|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Cytat:
![]() |
#2552 | |
in love with life
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2555 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
Klarissa ja też się bardzo cieszę :P
Powodzonka życzę ![]() a Sarita ma racje - takie wiadomości dają siłę ![]()
#2557 |
Raczkowanie
|
a ja dzis dziewczyny doła załapałam od rana.Mąż ciągle się pyta co mi jest chyba mu szczelę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny mam do was pytanie czy wam się też tak zdarza-wczoraj w nocy obudziłam się z bolem chyba jajniki bo po obu bokach mnie bolało ale niebył to aż tak straszny bol poprostu pobolewały mnie jak przed okresem to bywa bo podczas okresu mam bardzo bolesne skurcze że zwijam sie i płacze z bolu ale to co dzis przezyłam w nocy to koszmar położyłam się spać o 24 a o 2 w nocy obudziłam się z koszmarnym bolem wydaje mi się ze to jajniki bo po z obu stron mnie tak bolało i na środku tak jak podczas okresu ale bol był niedozniesienia mojego TŻ niebyło w domu-był w pracy a ja nawet niemiałam siły zwlec się z wyra po tabletki cierpiałam tak aż do 6 nad ranem wtedy dopiero troche zelżyło i mogłam się toche zdrzemnąć-miałyście tak kiedyś?bo ja jeszcze nigdy pierwszy raz takie coś miałam strasznie mnie to bolało byłam przerażona bo niewiedziałam co się dzieje.Do okresu mam jeszcze czas chociaż niewiem zawsze miałam regularne bardzo obfite i bolesne ale regularne tak że jak jednego miesiąca dostałam 11 to na następny miesiąc też dostawałam 11 więc zawsze wiedziałam kiedy dostane okres a teraz w grudniu dostałam 8 a w styczniu już 3 coraz bardziej mi się przestawia że teraz niemam pewności kiedy dostane następny może te bóle to były oznaki na okres ale aż tak silne i tyle godzin by trwały?W poniedziałek wybieram się do lekarza bo się wystraszyłam nie na żarty 2 noce podrząd to samo to chyba coś nie tak???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny,wczoraj dowiedziałam się że mam PCOS. Za dużo nie wiem o tej chorobie tylko to co przeczytałam w internecie,od lekarza jak również z waszego forum.Piszecie że są różne objawy tej choroby ja mam brak miesiączki od 2 lat, bóle podbrzusza i lekka nadwaga.Wiem też również od lekarza że nie mam śluzówki.Jestem po badaniach hormonalnych i po usg na którym nie opisu bym posiadała pęcherzyki na jajnikach.Mam jeszcze zrobić badanie na testosteron i brać lek przez pół roku-ten lek to Castagnus.Proszę pomóżcie mi bo jestem zdołowana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zakorzenienie
|
Zrozpaczona nie ma się czym dołować. Z tym da się żyć
![]() ![]() Grunt to pozytywne podejście ![]() Monika ja taki ból miałam przy owulacji (jak była) więc może to to ![]()
#2561 |
Zakorzenienie
|
Klarissa, gratulacjeeeeeee!!! Jeeee jeee
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
no ja okres miałam 3.01 trwał 7 dni czyli jakoś 20 powinnam miec ale słyszałam że przy pcos może być nawet poźniej wiec może faktycznie to owulacja??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zakorzenienie
|
Ja bym obstawiała właśnie owulację
![]() Ja mam zawsze (jeśli mam) w okolicach 14-16dc.
#2564 |
Wtajemniczenie
|
mam w szufladzie jeszcze jeden test owulacyjny może go zrobić??będe wiedzieć czy jest owulacja czy nie.
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- strasznie się boję bo wiem że jak wyjdzie pozytywnie to będe chciała dziś sprobowac <> i znowu się rozczaruję jak nic niebędzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Tylko, że teraz to już może być po owulacji
![]() ![]() Ja mam dzisiaj 27 dc i czekam do poniedziałku, żeby zrobić test ![]() ![]()
#2566 |
Wtajemniczenie
|
są dwie kreski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
Tylko luz nas uratuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wsparcie ale mam tyle pytań co do tej choroby czy tak jak ja nie mam wszystkich objawów to czy one się pokażą, czy są jakieś skutki uboczne a czy wogóle można to wyleczyć. Jak samopoczucie u was bo dla mnie jak na początek okropnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Zrozpaczonka pytaj a my postaramy się odpowiedzieć na pytania
![]() Co do objawów to założę się, że ile kobiet chorych na PCO to tyle jest różnych kombinacji objawów. Ja mam np regularne cykle i testosteron w porządku ale za to progesteron mam za niski i za krótka II fazę cyklu. Najważniejszy skutek uboczny jest taki, że kobiety z PCO nie leczone mają spore problemy z zajściem w ciążę, z jajnikami i macicą. Ale leczone zachodzą w ciążę i żyją sobie w najlepsze ![]() PCO jak na razie jest nieuleczalne ale z tym da się żyć. Po prostu trzeba być pod stałą kontrolą lekarza. Uporczywe staje się wtedy jeśli jest nieleczone albo jak zamierzasz starać się o dziecko. Są rózne sposoby "zaleczania" PCO w zalezności od celu jaki chce się osiągnąć. Pisałam o tym juz wcześniej to przejrzyj prosze tak ze trzy, cztery ostatnie strony. Jeżeli chciałabys coś jeszcze wiedzieć to wal śmiało ![]()
#2570 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, piszecie tak o tych testach owulacyjnych a ja gdzieś przeczytałam, że u kobiet z PCO wynik może być nieprawidłowy. Nie pytałam o to żadnego gina - bo jeszcze nie jestem na etapie kupowania testów owulacyjnych i obserwacji cyklu - bo jestem na anty - tylko tak mi się teraz wspomniało - może któraś mnie nawróci i powie, że to nieprawda?
no np. tu : http://allegro.pl/item872565881_sztu...ny_expres.html
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Przyczajenie
|
Azakowana posłuchałam cię i poczytałam to co pisałyście wcześniej zauważyłam ze z nasz się na wynikach czy mogłabyś zerknąć na moje:
E2-61,54 ,FSH-5,98 ,LH-28,40 ,PRL-24,80 co do usg lekarz mówił że mam malutką macicę i jajniki-niewiem co to znaczy bo się na tym nie znam.U mnie jest tylko problem z tym że ja nie mam wogóle miesiączki. Tak jak napisałam na początku mam ten problem od 15 roku życia miesiączkę miałam rzadko a przeważnie tylko wtedy jak dostałam leki na wywołanie.Teraz od 2 lat nie mam jej wogóle.Nawet teraz boli mnie podbrzusze wzdłuż jakby ktoś mi przecinał skórę.Czytając wasze posty jest mi bardzo przykro że tyle czasu staracie sie o dzidzi ja mam swoją ukochaną pociechę i przyznam się że przed zajście nie miałam miesiączki 8 miesięcy ale oczywiście jak Bóg by dał to chciałabym też drugie. kochane a czy macie jakąś cud dietę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
8 miesięcy bez okresu i ciąża?? Cholera, szczęściara z Ciebie jak nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Przyczajenie
|
bardzo się z tego cieszę, lekarz również się dziwił jak to możliwe jeżeli nie mam śluzówki ani miesiączki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Raczkowanie
|
Ostatnio jak byłam na USG to lekarz tez mi powiedział ze nawet jak się niema okresu miesiącami latami to i tak można zajść
![]() Edytowane przez agucha24 Czas edycji: 2010-01-24 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Raczkowanie
|
koleżanko powyżej z miłą chęcią bym ci pomogła w odpowiedzi ,ale ja sama nie wiele na ten temat wiem, ale dużo dziewczyn to ma leczy się hormonalnie są wytrwałe i z czasem maja swoje wymarzone pociechy więc głowa do góry
![]() dziewczyny powiecie mi w jaki sposób po jakim badaniu okazało się ze macie PCO ? ja jestem przekonana że to mam bo wszystkie objawy się zgadzają , na usg lekarz jedynie co powiedział ze jajniki są jakieś " dziwne " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie Ci zazdroszczę tej pociechy. Jak pewnie wyczytałaś my z meżem staramy się już dwa lata i nic. Jest nam bardzo ciężko ale cóż mamy zrobić. Co do diety to nie istnieje coś takiego jak dieta cud. Najlepiej jakbyś wybrała się do dietetyka i poadała z nima on Ci dobierze odpowiednią dietę dla Ciebie. I zestaw ćwiczeń. Cytat:
Ja jestem leczona porządnie od ponad pół roku ale jescze się nie udało mimo, że wszystko wskazuje na to, ze jest ok. Jajeczka są, dojrzewają pękają ale mimo to i tak na tescie II krechy. Nie ma reguły. U jednych kobiet dobre leki to podstawa i po nich zachodzą w ciąże u innych są inneproblemy takie jak np wrogość śluzu czy przeciwciała plenmnikowe i w takim wypadku leczenie nie pomoże. U mnie wyszło w momencie kiedy zaczęłam robić badania po 7 czy 8 cyklach starań. Wtedy się okazało, że oprócz chorej tarczycy mam jeszcze to.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.