Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-05, 11:39   #301
dagus90
Raczkowanie

Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty

Jesteście niesamowite. Nie mam pojęcia skąd bierzecie tyle pomysłów A może macie pomysł, co mogłoby znaleźć się w niezbędniku gitarzysty? Pomyślałam o płytce z jakimiś kawałkami znanych z niesamowitych solówek, kostkach do gry (różne kolory i grubość), plus kostka pomalowana przeze mnie- raczej do noszenia niż grania Macie jakieś sprawdzone sposoby na robienie takich kostek? Zastanawiałam się nad lakierem do paznokci:P Na zrealizowanie mojego pomysłu z Waszymi podpowiedziami i wskazówkami mam równo miesiąc!

Edytowane przez dagus90
Czas edycji: 2009-09-07 o 10:56
dagus90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 12:59   #302
Marta029
Przyczajenie

Jeśli chodzi o niezbędnik gitarzysty to chyba nie bardzo mam pomysł, może jakiś komplet strun albo cos..
Jeśli chodzi o kostke to możesz wyciac taka duża kostke z bloku powiedzmy a3 i jesli masz zdolnosci to narysowac na niej 2 gitary elektryczna i klasyczna i od tej elektrycznej narysowac taki ogon jakby diabła a na klasycznej skrzydla anioła. Moja kumpela zrobila taki prezent swojej przyjaciółce na 18stke. na prawde świetnie to wyszło
a może pomożecie mi cos jeszcze wymyślić do mojej przyjaciółki na 18stke, bo zbliża sie ona wielkimi krokami a ja nadal nie mam pomyslu..;/
Marta029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 20:22   #303
dagus90
Raczkowanie

O strunach też myślałam, ale doszłam do wniosku, że wieloletni gitarzysta ma już swoje ulubione struny itp. A co do pomysłu z A3- brzmi świetnie, ale nie z moim brakiem zdolności:P Poza tym chciałabym, żeby wszystko było w małym uroczym pudełku Szkoda, że nie ma nigdzie jakichś "muzycznych" cukierków, to dopisałabym do nich coś ciekawego:P
Stary 2009-09-08, 20:34   #304
Unfaithfull
Raczkowanie

GG do Unfaithfull Send a message via Skype™ to Unfaithfull

Dziewczyny kochane xD

Mam takie pytanie: Co chłopakom na dzień chłopca?
Czytałam wszystkie posty i wiem że była tylko propozycja koszulek z napisem "kochamy dziewczyny z klasy... " tylko moim dziewczynom się to nie spodobało jakoś strasznie.
Zaznaczmy że Dzień Chłopaka wypada wtedy gdy będziemy na wycieczce klasowej ^^ Więc mogą być jakieś odjechane pomysły ;D
Pozatym, lepiej żeby wyszło to dosyć tanio, ponieważ mamy w klasie jak narazie 10 dziewczyn, może dojdzie 11 na 21 chłopaków... ;D
Unfaithfull jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-10, 19:03   #305
Marta029
Przyczajenie

w tym roku też z dziewczynami kompletnie nie mamy pomyslu na prezenty dla chłopaków. Jak byłam w pierwszej klasie LO to kupiliśmy chłopakom jajko niespodzianke bo stwierdziłysmy ze sa dość dziecinni..
Faktycznie trafnie wybrałysmy prezent bo cieszyli sie jak dzieci z zabawek z kinder niespodzianki

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

A co do tego niezbednika gitarzysty to polecam wybrac sie do sklepu FLO i tam masz jakies *******y wiec w sumie może znajdziesz cos z gitarami albo cos. widziałam fajne pudełko do robienia kostek lodu w ksztalcie gitar, albo moze jakies kolczyki z gitarami kupisz?
Marta029 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-11, 12:57   #306
dagus90
Raczkowanie

Do flo nie mam dostępu ale też nie chcę żadnych bibelotów. Kolczyki mogłyby być dla mnie raczej Ale dzięki za rady, od jutra zaczynam działać
Stary 2009-09-12, 12:40   #307
Kaśka:):):):)
Raczkowanie

up up
Kaśka:):):):) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-12, 21:51   #308
rozowy balonik
Przyczajenie

Wraz z koleżanką na 18stkę zrobiłyśmy przyjaciółce album ze zdjęciami. Do tradycyjnego albumu powklejałyśmy zdjęcia, fotomontaże, śmieszne przypisy, intrukcje dla młodej kobiety, nawet prezerwatywa znalazła się w środkuByłą wniebowzięta! Ale taki prezent to raczej dla osoby którą zna się dłuuugo i b. dobrze.

