|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Raczkowanie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Dziewczyny czy któraś może mi polecić odcień Revlona do tłustej który będzie oliwkowy/wpadał w oliwkę ? Generalnie mam ciemną karnację, ale oliwkową dlatego ciężko mi coś dobrać.Dlatego najczęściej jednak wybieram beże, żółcie.Na razie miałam dwa odcienie Revlona więc się z Wami podziele spostrzeżeniami. Pierwszy mój odcień to 240 Medium Beige-jest bardzo ładny, czysty beż,dla mnie za jasny, ale odcień naprawdę śliczny, a drugi to 320 True Beige i ten już nie przypadł mi do gustu-jest jak dla mnie zbyt pomarańczowy, do tego wychwycam w nim trochę różowych tonów, ale jak dla mnie to brzydka pomarańczka.
Gdyby ktoś natknął się na jakąś oliwkę to byłabym wdzięczna za podanie mi numerka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4052 |
Wtajemniczenie
|
edelredzia, też się zastanawiam czy nie kupiłam podróbki
![]() ![]() a co do Twoim zdjęć to wyglądasz nieziemsko po takim czasie po aplikacji.. ![]()
![]() |
#4053 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj przyszła mi przesyłka, podkład, puder, no i pigmenty z mac'a.
Doszłam do wniosku, że poprzedni podkład też był oryginalny. Nie różnią się konsystencją, ani niczym. Więc chyba spanikowałam, bo dużo się naczytałam o tym extra kryciu ![]() ![]() ale ogólnie jestem bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4054 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4055 |
Konto usunięte
|
Ja tak nie uważam, ale dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Jeszcze waham się który fluid wybrać. Naczyttałam się dużo o Revlon'ie, o L'Oreal True Match i o MF Lasting Performance, ale chyba najbardziej przekonał mnie opinie o Colorstay ![]() Do tego myślałam o podkładzie True Match Minerals, myślicie, że to dobry pomysł? Chciałabym mieć skórę bez przebarwień, ale heh no cóż :P Chciałabym zamówić ten fluid przez internet, bo niestety w moim miasteczku nie ma tego fluidu, więc tutaj moja prośba, może pomożecie mi dobrać odpowiedni kolor? Zastanawiałam się pomiędzy tym Buff a Saigne Beige ( nie wiem czy to dobrze napisalam :P). Chce naturalny kolor, ale jednoczesnie, żeby nie rozjaśniał mi mojej i tak jasnej karnacji :P Moja cera: 1.http://img806.imageshack.us/i/img3894.jpg/ 2.http://img835.imageshack.us/i/img2894f.jpg/ 3.http://img840.imageshack.us/i/img4023g.jpg/ 4.http://img716.imageshack.us/i/img9243b.jpg/ 5.http://img517.imageshack.us/i/img3035b.jpg/ Myślę, że to nakreśli Wam jaki mam odcień karnacji i pomożecie mi ![]() I btw. czy musi byc on koniecznie nakładany pędzelkiem? Źle wygląda nakładany palcem lub gąbeczką? ![]() Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2011-03-24 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4057 |
Przyczajenie
|
Dziewczyno po co Ci podkład? Masz śliczną buźkę no i na oko młoda jesteś
![]() Ale jak chcesz Ja mam 150 Buff, czyli 2 z kolei po Ivory. A co do nakladania go na buźkę. Jest mega różnica w nakładaniu go paluszkiem a pędzlem. Pędzlem polecam,równomiernie go rozproawdzisz,a paluszek tylko w okolice nosa i oczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4058 |
Raczkowanie
|
dokładnie, masz PRZEŚLICZNĄ cerę : ) zazdroszcze Ci
![]() na twoim miejscu bym uzywala jakiegos kremu koloryzujacego, jak te np. z ziaji, albo mega lekkiego podkladu, dla wyrownanie kolorytu ![]() jak dla mnie powinnać miec buff. (ja mam Sand Beige, ale mowie o podkładach do suchej/normalnej, wiec nieco ciemniejsze) i jestem nieco ciemniejsza. ale jeśli do tłustej/mieszanej to nie wiem, nie doradze Ci, bo nie mialam nawet w ręku te kolorystyki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
Ja uwazam ze masz sliczna cere i buzie. Tez mam sporo piegow wiec wiem co/przezywasz. Powiem ci ze mi revlon idealnie je zakryl wiec bedziesz na pewno zadowolona. A co do odcienia to buff jest jasny ale nie za jasny i sadzac po zdjeciach pasowalby ci idealnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4060 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2011-03-24 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
Ja do nakladania polecam paluszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
Jejku, jak miłe jesteście
![]() ![]() ![]() kasiulox- 19 lat mam ![]() Tylko, że wiecie ja mam ciemne włosy i jasną karnacje, więc jeśli nie użyję fluidu to już w ogóle masakra jest -.-' A mnie irytują dogryzki, że taka biała, że ' byś się opaliła' czy cos. U mnie jest problem z określeniem skóry ![]() ![]() Rossi- ale ile zrobiła sobie tych zabiegów i za każdy 500 zł płaciła? I jaki czas temu to zrobiła? Nadal nic jej nie wyskakuje? EDIT: Zastanawiam się, czy ten Buff nie byłby za jasny dla mnie ? http://3.bp.blogspot.com/_H6irkfYaAB...s/s400/116.JPG znalazłam to zdjęcię w necie i tam dziewczyna napisała 'Face: Revlon Colorstay in 150 Buff & 180 Sand Beige' Wydaje mi się, że lepiej kupić do suchej, bo jeśli później chciałabym twarz pokryć musem czy pudrem to byłoby za sucho :P Tak btw. macie jakiegoś zaufanego sprzedawce na allegro gdzie bedzie 100% pewności że produkt jest oryginalny? http://gessoscientist.blogspot.com/ <- tutaj jest blog tej dziewczyny, na każdym prawie zdjęciu ma albo Buff albo Sand Beige Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2011-03-24 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4063 |
Konto usunięte
|
Ja używam buff i dla mnie jest ok, a mam raczej jasną karnacje
![]() ![]() sądzę, ze dla Ciebie też byłby odpowiedni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4064 |
Zakorzenienie
|
Kochana, ja uwazam ze to juz indywidulana kwestia odcienia cery. Ja np. uzywalam najjasniejszego z dostepnych - Ivory i wcale nie bylam po nim blada jak sciana
![]() Poza tym co do tej opalenizny - to olej glupie komentarze, bo BLADE JEST PIEKNE ![]() Ja swoich zawsze nienawidzilam, ale dopiero gdy poznalam swojego TZta i zobaczyl mnie bez makijazu powiedzial "Jak ja kocham piegi!". Wtedy zrozumialam, ze wcale nie sa takie zle ![]() Poza tym niewiele osob je ma ![]() A co do tlustej czy suchej hmmm... Z podkladdem do cery tlustej jest taka roznica, ze ten do tlustej raczej Ci nie sciemnieje, a ten do suchej moze Ci troszke sciemniec pod wplywem sebum wydzielanego jak juz napisalas) na czole i nosku ![]() ![]() Mam nadzieje, ze chociaz troszke Ci pomoglam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4065 |
Zakorzenienie
|
No nadal przeglądam wątek i tak zastanawiam się 150 czy 180
![]() lasting finish używam kolor 201 mieszam z kremem nivea (krem i lekki podklad w jednym,ciemny dosc) i na to mus dream matte musse 030 kolor bodajże i wszystko jest w porzadku, nie jest w ogole za ciemny. Na poczatku kupilam ivory z LF no to była masakra, za jasny o wieeele. Lepiej jest kupić za ciemny i mieszać z jasnym ( został mi ten LF najjasniejszy wiec moglabym z nim mieszac ![]() No tak, ale boję się, ze jak kupie do tłustej to mi cere wysuszy i skorki na czole beda jeszcze bardziej widoczne ![]() Bardzo mi pomagacie, dziękuuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
Po to jestesmy zeby sobie nawzajem pomagac
![]() No i zawsze jest lepiej kupic jasniejszy podkald - potem mozna go przyciemnic. A rozjasnic podklad to juz nie tak latwo. Wiec radze Ci lepiej kupic jasniejszy i go przyciemnic niz martwic sie jak bedzie za ciemny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4067 |
Przyczajenie
|
Piegi dodają uroku
![]() Tak ja mam 150 Buff do cery tłustej i mieszanej,a cerę mam podobną do twojej kolorytowo.Tylko niby podklad do cery normalnej/suchem jest ciemniejszy od tych do tlustej/mieszanej. Ja bym wybrała się do Douglasa, tam panie Ci doradzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4068 |
Zakorzenienie
|
Ja tym Paniom tak do konca nie ufam, bo mi raz dobrala za ciemny podklad i potem sie meczylam zeby skonczyc butelke
![]() Ale to prawda ze te do cery suchej ciemnieja mocniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4069 |
Przyczajenie
|
