zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-21, 19:48   #1621
201608251020
Konto usunięte

Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

ja mam 170 cm i 58 kg a było tak pięknie, jak w dobrych, modelkowych czasach ważyłam 48 kg...
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 20:21   #1622
leilala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
ja mam 170 cm i 58 kg a było tak pięknie, jak w dobrych, modelkowych czasach ważyłam 48 kg...
uwazasz,ze 58 kg przy wzroscie 170cm to duzo?... dziewczyno juz nie przesadzaj :/ to jest waga prawidlowa!
leilala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 20:21   #1623
tadex
BAN stały

Cytat:
o ty chudzina bylas ja tyle nigdy nie wazylam najmniej 55kg 173 cm a 58 to i tak super to ja spaslak jestem 62
tadex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-21, 20:56   #1624
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez leilala Pokaż wiadomość
to jest waga prawidlowa!
zwłaszcza ta oponka z przodu, pupa za duża o dwa rozmiary i uda jak kolumny z Partenonu są prawidłowe
Stary 2009-04-22, 06:26   #1625
katarynka84
Przyczajenie

Dzięki Tadex... za szczerość Mam zamiar zacząć się starać za parę miesięcy o dziecko.. więc wtedy się okaże, jak to jest z moimi jajnikami. Na razie chyba sobie odpuszczę, bo zwariuje A mój mąż ze mną . Mój doktor na wyjściu powiedział mi: " Do zobaczenia, mam nadzieję że już w ciąży". Jeżeli mam PCO to i tak w "lepszym wydaniu", bo nie mam problemów z tradzikiem i wagą! Pozdrawiam wszystkich!

Edytowane przez katarynka84
Czas edycji: 2009-04-22 o 06:27
katarynka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 07:32   #1626
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
zwłaszcza ta oponka z przodu, pupa za duża o dwa rozmiary i uda jak kolumny z Partenonu są prawidłowe
oponke z przodu chyba wsyztskie PCOSowiczki maja, wiec to taka "norma"jelsi o nas chodzi.
a nogi i pupa moze wstazywac na to ze masz po prostu taka budowe ciała, bo duzo dziewczyn ma taka budowe , trzeba pamietac ze istnieje wiele typow figur nie tylko oklepana i znana wszystkim klepsydra !

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez myszeczka00 Pokaż wiadomość
74 kg
169 cm
ja wazyłam przed ciaza 75 przy 173 cm

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 07:56   #1627
leilala
Raczkowanie

Cytat:
ja tez mam oponke,a ogolnie jestem szczupla.
jak Ci to tak przeszkadza, to rob brzuszki itp. NIE JESTES ZA GRUBA. jak juz ktos powiedzial byc moze masz taki typ budowy, ale to nie ma NIC wspolnego z waga. jezeli uwazasz,ze wazysz za duzo, to idz do pierwszego le[pszego lekarza czy dietetyka - kazdy Ci powie,ze wazysz prawidlowo,a niektorzy jeszcze Cie opieprza za gadanie takich bzdur.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 11:18   #1628
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
oponke z przodu chyba wsyztskie PCOSowiczki maja, wiec to taka "norma"jelsi o nas chodzi.
a nogi i pupa moze wstazywac na to ze masz po prostu taka budowe ciała, bo duzo dziewczyn ma taka budowe , trzeba pamietac ze istnieje wiele typow figur nie tylko oklepana i znana wszystkim klepsydra !

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

ja wazyłam przed ciaza 75 przy 173 cm
a ile wazylas po urodzeniu dzidziusia jesli mogę spytać?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez katarynka84 Pokaż wiadomość
Dzięki Tadex... za szczerość Mam zamiar zacząć się starać za parę miesięcy o dziecko.. więc wtedy się okaże, jak to jest z moimi jajnikami. Na razie chyba sobie odpuszczę, bo zwariuje A mój mąż ze mną . Mój doktor na wyjściu powiedział mi: " Do zobaczenia, mam nadzieję że już w ciąży". Jeżeli mam PCO to i tak w "lepszym wydaniu", bo nie mam problemów z tradzikiem i wagą! Pozdrawiam wszystkich!
powiem ci ze kazdy lekarz gada co innego i ciezko trafic na naprawde dobrego sama wiem po sobie jeden zapisa~ł mi leki a 2 opierdzieli~ł dlaczego je biorę wtedy juz sie wkurzy~łam i naskoczy~łam na ni~ą bo ja jestem tylko pacjętem i biore co mi daja tak wię jak się nie zacznie starac o dzidzie to sie chyba nie dowiemy co nam jest
powodzenia w staraniach
Stary 2009-04-22, 13:26   #1629
katarynka84
Przyczajenie