A prezent z karteczkami i cukierkami bomba. Na pewno go wykorzystam W końcu dzień chłopaka się zbliża

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

a apropo flo i dnia chłopaka to widziałam tam mini piłkarzyki
rozowy balonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 10:01   #309
sylllvia89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowy balonik Pokaż wiadomość
Wraz z koleżanką na 18stkę zrobiłyśmy przyjaciółce album ze zdjęciami. Do tradycyjnego albumu powklejałyśmy zdjęcia, fotomontaże, śmieszne przypisy, intrukcje dla młodej kobiety, nawet prezerwatywa znalazła się w środkuByłą wniebowzięta! Ale taki prezent to raczej dla osoby którą zna się dłuuugo i b. dobrze.

A prezent z karteczkami i cukierkami bomba. Na pewno go wykorzystam W końcu dzień chłopaka się zbliża

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

a apropo flo i dnia chłopaka to widziałam tam mini piłkarzyki

jaki jest ten prezent z karteczkami i cukierakmi?

POMÓŻ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 21:16   #310
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shatje Pokaż wiadomość
A ja myślę, że fajnym prezentem jest.. teledysk! Wystarczy trochę wyobraźni, aparat fotograficzny i program do bawienia się filmikami. Myślę, że każdy windows ma standardowego "Windows movie maker",który jest banalny w obsłudze.

Ja w swoim dorobku mam 2 takie teledyski. Jeden zrobiłam koleżance na 18-tkę (ryczała jak dziecko ze wzruszenia), a drugi z siostrą na dzien Mamy (nie ryczała, bo był wesoły, ale podobał się bardzo)

Dla koleżanki zrobiłam w scenerii zimowej, bo akurat taka pora roku była-biegałam po parku i szalałam po śniegu
Dla mamy zrobiłyśmy na wiosnę, rzucałyśmy się trawą i takie tam.. fajnie wyszło i myślę, że taki prezent jest naprawdę oryginalny

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to spróbuję wrzucić na youtube'a
świetny pomysł! możesz powiedzieć o nim coś więcej? uwielbiam sentymentalne prezenty i na 18stke koleżanki planowałam zrobić wielką antyramę z naszymi zdjęciami, ale nasze stosunki się popsuły, jest ktoś ważniejszy ode mnie więc myślę, że nie ucieszyłaby się jakoś szczególnie ... Chętnie obejrzałabym ten filmik, jest taka możliwość?

Nanusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 21:37   #311
karmellka
BAN stały

GG do karmellka

a to dla faceta, hihih;-))

......................... ..

Edytowane przez katasiaczek
Czas edycji: 2009-10-07 o 08:44
karmellka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 20:02   #312
hankaskakankadwakije
Raczkowanie

super watek, napewno z cxzegos skorzystam i bede sledzic.
jestescie wielkie ! ;*

Wymianka.
Ciuszki S/M/L
Kosmetyki

Prosze o odpisywanie w mowim watku, z gory slicznie dziekuje

hankaskakankadwakije jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 07:59   #313
alka_22
Przyczajenie

Smile personalizowane albumy maluszka

Na alllegro można kupić personalizowany pamiętnik maluszka, do uzupełaniania przez rodziców przez dwa pierwsze lata życia dziecka. Najważniejsze, że można wydrukować imię dziecka na okładce oraz wdrukowac pierwsze zdjęcie dziecka, zdjęcie rodziców i pierwsze dane. Jest też miejsce na zostawienie pierwszych włosków, koperta na Cd, opaske na rączkę czy pen-driva z filmikami . Rewelacyjny pomysl na prezent na narodziny lub chrzest i pamiatka na całe życie
alka_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 10:19   #314
Magdzia0108
Zadomowienie

ja siostrze to chyba na mikołaja zrobię tą przywieszkę na klamkę od drzwi "śpiocha", bo ona to w weekendy to śpi do 12:00 w południe, więc pasuje jak ulał, tylko skąd taki fajny materiał wziąć....
super pomysły ogółem tu są...

Ostatnio zrobiłam siostrze na urodziny bukiet z żelków i pianek do jedzenia i oczywiście został skonsumowany, a tak to kwiatki by wyschły i tyle z bukietu by było... zdjęcia mam w swoim wątku papierowym.... (poniżej link)

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-24, 19:13   #315
kasiakk1991
Przyczajenie

Wink Dot.: Ciekawe i zwariowane pomysly na prezenty

Hmm a ja mam dosc nietypowe pytanko tak sie składa że sie wybieram neidługo na kabaret, więc co byście zaproponowali na prezent dla kabaretu?
kasiakk1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 11:29   #316
ninitoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shatje Pokaż wiadomość
A ja myślę, że fajnym prezentem jest.. teledysk! Wystarczy trochę wyobraźni, aparat fotograficzny i program do bawienia się filmikami. Myślę, że każdy windows ma standardowego "Windows movie maker",który jest banalny w obsłudze.

Ja w swoim dorobku mam 2 takie teledyski. Jeden zrobiłam koleżance na 18-tkę (ryczała jak dziecko ze wzruszenia), a drugi z siostrą na dzien Mamy (nie ryczała, bo był wesoły, ale podobał się bardzo)

Dla koleżanki zrobiłam w scenerii zimowej, bo akurat taka pora roku była-biegałam po parku i szalałam po śniegu
Dla mamy zrobiłyśmy na wiosnę, rzucałyśmy się trawą i takie tam.. fajnie wyszło i myślę, że taki prezent jest naprawdę oryginalny

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to spróbuję wrzucić na youtube'a
Boooooooooooooooooooooooo ooooooooooooski pomysł!!!!!!!!!!! Po prostu rewelacja . Jest taka amerykańska piosenka świąteczna "Let it snow" i w tamtym roku puszczałam ją mojemu TŻ-towi na cały regulator, pląsając przy tym w czerwonej piżamce i czerownej czapce mikołaja na głowie. Oczywiście znałam tylko parę linijek tekstu, które "wyryczałam" a do reszty ruszałam tylko ustami jak karp . Ale jak by mi się udało coś takiego nagrać dla niego......... To byłby hicior stulecia. Nie wiem czy uda mi się ten pomysł wcielić w życie- jeszcze nigdy nie używałam tego programu (Windows movie maker) i nie wiem kto mógłby robić za "operatora kamery" . ale pomysł przedni.
Jeśli możesz to pochwal się swoją produkcją - jestem bardzo ciekawa jak Ci to wyszło. A czy dużo czasu Ci zajęła obróbka tego co nakręciłaś?

Edytowane przez ninitoja
Czas edycji: 2009-12-09 o 11:31
ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-11, 17:55   #317
201804171603
Konto usunięte

swietne macie te pomysly
a wiecie moze co dac kolezance podczas szkolnej wigilii? wymyslilismy ze w tym roku bd robic sobie prezenty wlasnorecznie ale kompletnie nie mam pomyslu, myslalam zeby uszyc stringi ale raczej nie potrafie ;p
201804171603 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-14, 18:28   #318
Mycha84
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

może jakis kolaż ze zdjeć? trochę banalny pomysł, ale też łatwy w wykonaniu...
albo uszyj misia/aniołka/mikołaja w necie jest sporo "przepisów" na takie cuda, niektóre są na prawde piękne
Mycha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 14:40   #319
podomka
Przyczajenie

A tu pomysł na prezent, zestaw do medytacji, myślę ze fajny pomysł\\Coś dla duszy

http://www.allegro.pl/item855030270_swiateczny_ zestaw_do_medytacji_na_pr ezent.html
podomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 17:48   #320
201804171603
Konto usunięte

a macie może jakieś pomysły co zrobić ze starych płyt cd.. mam ich mnóstwo może coś fajnego udałoby się z nich zrobić?;d
201804171603 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 17:09   #321
GOcha79
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

jakiś czas temu ktoś podesłał mi linka do tej wyszukiwarki prezentów i powiem, że chyba jak narazie to najlepszy serwis jaki widziałam. często korzystam z takich stron a ta jest interesująca
GOcha79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 18:46   #322
martiska
BAN stały

co do pomysłów... fajnym prezentem moze stac sie fotoksiazka. Dobieramy wlasne zdjecia, podpisujemy je nasza historia i tworzymy niepowtarzalny album w stylu ksiazki, z trescia jaka nam sie tylko zamarzy.
martiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 23:25   #323
lofina
Przyczajenie

czesc
mam nadzieje ze mi pomozecie
przeczytalam caly watek i jest tu wiele swietnych pomysłow ale niestety nie na slub
a ja chciala bym mojej siostrze oprucz tradycyjnego prezentu dac cos wykonanego recznie od siebie
lofina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 16:25   #324
Brydzia_
Zakorzenienie

Na internecie możemy znaleźć wiele pomysłów na prezent z okazji narodzin chrztu itp z pieluszek
nie dziwią mnie torty, bukiety itp... więc pomyślałam że może zrobie taki tort sama ? Ale przeglądając allegro znalazłam rower z pampersów... jest świetny
nie wiem czy moge wstawić zdjecie ? Ale chyba nie...
koszt rowerka 99zł + koszty przesyłki

Jak myślicie gdybym chciała zrobić go sama wyjdzie mnie taniej ?
Wystarczy wpisac na all rowerek z pieluszek
Rowerek jest zrobiony z:
30 pampersów które są ułożone w 2 koła i związane
2 pieluch tetrowych które łączą ze sobą koła
2 śliniaczki lezą na kołach i wyglądają jak błotniki
butelka z przodu
skarpetki -wyglądają jak kierownica
misiu pluszowy który siedzi na rowerku

wszystko ładnie ozdobione wstążkami kokardkami itp

czasu mam jeszcze dużo, ale skoro chce zrobić to sama to trzeba już zacząć o tym myśleć.

Myśle że prezent wywoła pozytywne wrażenie, a co wy o tym sądzicie ;>

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 15:41   #325
redhaire
Przyczajenie

Ja pierwszy raz w tym wątku , przejrzałam cały ^^ Wasze pomysły są nieziemskie :P

Ja może też podziele się z wami pomysłem, bardziej na pakowanie prezentu
Jeśli jest to bardzo mały prezent tj. kolczyki , piersionek itd. to ja pakuje go tak :
1.Szukam jakiegoś dużego , ogromnego pudła np. po telewizorze i innych takich sprzętach.
2. Robie strasznie dużo kuleczek papierowych , najlepiej ja są jak najmniesze a jest ich bardzo dużo :P
3.ten malutki prezent kłade na samym spodzie i przykrywam jakaś dodatkową tekturą a następnie na to wszystkie kuleczki :P
4. oklejam karton kolorowym papirem i gotowe

Gdy obdarowana osoba to odpakowywuje i nie może nic znaleźć oprócz papierowych kuleczek to jest dużo śmiechu ^^
redhaire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-28, 20:00   #326
Masae
Raczkowanie

Dziewczyny... bardzo proszę o jakieś pomysły. Mój chłopak niedługo ma imieniny. chciałabym mu cos fajnego zrobić, bo kupienie czegoś nie bardzo mi się podoba.
Miałam pomysł, żeby porobić sobie pare zdjęć w roznych sukienkach (bo on lubi kobiety w sukniach ) ale jednak zrezygnuje z tego pomysłu.
Tylko teraz kompletnie nie wiem co mu mogę zrobić.
Pomóżcie!
Masae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-03, 18:07   #327
natalka1904
Przyczajenie

Witam Wszystkich! Otóż, mój chłopak ma za półtora miesiąca urodziny i chciałabym mu sprawić naprawdę fajny prezent Niestety zupełnie nie mam pomysłu. Starałam się go troche podpytać, ale jest nieugięty xD Macie jakieś pomysły? Wiem, że jest jeszcze troche czasu, ale wolałabym nie zastanawiać się i nie kupować na ostatnią chwile Pomóżcie
natalka1904 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 09:10   #328
brzeg34
Przyczajenie

Jeśli chodzi o rowerek z pampersów,robiąc go sama napewno wyjdzie ci taniej i nie jest trudny do zrobienia.Wcale nie musi ich być aż 30.Właśnie robię taki,alę z młodą parą.Mam nadzieję że jeszcze dzisiaj wrzucę zdjecie. Myślę że własnoręcznie zrobiony zawsze jest fajniejszym prezentem.
brzeg34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 14:48   #329
brzeg34
Przyczajenie

O to co udało mi się zrobić. Może nie jest idealne,ale co swoje to swoje
brzeg34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 18:48   #330
Brydzia_
Zakorzenienie

fajny a ile wyszło cie zrobienie go ? same pluszaki są dosyc drogie

zastanawiam się nad zrobieniem 'tortu' z pieluszek... ale mam twierdzi że na chrzciny to nie bardzo, ze raczej na roczek... co byscie proponowaly na chrzest z pieluszkowych atrakcji ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości