|
|
#301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki PRLu
Cytat:
No nie?! przechlapane dziecinstwo i lata mlodosci mialysmy... ja tam wole "Nie lubie poniedzialku", "Co mi zrobisz, jak mnie zlapiesz", "Poszukiwany,Poszukiwana" .. no i "Kingsajz"...ale to juz prawie jak nowość..
|
|
|
#302 |
|
Konto usunięte
|
Oj ja Kingsajz nie lubie
Za to pozostale uwielbiam ![]() Moi bracia szaleli za to zawsze w takim schowku pod schodami. Chowali sie tam we trzech,wystawiali rurę od odkurzacza i byli 4 pancernymi. Ja w kolko plakalam bo mnie nie chcieli wziac wiec na odczepnego byłam Marusią ale mialam zakaz zblizania sie do czołgu tj do schodow
|
|
|
|
|
#303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wydaję mi się, że pr. z Nidzickim i jego synami też był pod koniec lat 80-tych z poczatkiem 90-tych... Ale nie jestem pewna, bo on o tej tematyce realizował kilka programów po sobie. ![]() Natomiast była "Sonda" i "Labolatorium". Pamięta ktoś ![]() Cytat:
Taka była pionsekna w reklamie i to też lata 90-te. ![]() A wspominałyscie filmy z tamtych lat. Nie będę oryginalna i również przepadam za Misiem. Poszukiwany poszukiwana, Co mi zrobisz jak mnie złapiesz, Seksmisja, Nie lubię poniedziału. I "Dziewczyny do wzięcia". Oglądał ktoś? Rewelacja, polecam. ![]() Świetne filmy, dobre komedie z fajnymi aktorami. Teraz to już kultowe filmy. ![]() Z seriali to oczywiście Zmiennicy, Alternatywy 4 [przepadam ], Czterdziestolatek, porucznik Borewicz, czyli Bond z PRL'u - 07 Zgłoś się.
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Sondę i Laboratorium - pewnie, że pamiętam.
podczas porządków na dysku znalazłam kilka mp3 z czołówkami różnych starych programów: Domator, program "Butik", teleturniej "Rambit", "Spektrum", "Tik-Tak","Sonda". Mam też początek Dziennika Telewizyjnego, Wilka i Zająca i Smerfów
|
|
#305 |
|
Konto usunięte
|
Rambit....cos mi to mowi ale tez nie pamietam co:/
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
to był teleturniej dla szkół
|
|
#307 |
|
Konto usunięte
|
Musialabym zobaczyc-wtedy pewnie bym sobie przypomniala
|
|
|
|
|
#308 |
|
BAN stały
|
To "Kuku Ruku" jakoś mi się tak kojarzy...jakiś wafelek czy cuś
|
|
|
|
|
#309 |
|
Konto usunięte
|
Calkiem spoko,rzeczywiscie cos bylo podobnego....
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#311 |
|
Konto usunięte
|
Coraz bardzeiej mi swita.
Uwielbialam Kukuruku! Szukam teraz zdjecia zeby je tu wkleic ale nie moge znalezc ![]() Znalazlam tylko kawalek piosenki"kukuruku sa chrupiace w szkole,w lesie i na łące" ![]() No i byly tam naklejki
|
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To był wafelek i miał w srodku naklejkę jak gratis.
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...825228&v=2&s=0I z niego dowiedziałam się, że to tak naprawdę było KOUKOU ROUKOU |
|
|
|
|
|
#314 |
|
Konto usunięte
|
Okazało sie,ze moj Tz ma gdzies jeszcze w domu caly album z naklejkami Koukouroukou
![]() Ma na dzis misje zeby go znalezc
|
|
|
|
|
#315 |
|
Konto usunięte
|
MagJa tez wlasnie przed chwilą skonczylam czytac ten wątek
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
[quote=warszawianka;325703 0]Oj ja Kingsajz nie lubie
Za to pozostale uwielbiam ![]() Moi bracia szaleli za to zawsze w takim schowku pod schodami. Chowali sie tam we trzech,wystawiali rurę od odkurzacza i byli 4 pancernymi. Ja w kolko plakalam bo mnie nie chcieli wziac wiec na odczepnego byłam Marusią ale mialam zakaz zblizania sie do czołgu tj do schodow [/quoteHym a Ja myslałam ,ze masz tylko jednego brata,,,,a tu jescze dwojka,,fajnie miec tak duze rodzenstwo.pozdrawiam:coo l: |
|
|
|
|
#317 |
|
Konto usunięte
|
Toogra
![]() Mam jednego rodzonego-natomiast w drugiej czesci domu mieszkali synowie brata rodzonego mamy. I bylismy zawsze jak rodzenstwo bo jedno podworko,razem jedlismy,bawilismy sie,spedzalismy wszystkie swieta i uroczystosci-i do tej pory tak jest
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Seksmisja
'ja kudłaty durnowaty, ja naprawiam stare graty' moja siostra też się go bała.Misia za to nie cierpię /dziwna jestem/ |
|
|
|
|
#319 | |
|
KWC
|
Cytat:
Kukuruku kosztowały 10 000 zł ( przypomniały mi sie banknoty sprzed denominacji , ale to już lata 90-te..Śmieszy mnie jedynie, że mój TŻ, który miał 13 lat kiedy zmieniły się pieniądze, cały czas operuje milionami jeśi chodzi o jakąs grubszą kasę.. Aha, ten sam TŻ twierdzi, ze nie pamięta żadnego kukuruku, a jest z tego samego rocznika co ja
|
|
|
|
|
|
#320 |
|
Konto usunięte
|
Spray,jasne ze pokazde zdjecia
Jak tylko TZ znajdzie ma mi od razu skanowac. Dziwne,ze Twoj TZ nie pamieta Kukuruku-to bylo pyszne przeciez
|
|
|
|
|
#321 |
|
KWC
|
|
|
|
|
|
#322 |
|
Konto usunięte
|
O!
To tym bardziej powinien to znac ![]() Jak Ty mu ładnie dogryzasz |
|
|
|
|
#323 |
|
KWC
|
http://www.youtube.com/watch?v=bq6TVX5l8a4 kilka baardzo starych reklam
przyznam, że nie kojarzę ich w ogóle Ta z Wielką Grą bardzo fajna, zupełnie na poziomie |
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam, że w przedszkolu śpiewaliśmy jakieś modyfikację piosenki z reklamy kuku ruku...coś, że kuku ruku jest trujące, możesz zatruć się na łące, czy jakoś tak
![]() A czy u was w przedszkolu też przychodził ortopeda sprawdzać, czy macie płaskostopie z takim niebieskim tuszem? Pamiętam, że uważałam, że to bardzo upokarzające , że musimy wdeptywać w ten tusz, a potem odbijać stopę na kartce i cały dzień chodzić z niebieskim podbiciem
|
|
|
|
|
#325 | |
|
KWC
|
Cytat:
Pamiętam za to fluoryzację w szkole. Błeee. |
|
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a pamiętacie Teletombole?
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
I moja i moja
Był w puderniczkach z zupełnie odkręcanym wieczkiem i bez lusterka, prawie takich samych jak dzisiaj creme puff albo pudry słoneczne max factora. Zresztą creme puff też jest wiekowy, bo chyba z 1953 roku (...pewex ). I pamiętam jeszcze super pomadki yardleya, szczególnie typową czerwień. A jak pachniały Moja mama do tej pory nie może ich odżałować I pamiętam dermacol z tamtych czasów. Teletombola - jasne ![]() Prowadziła ją modelka, czy ona nazywała się Katarzyna Butowtt, czy coś mi się pomerdało? |
|
|
|
|
#328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
], no i ja też zaliczyłam jeszcze Yardleya, ale to już była ostatnia faza tych pudrów. Później się połączyli z inna firmą...Moja mama kupował ten puder w typowej puderniczce z lusterkiem. Miał granatowy kolor, złote napisy i owalny kształt. Natomiast O MF chodziła legenda, że to jest puder dla facetów. Niewiadomo skąd się wzięła taka bajka, może dlatego taką opowiadano, bo fabrykę MF założył mężczyzna? Cytat:
Zresztą teletombola miała miejsce gdzies na początku lat 90-tych.
|
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
Racja
, yardley był też w owalnych pudernicach, takich bardziej matowychKatarzyna B. wydawała mi się ideałem urody, cała była ładna, ale największe wrażenie robił na mnie jej mały i trochę zadarty nos Top modelką była też wówczas Małgorzata Niemen.Spójrzcie, yardley cały czas robi ten puder (jako zresztą jedyny kosmetyk z kolorówki): http://www.yardleylondon.co.uk/products_by_range.html |
|
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzyna B. ma teraz fundację i robi teatrzyki w szpitalach dla dzieci z tego co pamiętam
![]() Pamiętam też, jak z siostrą oglądałyśmy jazdę figurową na lodzie, była taka słynna łyżwiarka Katharina Witt i jeszcze jedna taka fajna była Potem chciałyśmy być łyżwiarkami i jeździłyśmy w łyżwach po dywanie przed tv, ku zgrozie mamy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

, ale to już lata 90-te..

Moja mama do tej pory nie może ich odżałować
], no i ja też zaliczyłam jeszcze Yardleya, ale to już była ostatnia faza tych pudrów. Później się połączyli z inna firmą...