|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
hahahah ja akurat wzrok mam (jeszcze) sokoli
![]()
#4712 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ale mi sie rozpisalyscie, ale juz wszystko przeczytalam
![]() Ja tylko wierze w diete przepisana przez dietetyka, ciezka prace nad soba - ciwiczenia, upartosci i bycia konsekwetna w dazeniach do celu. Zadne inne za przeproszeniem gów***e diety z internetu i gazetek nie wierze i zreszta sa do bani! zamiast pomagac to jeszcze bardziej szkodza :/ Mezaga moze lekarz tym lekiem chce spowodowac u ciebie spadek wagi?? moze sadzi ze to pomoze Ci zajsc w ciaze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko podobno nie u każdego po metforminie spada waga. Mi by się przydało hehe. cały czas zastanawiam się w jaki sposób waga może blokować zajście w ciążę - bo tej wiedzy niestety nie posiadam i nigdzie nic ciekawego na ten temat nie znalazłam ![]()
![]() |
#4714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.ciazowy.pl/artykul,wplyw-...rodu,50,1.html ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- U kobiet otyłych znacznie częściej stwierdza się zaburzenia owulacji, co związane jest z nieprawidłowym wydzielaniem i metabolizmem hormonów. Jako że w tkance tłuszczowej produkowane są estrogeny, u kobiet otyłych stwierdza się podwyższone stężenia tych hormonów we krwi. pewnie dlatego Niedowaga czy nadwaga może wpływać na płodność poprzez to, że zaburzeniu ulega cykl miesiączkowy i owulacja. Jednak w przypadku kobiet poddanych badaniu problem powinno rozwiązać specjalistyczne leczenie ułatwiające zapłodnienie. Naukowcy sugerują, że musi tu działać inny mechanizm - u kobiet otyłych i bardzo chudych prawdopodobnie pojawiają się nieprawidłowości endometrium - błony śluzowej jamy macicy.
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2010-08-13 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Dobra tylko to się właśnie tyczy wszystko tego, że nie ma owulacji a ja owulację mam. Wszystkie artykuły na temat tego, że kobieta nie może zajść w ciąże dotyczą albo zaburzeń owulacji, albo wrogiego śluzu albo przeciwciał a u nie to jest wszystko w porządku teraz. Dlatego zastanawiam się co jeszcze.
#4716 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja i tak uważam ze dużo daje psychika bo im bardziej myślałam i pragnełam dzidzi to nic neiwychodziło do czasu aż się pokłóciłam z moim tż tak mocno ze wyjechałam na 2 tyg do rodziców zebyśmy odpoczeli od siebie i gdy po 2 tyg wróciłam i na zgode były przytulasy (niemyślałm tak jak zawsze ze tym razem musi się udać , muszę zajśc)poprostu kochałam sie dla przyjemności niemyśląc o niczym i trach prosze odrazu się udało ![]()
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Monika, ja nigdy nie myślałam, że tym razem się uda. Nigdy nie było tak, ze przytulamy się "bo akurat mam dni płodne" - jak mieliśmy ochotę to i owszem ale jak nie to nie
![]() Nigdy nie było tak, że pragnęłabym dziecka ponad wszystko. Ale po takim czasie to się robi wkurzające. Bo ja nie jestem tym jakoś zasmucona, zdołowana - tylko wkurzona i to porządnie. I zawsze mi się wydawało, że właśnie jak nie będę myśleć to a nóż się uda. Ale nie myślałam prze 4 miesiące, wyłączyłam to (przynajmniej tak mi się wydaje), zajęliśmy się z mężem remontem, ja miałam dużo zamówień, tak, że nie wyrabiałam się czasem więc łatwo było nie myśleć. Ale jak widać to tez nic nie dało.
