|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() Wyglada to tak ze w tej gumowej igle, znajduje sie igla prawdziwa, i ta prawdziwa igla wraz z gumowa wprowadzaja do zyly, wyjmuja prawdziwa, plasterek i nastepny ![]() Mialam wenflonow w swoim zyciu juz 5 ;P
![]() |
#1532 |
Przyczajenie
|
szczerze,to nigdy wcześniej go nie badałam,ale nie narzekałam,więc w wyniku stresu to wszystko poprostu'wybuchło'
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
o matko
![]() mógłby ktoś napisać ile dni trwa takie leżenie w szpitalu? i czy trzeba zgłosi się w konkretnym dniu cyklu?
![]() |
#1537 |
Raczkowanie
|
ja lezalam 3 dni.
i tak, w konkretnym dniu zostalam tam skierowana. nie pamietam juz ktory to byl dzien :| ale niedlugo przed okresem chyba |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
No, pojechałam z tą ręką, pielęgniarka stweirdziła stan zapalny, zrobiła okład, jutro mam iść do lekarza, prawdopodobnie antybiotyk dostanę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
A powiedziała może dlaczego tak ci się porobiło?
Bardzo cie boli ![]() ![]()
![]() |
#1540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Boleć boli, jak zginam rękę przede wszystkim, ale już nie zginam, bo mam cały łokieć w opatrunku ![]() Zobaczymy jutro. Jeśli nie będzie gorączki to raczej nic złego się nie dzieje. W każdym razie nie bój się, widać ja mam pecha. A badania tak czy siak warto zrobić, bo PCOS nieleczone może mieć niefajne skutki, jak już dziewczyny w wątku pisały. A może się okaże, że nie mam PCOS, oby .. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam wizyte w szpitalu 22 czerwca - jeszcze daleko ale zobaczymy jak to bedzie teraz mam 3 miesiace brac tabsy - licze ze uda sie zafasolkowac ... a jak nie to bedziemy walczyc dalej ....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 |
Przyczajenie
|
Aja a ta tomografia to ze skierowania?? I na co ją robisz?Na nadnercza??Rozumiem,ze masz jakies podejrzenia inne niz PCO?No nic ja zycze zdrowia i mam nadzieje ze wygramy z tym testosteronem!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Zadomowienie
|
od paru dni boli mnie prawy jajnik, na początku było to tylko czasami, a od wczoraj chodzic nie moge bo mnie boli przy chodzeniu, teraz siedze i też mnie boli
![]() ![]()
![]() |
#1544 |
Przyczajenie
|
Panie doktorze,mam pytanie,któro mi nie daje żadnego spokoju. Czy poziom testosteronu może przy PCO wzrosnąć w ciągu roku dość powaznie?? Rok temu testosteron mialam w normie a teraz mam przy normie do 80 ja mam 141....dodam,ze jestem osobą otyłą,wiec moze to ma jakiś wpływ....z góry dziekuje za odpowiedź....pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zakorzenienie
|
Tutaj nie ma żadnego lekarza
![]() Od siebie mogę napisać jedynie, że wydaje mi się to możliwe (ale mnie do lekarza bardzo daleko). Też miałam duży skok testosteronu, ale to po tym jak odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Skontaktuj się z lekarzem, który ustali przyczynę. Na forum nikt cię nie zdiagnozuje.
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
ja takze miałam dos duzy skok T przez osotatnie 2 lata ...
dziewczyny zaczełam brac diane w 1dc i jakos od kilku dni spiaca sie zrobiłam - czy moze to wpływ tabletek ?