Przesadzacie dziewczyny z tą wagą.. 170 i 58 kg to dużo?? Nie wiem nad czym się w ogóle zastanawiać? Ja mam 171 cm i ważę też jakieś 58kg.. Jak ważyłam 55 to lekarz mnie opieprzył że mam niedowagę i anemię i takie tam.. No ale sama się cieszę jak schudnę 1 kg To jest chore.. dlaczego wszystkie chcemy być chude? Dziwny jest ten świat..
katarynka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 13:33   #1630
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katarynka84 Pokaż wiadomość
Przesadzacie dziewczyny z tą wagą.. 170 i 58 kg to dużo?? Nie wiem nad czym się w ogóle zastanawiać? Ja mam 171 cm i ważę też jakieś 58kg.. Jak ważyłam 55 to lekarz mnie opieprzył że mam niedowagę i anemię i takie tam.. No ale sama się cieszę jak schudnę 1 kg To jest chore.. dlaczego wszystkie chcemy być chude? Dziwny jest ten świat..
bo taki styl kreują media ze chude jest lepsze ,ładniejsze a tak na marginesie tez bym chciała 58 wazyc mam 4 kg wiecej kurde mole no..
Stary 2009-04-22, 15:12   #1631
maggiee24
Raczkowanie

Szokują mnie te wpisy - osoba która ma 170 cm wzrostu i waży 58 kg uważa że jest za gruba??? To ja jestem chyba mega monster bo mam 161 cm i waże 60kg. Każda z nas chciałaby wazyć mniej ale trzeba też brać pod uwagę czy to dla nas zdrowe
maggiee24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-22, 15:20   #1632
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maggiee24 Pokaż wiadomość
Szokują mnie te wpisy - osoba która ma 170 cm wzrostu i waży 58 kg uważa że jest za gruba??? To ja jestem chyba mega monster bo mam 161 cm i waże 60kg. Każda z nas chciałaby wazyć mniej ale trzeba też brać pod uwagę czy to dla nas zdrowe
wiecie co bo kazdy człowiek ma inną budowę kosci itd kosci tez ważą
najwazniejsze zeby nie przesadzac bo do anoreksji i innych chorób jeden krok .... a kolezanki waga jest ok i nie ma powodów do odchudzania 58 kg to waga modelki przy takim wzroscie. a kolezanka z waga 60 to poprstu kszta~łtna babeczka o kobiecych kształtach a nie monster

Edytowane przez tadex
Czas edycji: 2009-04-22 o 15:22
Stary 2009-04-22, 18:49   #1633
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Jakbym ważyła 58 kg, byłabym wniebowzięta. Też mam 170 cm, ale ważę 75 kg
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 19:06   #1634
201608251020
Konto usunięte

Tadex- więc wyszło na to że nie mam kobiecych kształtów jeszcze
Stary 2009-04-22, 19:14   #1635
--Olka--
Zakorzenienie

Tak spojrzałam paollino na twój podpis... Co za zbieg okoliczności.
Dajesz radę? Napisz czasem jak ci idzie. Mnie na razie świetnie. Chociaż ja raczej skupiam się na regularnych ćwiczeniach.
Stary 2009-04-22, 19:18   #1636
201608251020
Konto usunięte

Jakoś daję chociaż czasem coś słodkiego podskubię - np. dżem

dziś na ćwiczeniach terenowych byłam wygłodzona, a że wszyscy poszli do Maca, to ja też... no i wzięłam sobie ciastko morelowe i shake waniliowy... no ale to tak wyjątkowo... naprawdę w pobliżu nie było jabłek ani nic
Stary 2009-04-22, 19:42   #1637
tadex
BAN stały

Cytat:
Tadex- więc wyszło na to że nie mam kobiecych kształtów jeszcze
mamy no co ty choc ja mam dosc szerokie ramiona i jak cos mozna by przypatrywac sie meskich kształtów
Stary 2009-04-22, 21:11   #1638
odysek
Raczkowanie

Cytat:
Jakoś daję chociaż czasem coś słodkiego podskubię - np. dżem

dziś na ćwiczeniach terenowych byłam wygłodzona, a że wszyscy poszli do Maca, to ja też... no i wzięłam sobie ciastko morelowe i shake waniliowy... no ale to tak wyjątkowo... naprawdę w pobliżu nie było jabłek ani nic
Dziwne, ale ja zawsze tłumaczę się w ten sam sposób (przeważnie przed samą sobą)
odysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-22, 21:25   #1639
201608251020
Konto usunięte

A myślisz, że ja to przed kim się tłumaczę? uspokajam sumienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 07:37   #1640
babet36
Przyczajenie

Czesc dziewczyny....jak was czytam to mi rece i nogi opadaja....
Widze,ze o prawidlowej wadze to chyba ze zrodel nastolatek wiecie bo to co piszecie to masakra...
Jeli ktos 175 cm i waga 56 kg jest gruby to ja pisze dzisiaj swoj ostatni post na tym forum bo ja jestem waga mamucia...

Prawidlowa waga to wedlug wszelich standardow wzrost - 100 (-+)10 kg w zaleznosci od wieku...
tak wiec przy 175 cm -100-10= 65 kg.........
tak mnie uczono liczyc wage i tak liczy sie to matematycznie...

to,ze ktos nie papusia fastow to sie chwali i je zdrowo tez..ja jednak chcialam sie skonsultowac z tymi ktore maja NADwage...chce wiedziec czy procz diety i ew.cwiczen konsultowaly sie z dietetykiem dostawaly jakies leki czy samym sie udalo zrzucic....

Ja mam 40 na karku i nie w glowie mi waga nastolatki ale chcialbym wazyc tyle ile potrzeba w moim wieku i przy moim wzroscie czyli okolo 55 kg-60 (z lekkim naddatkiem)...ale ni huhu nie udaje mi sie to......tez nie lubie fastow,jem wydaje sie zdrowo ale nic...od kiedy zaczelam rodzic dzieci waga ciagle idzie w gore..dlatego juz zamknelam swoj kramik bo inaczej to pewnie bylabym mamutem...:

jesli znajdzie sie ktoras z PJ i sukcesem na koncie -zrzut fetu- to prosze o kontakt...
A za reszte trzymam cieplo kciuczki....
babet36
babet36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 08:30   #1641
maggiee24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tadex Pokaż wiadomość
wiecie co bo kazdy człowiek ma inną budowę kosci itd kosci tez ważą
najwazniejsze zeby nie przesadzac bo do anoreksji i innych chorób jeden krok .... a kolezanki waga jest ok i nie ma powodów do odchudzania 58 kg to waga modelki przy takim wzroscie. a kolezanka z waga 60 to poprstu kszta~łtna babeczka o kobiecych kształtach a nie monster
Ja tam się dobrze czuję w swoim ciele. Owszem jakby mi się udało zgubić z 5 kg to byłabym szczęśliwa Staram się jeść zdrowo, praktycznie wyeliminowałam słodycze, słodkie gazowane napoje, chipsy, a fast foodów nigdy nie lubiłam. Kwestia wagi jest baardzo indywidualna i nie każdy przy wzroście 160 i wadze 50 kg będzie wygładał dobrze, bo może dla niego to być po prostu za mało...
maggiee24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 10:26   #1642
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez maggiee24 Pokaż wiadomość
Ja tam się dobrze czuję w swoim ciele. Owszem jakby mi się udało zgubić z 5 kg to byłabym szczęśliwa Staram się jeść zdrowo, praktycznie wyeliminowałam słodycze, słodkie gazowane napoje, chipsy, a fast foodów nigdy nie lubiłam. Kwestia wagi jest baardzo indywidualna i nie każdy przy wzroście 160 i wadze 50 kg będzie wygładał dobrze, bo może dla niego to być po prostu za mało...
dokładnie sie z tobą zgadzam i bron Boże nie każę się tu nikomu odchudzac chodziło mi tylko ze 170 i waga 58 kg to jest waga dobra ale ..... każdy wygląda inaczej i np. ja mam kolezankę ma wzrost taki jak ja i wage tez taką samą tylko ze ona ma nogi jak patyki pies z budą jej przeleci piersi duże znów ja mam dość masywne uda i biust duze A małe B tylko o to mi chodziło.
Stary 2009-04-23, 12:20   #1643
201608251020
Konto usunięte

No właśnie tadex Ja nie czuję się jeszcze dobrze w swoim ciele, mimo że jak mówicie waga niby prawidłowa... przy 50 kg czułam się bosko - jak ptak... I fakt faktem, że wszystko miałam lepsze - paznokcie, cerę, włosy... Zaczęłam trochę "śmieciuchów" typu kebab, cola, hamburger, frytki itd. wcinać i samam sobie winna...