![]() |
#4718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja jak 2,5 roku się starałam to mnie i wkurzało i przykro było jak co chwile koleżanki czy kuzynki chwaliły się zze są w ciązy i niemogłam pojąc dlaczego nam się nieudaję dlaczego ja mam takiego pecha zazdrościłam kobietom w ciązy do tego stopnia ze niemogłam znieśc ich widoku z brzuszkami lub z wózkami ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- jednak teraz żyję nadzieją że uda nam się teraz doczekać kolejnego maluszka okres mi się skończył niebawem będe mieć (może będe mieć) owulację może bo tego niewiem na 100% przedostatni okres miałam 6 luty do zapłodneinia doszło 16 lutego czyli 11 dzień cyklu więc teraz miałam okres 5.sierpnia więc 15 będa starańka ale bez większych nadzieji poprostu postaram się wyłączyć myślenie i iśc na żywioł poprawkę zrobimy jeszcze wrazie czego 18 i zobaczymy jak sie to potoczy jak nic niewyjdzię to będą następne cykle
![]() |
#4719 | |
Zakorzenienie
|
Widzisz to ja nigdy nie miałam problemów z kobietami w ciąży. Nie przeszkadzało mi to, że co trochę jakaś znajoma w ciąże zachodzi. Zresztą ja u siebie w pracy dużo kobiet w ciąży spotykam
![]() Z tym rozżaleniem to ja mam czasami odwrotnie, że myślę sobie, że wolałabym poronić niż nie móc zajść w ciąże - wtedy przynajmniej bym wiedziała, że mogę być w ciąży. Ale jedno myślenie i drugie jest po prostu głupie. Bo i tu jest cierpienie i tu i żadnego nie życzę nikomu. Czasem mam wrażenie jak się tak głębiej zastanowię, ze ja żebym całkiem przestała myśleć, musiałabym mieć zagwarantowane przez lekarza i poparte badaniami to że nie mogę absolutnie być w ciąży. A tu każdy mi powtarza, że będę na pewno. Prędzej czy później i dlatego tak mnie to wkurza. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() A poza tym - tak ładnie masz to wszystko zaplanowane - 15, 18 a jak nie będziecie mieli ochoty? Tego nie da się przewidzieć.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2010-08-13 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ochota napewno będzie bo już 2 tyg go przetrzymuje hehe żeby nasionka były mocniejsze i żywsze ![]() ![]()
![]() |
#4721 |
Zakorzenienie
|
Tylko wiesz - takie przetrzymane za długo to też nie jest dobrze
![]() Dwa tygodnie bez seksu - normalnie bym chyba umarła ![]()
![]() |
#4722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak mnie dziwi właśnei ze wam lekarz nic neipowiedział żebyscie się niekochali częściej niż co 3 dzień bo mi to lekarz za każdym razem powtarzał ze najlepiej jak stosunek jest no min 2 a najlepiej co 3 dzień by nasienie miało czas nabrać siły zeby sie skumulowały nasionka i było ich dużo i były silne znalezione dla potwierdzenia: Jak często się kochać? Odpowiedź jest prosta: wtedy kiedy tego oboje pragniecie. A jeśli dodatkowo pragniecie dziecka, najlepiej w okresie około owulacyjnym. Warto wiedzieć, że nasienie partnera będzie lepszej jakości, jeśli wykażecie się abstynencją seksualną na około 2-3 dni przed okresem płodnym. Kiedy on już nadejdzie – kochajcie się bez ograniczeń.
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2010-08-13 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej co 2-3 dzień - ja to wiem ale jak mamy ochotę codziennie to czemu mam się hamować ![]() ![]()
![]() |
#4724 |
Wtajemniczenie
|
bo teraz tydzień miałam okres a teraz po okresie niechciałm się kochać by nieosłabiać nasienia wole żeby było mocniejsze bo licze na to ze tak jak poprzednio po 2 tyg abstynencji wstrzelimy sie tak jak sie uda ze niebawem znowu zobacze 2 kreseczki
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- niewiem jak wy kobietki bo znam takei co się podczas @ tez kochają ale ja do nich nienależe ![]() ![]()
#4725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytam co piszecie dziewczyny i jestem pełna podziwu dla waszej determinacji. Tyle wysiłku nie może pójść na marne. Trzymam kciuki za wasze brzuchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ser zolty-tluszcz, indeks glik>>>5o masło-tluszcz>>>50 wedlina- bialko, tluszcz>>>50 warzywa-indeks duzo< 50 miedzy weglowodanami i tlustymi rzeczami powinny byc conajmniej 4 h przerwy. Mozna sprobowac kupic żółty chudy ser, czasem sie zdarzaja. Ja proponuje chleb razowy, margaryne roslinna i same warzywa, a jesli bedzie za malo to przygotowac slatke do poejmniczka (np. makaron razowy/ryz brazowy+ warzywa, ser tofu, banan, jablko). Ja w III kl LO i w trakcie brania Euthyroksu przytylam do ok 63-65 kg, lekarz przepisal mi jakis lek dla cukrzykow, zebym niby schudla, ale raczej nie pomagal. Pozniej go olalam, po IV klasie wazylam juz 70:/ udalam sie do dietetyka, ale nie ukladal mi diety, tylko dal taka broszure wlasnego autorstwa z dieta Montignaca i nielaczeniem wegli i tluszczu. Przez 1wszy tydzien dieta kapusciana +owoce i warzywa o indeksie glik< 50, potem juz mzona normalnie, suzone owoce, jogurty i ser bialy po 0% tluszczu, ale rowniez ponizej 50 i czekac 4 godz miedzy weglami i tluszczem. ! godz przerwy m. owocami i warzywami. Picie max 15 przed posilkiem i min 1 godz po. Duzo jezdzilam na rowerze, czasem caly dzien 40-50 km. Schudlam ostatecznie do ok 55. Zostalam wegetarianka. Nie musialam martwic sie o czekanie z tluszczem, bo nie jadlam miesa, tlustych serow itp Pozniej mialam trudny okres i znow pojawilo sie z 68 na wadze:/ Nastepnie jakos wzielam sie w garsc i znow schudlam, a teraz trzymam sie 54-55/164 wzrostu, ale mam taka budowe, ze i tak nie widac po mnie (grube nogi), a po jedzeniu, nawet malym sniadaniu wywala mi oponke na brzuchu:/Na IV roku studiow bylam taka zabiegana, ze nie mialam czasu na jedzenie i waga spadla do 52 kg- prawie mo ideal, ale co z tego, jak jadlam tak malo, ze nie mialam sily, dostarczalam moze z 1000 kcal, a to nie za dobrze, przeciez nie o to chodzi. Podgonilam do tych 54 i waga nie spada, lecz glodzic sie nie bede. No a moj chlopak wyciaga mnie od czasu do czasu na pizze z zoltym serem ![]() ![]() Edytowane przez NowaIza Czas edycji: 2010-08-13 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Raczkowanie
|
Faficzkowa wiesz ze chyba jestresmy do siebie troszke podobne charakterem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MATUR Czas edycji: 2010-08-13 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 |
Rozeznanie
|
Mezaga a myślałaś o zapłodnieniu in vitro? Zawsze ta droga jeszcze zostaje. Mojej znajomej udało się zajść w ciążę tą metodą. O ile się nie mylę starasz się o dziecko z mężem ponad rok (jeśli się mylę -to z góry przepraszam), więc nie jest żle. Moim zdaniem problem u Ciebie właśnie tkwi w psychice, wydaje Ci się, że nie myślisz o tym, ale podświadomie cały czas masz w głowie, że może tym razem się uda. Wydaje mi się, że nie da się nie myśleć o problemie, skoro tak bardzo chce się go rozwiązać i cały czas ma się nadzieję, że za "tym razem" się uda. Wiadomo, że któreś już z rzędu niepowodzenie wkurza i powoduje frustrację, rozumiem Cię, ale nie dawaj za wygraną. Z tego co czytałam ten lek, który masz brać wielu dziewczynom pomógł zajść w ciążę. Wiem, że jest ogromna nadzieja i życzę Ci ogromnie, żeby się udało.
Matur-weż się kobieto w garść, Pco to nie koniec świata, to co byś zrobiła, jakbyś się dowiedziała, że masz raka na przykład ? Traktujesz tę chorobę, jak najgorsze zło, weż się ogarnij i przestań użalać. Zaakceptuj tą chorobę, nic Ci innego nie pozostaje. I nie czuj sie gorsza kobieto! Zmień myślenie. Edytowane przez agnieszkaqazplm Czas edycji: 2010-08-13 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Raczkowanie
|
agnieszkaqazplm ale wierz mi ze ja juz teraz to naprawde zmienialm myslenie , zebys wiedziała co to było zimą jeszcze
![]() ![]() WIECIE CO MÓWI RDZA DO RDZY ??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Raczkowanie
|
My też zawsze kochamy się bo mamy na to ochotę... i nigdy nie myslałam o seksie jako o ,,produkcji".... a jednak nadal sie nie udaje... :/
Hehehe Agnieszka..... Matur teraz to święta dziewczyna... Nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo nas wkur**** wczesniej ![]() ![]() ![]() A co do zapłodnienia in vitro to niestety większość z nas tutaj po prostu na to nie stać.... moja ciotka miala in vitro robione 3 razy i 3 razy zakonczyło się fiaskiem... finiszem była adopcja....
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego leku to ja już miałam kurację z tym lekiem. Przez 7 cykli go brałam. Pół roku temu skończyłam. I w ciążę po nim nie zaszłam. I właśnie nie ma ogromnej nadziei - jest malusieńka jak ziarnko piasku.
![]() |
#4732 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam 178 cm wzrostu i waże w chwili obecnej 75 kg, ale chciałam bym do 65 kg zejsć, kiedyś tyle ważyła, ale zaczełam tyć chyba przez tarczyce i to pco że nawet dobiłam już do 82 kg, ale powiedziałam sobie stop, trzeba wziąść się za siebie...i jem w małych ilościach i jakoś powolutku jest ok...nie tyje i nie chudne... ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() MATUR, ja też ogromnie dołuje że mam tarczyce, pco i tak dalej, ale powiedziałam sobie wali mnie to już...Mój kochany co umarł miała raka, białaczke dokładnie, jak on się czuł dowiadując się że ma taką chorobą...ale nie poddał się do końca, gdy się dowiedział o tym miał 21 lat, i powiedziałam mi po tej nowinie tak: "aniołku kocham cię nad życie ale może kiedyś mnie zabraknąć i musisz mi obiecać że dasz sobie rade ze wszystkim" i przez kolejne 2 lata jak żył z tą chorobą to my udawaliśmy że jej nie ma, jeżdziliśmy na wakacje, bawiliśmy się itd, nawet przez 2 lata współżyliśmy bez żadnego zabezpieczenia, teraz wiem czemu nie zaszłąm w ciąże ![]()
![]() |
#4733 |
Wtajemniczenie
|
byłam dziś w Auchanie i dostałam moje ukochane płatki, uwielbiam je są pycha NAPRAWDĘ POLECAM!!! nazywają się Zdrowy Błonnik firmy Granex można je jeść na sucho ale wtedy trzeba popić dużą ilością wody by spęczniały w żołądku ja przeważnei jem je z danio super smakują z tym serkiem.Jego korzystne efekty to regulacja jelit,zapobieganie zaparciom (jak ktoś ma problemy ja akurat nie
![]() ![]()
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4735 |
Raczkowanie
|
ewi20 wiesz ja Ci szczerze współczuje i podziwiam Cie ze jakos to wytrzymałas i potrafiłas sie podniesc. masz silny charakter, mnie na Twoim miejscu pewnie by juz nie było:-( ale z drugiej strony to wiecie czesto tak jest ze mowi sie "gdyby mnie to dotknęło to pewnie bym nie wytrzymała" a jak to samemu wkoncu ktos znajduje sie w takiej sytuacji to zawsze jakos sie przezwycieża to wszystko. i to na pewno taka próba od Boga
![]() ![]() ErMiRkA hehehe ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4737 |
Raczkowanie
|
Monika ladnie to napisałas
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do in vitro to faktycznie istne zdzierstwo, ale zawsze jakaś jednak metoda, która daje nadzieję, a to dobrze. Aaale pada teraz u nas, zaraz burza będzie, jak nic, więc wyłączam kompa i zmykam. Miłej niedzieli dziewuszki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Raczkowanie
|
hehehe Agnieszka a u mnie jest tak parno ze sie wytrzymac nie da ale poki co nie zbiera sie na deszcz ani burze, zreszta nie moze bo na grilla mam jechac wieczorkiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matur bez obrazy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.