Niestety zepsuje opinie revlonowi, jakis miesiac temu zakupilam dwa odcienie colorsteya,nigdy wczesniej nie mialam problemow z cera,rowniez kremu uzywam tego co zawsze.Jest to pierwszy podklad ktory tak mocno pozapychal mi pory,zaczely pojawiac sie krostki i przebarwienia,nie jestem histeryczka,tych pryszczy nie da sie nie zauwazyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko tak pomyślałam, słonko teraz wyjdzie trochę opalenizmy się złapie i żeby za jasny nie wyszedł ![]() Jak nie jestem pewna jaką skórę mam, ale raczej suchą bo mam skórki na czole ![]() Zna ktoś może zaufanego sprzedawce? Po czym poznać, że produkt jest oryginalny? http://allegro.pl/revlon-colorstay-s...504988250.html Myślicie, że tu można zamówic? Jutro zamawiam ![]() http://www.da24.republika.pl/revlon/110-220nd.jpg <- czy nie wydaje się Wam, że Buff jest dość 'zółty'? ![]() Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2011-03-25 o 23:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4071 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem po czym poznac, że jest oryginalny, ale ten który wkleiłaś wydaje się byc jak najbardziej ok. Buff jest najjaśniejszy z gamy żółtych kolorów. Osobiście go używam, ponieważ mam jasną karnację wpadającą właśnie w żółc. Kolor jest moim zdaniem neutralny, nie jest jakiś bardzo żółty. Zdjęcie buteleczek na tej aukcji na all, którą wkleiłaś dobrze oddaje kolor, na mojej twarzy buff to taki właśnie beż, z odrobiną żółci ![]() Jeśli kolor mimo wszystko okaże się za jasny to zawsze możesz go przyciemnic, np. pudrem brązującym a następnym razem będziesz już wiedziała, żeby zamówic ciemniejszy odcień ![]() Zawsze używam buff ponieważ jestem blada, ale w zeszłym roku latem okazał się nieco za jasny, kiedy złapałam troszkę słoneczka, miałam w domu lirene city matt, który jest dla mnie dużo za ciemny, więc zmieszałam trochę buff i lirene, tak żeby wyszedł odpowiedni odcień ![]() ![]() ![]() Poza tym powtórze to co powiedziały Ci już dziewczyny. Masz bardzo ładną cerę, wogóle jesteś śliczna ![]() ![]() ![]() Ale widzę, że Cię nie przekonamy... ![]()
naturalna pielęgnacja. Edytowane przez sensualitat Czas edycji: 2011-03-26 o 07:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie a ja mam karnacje jasną, ale taką bardziej beżową. Nie chce pozniej mieć zółtej cery ;p Z lasting Finish mam 2 odcienie Ivory (http://www.semichem.co.uk/images/PRODUCT/large/2123.jpg) i Classic Beige( http://4.bp.blogspot.com/_c22k0qwqPZ...2599cie889.jpg) i zdecydowanie Classic Beige jest lepszy dla mnei, bo nadaje kolor taki ciepły, a przy Ivory wyglądam strasznieee żółto, jasno i niezdrowo więc od razu odstawiłam ten kolor. Czy ten Ivory jest podobny odcieniem do Buff? Ma ktoraś z Was takie rozeznanie? ![]() No właśnie co do tego mieszania to zawsze staralam się dodawać albo Nivea 'be beautiful'(http://2.bp.blogspot.com/_WVhl95Afj_...0/100_5257.JPG) jest dość ciemny dlatego służy mi wyłącznie do mieszania, oraz Under twenty (http://4.bp.blogspot.com/_5VtjfpdgGd...1600/blog1.jpg) on z kolei jest baaardzo żółty ;/ Wyglądam w nim masakrycznie zółto i nieładnie więc również go mieszam z innymi. Dodatkowo mam do mieszania fresh matte bodajże z maybelline któy jest za pomarańczowy i za ciemny i Ivory własnie z Rimmela. Więc mówicie, że lepiej mieszać jasny Revlon z ciemniejszym niż ciemniejszy Revlon z czymś jaśniejszym? A bardzo różnią się te kolory Buff i Saigne Beige? I dziękuuuje bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie, niestety piegów nie lubie :p Dziękuję za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie zazwyczaj ivory rimmela był ciut za ciemny, a buff idealny, więc myślę, że dla ciebie będzie stanowczo za jasny, bo masz taką ciepłą, nieco opaloną karnację, przynajmniej takie wrażenie sprawia na zdjęciach ![]() Myślę, żę Sand beige będzie dla Ciebie lepszy ![]()
![]() |
![]() |
#4074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ivory, był stanowczo za jasny. Cieszę się, że mi o tym powiedziałaś bo bym Buff zamówiła .Dziękuje ![]() Zamówię i na pewno zdam relacje ![]() A tej sprzedawczyni nie moge znaleźć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bede potrzebowała do cery suchej, ponoc te są ciemniejsze, ale co tam, zaryzykuje, najwyżej będę mieszać :P A macie może propozycje z jakim musem/ pudrem dobrze by się ten fluid komponował? Myslalam o True Match tym pudrze mineralnym albo o Dream Matte Musse, który juz miałam tylko za jasny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4077 |
Konto usunięte
|
Miala któraś z was ten puder mineralny color stay?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Immolation- luknij an dalsze wiadomości ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4080 |
Zakorzenienie
|
No to gratuluje wyboru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.