Ale już 4 dzień kiedy inaczej jem - woda min., zielone herbatki, ciemne pieczywo, twarożki, owoce i surówki warzywne.
I wiecie co?? Już czuję efekty! Przede wszystkim moje nastawienie! Czuję mnóstwo pozytywnej energii, jestem radosna, optymistyczna, nie czuję się ociężała i marudna! I taka jakaś...lekka od środka... Czuję, że to działa..!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-23, 12:53   #1644
tadex
BAN stały

powiem ci ze te "ochydstaw"jak kebaby i inne powoduja uczucie cięzkosci w zolądku ja tego nie lubię jeść, ale jak widzisz efekty to dobrze na przemian możesz pic z zieloną herbata czerwoną tez daje efekty.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

wazne zeby przy odchudzaniu najpierw tak ja robisz to oczyscic organizm
Stary 2009-04-23, 13:47   #1645
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Ale już 4 dzień kiedy inaczej jem - woda min., zielone herbatki, ciemne pieczywo, twarożki, owoce i surówki warzywne.
I wiecie co?? Już czuję efekty! Przede wszystkim moje nastawienie! Czuję mnóstwo pozytywnej energii, jestem radosna, optymistyczna, nie czuję się ociężała i marudna! I taka jakaś...lekka od środka... Czuję, że to działa..!
Hehe. Mam podobne odczucia.
Stary 2009-04-24, 07:34   #1646
styska88
Przyczajenie

O rany dziewczyny i jak tu sie przestac odchudzac , jak slysze ze kazda uwaza ze jest za gruba . Ja mam 177 cm wz i waze jakies 61-62kg i czasem tez twierdze ze jestem za gruba, no moze najbardziej przeszkadza mi moj brzuszek . Chociaz i tak najbardziej jest zaowazalny przed okresem i potem troche znika .
styska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 07:54   #1647
Martinad
Raczkowanie

Hey

Ja tez mam PCO, wzrost 164 waga 60kg. Zawsze wazylam 54-58 a teraz ostatnio po urlopie przytylam troche. 'Golym okiem' nie widac ale ja widze po ciuchach..
Nie jestem z tego zadowolona ale do grubych siebie nie zaliczam
U mnie problemem sa biodra, w pasie jestem bardzo szczupla wiec oponka przy PCO chyba nie jest regula..

Staram sie teraz o dziecko z mezusiem wiec nie w glowie mi odchudzanie.. po ciazy i tak pewnie zostatnie co nieco wiec zaczne sie odchudzac juz po wszystkim kiedy to nie bedzie zagrazac mnie i bejbikowi

Jem zdrowo, fastfodow nie lubie ale gubia mnie slodycze :/ Nie jem ich jakos strasznie duzo no ale calkowicie bez nich obejsc sie tez nie moge.. wiec moim postanowieniem od dzisaj jest nie-jedzienie slodyczy bo przy ciazy to tez zdrowe nie jest. Wiem ze najgorsze sa pierwsze 2 tygodnie, pozniej juz sie tego slodkiego az tak nie chce.
Martinad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 08:11   #1648
--Olka--
Zakorzenienie

Może najlepiej zakończyć ten temat o wadze. Wątek zaczyna się przeistaczać w jakiś na temat odchudzania. Jasne, że schudnięcie przy pco jest ważne (mnie np. lekarz nakazał schudnąć), ale nie ma sensu komentowanie wagi innych osób (bo jest np. stosunkowo niska - niech robią co chcą, może jakiś element ciała im się nie podoba).

Aha. Mam pytanko do dziewczyn, które brały/biorą androcur. Ile czasu go zażywałyście? Czy po odstawieniu nasiliły się problemy z cerą?

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2009-04-24 o 08:13
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 10:14   #1649
leilala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Może najlepiej zakończyć ten temat o wadze. Wątek zaczyna się przeistaczać w jakiś na temat odchudzania. Jasne, że schudnięcie przy pco jest ważne (mnie np. lekarz nakazał schudnąć), ale nie ma sensu komentowanie wagi innych osób (bo jest np. stosunkowo niska - niech robią co chcą, może jakiś element ciała im się nie podoba).

Aha. Mam pytanko do dziewczyn, które brały/biorą androcur. Ile czasu go zażywałyście? Czy po odstawieniu nasiliły się problemy z cerą?

podpisuję się pod tym pytaniem. ja biorę dopiero drugi cykle (przez 10 dni), więc nawet poprawy nie widzę ;/ ale pogorszenia bym nie chciala
Stary 2009-04-24, 10:41   #1650
tadex
BAN stały

Cytat:
Napisane przez styska88 Pokaż wiadomość
O rany dziewczyny i jak tu sie przestac odchudzac , jak slysze ze kazda uwaza ze jest za gruba . Ja mam 177 cm wz i waze jakies 61-62kg i czasem tez twierdze ze jestem za gruba, no moze najbardziej przeszkadza mi moj brzuszek . Chociaz i tak najbardziej jest zaowazalny przed okresem i potem troche znika .
to ja jestem słon bo waze 61,62 a mam 173 (

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Martinad;

witaj starasz sie o dzidziusia my z męzem tez zamierzamy ja odstawiłam co dopiero antyki. i czekam na @ po 2,3 cyklach zaczynamy pracę
powiedz jakie lekarz daje ci szanse z tym pco na zajscie ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości