|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Raczkowanie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
Cytat:
Poza tym rzucamy palenie z moim TŻ i nie wiem czy tej wizyty doczekam bo chyba się pozabijamy ![]()
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Papierochy są fuj
![]() Ermirka rzucajcie jak najszybciej ![]() Co do testów owulacyjnych to ja takich nigdy nie używałam. Zawsze polegałam na mojej pani ginekolog i na wykresach.
#2583 |
Zakorzenienie
|
Ermirka badz twarda i rzucaj to swinstwo!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Raczkowanie
|
no właśnie te wykresy są chyba bardziej prawdopodobne - bynajmniej tak mi się wydaje
![]() Jeszcze wyjaśnię tą kwestię jak pójdę do gina :P Już raz rzuciłam więc dam radę ![]() ![]() Ale mówię Wam mój TŻ jest nie do zniesienia... heheh ![]()
#2585 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Na waszym wątko będę nowa jak mnie przyjmiecie ![]() U mnie zaczęło się tak że od marca staram się o dzidzie i nic z tego nie wychodziło więc wybrałam się o mojej ginekolorzki ona mi na to że nic mi nie jest tylko się na pewno stresuje hmm ale dała mi skierowanko na USG i poszłam prywatni do innej pno Dr. Ona powiedział mi że obraz na USG jest PCO dużooooo małych pęcherzy zaczełam chodzić na monitory i ciągle żaden ęcerzyk nie rusł. Dostalam skierowanko na badania hormonów i co?? Wyszły ok mieściło się wszystko w normie. Owu dalej nei było. Zaczeła mnie leczć CLo i w pierwszym cyklu podawania pęcherze urosły dostałąm potem zastrzyk Ovitrelle ale moje Endo się zbuntowało i było za małe. W drugim cyklu dotaąłm Clo i Estreve na wzrost endo i ani pęcherze sie nei pojawiły ale endo urosło. W tym cyklu dostałąmw iększa dawkę Clo i Estrevy i urosły mi piekne pęcherze a Endo tez niczego sobie W sobote dostałąm zastrzyk z Ovitrelle na pęknięci epęcherzy i czekam... Ale odczytuje was i widze że PCO to neikoniec że można zajśc ciże |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
Ilonka witaj u nas
![]() Jak zapewne już wyczytałaś to na pewno ciężej jest nam niż innym dziewczynom zajść w ciążę ale nie jest to niemożliwe ![]() ![]() Na pewno jest ciężko. Ale z tego co pisałaś na innym wątku to była u Ciebie owulacja ostatnio więc jest duża szansa ![]() ![]() Ja robiłam wczoraj test - w 28 dc i niestety jedna krecha wyszła ![]() ![]()
#2587 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u Ciebie jak nie ma @ to ja trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
No ja się tez nie nastawiałam w tym cyklu w ogóle - szczególnie dlatego, że nie wzięłam pregnylu i nie wiem tak naprawdę czy była ta owulacja czy nie (bo pęcherzyki rosły pięknie). Ale w ciągu ostatnich 4 dni dowiedziałam się o 4 ciążach znajomych i po prostu mi sie tak zrobiło dziwnie na serduchu. Bo niby sie ciesze z ich szczęścia a z drugiej strony zazdroszczę, że ja nie mogę się cieszyć swoim szczęściem.
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Klarissa a napisz proszę czy Ty miałaś jakieś leczenie czy ta bez wspomagaczy Wam się udało?
Dajesz mi wielką nadzieję, na to, że i mi sie w końcu uda.
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę się martwię bo mam bardzo wysoki poziom cukru - co jest u mnie nietypowe. Pewnie grozi mi w ciąży cukrzyca, na razie mam tylko monitorować cukier, ale norma jest do 5,8 a ja mam 5,7...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
No właśnie pamiętam, że zmieniałaś lekarza tylko nie byłam pewna czy w końcu jakieś leczenie Ci zapodali czy nic
![]() To jesteś już kolejną osobą, która się leczyła a w ciążę zaszła dopiero po skończeniu kuracji ![]() ![]()
#2593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja dziś byłam na badaniu testosterenu a za tydzień ma lekarza aż boję się co mi powie na wynik.Od dziś zaczęłam brać castagnus 2 razy dziennie.Czytając ulotkę tak naprawdę nic nie wyczytałm jaki ma wpływ na tą chorobę.Czy któraś z was zaczęła leczenie tym lekiem i coś o nim wie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
A on czasem nie jest na uregulowanie poziomu prolaktyny? Tak coś kojarzę z ulotki, która czytałam u mojej mamy. Ona bierze to przy menopauzie (w wieku 44 lat)
#2596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jaja, mi tez sie sniło, że zrobiłam dwa testy i wyszły pozytywne.Juz wtedy wiedziałam, że ciąży nie bedzie.Zaraz na drugi dzień wieczorem dostałam okres ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie kuracja trwać powinna 90 dni, potem można zrobić przerwę i zacząć kolejną kurację. Niektóre dziewczyny jednak nie przerywają brania Castagnusa, bo od razu im prl skacze do góry. Niektóre stosują pomocniczo przy bromku. Ogólnie krzywdy zrobić nie powinien, no ale jak to z lekami bywa, w 100% nigdy pewnym być nie można ![]() Oprócz prolaktyny podobno reguluje on też FSH i LH, ale na ten temat czytałam mało i głowy za to nie dam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A myślałam że tylko ja już na głowę dostaję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]()
![]() |
#2600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy pamietasz, ale wczesniej pisalam, ze cos sie dzieje w jajnikach bo mnie tak pobolewaly i myslalam, ze to od tego, pozniej jak mnie mocniej bolalo to myslalam, ze mam torbiele, bylam u gin zrobil usg okazalo sie ,ze jajniki sa ok a ten bol to od czegos innego,nadal niewiadomo od czego mnie tak bolalo, ze az prawie z placzem bylam u gin. Narazie nie biore castagnus, bo juz zaliczylam 90dni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Wtajemniczenie
|
a ja już niewiem od czego mnie te jajniki tak pobolewaja czy to faktycznie oznaczało owulacje??tylko w tą jedną noc mnie tak strasznei mocno bolały na drugi dzień robiłam test owulacyjny wyszły odrazu dwie grube krechy-mieliśmy z moim TŻ sprubować ale niestety sie tak ostro poklocilismy ze sie na jakis czas rozeszliśmy spakowałam sie i wyjechałam na jakiś czas byśmy od siebie odpoczeli troche się uspokoili zatęsknili za soba bo i tak niemam w nim żadnego wsparcia więc bez roznicy czy z nim czy samej na jedno wychodzi i tak sama przez to przechodze i tak (niepoklocilis,y się w każdym razie o dzidzie-nienalegałam niezmuszałam-poszło o co innego)ale było ostro niezapanowałam już niestety nad sobą to było ponad moje siły.Ale wracając do tematu test wyszedł pozytywnie na następny dzień dostałam bardzo silnych upławów konsystencją podobne do kurzego białka miałam tak przez cały dzień wczoraj to samo dzis już mam słabsze ale jeszcze mam-jak długo się ma owulacje bo teraz to juz zwątpiłam??Wydaję mi się że na 100% miałam owulacje że to był idealny czas że mogło by teraz cos z tego być a tu tak się mi teraz wszystko ułożyło jak się ułożyło poprostu wszystko mi się wali niemam już sił na to ;( chce mi się wyć!!!!!!!!!Dlaczego nas takei coś spotyka dlaczego my kobietki musimy tak cierpieć ;( to wszystko jest takie niesprawiedliwe!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm na zwiazki nie ma dobrej recepty, niestety... ![]() Trzymaj sie, czas jest najlepszym lekarstwem w takich sytuacjach .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() MMONIKA9, nie martw się... ja tez od paru dni mam nieciekawą sytuację z mym TŻ - jest po prostu nie do zniesienia... stwierdziłam, że na czas jego rzucania palenia wyprowadzam się... ale jakoś nie mogę tego zrobić...no teraz już jest troszkę lepiej a ile było płaczliwych rozmów, krzyków i pisków... masakra.... Mój jest w dodatku ( zawsze tak mówię ![]() ![]() ![]() Wystarczą chęci żeby się dogadac - tylko obydwoje musicie tego chcieć... a nie zawsze tak jest niestety... :P Cytat:
![]()
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2607 |
Zadomowienie
|
Klarissa gratulację! cieszę się razem z Tobą!
dziewczyny, chciałabym jeszcze wiedzieć jakie są oprócz zanikania @ inne objawy PCO. takie najczęstsze.
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie u wszystkich występuje zanik @ - ja np mam regularne bardzo najdłuższa trwała 32 dni. U każdej kobiety jest to zespół różnych objawów - przede wszystkim złe wyniki badań hormonalnych. Czasem nadmierne owłosienie, otyłość, wypadanie włosów, sucha skóra, wypryski i wiele wiele innych. A czasem może nie być żadnych zewnętrznych objawów.
![]() |
#2609 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
[/QUOTE]
Simonee następnym razem zwróć uwagę lekarzowi na pęcherzyki Graffa. Bo przy PCO one nie pękają zbyt często , prawda ? A jak już pękają to ból jest nie do zniesienia. Nie wiem Simonee czy to może być to czy nie ale moja bratowa, która nie ma PCO (tzn niewiadomo bo wysyłam ją na USG dopochwowe ale nie chce pojsc - ma 16 lat) ale nie pękają jej te pęcherzyki Graffa. Zwijała się dosłownie z bólu. Dostała jakieś leki na pękanie pęcherzyków i teraz jest już dobrze.To tylko taka moja mała sugestia. ![]() Wiesz co, na poczatku to bylo takie kłocie jak przy owulacji, zaczeło mi sie tak robic po kilku dniach od brania Castignusa a po 2 tyg dostalam okres, po @ nadal bralam Cas. i wtedy juz praktycznie kazdego dnia kół mnie lewy jajnik(wczesniej o tym pisalam na forum) to trwalo prawie 1,5 mies. W sylwestra to juz mnie naprawde bolalo a na drugi dzien, kolo mnie tak jak zawsze, poszlam do gin opisalam mu wszystko, wydrukowalam karte obserwacji cyklu -pokazalam, zrobil USG dopochwowe i powedzial, ze wszystko jest ok, jedyne co mi jeszcze powiedzial to, to ze za kilka dni dostane okres. Zasugerowal ze to moze byc problem z pecherzem, robilam badania i tez jest ok, inne badania tez robilam wszystko ok. Wiec napewno to nie byl problem z pekaniem pecherzykow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.