Kosmetyki PRLu - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-07, 21:49   #391
Alvesta
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki PRLu

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
moee Kocham Cię Wiedziałam, że to nie był sen Strasznie chciałabym to jeszcze kiedyś obejrzeć, chociaż podejrzewam, że to nie było takie wspaniałe jak ja pamiętam, no bo wiadomo- idealizujemy sobie wspomnienia z dzieciństwa Pamietam jak te dzieci taką gromadą sobie pływały trzymając się za rączki. I że główny bohater miał złego tatę i chyba na końcu z tymi dziećmi został
hej kokolorum, hej przyjacielu jest nas wielu pamiętam. Muszę przekopać się przez internet w poszukiwaniu

jeszcze pamiętam David i Sandy -miałam także komiksy

Edytowane przez Alvesta
Czas edycji: 2009-02-07 o 21:50
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-07, 21:58   #392
Vivre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
i kasowniki.. Były na docisk. Wkładało się bilet i dociskało mocno, a na papierku pojawiały się dziurki
takie kasowniki jeszcze można spotkać w białostockich autobusach wkłada się bilet, dociska i sa dziurki
Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość

wrotki nakladane na buty - pamietam i mialam
to tak jak ja

pamiętam pokazany tutaj telefon, suszarkę, pralkę Franie ( z czasem zaczęła sie psuć i zalewała łazienkę ), mielismy tez takie stare radio (podłużne z jakiejś imitacji drewna ), te turecki sweterki zalegają jeszcze gdzies na strychu, bajki z tych "rzutników" tez oglądałam

rocznik 91 i udało mi się na te cuda "załapać"
Vivre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 09:49   #393
madziulka_
Zakorzenienie

Jak dobrze że istnieje taki wspomnieniowy watek

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 13:42   #394
Antissa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Bambi ? (tak bym obstawiała )
No właśnie nie

Bambi ma prostą butelkę, z nalepką na której jest jakaś kaczka. A ten szampon, o który mi chodzi, był w butelce, w kształcie kaczuszki. No i miał tą charakterystyczną zakrętkę-skorupkę od jajka.

Jeśli komuś się przypomni, to niech napisze, bo mnie to będzie męczyło i męczyło...
Antissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 14:08   #395
Mirianka
Zakorzenienie

pamiętam te cuda wszystkie jeszcze w żłobku dostawaliśmy w paczce cytrusy i czekolade łaaał oczywiście wrotki na buty pamietam, kuku ruku uwielbiałam, gumy wszystkie - kulki, potem turbo i donaldy ale to już później a albumy z naklejkami (całe!) mam do dziś w bibliotece szkolnej można było u nas naklejki kupić
Z kosmetyków pamiętam mamy błyszczyk w kulce - coś jak Constance Caroll uwielbiałam go podbierać już w przedszkolu już wtedy miałam nawyk zaglądania do jej kosmetycznie i podbierania pudru, pomadek itp Także kosmetyki pani Walewskiej, pierwsze perfumy z Pewexu typu Bourjois mamy No i w ogóle każda wizyta w tym sklepie to duże przeżycie - klocki Lego jeszcze stamtąd mam

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 14:18   #396
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Antissa- też używałam tego szamponu Nie pamiętam niestety jak się nazywał, chociaż mam go przed oczami.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 14:27   #397
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Antissa- też używałam tego szamponu Nie pamiętam niestety jak się nazywał, chociaż mam go przed oczami.
Tak jak i ja

Z kosmetykow, pamietam tylko tusz mojej mamy Margaret Astor, perfumy byc moze...Rzym, pamietam, ze mi się być może... Jamajka (?) podobały

Szampon w opakowaniu kaczki i Bambi, czy jakos tam-zolty, moja babcia jeszcze kilka lat temu go uzywala :P

No i ovzcywiscie krem Nivea i Bambiono

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2009-02-08 o 14:30
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 15:41   #398
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
Z kosmetyków pamiętam mamy błyszczyk w kulce - coś jak Constance Caroll uwielbiałam go podbierać już w przedszkolu już wtedy miałam nawyk zaglądania do jej kosmetycznie i podbierania pudru, pomadek itp Także kosmetyki pani Walewskiej, pierwsze perfumy z Pewexu typu Bourjois mamy No i w ogóle każda wizyta w tym sklepie to duże przeżycie - klocki Lego jeszcze stamtąd mam
miałam kilka lalek Barbie kupionych właśnie w Pewexie - to były czasy

gdyby ktoś był ciekawy jak wyglądały np. kosmetyki(i nie tylko) w prl polecam tą stronkę
http://www.polskaprl.rejtravel.pl/kosmetyki.htm

teraz mnie będzie dręczyło to jak mógł nazywać się ten szampon

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2009-02-08 o 15:52
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-08, 20:29   #399
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
I ja pamiętam

W ogóle, mimo, że jestem rocznik 88, to sporo pamiętam

A moja mama nie znosi Currara, ma do nich taki wstręt, że na samo wspomnienie ją cofa

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 18:35   #400
Julie_K
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antissa Pokaż wiadomość
No właśnie nie

Bambi ma prostą butelkę, z nalepką na której jest jakaś kaczka. A ten szampon, o który mi chodzi, był w butelce, w kształcie kaczuszki. No i miał tą charakterystyczną zakrętkę-skorupkę od jajka.

Jeśli komuś się przypomni, to niech napisze, bo mnie to będzie męczyło i męczyło...
Ja też używałam tego szamponu Ale nazwy nie pamiętam, niestety...
Julie_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-04, 13:12   #401
Claudia
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
Prawdopodobnie mój post wyda się Wam dziwaczny, ale postanowiłam zapytać żeby póxniej nie żałować, ze nie próbowałam
Chodzi mi o perfumy "Finezja" ich zdjęcie jest zamieszczone na 1 stronie wątku. Czy ma ktoś to jeszcze w domu? Podobno mozna jeszcze kupić, ostatnio były na allegro ale się spóźniłam
Pefrumki te mają dla mnie szczególne sentymentalne znaczenie i za flakonik mogłabym nieźle zapłacić

Dążenie do perfekcji jest szokująco nakręcające pomimo kosztów, zachodu i wyrzeczeń...
Claudia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości