   #4568
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:

A czy może masz bóle pleców podczas @? i nie tylko pleców?
Stary 2010-07-26, 16:17   #4569
ewi20
Raczkowanie

nie nie mam bóli pleców ani nic takiego tylko kiedyś mogłam 2 tyg się nie wypróżniać a teraz czasami 3 lub 4 razy dziennie chodze,a jak pójde mniej niż 2 razy do dziwnie żołądek mnie boli, co to może być?
Stary 2010-07-26, 16:51   #4570
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
nie nie mam bóli pleców ani nic takiego tylko kiedyś mogłam 2 tyg się nie wypróżniać a teraz czasami 3 lub 4 razy dziennie chodze,a jak pójde mniej niż 2 razy do dziwnie żołądek mnie boli, co to może być?
2 tyg no kochana, to raczej wtedy też miałaś problem, bo powinno się chodzić raz dziennie
A żołądek to inna sprawa, może masz nadwrażliwe jelito? albo to z nerwów może?
Myślałam, że Twój problem jest trochę inny .. ale tak to chyba nie pomogę
Stary 2010-07-26, 17:38   #4571
ewi20
Raczkowanie

chodze tak często do kibelka że mi kg lecą chociaż z tego jestem zadowolona, ale czasem mi się wydaje że za dużo w wc przebywam jak na normalnego obywatela przystało ...i czasami mam też zaparcia jak za dużo zjem, wydaje mi się że chyba do gastrologa musze się wybrać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-26, 19:19   #4572
MATUR
Raczkowanie

ewi20 i moze jeszcze jak cos zjesz to mocno boli Cie brzuszek? najbardziej z lewej strony ale promieniuje tez i na druga? ja mam to samo co Ty plus wlasnie ten okropny ból i to wlasnie jelito nadwrazliwe:-( ja byłam z tym u chirurga na poczatku jak jeszcze nie wiedzialm czemu to tak boli, teraz chodze do rodzinnego. ja sie nabawilam tego z nerwow:-(
MATUR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-26, 20:03   #4573
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
chodze tak często do kibelka że mi kg lecą chociaż z tego jestem zadowolona, ale czasem mi się wydaje że za dużo w wc przebywam jak na normalnego obywatela przystało ...i czasami mam też zaparcia jak za dużo zjem, wydaje mi się że chyba do gastrologa musze się wybrać

to tylko pozazdrościć bo ja codziennie do wc biegam po 3-4 czasami nawet 5 razy dziernnie z biegunką i nic mi kg niespadają ;( niedośc że mało jem mam ciągle biegunki to waga stoi w miejscu po tym jak ja się wypróżniam to powinnam już być chuda jak szczypiorek.dziś w nocy właśnei mnie obudziła ostra biegunka i to mnie najbardziej wkurza bo w dzień to pół biedy ale jak już w nocy mnei budzi ból jelit to jestem aż wściekła odrazu po wyjsciu z wc biore tabletki na biegunkę bo bym niemogła normalnie funkcjonowac a tez tak działają jak chcą.

a ja kurcze nadal czekam za @ już prawie miesiąc minął jak poroniłam lekarka mówiła ze dostane szybciej (że niebędzie u mnie połóg trwać 6tyg) bo niekarmię piersią nawet pokarm niezdążył najsc a tu już 4 tyg miną niebawem a okresu jak niema tak niema od ponad tygodnia boli mnie brzuch jak na okres piersi mam bardzo obolałe także pod pachami aż do zeber-tak samo miałam przed ciążą-więc już fiksuje i wriuję i dostaję na głowę co jest grane zauważyłam zwiększenie się upławów bolące piersi bolące podbrzusze raz poraz najdzie mnie zgaga lub mdłosci choć mdłości to pewnei bardziej z nerwów - testu niemogę wykonać bo czasami błędnei może pokazać wynik pozytywny bo pewnei jesazcze mi się utrzymuję podwyższona beta po poprzedniej ciązy więc tylko mi pozostaje czekac i czekać ;(

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Ermirka a co tam u ciebie słychać??
Stary 2010-07-27, 09:51   #4574
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

Moniczko to może właśnie się zbliza...

A ja właśnie dostałam @ - juz 4 dzień... zaczynam wiec cykl z Castagnusem. Może coś z tego wyjdzie

Poza tym siedze cały czas w pracy, szykuję sie pomalutku do wyprowadzki i nadal zyje nadzieja ze w koncu uda mi sie zafasolkowac...

A u Ciebie Kochana widzę, że chyba juz lepiej prawda ? Ciesze sie bardzo jesli tak jest
Stary 2010-07-27, 10:07   #4575
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ErMiRkA Pokaż wiadomość
Moniczko to może właśnie się zbliza...

A ja właśnie dostałam @ - juz 4 dzień... zaczynam wiec cykl z Castagnusem. Może coś z tego wyjdzie

Poza tym siedze cały czas w pracy, szykuję sie pomalutku do wyprowadzki i nadal zyje nadzieja ze w koncu uda mi sie zafasolkowac...

A u Ciebie Kochana widzę, że chyba juz lepiej prawda ? Ciesze sie bardzo jesli tak jest

no może się zbliża niewiem właśnei bo mam dziwne te objawy a moze poprostu ja już je wyolbrzymiam więc najlepiej będzie zrobić test z krwi i będe miała pewnośc.

u mnie jest na zmiane raz jest dobrze a zachwile makabrycznie niepoznaje samej siebie czasami samą siebie przerażam w jaką złosc i frustrację potrafie popaśc jestem ze wszystkimi skłocona nawet z najklepszą przyjaciółką niewiem co się ze mną dzieje ale całą złośc wyładowuję na bliskich nieradze sobię ze sobą jak juz się czymś zajmę to jest dobrze niemysle tyle o tym wszystkim mam zajęcie ale wystarczy ze niemam nic do roboty to siedze rycze złoszczę się cała w środku aż latam czuję się jak bym miała zachwile wybuchnąć i zamiast wybuchac to trzymam to w sobie mocno i warcze na wszystkich do okoła-myślałam ze choć troch.ę zrozumieja przez co przechodze ale tak niebardzo może uważają ze już najwyższy czas bym się pozbierała i doszła do siebię - bym zapomniała ;(
Stary 2010-07-27, 13:23   #4576
NowaIza
Raczkowanie

ja jak dostalam okres po 38 dniach to tak bolaly mnie ledzwia, ze nie moglam usnac, dopiero jak podlozylam jaska pod pupe i ja unioslam to jakos usnelam. Teraz gdy okres przyszedl po 29 dn tez mnie troche ledzwia poboliwaly, ale tak delikatnie, a czasem mam wrazenie, ze to moze nerki.

Monika ja w czasie dlugiego cyklu mam tez takie napiecie, ze strasznie bola piersi i brzuch pecznieje, az nie moge sie doczekac, kiedy to wszystko ze mnie zejdzie., ale z kolei mam zaparcia:/ Kiedys przypadkowo napilam sie barszczu czerwonego i o dziwo nastpnego dnia dostalam @ probowalam to powtarzac, gdy juz mialam dosc oczekiwania na nia i jeszcze kilka razy podzialalo, ale nie zawsze, wiec sprobuj koncentrat Krakus do wrzatku i juz
moze skorzystaj z jakichs zajec wyciszajacych, np zapisz sie na joge, cwiczenia relaksacyjne itp. Trzymaj sie!

Edytowane przez NowaIza
Czas edycji: 2010-07-27 o 13:24
NowaIza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 13:48   #4577
Lejdi Bond
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NowaIza Pokaż wiadomość
ja jak dostalam okres po 38 dniach to tak bolaly mnie ledzwia, ze nie moglam usnac, dopiero jak podlozylam jaska pod pupe i ja unioslam to jakos usnelam. Teraz gdy okres przyszedl po 29 dn tez mnie troche ledzwia poboliwaly, ale tak delikatnie, a czasem mam wrazenie, ze to moze nerki.

Monika ja w czasie dlugiego cyklu mam tez takie napiecie, ze strasznie bola piersi i brzuch pecznieje, az nie moge sie doczekac, kiedy to wszystko ze mnie zejdzie., ale z kolei mam zaparcia:/ Kiedys przypadkowo napilam sie barszczu czerwonego i o dziwo nastpnego dnia dostalam @ probowalam to powtarzac, gdy juz mialam dosc oczekiwania na nia i jeszcze kilka razy podzialalo, ale nie zawsze, wiec sprobuj koncentrat Krakus do wrzatku i juz
moze skorzystaj z jakichs zajec wyciszajacych, np zapisz sie na joge, cwiczenia relaksacyjne itp. Trzymaj sie!
Czego to oni nie dodają do tego jedzenia... Albo zadziałało jak magiczny napój w "kosmicznym meczu"

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Tak na marginesie, w "KM" nie było magicznego napoju tylko woda, ale królik Buggs ma dar przekonywania. Tzw. placebo
Lejdi Bond jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 14:24   #4578
ewi20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MATUR Pokaż wiadomość
ewi20 i moze jeszcze jak cos zjesz to mocno boli Cie brzuszek? najbardziej z lewej strony ale promieniuje tez i na druga? ja mam to samo co Ty plus wlasnie ten okropny ból i to wlasnie jelito nadwrazliwe:-( ja byłam z tym u chirurga na poczatku jak jeszcze nie wiedzialm czemu to tak boli, teraz chodze do rodzinnego. ja sie nabawilam tego z nerwow:-(
tak jest MATUR, jak czasami coś zjem to tak mnie zarzyna brzuch że masakra, taki ucisk przez chwile i chwila ulga i tak na zmiane, już powoli mnie to zaczyna denerwejszyn...

a ja oczekuje na okres, wcześniej miałam 30 maja, później 01 lipca a teraz okaże się..ale ja mam regularne okresy to zasługa tabletek tarczycowych
Stary 2010-07-27, 16:56   #4579
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez NowaIza Pokaż wiadomość
A czy boli Cię bardzo brzuch podczas @? ból pleców przed i podczas @ to niestety jeden z objawów endometriozy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 17:20   #4580
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
A czy boli Cię bardzo brzuch podczas @? ból pleców przed i podczas @ to niestety jeden z objawów endometriozy
Ale nie zawsze - jeden objaw może dawać jedynie lekkie podejrzenie.
Ja mam potworne bóle podczas @ - ale tylko w nocy z 1 na 2 dzień. Właśnie się dziś w nocy męczyłam przeokropnie. Ale endometriozy nie mam.
Stary 2010-07-27, 19:02   #4581
magolina
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
Dokleja się do wątku kolejna policystyczna nie będę opisywała całej mojej ,,przygody" z PCO bo książkę by można napisać ale w skrócie:
13 lat pierwsza miesiączka, lat 15 zaczęły sie problemy z miesiączkowaniem następnie pojawił się trądzik który z roku na rok stawał się coraz bardziej uporczywy.Setki zaliczonych dermatologów, miliony wydane na leki i maści, 2 rodzaje nietrafionych tabletek anty oczywiście bez jakichkolwiek badań hormonalnych w młodym,postępująca tragedia z twarzą (wielkie ropne czyraki głównie na policzkach i nie tylko, rozszerzone pory, tysiące zaskórników i litry wylanych łez ), brak okresu, czarne włochy na rękach, piersiach itp.W końcu wizyta u kompetentnego gina i skierowanie do szpitala na badania hormonalne z podejrzeniem PCO. Wstępna diagnoza potwierdzona, testosteron prawie dwukrotnie wyższy niż norma, przepisana kuracja Yasmin i Siofor. Ponad 2 lata brania tabletek, stan jajników się polepszył i decyzja we wrześniu 2009 (podjęta z moim ginem) o odstawieniu na jakiś czas tabletek. Od listopada 2009 leczenie na własną rękę ziołami, efekty super, cykle po 34 dni, ,,ładne" @, cera generalnie bez zarzutu (zostały blizny po okresie masakry ale nie wyskakiwały nowe syfy). No i spoczęłam ja głupia na laurach i przestałam regularnie stosować zioła - efekt jak można się było spodziewać - ostatni cykl 42 dni teraz już mija 50 dzień a @ jak nie widać tak nie ma 3 testy zrobione bo mimo tego że zabezpieczamy się prezerwatywą wolałam sprawdzić, wszystkie ujemne. Teraz już 8 dzień staram się wywołać @ ale bez skutecznie - myślicie że to za wcześnie po Castagnus? za trochę ponad miesiąc mój ślub a na twarzy znów masakra - podejrzewam że mój testosteron szaleje.Gin na wczasach, dzwoniłam do jego asystentki to ma być dopiero pod koniec sierpnia. Plan jest taki żeby wywołać @ i zaczynam znów brać Yasmin, dzięki Bogu mam 2 opakowania bo mój gin stwierdził że jak będę tylko chciała to mogę zacząć je brać choć nie ukrywam że wolałabym się wcześniej zbadać ale ja ufam tylko jemu.
Oto moja historia i tak w wielkim skrócie. Mam nadzieję że się u Was zadomowie.
Pozdrawiam
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:34   #4582
NowaIza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
boli brzuch tylko w 1wszy dzien. Bolu plecow specjalnie nie obserwowalam, ale podczas @ jest przez 2 dni. Barszcz czerwony zawiera przede wszystkim duzo zelaza, wiec moze o to chodzi, bo ja zwykle mam niski poziom. (a kreskowek nie ogladam wiec nie wiem, o co kolezance chodzi)

