|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Cytat:
![]() ![]() Mam photoready 002 Vanilla, jest bardzo jasny, nie ma różowawych podtonów, jest zupełnie neutralnym jasnym kolorem, tylko nie mam porównania do 001, bo nawet nie oglądałam go w drogerii ![]() ![]() Cytat:
Zapuszczanie włosów: VI 2012 (start): 23 cm X 2014: 60 cm Dziś: 52 cm Edytowane przez Hedvigis Czas edycji: 2011-11-03 o 15:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4652 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Revlon colorstay
Cytat:
Cytat:
Też o tym słyszałam, że nie wolno aczkolwiek nie wyobrażam sobie nakładania podkładu i pominięcia okolic oczu...
Zapuszczanie włosów: VI 2012 (start): 23 cm X 2014: 60 cm Dziś: 52 cm Edytowane przez Hedvigis Czas edycji: 2011-11-04 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4653 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4655 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź,
Myślisz, że Photoready będzie nadawał się na zimę? Poszukuję coś lekko/średnio kryjącego, bez efektu maski i nie zalezy mi na matowieniu, a na rozświetleniu, ale nie za bardzo - a tu słyszałam, że może być efekt choinki, a o aż taki efekt mi nie chodzi... Napisz co nieco o nim ![]() Pozdrawiam
Marcelinka ![]() ![]() ![]() Laureńka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziolcha86 Czas edycji: 2011-11-04 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4656 |
Przyczajenie
|
Dzięki za rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W moim przypadku jest tak, że wydaje mi się iż ten w nowej buteleczce krócej się trzyma.
Zapuszczanie włosów: VI 2012 (start): 23 cm X 2014: 60 cm Dziś: 52 cm Edytowane przez Hedvigis Czas edycji: 2011-11-04 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4660 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4662 |
Rozeznanie
|
Można wiedzieć od jakiego sprzedawcy? Też jestem zainteresowana kolorem 300, ale zastanawiam się od kogo kupić, może ten Twój jest godny polecenia? :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4663 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was używała tego podkładu mineralnego colorstay w musie i mogłaby napisać mi krótkie porównanie ze zwykłym CS?
![]()
![]() |
#4665 |
Raczkowanie
|
To ja też mam pytanie
![]() W Douglasie dostałam próbkę Revlona O/C numer 220. Kolor niby ok, może małą odrobinę za ciemny, ale mam wrażenie, że na mojej cerze wydaje się wpadać w lekko pomarańczowy odcień i nie bardzo mi się to widzi. Który z Waszego doświadczenia będzie pozbawiony tego odcienia, 200 czy 180?
![]() |
![]() |
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4667 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Planuje zakup CS i mam problem z odcieniami. Myślałam, że wybiorę Ivory, jednak boje się, że będzie za różowy, przy mojej naczynkowej cerze nie wypadłoby to dobrze... W związku z tym, czy kolor Buff jest dużo ciemniejszy? Wydaje mi się, że wpada bardziej w żółte tony, co byłoby dla mnie bardziej korzystne. Jednak ze swatchy w internecie trudno mi cokolwiek wywnioskować, często światło flesha przekłamuje kolory... Boje się, że będzie za ciemny. Mam możliwość też poproszenia o próbki w Douglasie, tylko nigdy z tego nie korzystałam - mogę sobie najnormalniej wejść, poprosić i wyjść? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak najbardziej możesz wejść, poprosic o próbki, panie doradzą Ci, który kolor będzie najodpowiedniejszy, zrobią Ci odlewki, żebyś mogła spokojnie przetestować podkład w domu ![]()
![]() |
![]() |
#4669 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami na temat tego podkładu marzę o jego zakupie, jednak sprawa jest o tyle trudna, że nie mam możliwości doboru koloru, gdyż najbliższy sklep posiadający produkty firmy Revlon znajduję się ode mnie jakieś 50km ![]() Cierpię na nadpotliwość, dlatego też o efekt błyszczenia w moim przypadku nie trudno, głównie w strefie T, bo w pozostałych miejscach tj. pod oczami i na skroniach często czuję efekt spiętej skóry i niesamowitej suchości. Mój typ urody jest zimny, mam jasną cerę, duże cienie i worki pod oczami (z którymi ciężko mi sobie poradzić), cerę naczynkową, rozszerzone pory. Zawsze mam problem z doborem koloru podkładu, gdyż zazwyczaj kupuję za jasny i jestem blada jak ściana :P Kiedyś stosowałam podkład Rimmel, "True Ivory" i był dla mnie chyba za jasny tzn. tak wszyscy twierdzili. Wcześniej używałam L'oreal "Rose Beige", a dziś za namową pani z Rossmana zakupiłam podkład koloru "Classic Beige" i sama już nie wiem jaki kolor jest dla mnie odpowiedni, mam mętlik w głowie. Z jednej strony nie chcę bardzo jasnego podkładu, bo stosuje puder Kryolan'u Ani Shine (biały), który powoduje, że skóra staje się jaśniejsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Zadomowienie
|
Hedvigis,
lubię podkłady Revlona, miałam 2 i sprawdziły się na mojej cerze, więc spróbowałabym tego Photoready. W której drogerii/perfumerii można go dostać? Dają próbki/odlewki? Raczej nie kupię tak w ciemno... Jak z bazą kolorystyczną dostępną w Polsce? Odcień 002 vanilla jest ogólnodostępny?
![]() |
#4671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny szukam mocno kryjącego korektora w odcieniu podobnmy do buff, moze ciut ciemniejszym. Chodzi mi o zakrycie przebarwien, ciemniejszych miejsc na twarzy po roznych niespodziankach. Niestety u mnie ciezko schodzi i sie goi, zostają mi brzydkie czerwone slady, albo przebarwienia ciemniejsze...zwykle korektory srednio sobie radza... widc na je na twarzy, bo kompletnie sie nie stapiaja z podkladem...
Mam dermacol 208 ale jest za jasny ![]() Zachecil mnie tez korektor NYX, ale mam obawy czy odcien light nie bedzie jasny. Moze macie jakieś swoje sprawdzone KWC w korektorach?? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aju-skory.html Tez jestem blada, ale czesto spotykam kosmetyki ktore sa dla mnie za jasne. Tak jak wyzej pisalam, najjasniejszy kolor dermacolu powoduje u mnie bladolicosc. Gdy posmarowlama sobie brode nim, to w porownaniu do reszty twarzy byla blada. Straszna roznica. Ostatnio kupiłam tez podkład Rimmela ten nowy w zelu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-do-cery.html Najjaśniejszy Ivory i jest idealny kolorystycznie, chociaż kryje odrobine słabiej jak Revlon, ale jest duzo lżejszy i nie śmierdzi alkoholem. Ah i duzo tańszy byl bo kosztował 20 zł ![]()
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2011-11-08 o 10:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4673 |
Zadomowienie
|
Hedvigis,
Te babki z tych perfumerii niekiedy tak mają, brałam ze 3 x próbkę, to raz miałam też sytuację, że wielką łąskę zrobiła... jak ja mam wydać ok. 100 zł na podkład w ciemno? Bez sensu...
Marcelinka ![]() ![]() ![]() Laureńka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziolcha86 Czas edycji: 2011-11-08 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam taki sam odcień skóry jak Ty, przynajmniej tak wnioskuję na podstawie opisu, obecnie używam podkładu Rimmela w żelu i bardzo mi odpowiada, ale koniecznie muszę wspomagać się korektorem. Sama zastanawiam się nad https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...am.html&next=1
naturalna pielęgnacja. Edytowane przez sensualitat Czas edycji: 2011-11-08 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4675 |
Raczkowanie
|
ja używam NYX-a w słoiczku z CS 180 i 300. Na początku wydawał mi się za jasny, ale teraz jest idealny. Ogólnie im dłużej go używam tym bardziej go lubię: konsystencja przestała być tępa i nakłada się bardzo dobrze pędzelkiem - w moim przypadku koniecznie na krem. Używam też innych podkładów i dobrze współpracuje ze wszystkimi. Jestem bardzo zadowolona, jest wydajny, dobrze kryje sińce i nie zauważyłam pogorszenia kondycji skóry.
![]() |
#4676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4677 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4678 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, mam do was pytanie dot. odcieni.
byłam w drogerii i testowałam odcienie 180 i 320 (był bardzo mały wybór) i 180 jest dla mnie nieco za jasny a 320 nieco za ciemny. i zastanawiam się nad kupnem na allegro, z tym, że nie wiem jaki odcień będzie najlepszy, czy 200 nude, czy 220 natural beige, czy też polecany wcześniej 300? dodam, że mam cerę mieszaną a moim problemem sa zaczerwienione policzki, które chcę zakryć, także różowy odcień odpada ;( pomożecie? Edytowane przez buoyancy Czas edycji: 2011-11-09 o 06:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4680 |
Przyczajenie
|
a jak to jest z tą numerację revlon'u? czy numery z *00 są z odcieniem żółtym , *20 neutralnym a *40 ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.