|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: nowy podkład Revlon ColorStay z technologią Soft Flex
Cytat:
Lepiej weź do mieszanej z tego co piszesz wynika że mamy podobną skórę. Miałam próbkę tego do suchej i się za bardzo nie sprawdził dość szybko mi się twarz zaczynała błyszczeć. Obecnie używam tego do mieszanej/tłustej i jest świetny! Moja cera pozostaje długo matowa i cały dzień wygląda świeżo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczynki
![]() ![]() Mam cerę jasną, głównie używałam i używam koloru Buff bo nie jest różowy a żółty (mam cerę z naczynkami, czerwonymi policzkami, suchą/normalną/wrażliwą). Zakochałam się w nim i jestem mu wierna do dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() Kiedyś Colorstay (klasyczny bez pompki) występował tylko do cery normalnej/tłustej i dla mnie był super. Spróbowałam Softflexa do skóry suchej (byłam pewna że będzie identyczny) i stwierdzam jednoznacznie że Softflex jednak słabiej kryje i ba, kolor się różnił (ciemniejszy). Nałożyłam go tylko raz i się zraziłam, nie wiem czy warto się tym sugerować, może akurat był to mój gorszy dzień ![]() Przymierzam się do kupna SF do cery tłustej, mam nadzieję że będzie bardziej zblizony do klasyka. Dla mnie jak do tej pory Numerem 1 jest jednak stara wersja. Narazie ubolewam nad tą zmianą ![]() ![]()
![]() |
#2223 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
Raczkowanie
|
no to teraz ja podzielę się swoimi wrażeniami ; )
używam Revlona do cery mieszanej/tłustej od października 2008 r , bodajże 320 albo 350 ! (nie pamiętam ![]() na początku byłam bardzo zadowolona, wydawało mi się że trafiłam na ideał ! ale teraz mam mieszane uczucia chociaż z tendencją raczej na TAK : ) wydaje mi się że jest on super na chłodniejsze jesienno-zimowe dni, jak dla mnie na wiosnę, lato jest zdecydowanie za ciężki dlatego teraz używam Astor 16h mineral ale myślę że jak nadejdą chłodniejsze dni wrócę do Colorstaya : ) zdecydowane plusy tego podkładu to idealne krycie, zero świecenia się w strefie T (u mnie jest to sporym problemem) trwałość ok. 12h i duża gama kolorystyczna !
![]() |
![]() |
#2225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Ja używam bez Softflexu i niczego dziwnego nigdy nie zauwazylam,A uzywam RC od 1,5 roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie dziś odebrałam swojego Colorstay'a w kolorze Buff i jest to dla mnie idealny kolor
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
to świetnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja kliknelam od osoby z chyba 58 komentami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, ja np. tak mam i co poradzę, nawet jak nie mam podkładu (czyli z reguły) może to wyglądać jakbym źle dobrała odcień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2231 |
Zadomowienie
|
Sabbatho, ja myśle ze Dimiti miała na myśli dziewczyny w typie pomarańczowa twarz z ubrążowionymi polikami niemal do mahoniu i o bladej reszcie :P Powiem wam swoją drogą że nawet nie widać różnicy omiędzy szyją i dekoltem a twarzą z colorstayem znaczy to chyba, że Buff był mi przeznaczony
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziewczynki, tak właśnie zrobię ![]() Co do odcieni, sporo już poczytałam, ale nie wiem za bardzo co wybrać. Zamierzam sobie kupić ten podkład na jesień/zimę, kolor skóry mam wtedy jasny, ale nie znowu taki bardzo jasny ![]() ![]() dimiti - duża jest między nimi różnica? A ten 180 jest też bardzo jasny? A jeśli chodzi o próbki, to te na Allegro to rzeczywiście te same odcienie? Bo RC Active to chyba nie to samo ![]() Edytowane przez maja2005 Czas edycji: 2009-05-14 o 18:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Zadomowienie
|
Mój avatar troszku kłamie bo światło i kolorystyka pokoju w którym robione było zdjęcie sprawiła że wydaję się ciemniejsza niż jestem i jakaś taka "cieplejsza" skóra mi się zrobiła.Ogólnie jestem dość blada i idealnie komponuję się z Buff ;] ale jak już dziewczyny mówiły bladośc bladości nierówna.
![]() |
#2235 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eee moze tak sie dosc dopasowywal i nie bylo widac wielkiej roznicy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
Ja juz tez niecierpliwie czekam na swojego IUvory bo tez zostala mi juz tylko odrobinka podkladu :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 |
Zadomowienie
|
Dziękuję dimiti
![]() ![]() A może ktoś z Was ma porównanie odcieni Revlona do odcieni Max Factora LP? Bardzo by mi to pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2238 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się że dość ciężko porównać odcienei Revlonu i MF bo mimo wszystko ja mam wrażenie że Mf-y są strasznie sztuczne, jakieś nienaturalne te kolory mają domieszke różu w jasnych a ciemne są megaciemne więc nie sugeruj się MF-ową kolorystyką w wyborze Colorstaya.Sama polecam Ci Buff bo to jest taki odcień akurat-natomiast 180 Sand Beige jest zdecydowanie ciemniejszy i jak spojrzalam dzis na swoje foty z nim na twarzy to zdecydowanie nie był trafiony dla mnie.
![]() |
#2239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no z LP ciezko z odcieniami, z tych ciemniejszych wlasnie sa calkiem ladne ale w jasnych sa albo typowo zolte albo typowo rozowe, ktore sie niezle rzucaja jednak w oczy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2240 |
Zadomowienie
|
Właśnie, są takie te odcienie, że nie wiem za bardzo kto w Polsce może ich z czystym sumieniem używać
![]()
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2243 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a na ile Wam wystarczał jeden podkład ?
bo ja miałam z nim nie lada problem... Jak nałożyłam niewiele to nie mogłam go rozetrzeć równomiernie na całej buzi, gdy położyłam więcej było OK... ale wtedy zużyłam 5 opakowań od października ubiegłego roku : / a dziewczyny na KWC pisały że mają 2,3 na cały rok ;o chyba jestem jakaś inna ![]()
![]() |
![]() |
#2244 |
Przyczajenie
|
Dot.: Revlon colorstay
Witam!
Mam problem. Cały czas używam podkładu revlon colorstay do cery mieszanej/tłustej 180 sand beige natomiast teraz się trochę opaliłam i nie wiem jakikolor teraz będzie odpowiedni dla mnie:/ Pomóżcie! Którykolor jest ciemniejszy ale w tej samej beżowej tonacji (żeby tylko nie był różowy!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2245 |
Zadomowienie
|
Kurcze, mi ostatnie opakowanie służyło bite 4 miesiące czyli około 3 opakowań w ciągu roku wychodzi.Zaznaczam, że używam go dość obficie bo mam co ukryć
![]()
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
ja mam jedno opakowanie od grudnia i dopiero dwa razy maly pojemniczek po kremie (taki prawie jak na probki) napelnialam, ale ja prawie nie uzywam ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
Od grudnia jeszcze na pewno starczy mi na miesiac. Wiec trzeba powoli za nowym sie ogladac. A nakladam roznie, raz obficie raz mniej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mi moj colorstay starczy na hym... 3 miesiace?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Przyczajenie
|
Dot.: Revlon colorstay
Witam, mam pytanko! Czy ten sand beige 180 jest jakis bardzo ciemny czy w miarę normalny dla osób które nie są jakies tam białe, ale znowóz nie jakies tam bardzo opalone ?
Zastanawiam się nad Buff , a Sand beige. Mianowicie mam trochę obawy,że ten sand beige moze byc troche za ciemny i moze odrózniac się od szyji.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2250 |
Przyczajenie
|
Witam, mam pytanko! Czy ten sand beige 180 jest jakis bardzo ciemny czy w miarę normalny dla osób które nie są jakies tam białe, ale znowóz nie jakies tam bardzo opalone ?
Zastanawiam się nad Buff , a Sand beige. Mianowicie mam trochę obawy,że ten sand beige moze byc troche za ciemny i moze odrózniac się od szyji.... Ten buff to tez jakis jasny bardzo jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.