Jesli chodzi o badanie parathormonu i Anty-tpo, to mam zrobic na 2 tyg przed szpitalem i jesli wyjda poza norma, zglosic sie do tego endo. Takze zostaja mi 2 m-ce bezefektywnego czekania, chyba, ze dostane @ w koncu wrzesnia, to jeszcze dluzej:/

Edytowane przez NowaIza
Czas edycji: 2010-07-27 o 19:38
NowaIza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 09:09   #4583
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dokleja się do wątku kolejna policystyczna nie będę opisywała całej mojej ,,przygody" z PCO bo książkę by można napisać ale w skrócie:
13 lat pierwsza miesiączka, lat 15 zaczęły sie problemy z miesiączkowaniem następnie pojawił się trądzik który z roku na rok stawał się coraz bardziej uporczywy.Setki zaliczonych dermatologów, miliony wydane na leki i maści, 2 rodzaje nietrafionych tabletek anty oczywiście bez jakichkolwiek badań hormonalnych w młodym,postępująca tragedia z twarzą (wielkie ropne czyraki głównie na policzkach i nie tylko, rozszerzone pory, tysiące zaskórników i litry wylanych łez ), brak okresu, czarne włochy na rękach, piersiach itp.W końcu wizyta u kompetentnego gina i skierowanie do szpitala na badania hormonalne z podejrzeniem PCO. Wstępna diagnoza potwierdzona, testosteron prawie dwukrotnie wyższy niż norma, przepisana kuracja Yasmin i Siofor. Ponad 2 lata brania tabletek, stan jajników się polepszył i decyzja we wrześniu 2009 (podjęta z moim ginem) o odstawieniu na jakiś czas tabletek. Od listopada 2009 leczenie na własną rękę ziołami, efekty super, cykle po 34 dni, ,,ładne" @, cera generalnie bez zarzutu (zostały blizny po okresie masakry ale nie wyskakiwały nowe syfy). No i spoczęłam ja głupia na laurach i przestałam regularnie stosować zioła - efekt jak można się było spodziewać - ostatni cykl 42 dni teraz już mija 50 dzień a @ jak nie widać tak nie ma 3 testy zrobione bo mimo tego że zabezpieczamy się prezerwatywą wolałam sprawdzić, wszystkie ujemne. Teraz już 8 dzień staram się wywołać @ ale bez skutecznie - myślicie że to za wcześnie po Castagnus? za trochę ponad miesiąc mój ślub a na twarzy znów masakra - podejrzewam że mój testosteron szaleje.Gin na wczasach, dzwoniłam do jego asystentki to ma być dopiero pod koniec sierpnia. Plan jest taki żeby wywołać @ i zaczynam znów brać Yasmin, dzięki Bogu mam 2 opakowania bo mój gin stwierdził że jak będę tylko chciała to mogę zacząć je brać choć nie ukrywam że wolałabym się wcześniej zbadać ale ja ufam tylko jemu.
Oto moja historia i tak w wielkim skrócie. Mam nadzieję że się u Was zadomowie.
Pozdrawiam
A jakie to były zioła?
kasiakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 11:48   #4584
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
no może się zbliża niewiem właśnei bo mam dziwne te objawy a moze poprostu ja już je wyolbrzymiam więc najlepiej będzie zrobić test z krwi i będe miała pewnośc.

u mnie jest na zmiane raz jest dobrze a zachwile makabrycznie niepoznaje samej siebie czasami samą siebie przerażam w jaką złosc i frustrację potrafie popaśc jestem ze wszystkimi skłocona nawet z najklepszą przyjaciółką niewiem co się ze mną dzieje ale całą złośc wyładowuję na bliskich nieradze sobię ze sobą jak juz się czymś zajmę to jest dobrze niemysle tyle o tym wszystkim mam zajęcie ale wystarczy ze niemam nic do roboty to siedze rycze złoszczę się cała w środku aż latam czuję się jak bym miała zachwile wybuchnąć i zamiast wybuchac to trzymam to w sobie mocno i warcze na wszystkich do okoła-myślałam ze choć troch.ę zrozumieja przez co przechodze ale tak niebardzo może uważają ze już najwyższy czas bym się pozbierała i doszła do siebię - bym zapomniała ;(
Kochana, ja tez tak czasem mam, mimo iz nie przeszlam tego co Ty... Moze skocz do lasu, wykrzycz sie, porzucaj talerzami, wyzyj sie na czyms..... nie ma nic gorszego niz tlamszenie emocji...
A co do twoich bliskich to moze nie tyle chca abys zapomniala bo tego sie nie da zrobic... ich boli zapewne patrzenie na Ciebie - na taką jaka jesteś teraz.... jak cierpisz... ja wiem, ze to nie jest latwe ale życie płynie... prędzej czy później zrozumiesz dlaczego stało się tak a nie inaczej... Bliscy chcieliby aby to nastapilo juz... bo nie byli tak bardzo bezposrednio zwiazani z tym jak Ty... oni po prostu nie chca zebys cierpiala... dasz rade Kochana
Stary 2010-07-28, 14:33   #4585
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
A jakie to były zioła?
Mieszanka antyandrogenna dr Różańskiego
Stary 2010-07-29, 16:08   #4586
ewi20
Raczkowanie

odebrałam dziś ostatnie wyniki więć:

androstendion 2,55 norma 0,30 - 3,30
DHEA 12,83 norma 1,30 - 9,80
17-hydroksyprogesteron 0,70 norma 0,2 - 1,3

Co to DHEA?sporo mam wyższe...ech androstendion też wysoki
Stary 2010-07-29, 18:36   #4587
magolina
Wtajemniczenie

9 dni brania castagnus a okresu jak nie było tak nie ma może za krótko??
Stary 2010-07-29, 18:38   #4588
Lejdi Bond
Raczkowanie

Cytat:
odebrałam dziś ostatnie wyniki więć:

androstendion 2,55 norma 0,30 - 3,30
DHEA 12,83 norma 1,30 - 9,80
17-hydroksyprogesteron 0,70 norma 0,2 - 1,3

Co to DHEA?sporo mam wyższe...ech androstendion też wysoki
Androstendion nie jest zły, choć najwyższe stężenie jest o 3 w nocy i lekarz też to weźmie pod uwagę.

DHEA to coś w rodzaju testosteronu.
Lejdi Bond jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 19:29   #4589
ewi20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lejdi Bond Pokaż wiadomość
Androstendion nie jest zły, choć najwyższe stężenie jest o 3 w nocy i lekarz też to weźmie pod uwagę.

DHEA to coś w rodzaju testosteronu.
wiec dlatego taki trądzik mi się rzucił i nagłe owłosienie meszek na boczkach buzi i na klatce piersiowej..ech

kupiłam dziś szałwie i rumianek a jutro dokupie sosne i bede buzie tym przemywać, zobaczymy czy pomoże, a 10 sierpnia gina mam
Stary 2010-07-29, 20:03   #4590
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ja to bym chciała wiedzieć od czego mi tak włosy na głowie sie przerzedzają bo mam strasznie przerzedzone ze prześwituje skóra a na rękach nogach brzuchu rosną jak oszalałe i na bokach twarzy ze baczki mi nachodzą prawie na żuchwe testosteron mam w normie więc niewiem od czego to zalezy ;( to na tej twarzy i rekach mi tak nieprzeszkadza bo to zawsze mozna wydepilować ale chodzi o te włosy na głowie ;( żeby troch e odrosło bo one po trochu wypadają ale nieodrastają byłam z tym u dermatolog miałam 2 preparaty przespisane ale nie pomogły ;(

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości