|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Ja jak uzywalam CS to Ivory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4712 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny,
ja od jakiś dwóch tygodni używam swojego revlona 310 do cery tłustej i mieszanej. Jestem nim po prostu zachwycona! Szczerze mówiąc to nastawiałam się na dobry produkt zachęcona dobrymi opiniami. Ale nie spodziewałam się takiego świetnego efektu. Z odcieniem trafiłam idealnie. Bardzo dobra konsystencja, dobrze sie rozprowadza i świetnie kryje.. Ma tylko jeden minus - opakowanie... Źle się wydobywa podkład, z pompką byłoby dużo łatwiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4713 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy wiecie może ile revlon kosztuje aktualnie w Douglasie?
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
Do mnie dopiero dzisiaj doszedł CS
![]() ![]() Chyba będę musiała kupić Buff i je mieszać ![]()
![]() |
#4715 |
Raczkowanie
|
Cześć,
Poradźcie mi, czy jeśli 180 jest dla mnie ciut za jasny (choć po przypudrowaniu jest OK) i ciut za bardzo szary, za mało żółty; to 300 ma szansę być dobry, czy z jeszcze innym powinnam próbować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zawsze lepiej trochę jaśniejszy niż nawet odrobinę za ciemny.
![]() |
![]() |
#4717 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradzcie jaki kolor dobrac do jasnej karnacji lekko zaróżowionej, cery suchej z lekkim świeceniem w strefie T?
Uzywam obecnie podkladu z maybelline honey beige, ale jest za ciemny trochę a na wierz podkładu sypkiego z Revlona Colorstay, mineralnego Medium. I zastanawiam się jaki podkład w płynie dobrac do tego sypkiego co mam? Doradzcie prosze. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam w Douglasie bo jestem w Pzń ale akurat tester z Buff był praktycznie pusty i babka nie miała jak odlać ;(
![]() |
![]() |
#4719 |
Przyczajenie
|
Jak wiele dziewczyn myślę nad 180 i 300 i nie mogę się zdecydować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
mam takie samo odczucie , i dlatego polecam 300
![]() |
#4721 |
Przyczajenie
|
Czy zamawiałyście od użytkownika TG-COMMERCE ? Niby ma same pozytywne komentarze, jednak nie jestem przekonana. Na fotkach są opakowania bez napisu SoftFlex i kiedy napisałam do użytkownika z pytaniem, czy podklady faktycznie go posiadają odpisał:
Fluidy posiadają softflex. Mamy po prostu część słoiczków opisanych formułą softlex a część nie, lecz producent mówi żeby w tym przypadku nie sugerować się opakowaniem. Edytowane przez datebait Czas edycji: 2011-11-26 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, że najnowsze nie mają tego napisu, sama teraz używam wyprodukowanego w 2011, więc jest oryginalny.
![]() |
#4724 |
Zadomowienie
|
Dot.: Revlon colorstay
Dziewczyny,
piszę tu o Revlonie Photoready, bo tamten wątek umarł. Byłam w Douglasie, kolory zaczynają się od 003 shell. Jaśniejszego - nad którym się zastanawiam 002 vanilla brak. Muszę powiedzieć, że teraz mam problem, bo ten shell wydaje się całkiem jasny, powiedziałabym, że coś pomiędzy colorstayem buff. Czy ktoś miał te 2 podkłady w tych dwóch odcieniach? Wcześniej pisałyście, że Buff to odpowiednik bardziej vanilli, a teraz już sama nie wiem.... PS. Pytałam o próbkę, a babka "Tak tutaj może pani sprawdzić" - no i tyle było gadki, wiedziałam, że tak będzie, bo na pierwszy rzut oka (niestety) wiediałam jak mnie załatwi... Nie rozumiem takiego postępowania, czy ona coś dokłada ze swojej kieszeni za max. 1 ml podkładu?! Co za tępa dzida! Sorry, ale nie mogę... Jeździłam trochę po świecie i zawsze była świetna obsługa, naprawdę! A tu... w Polsce, nie dość, że ceny 2x wyższe to sprzedawcy w ogóle nie starają się o klienta. Wiem, że wiele dziewczyn pracujących w tego typu perfumeriach wypowiada się na wizażu, więc może ta BITCH to czyta... jeśli tak to pozdrawiam ![]() Sorry dziewczyny za te wylane żale, ale pewnie większość z was dołącza się ze mną do tej wypowiedzi.
Marcelinka ![]() ![]() ![]() Laureńka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziolcha86 Czas edycji: 2011-11-26 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4725 |
Przyczajenie
|
hej,
Mam pytanie, Chciałabym zamówić w sklepie internetowym podkład revlon colorstay do cery suchej i normalnej, ale nie wiem na jaki kolor się zdecydować. Mam jasną cerę i chciałabym żeby podkład wyglądał bardzo naturalnie. Waham się pomiędzy 180 sand beige a 220 natural beige.. dla porównania dobry odcień jaki mam teraz to maybelline affinitone 03 light sandbeige, a dream satin liquid 010 ivory jest troszkę za ciemny, twarz nie wygląda naturalnie. proszę o radę, nie chciałabym kupić też za jasnego, może któraś z Was wie jaki odcień powinnam wybrać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli dobry jest dla Ciebie 03 z affinitone to ja bym polecała 180
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4727 |
Przyczajenie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4728 |
Przyczajenie
|
witam,
chciałabym się Was poradzić. mam cerę z pozostałościami po trądziku (rozszerzone pory, odbarwienia, od czasu do czasu jakieś krostki) i zastanawiam się nad tym podkładem, bo czytałam, że nadaje się on właśnie do cery tłustej i mieszanej z problemami. tylko teraz mam problem, bo nie mam pojęcia jaki odcień wybrać ![]() używałam wiele podkładów, które średnio dobrze współpracowały z moim kolorem skóry. aktualnie używam podkładu Lirene City Matt kolor 204 naturalny oraz pudru mineralnego true match kolor W4 i wyglądam prawie idealnie. zależy mi na tym aby nie był on różowy na twarzy. najlepiej żółto-złotawy. ciężko mi to wytłumaczyć ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
Wiecie może czy kolor Revlona Photoready z USA Shell i w polskim Douglasie jest taki sam?
Wiem, że niektóre kosmetyki z USA mają inną gamę kolorystyczną.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
Wiecie może czy kolor Revlona Photoready z USA Shell i w polskim Douglasie jest taki sam?
Wiem, że niektóre kosmetyki z USA mają inną gamę kolorystyczną.
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pls o rade
![]() Otoz kupilam RC do cert tlustej/mieszanej w kolorze Natural Tan 330. Niestety okazal sie byc za ciemny,mysle,ze na lato jest idealny. Ktory odcien jest jasniejszy i nie wpada w roz? Myslalam na True Beige 320,ale wydaje mi sie,ze moze wpadac w rozowe tony. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4732 |
Rozeznanie
|
Z tego co się orientuję, to jaśniejsze i żółte będą 310 i 300. Z tym, że 300 jest dość jasny, a 310 jest ciemniejszy, tyle, że mniej zółty niz 300
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4733 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4734 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny doradźcie proszę... mysle znow nad revlonem colorstayem, rok temu zamowilam na all odcien chyba golden beige- byl za ciemny... teraz zastanawiam sie nad odcieniem 180 sand beige do cery tłustej. Czy ten odcien pozwoli mi usyzkac efekt ze zdjecia? Czy moze powinnam pomyslec nad innym?
Na zdjeciu moj ukochany manhattan powder mat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Macie tutaj trochę zdjęć nowych produktów Revlonu, mam nadzieję, że coś wprowadzą do Polski. http://twitpic.com/photos/safa_xoxo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to trafiłaś na mnie ja uzywam 300 do tłustej chociaż jest na mnie pół tonu za ciemny bo przestałam chodzić na solarium.Podkład mi starcza na min 3 mies.... Zastanawiam sie czy nie kupić teraz 300 i 180 i je mieszać. KOLOR 300 I 310 C/O SA W 100% BEZ PIGMENTÓW RÓŻOWYCH! Właśnie czy 180 C/O ma różowe pigmenty bo ja preferuje TYLKO podkłady podchodzące pod kolor żółty bo mi sie cera różowi od popękanych naczynek itp. Dodam tabelke która kiedys sobie stworzyłam ![]() 1 do tłustej a druga do suchej.
Walka o długie włosy .... Edytowane przez 7Paulina7 Czas edycji: 2011-12-08 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Zadomowienie
|
Moje porównanie kolorów 180 i 300, może się komuś przyda, sama kiedyś miałam dylemat przy wyborze
![]() http://kinga-make-up.blogspot.com/20...ay-180300.html
![]() |
#4739 |
Rozeznanie
|
A mogłaby któraś z Was pokazać na buzi odcień 300 do cery tłustej/ mieszanej?
Bo nie wiem na który się zdecydować, a nie mam zbyt ostatnio gotówki, więc chcę dobrze trafić ![]() Boje się, że 180 będzie za jasny, a nie wiem czy 300 nie będzie za ciemny ![]() I czy one strasznie ciemnieją na twarzy? ![]()
![]() |
#4740 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do wizażanek stosujących podkład Revlon Colorstay wyprodukowany w 2010 i 2011 roku. Czy data produkcji tych podkładów jest widoczna na naklejce z tyłu opakowania, tak jak to miało miejsce w przypadku podkładów wyprodukowanych w 2009 roku ? A jeśli nie jest to jak sprawdzacie rok produkcji na opakowaniu ? Obawiam się że podkłady sprzedawane na allegro są takie tanie bo są stare...a ja chciałabym kupić najświeższy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.