#1547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wg mnie tak... to jednak sa hormony, organizm musi sie przyzwyczaic. zwlaszcza,ze z tego co wiem,to diana jest jednym z najsilniejszych lekow antykoncepcyjnych (?) mnie natomiast wysypalo na twarzy...nie mgoe na siebie patrzec, nawet makkijaz nie pomaga. po prostu caly dzien placze ;/ a do brania tabletek jeszcze minimum tydzien... nie mowiac o tych min 3 miesiacach oczekiwan na efekty ;/ ja juz mam tego serdecznie dosc... nie mam sily na to, moja samoocena spadla do -10000...... ;/ na dodatek zaczely mnie bolec jajniki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Przyczajenie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników
Hej dziewczyny, ja wiem,ze z tym moim skokiem testosteronu trzeba iść do lekarza i ide,ale za tydzien. Chciałam sie tylko troszke uspokoić tutaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
A ja z zapaleniem żyły siedzę sobie w domku na zwolnieniu
![]() A wyniki badań ze szpitala mam dostać podobno za miesiąc aż .. czy też tak miałyście? I czy przysyłają je do domu? już w komplecie jakoś? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1550 |
Raczkowanie
|
ja czekalam 2 tyg. i teoretycznie mialam je odebrac sama, ale umowilam sie z moja lekarka,ze ona je wezmie,a ja tylko do niej zadzownie i sie dowiem czy juz sa (bo ona i tak pracuje w spzitalu,w ktorym lezalam,wiec codziennie tam jets). zadzownilam po 2 tyg, byly i potem tylko na wizyte do niej prywatnie poszlam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | ||
Zakorzenienie
|
Co z tego ze zbili dheas i testosteron? No co z tego jak antyTPO i antyTG mam poprzekraczane cholernie, TSH ciagle wysokie, a leki grzecznie biore? Odechciewa mi sie
![]()
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Pochwale sie co u mnie,po pierwszej wizycie u gin-endokryn dostalam skierowanie na prolaktyne. Ide pobrac w czwartek,na czczo i po jakiejs tabl... Ciesze sie,ze wkoncu trafilam na lekarza, ktory ma ochote sie mną zająć... |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zadomowienie
|
A ja mam zdiagnozowane PCOS i w wywiadzie zakrzepowe zapalenie żył, więc nie mogą mnie leczyć. Dziś gin. powiedział, że zbyt duże ryzyko i dopiero, jak znajdę TŻ i zdecyduję się na dziecko będą coś robić.................... ......................... ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Raczkowanie
|
hm.. a tak z ciekawosci - na czym polega zakrzepowe zapalenie zyl i jak sie objawia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zakorzenienie
|
yyy ja myślałam, że teraz właśnie to mam .. od wenflona
![]() Widocznie moje zapalenie żyły jest jakieś inne .. można tak sobie mieć zapalenie żył przewlekle? |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
O boziu
![]() Już sprawdziłam w necie. Ojej ![]() Jeśli dobrze zrozumiałam to jednak możliwe, że to od wenflonu? Jeśli leżało się bez poruszania ręką? Może to być wtedy taki lekki przypadek zapalenia żył powierzchniowych? Ciarki mnie normalnie przechodzą ![]() Trzymajcie się dziweczyny.
![]() |
#1557 |
Przyczajenie
|
Witam w tym wątku który i mnie dotyczy niestety
![]() po drugie mam zespół policystycznych jajników a po trzecie podejrzenie endometriozy lekarze cały czas mi mówią że nie będę mogła mieć dzieci zjeździłam już wiele lekarzy i to jest najgorsze mam 18 lat jestem młoda a tu taki wyrok pisze bo pisząc i rozmawiając jest lżej .Chciała bym żeby ktoś wypowiedział się na temat tego mojego przypadku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakrzepowe zapalenie zyl moze wywolac smierc, skrzep moze sie oderwac powedrowac do serca albo mozgu. MarudexuS Twoja lapka raczej z zakrzepowym zapaleniem zyl nie ma nic wspolnego. Poza tym zakrzepowe zapalenie zyl, baardzo, baardzo rzadko wystepuje w konczynach gornych.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2009-03-17 o 19:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zakorzenienie
|
Ale powiedz dlaczego boisz się iść do ginekologa? Z jakiego powodu? Dlatego, że powie ci, to samo co poprzedni (o niemożliwości zajścia w ciążę)? Czy z innego?
Wydaje mi się, ze nie masz niestety innego wyboru i musisz się przemóc.
![]() |
#1560 |
Przyczajenie
|
Przemogę się i co dalej usłyszę to samo ale to nie to jest najgorsze ..., gorsze są te badania które zawsze mówią to samo jestem młoda i bardzo wstydzę się że musi mnie ta ktoś obcy oglądać .Ja wiem że to tylko lekarz ale te pierwsze wizyty nie były takie ciężkie dla mnie, jak te teraz takie bez szans heh
![]() Zrobione mam mnóstwo badań już nie chce kolejnych boje się ich tak samo . Mam takie pytanie czy któraś z was kiedyś miała tez podejrzenie o endometrioze w zwiazku z zespolem policystycznych jajników??Proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.