|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Revlon colorstay
też chciałabym zamówić ten podkład REVLON ColorStay SoftFlex na allegro i mam tu do Was pytanie , który odcień z tych najjaśniejszych wpada w róż? Potrzebuję właśnie takiego wpadającego w róż dla skóry suchej / normalnej zastanawiałam się nad 200 NUDE i 110 IVORY
![]() 200 - Nude 180 Sand Beige 150 - Buff 110 - Ivory dziękuję.
Edytowane przez anusiaa15 Czas edycji: 2010-02-21 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 |
Rozeznanie
|
kupilam sobie ten podklad w 240 medium beige dla cery normalnej i dzis uzylam go pierwszy raz i z poczatku jak go nalozylam to jakos mi tak nie podpasowal bo jakos tak za ciemny mi sie wydawa wiec go zmylam i sie zdenerwowalam bo sobie mysle jak go teraz oddac i wgl ... ale poszlam na gore i znow go nalozylam i teraz jest ok kolor w sam raz ( wtedy musialam nalozyc za duzo) ladnie sie naklada tylko szybko zasycha. Jak zauwazylam wiele z was mówi ze nie pasuje wam zapach tego podkładu a mi on się podoba xD nie wiem jak to możliwe jeśli większość osób nie lubi tego zapachu ... a i może wiecie czy można dokupić pompkę do tego podkładu lub jakoś pompka może pasuje do niego ?
life is a risk... but i like it ![]() -dam o paznokcie -zapuszczam wlosy ( jeszcze jakies 15 cm, dam rade !) -dbam o cere ![]() 04.05.2011 Zdałam Theory Test i 22.12.2011 bede juz mogla jezdzic ![]() Patrycja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 | |
Raczkowanie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Cytat:
Gdzieś czytałam, że podobno od 220 w górę mają różowy pigment. Ja zastanawiam się nad 180 albo właśnie 220 dla tłustej cery, ale widziałam kolory tylko na monitorze i mam obawy, że też nie trafię idealnie w kolor ;/. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 |
Przyczajenie
|
Ja używam Podkładu firmy Revlon Color Stay z formułą soft flex od 1,5 roku i nie zamienialbym go na żaden inny. Kiedys kupiłam podkład Dermablend Vichy i niby jeszcze lepiej kryje, ale o wiele szybciej sie po nim błyszczałam. Revlon jest dostosowany do róźnych rodzajów cery. Nie daje wrazenia maski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3156 |
Przyczajenie
|
Revlon ColorStay pomocy :(
Od jakiegos czasu zaczelam uzywac balsamow brazujacych, samoopalaczy gdyz nie chce niszczyc sobie skory solarium... I teraz mam problem z doborem odpowiedniego koloru podkladu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 |
Przyczajenie
|
Dot.: Revlon ColorStay pomocy :(
jeśli chodzi o podkłady z revlona to myślę, że do cery tłustej/mieszanej dobry będzie320 lub 330, a do cery suchej 250 lub 320. najlepiej sobie wypróbować testery na twarzy wtedy najlepiej dobierzesz odpowiedni kolor, w każdym sklepie z revlonem powinny być testery. Ewentualnie z maxfactora 106 lub 108.
Edytowane przez izus63 Czas edycji: 2010-02-25 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 |
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o MF lp to ja osobiscie polecam ci nr 109,jest to b. ladny kolorek bez rózowego pigmentu, taki opalony / ale tez nie jest pomaranczowy/, a z revlona to generalnie od nr,320 wzwyż, ale juz wczesniej dziewczyny pisały o kolorówce revlona, wiec moze przeszukasz wizaz
![]() buzka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3159 |
Wtajemniczenie
|
najłatwiej będzie jeśli wybierzesz się do dobrej perfumerii, np Duglas, obejzysz kilka próbek i poprosisz pania o odlewki, żeby potestować w domu wybrane kolory. Ja tak zrobiłam i dzięki temu mgłam się "ponosić" aż z trzema odcieniami. Przez internet nic sensownego Tobie nie doradzimy...
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Przyczajenie
|
oczywiscie macie racje ze najlepiej samemu sprawdzic w sklepie... tylko ze ja mnieszkam w malej miejscowosci i nie ma u mnie podkladow revlona wiec musze kupic na allego w ciemno... dlatego zalozylam ten watek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3161 |
Raczkowanie
|
Ja też używam revlona, obecnie True Beige 320. Miałam też ciemniejszy - ale był za ciemny. Ten 320 też troszku przyciemny jak dla mnie, ale dość blada zimą jestem, na lato po opalaniu idealny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
na mnie buff jest mega żółty a sama jestem lekko żółta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3164 |
Przyczajenie
|
jak dlamnie podkład revlon colorstay BYŁ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3165 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, gdyby ktoras z was miala colorstaya ktorego nie uzywa chetnie go przygarne poprzez targowisko, mam sporo fajnych ciuszkow na wymiane, wiec mysle ze mozna cos dla siebie wybrac. poszukuje sredniego cieplego odcienia
![]()
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() Powiedźcie mi czy to są oryginaly na tej aukcji? Bo mi sie wydaje ze tak, ale wole sie dopytac ![]() Potrzebuje jutro koniecznie kliknac Ivory do cery tlustej/mieszanej ![]() http://www.allegro.pl/item947493378_..._mieszana.html Edytowane przez Immolation Czas edycji: 2010-03-11 o 10:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie czekam na dostawę 150 Buff, bo zakupiłam 180 Sand Beige, którego kolor jest ok, ale będzie bardziej idealny na wiosnę, gdzie skóra będzie ciut opalona ![]() PS. nie straszcie mnie, że będę żółta po Buffie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/item947493378_..._mieszana.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 |
Zakorzenienie
|
a ja powiem ze zawiodlam sie na Revlonie, moim zdaniem jest identyczny jak TRUE MATCH loreala, oczywiscie to moje odczucie. ale Revlon to zadna rewelacja przynajmniej dla mnie. ale moze dlatego ze <odpukac> nie mam wiekszych problemow z cera, nie mam co maskowac, ukrywac, tuszowac, poprostu lubie to gladkosc ktora jest po podkladzie i jednolity kolor
![]()
![]() |
#3173 |
Raczkowanie
|
Kilka chwil temu przyszedł listonosz z paczuszką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eweninka Czas edycji: 2010-03-12 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
bis:
A ja mam inną prośbę. Na allegro planuje kupić podkład Revlon'a, ale nie znam odcieni jakie są do wyboru. Czy któraś z Was może mi wypisać numery i odcienie jakie Revlon oferuje ? Byłby to zakup w "ciemno", więc chciałabym poznać skalę kolorów. Edit: 01 IVORY 02 BUFF 04 SAND BEIGE 07 TRUE BEIGE 10 NATURAL TAN 11 EARLY TAN 12 RICH TAN 15 MAHOGANY Dobre informacje znalazłam? -Poczynając od koloru najjaśniejszego do najciemniejszego? Kolor najjaśniejszy to biały, różowy czy bardziej beżowy, naturalny ... ?
![]() |
![]() |
#3175 |
Przyczajenie
|
Hej nie wiecie może gdzie oprócz Douglasa można dostać/kupić próbki revlona? znów szukam koloru 300 do cery mieszanej i znów nie ma... właśnie kończy mi się 240, był troszkę za jasny więc zmieszałam z próbką 330 i było ok. Teraz idzie lato więc chyba przydałoby się coś ciemniejszego o odcień lub dwa, z tym że nie wpadającego w róż (więc 250 odpada), z drugiej strony boję się że po 300 będę mieć żółtą twarz...
Dziwne że w Douglasie nadal maja tylko odcienie do 220 i od 320, wszędzie tak jest czy tylko w Krakowie nie można dostać kolorów pomiędzy 220-320? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny mam problem:/ Mój odcień true beige 320 (cera mieszana) -chłodny odcień był idealny do mojej cery od razu po nałożeniu. Oczywiście do pewnego momentu, bo z upływem dnia straszliwie ciemniał na buzi. Mamy zimę, więc potrzebowałam jakiegoś odcienia, który da efekt true beigu zaraz po nałożeniu. Pani w Douglasie( wrr...) doradziła mi natural tan sądząc, że odcień ciepły będzie jasniejszy(pomijam fakt, że to ten sam poziom, ale rózni sie odcieniem- chłodny -ciepły) ![]() ![]() Może wymieszać ten podkład z jakims innym jasniejszym? Tylko oczywiście tanszym, bo nie stać mnie na wydanie jednorazowo 2*69 złotych |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za odpowiedź ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 |
Przyczajenie
|
mogłaby któraś z was wrzucić zdjęcie gdy jest pomalowana Golden beige (300)? bo w internecie są ale przeważnie dziewczyn o dosyć orientalnej urodzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy odcien 180 sand beige do cery N/S zostal wycofany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Przyczajenie
|
dziewczyny potshebuje rady: obecnie kończę podkład Maybeline Superstay (NUDE- i był absolutnie za ciemny!!!!!!!!) i chciałabym zmienic na Revlon ale nie moge sie zdecydowac czy Buff czy Sand Beige???
cere mam jasną, "oliwkową" Jakies sugestie?? Edytowane przez Illora Czas edycji: 2010-03-17 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.