|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki PRLu
Cytat:
Ja też na sucho ćwiczyłam sporty zimowe - zjeżdżałam na nartach biegówkach ze schodów A pamiętacie "Bolero" Ravela właśnie na lodzie? Wow, to były przeżycia
|
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
A tutaj Kaśka - rzeczywiście była gwiazdą.
1. sarajewo '84 2. calgary '88 |
|
|
|
|
#333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle pamietam Olimpiadę zimową w Sarajewie, a maskotka tych igrzysk był lis. ![]() Tutaj Witt w Playboyu. http://www.die-elke.de/sonst/play.html
|
|
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Brazylii mają dużo bardziej wyluzowanego Playboya ![]() A jeszcze do takiej ciekawostki się dokopałam: |
|
|
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poniżej fotka. Zwierząt nie odróżniam, przynajmniej z nazwy. Kupony teletomboli tez znalazłam.
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
A tam - wilk, lis, jeden ciort (moja babcia tak mówiła, a może czort, czart, zapomniałam). Diabeł
Wilk i zając, nu pagadi!!!![]() Był taki odcinek właśnie o olimpiadzie, gdy wilk jak wariat przeskakiwał wielkimi susami trybuny na stadionie, prawie fruwał. |
|
|
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale najlepszy i tak jest prusakolep :http://www.youtube.com/watch?v=65oYM...related&search= |
|
|
|
|
|
#338 | |
|
KWC
|
dżingiel teletomboli zaczynał się od: Tele, tele tombola.. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
A Kati Witt jest teraz jednym z producentów i prowadzącą program :
"Stars auf Eis – von und mit Katarina Witt". To taki taniec z gwiazdami, tylko na lodzie...
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet nie pamiętałam jak ona wygląda, pamiętałam tylko, że byłyśmy z siostrą w niej zakochane ![]() A wiecie... jak były wybory i Stan Tymiński kandydował, to miałam schowany jego plakat i mówiłam, że to taki śliczny pan Jak go ostatnio zobaczyłam, to padłam, jak ktoś taki może podobać się 4-ro latce ![]() Potem miałam też plakaty Jordana z New Kids On The Block. To dopiero była miłość
|
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
o Kati oglądałam ostatnio film dokumentalny /tytułu nie pamiętam/ wynikało z niego że tak różowo to nie miała
|
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był ohydny w smaku, ale baaardzo modny, w szczególności te naklejki wewnatrz papierka, które się zbierało Był jescze jeden taki wafelek (kompletnie nie pamiętam nazwy) też zbierało się naklejki i wkalejało do takego specjalnego albumu To były jakieś smoki chyba![]() A pamiętacie gumy do żucia Chabel z naklejkami takich barbie Chabel, też się wklejało je do albumów Chabel z stroju jeżdzieckim, tenisowym itd. Mam jeszcze ponaklejane je w szafce
|
|
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
A seria WWF - album do wklejania naklejek ze zwierzakami? ale był na to szał
|
|
|
|
|
#348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mało kto wtedy miał łatwo... A poza Witt pamiętam jeszcze łyżwiaża figurowego Viktora Petrenkę. http://www.coi-overseas.com/fotos/pat14_g.jpgPetrenko Był bardzo ujmujący na lodzie, taki amancik. Kojarzę też Oksanę Bajul, która później się okropnie rozpiła, ale w bardzo młodym wieku została Mistrzynią Olimpijską, Europy, Świata. Grad sukcesów na nią spadł, no i trochę ją poniosło... ![]() Surję Bonali taka murzynka, która robiła salta na lodzie i jej matka się zawsze kłóciła z sędziami, że ją za nisko ocenili. I jeszcze kilku innych łyżwiaży, łyżwiarek dość dobrze pamiętam... Cytat:
Wiem, że były takie gumy co miały naklejki z lalką barbi i ja miałam oczywiście cała szafkę wyklejoną tymiż naklejami. ![]() A pamiętacie Hubbe Bubbę? Którą do dziś można kupic, ale już nie jest taka fajna.
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#350 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() I były jeszcze wtedy takie gwiżdżące lizaki. Też towar wielce luksusowy. Jak raz dostałam takiego lizaka, to go żarłam w ratach, parę dni.. |
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wujek kupował swojej córce codziennie po 10, żeby uzbierała wszystkie naklejki, ale ciągle brakowało im Chabel w stroju baletnicy, a że ja w swoim albumiku taką naklejkę miałam, to moja mama ją i cichcem odkleiła i dała im, jako, że mi brakowało dużo, im tej jednej Wygrali jakąś lalkę wtedy Ale to też już musiały być lata 90-te
|
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Pomadko - ten album był zielony z dużą pandą na okładce - http://wwf.pl/
Kupowało się w kiosku takie opakowania , w których było kilka nalepek przedstawiających zwierzaki - każde zdjęcie miało numer , nalezało je wkleić do albumu - pod zdjęciem był opis , co to za zwierzę, ciekawostki itd. |
|
|
|
|
#354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Albo różowy.
![]() Cytat:
Do nich była jeszcze dołączona "partytura" z nr i można było sobie wygwizdać jakąś melodyjkę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nic nie kumam, żadnego albumu z naklejkami...
|
|
|
|
#355 |
|
KWC
|
Ratunku, wątek umarł!
Pamiętacie paczki świąteczne w przedszkolu? Zawsze z obowiązkową pomarańczą, hehe. Cytrusy były wtedy takim rarytasem, że nawet w gazetach pisano o nadchodzacych transportach
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamietam to o pomaranczach, grejferutach to mozna sobie bylo pomarzyc w takiej paczce, pare lizakow,cukierkow i poczestunek (paczek i oranzada) i to wszystko ![]() Kurcze wlasnie dzis sobie tak myslalm ze jak jak ja chodzilam do podstawowki to bylo kolo 2000 uczniow , a w szatni to klas bylo az do L,M teraz to tak skromnie jest, np u mojej cory tylko dwie klasy A i B,, kiedys to sie dzieci rodzilo
|
|
|
#357 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#358 | |
|
KWC
|
Cytat:
Nie było 60 kanałów w telewizji i nie było Internetu, marketów w niedzielę też niet, to co się robiło? Po ciemku ( bo były przerwy w dostawach prądu- w gazecie była nawet stała rubryka- GDZIE DZIŚ ZGAŚNIE ŚWIATŁO) się dzieciaki majstrowało Warszawianka się obija miała wkleić fotę z kukuruku!
|
|
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z 88' ale gwiżdżące lizaki pamiętam
|
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Było tak Pamiętam, jak w podstawówie wychowawczyni wysyłała nas po watę (!) do sklepu, bo "właśnie rzucili", w kolejce stało nawet 20 osób z tej samej klasy. Robiła niezłe zapasiki Wtedy to się działo
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

Potem chciałyśmy być łyżwiarkami i jeździłyśmy w łyżwach po dywanie przed tv, ku zgrozie mamy

była też wówczas Małgorzata Niemen.

To były jakieś smoki chyba

Nic nie kumam, żadnego albumu z naklejkami...
miała wkleić fotę z kukuruku!