![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Globulki i kremy plemnikobójcze...
:
![]()
Póki nie przyjdzie śmierć, która wszystko niszczy... życie jest piękne ![]() Edytowane przez kasiacezk Czas edycji: 2008-02-11 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Mile zaskoczyć
![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe no gra wstepna jest najlepsza ale ja bym się bała stosować same globulki bez gumy :P
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
A tak poza tym wszystkim uważam że to najlepsza metoda antykoncepcji. Nie trujesz się hormonami, które robią armagedon w organiźmie nie musisz uważać że zsunie się prezerwatywa (lub pęknie), nie chrzanisz się z jakimiś kremami dodatkowymi. Wsuwasz globulkę, rozgrzewacie się 10min (co kobiecie na pewno na plus wyjdzie) i już. A tyle co wycieknie trochę płynu? Co to było!
Cytat:
Rasowa ![]() Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-11-20 o 00:24 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe a ty ile masz lat ??
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak się pytam bo wyglądasz na doświadczoną
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Prezerwatywy/globulki - używanie w wodzie?
![]()
Póki nie przyjdzie śmierć, która wszystko niszczy... życie jest piękne ![]() Edytowane przez kasiacezk Czas edycji: 2008-02-11 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezerwatywy/globulki - używanie w wodzie?
Hm z tego co mi wiadomo nie można uzywać w wodzie globulek. Nie spelniły by swojego zadania, po prostu by 'wypłynęły'. Także po zastosowaniu globulek wszędzie gdzie jest sucho nie można przez jakiś czas brać kąpieli, starczy prysznic.
Co do prezerwatyw to nie mam informacji co do przeciwskazań używania ich w wodzie. ![]()
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
zapytaj na forum ginekologicznym tam wiecej powinni wiedziec
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
hmmm.no ok.zapytam.dzieki
![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Globulki, krem plemnikobójcze, prezerwatywa... Pierwsze zabezpieczenie-wątek zbiorczy
Biorę pod uwagę dni niepłodne i zastanawiam się na globułkami (nie chcę używać lateksu, tabletki również odpadają). Czy te substancje które zawiera globułka (myślę nad patentex oval) nie będzie miała złego wpływu na przerwaną tkankę błony dziewiczej?
Jeszcze jedno pytanie: słyszałyście o przypadku ciąży po stosunku w czasie okresu, u kobiety z mnie więcej regularnymi cyklami? Z góry dziękuje za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Globułki a pierwszy raz
Bardzo slicznego mam synka po globulkach.
![]() ![]() Dlatego o ile zależy Ci na "bezpiecznym" seksie, to pomyśl raczej o lateksach lub tabletkach. Pozdrawiam Cię ciepło. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
z samymi globulkami to bym nie ryzykowala ew. globulki i gumki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
To miałby być sam początek cyklu, bez wytrysku, z globułkami, ale mam jednak obawy, chociaż z drugiej strony o ciąże tak łatwo nie jest, ale fakt, po co ryzykować i się stresować..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Same globulki to według mnie duże ryzyko, bez względu na dzień cyklu,tak,tak . Ja też zawsze miałam okres jakw zegarku!!!!!! Jeżeli już o tym myślicie, to naprawdę radzę użyć prezewatytwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Globulki, krem plemnikobójcze, prezerwatywa... Pierwsze zabezpieczenie-wątek zbiorczy
Dziewczeta zeby nie bylo ze nie chcialo mi sie poszukac w wyszukiwarce to niestety nie znalazlam nic na temat ktory mnie interesuje
![]() ![]() ![]() Wiec przejdźmy do rzeczy :P Powiedzcie mi WSZYSTKO o globulkach :P Czy one sie sprawdzaja? Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze bez prezerwatywy i czy z prezerwatywa daje te PRAWIE 100% pewnosc? Daleko trzeba to ''wlozyc'' czy bardzo to uszkadza przy stosunku? Czy trzeba brac reguilarnie czy tylko przed stosunkiem? I ile czasu prze dnim? I czy jest obojetnie jakie sie wezmie cyz trzeba sie kontaktowac z lekarzem na badania jak w prrzypadku tabletek anty? Wiem duzo tego jest ale strasznie mnie nurtują te globulki :/ Za wszystkie odpowiedzi dziekuje ![]() ![]() EDYCJA!! Dopiero jak pojawily sie podobne watki po dodaniu tego to uzyskalam kilka odpowiedzi (konkretnie jedna ![]() ''Daleko trzeba to ''wlozyc'' czy bardzo to uszkadza przy stosunku? Czy trzeba brac reguilarnie czy tylko przed stosunkiem? I ile czasu prze dnim? I czy jest obojetnie jakie sie wezmie cyz trzeba sie kontaktowac z lekarzem na badania jak w prrzypadku tabletek anty?''
Wąteczek Avuśki ![]() NOWA LISTA SZUKAM!! Zaglądajcie czesto! Częste aktualizacje! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...54#post2534254 PROSZE ODPISYWAC W MOICH WĄTKACH!! Nie czytam innych odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Dot.: Globulki :)
razem z gumka mysle ze dobre zab daja,jednak dla nas bardzo ograniczalo stosunek. probowalam raz uzywac z partnerem globulki bez gumki-efekt szczypanie penisa, wkladasz jak gleboko mozesz na 10 minut przed stosunkiem, w tym czasie globulka sie rozpuszcza, kazda 1 globulka na 1 stosunek, dostepne sa patentex oval(w jednej aptece powiedziano mi ze one sa jedyne na rynku) po 6 i 12 sztuk, ok 14/28 zl
nie musisz zadnych badan robic i do zadnego lekarza chodzic ![]() globulki moga wywolac uczucie goraca i pieczenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Ojoj.. używałam. Są tragiczne jak dla mnie. Gdy się rozpuszczą, pianka wypływa, jest to strasznie niewygodne, po stosunku musiałam zakładać podpaskę, bo cały czas wyciekało :/ no i właśnie, tak jak mówi mouzi - wywołują uczucie ciepła. Dla mnie są niepraktyczne i niewygodne. Raczej nie polecam, no chyba, że sytuacja awaryjna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
myslę, że wkłada się je jak tampon - na taką głębokość.
same są dość kiepskim zabezpieczeniem i raczej niepolecanym, jednak w połączeniu z prezerwatywą będa ok. bierze się je tylko przed stosunkiem i można sobie samemu wybrać, jakie chce się brać..choć wydaje mi się, że w aptekach są tylko patentex oval. zawsze można się popytać w aptece o żel/krem plemnikobójczy. to przynajmniej się nie pieni
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
ja używam patentex oval (6 szt/ok15z) wkłada się globulke tak jak tampon 10 minut przed (grr te 10 minut jest okropne heheh). w środku robi się ciepło :P globulek używam razem z prezerwatywą, bo jednak większe zabezpieczenie wtedy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
et-ka: jakieś 2 lata temu pytałam o krem plemnikobójczy, powiedzieli, że NIE MA. JUŻ NIE MA. Pewnie wycofali, bo był nieskuteczny :/
ciekawe, może przywrócili? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=126810
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93706 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90433
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
są okropne nigdy więcej
![]() strasznie uciążliwe jest ich używanie choć myśle, ze sa dobrym rozwiazaniem dla osób, które nie współżyja regularnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.